Cinc fets que heu de saber sobre DCEP

DCEP s’ha convertit recentment en una de les paraules clau de l’espai blockchain; la interfície de rastre del iuan digital que ofereix el Banc Agrícola de la Xina (ABC) ha captat molts titulars a casa i a l’estranger en les darreres setmanes..

Tot i que el projecte Libra, recolzat per Facebook, ho ha estat reduir la mida des del seu original i intentant woo reguladors mundials, la Xina ha anat augmentant a l’àrea de la moneda digital i segons se suposa va llançar el seu primer escenari d’aplicació DCEP a Suzhou.

Els moviments audaços des del país antipàtic no semblen demostrar només que la moneda digital s’està convertint en una tendència mundial, sinó que també és una prova sòlida que la tecnologia blockchain serà una part crítica del sistema financer mundial en el futur..

La pregunta final és: què és el DCEP i per què la Xina volia desenvolupar-lo? Ara, seieu i gaudiu mentre expliquem els cinc fets principals que necessiteu per conèixer aquesta tecnologia pertorbadora.

Què és DCEP?

DCEP, també conegut com Digital Currency Electronic Payment, és un projecte de moneda digital del Banc Central (CBDC) liderat pel Banc Popular de la Xina. El pla forma part del resposta al defensor del president Xi Jinping de “aprofitar l’oportunitat” de la tecnologia blockchain. El iuan digital és estructurat en un sistema monetari de dos nivells. (1) CBDC emès pel banc central a bancs comercials i (2) CBDC emès pel banc comercial centrat en el públic.

Pel que sembla, el captura de pantalla que mostra la interfície d’ABC suggereix que la prova s’ha centrat en l’ús del consumidor.

Per què la va desenvolupar la Xina?

L’inici del projecte DCEP de la Xina va començar des del 2014, quan el PBOC fundat un equip de recerca especialitzat en criptomoneda i establert l’Institut de Recerca de la Moneda Digital el 2017.

Us podeu preguntar per què el govern xinès va desenvolupar la seva moneda digital quan el pagament per mòbil ha estat part de la vida quotidiana de molts ciutadans xinesos. El subdirector del departament de pagaments del PBOC, Mu Changchun, va donar la seva resposta: “Es tracta de protegir la nostra sobirania monetària i el nostre estatut legal de moneda. Hem de planificar un dia plujós “. Mu també va subratllar que DCEP no està dissenyat per copiar Balança i que es fixarà 1: 1 a RMB.

Els pros

En comparació amb els diners físics, DCEP té els seus avantatges distintius. Per al govern, un iuan digital podria eliminar els costos d’impressió de diners.

Per als bancs comercials, DCEP podria facilitar més transaccions monetàries amb costos més baixos, augmentar la innovació empresarial i minimitzar els riscos.

Per al públic, DCEP els podria estalviar de comissions de transaccions indirectes per transferències interbancàries. Els pagaments nacionals i transfronterers també esdevindran menys friccions.

Per descomptat, el DCEP pot aportar molts més avantatges i hauríem d’acollir el canvi i el futur de la moneda.

Què significa per als mercats de criptomonedes?

Potser aquesta és la major preocupació dels mercats de criptografia. Podem imaginar que el llançament de DCEP ampliarà l’acceptació de la tecnologia de la cadena de blocs per la societat i disminuirà els prejudicis de la gent contra ella. Amb una millor comprensió i aplicacions de la vida real d’aquesta tecnologia innovadora, la comunitat d’inversions tradicionals podria estar més oberta a les inversions en blockchain. Aquest potencial canvi d’actitud podria comportar un impacte positiu a l’espai criptogràfic existent. Tot i que hi havia preocupacions sobre l’espai actual de stablecoin, però, sembla que és massa aviat per accedir a com afectaria el DCEP als mercats de stablecoin.

Què podem esperar en termes de CBDC?

Podem preveure que hi haurà més països i regions que saltaran al carro de la CBDC després de la Xina, i els EUA podrien ser un d’ells. A la llum de la recent pandèmia COVID-19, alguns legisladors nord-americans sí discutit sobre com un dòlar digitalitzat podria formar part del paquet d’estímuls. El BCE també ha estat prenent una acció més proactiva aproximació pel que fa a l’estudi de tenir un EUR garantit per blockchain. Mentrestant, a Hong Kong, exdirector general de HKMA suggerit que s’ha de promoure una moneda digital que cobreixi les quatre regions (Xina, Japó, Corea i Hong Kong). Creu que aquesta iniciativa no només reduirà les molèsties del pagament transfronterer per a les empreses. A més, abordarà millor l’estancament econòmic a l’Àsia oriental.

Conclusió

Ara que sembla que el llançament oficial de DCEP està a la volta de la cantonada, hauríem de preparar-nos millor per a un futur més digital, còmode i millor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner