5 projectes de token no fungibles que lideren els millors casos d’ús de NFT

Una introducció als principals projectes líder en col·leccionisme NFT, jocs, mercats, art i fins i tot noms de domini

Els tokens no fungibles són representacions digitals d’actius que no són intercanviables al món real. Mentre han estat per aquí des de mitjan 2017, Les NFT van guanyar força en la comunitat de criptografia aquest any després del boom de DeFi. A la primera meitat del 2020, la quantitat de dòlars transferits a l’ecosistema NFT assolit 232 milions de dòlars: un 52% més que el íntegre del 2019.

Els NFT sovint es promocionen pel seu potencial per revolucionar els jocs, els objectes de col·leccionisme, l’art digital i altres sectors i, encara que encara s’està explorant la seva utilitat, OKEx Insights examina els cinc protocols NFT principals, per volum, en diverses categories, inclosos els jocs, mons virtuals, col·leccionisme, art i dominis.

1. CryptoKitties: el NFT líder de tots els temps

CryptoKitties és un joc basat en Ethereum que permet als usuaris recollir i criar gats virtuals. Les fitxes del joc no són fungibles, ja que cadascuna representa un gat digital únic a la cadena de blocs. Aquests gats digitals es diferencien pel que fa a la seva aparença i trets: els seus "cattributes." Donada la naturalesa d’aquestes fitxes, cada gat digital representat per un NFT no es pot replicar, destruir ni endur.

Per començar a criar gats digitals, els usuaris han de dipositar Ether (ETH) a la cartera oficial del joc, Dapper. Hi ha dues maneres de fer-ho raça gatets nous: criar dos gatets propis o criar amb un pare públic (el pare). Els usuaris poden obtenir el seu primer gatet comprant al mercat o licitant un gatet del joc Sistema d’oferta.

Els jugadors experimentats de CryptoKitties pretenen recollir el màxim nombre de gats digitals valuosos possible. El valor de cada gatet està determinat per la seva generació i raresa. Per a generacions, una regla general és que els gatets amb menys generacions són més valuosos que els que tenen un nombre més alt. Això es deu al fet que els gatets amb menys generacions tenen més velocitat velocitats de refredament, de manera que poden reproduir-se més sovint. 

"Gen 0" és la generació de gatets més rara, amb un subministrament fixat en 50.000. Això feia que els gatets de la generació 0 fossin escassos i el seu valor augmentés amb el pas del temps. A part de generacions, gatets que també es consideren rar inclouen aquells amb números d’identificació baixos, així com gats exclusius o gats fundadors, que es poden negociar a preus més alts al mercat CryptoKitties.

CryptoKitties és el primer protocol NFT que va cridar l’atenció principal a finals del 2017. Com que els usuaris podien criar gats rars i revendre nous gatets amb finalitats de lucre, el joc va cridar l’atenció. La creixent demanda de CryptoKitties va fer que el nombre de transaccions diàries a la xarxa Ethereum arribés a un màxim històric (1,349 milions) el gener del 2018, un rècord que es va superar recentment el setembre del 2020 enmig de la mania de la mineria de liquiditat DeFi esperonada per Uniswap.

Les transaccions diàries a la xarxa Ethereum van assolir el seu punt màxim durant la moda de CrypoKittiesLes transaccions diàries a la xarxa Ethereum van assolir el seu punt màxim durant la moda de CrypoKitties. Font: Etherscan, OKEx Insights

Mentre que "hora punta" de CryptoKitties ha passat, el joc conserva el seu estat icònic com a protocol líder a l’espai NFT. El volum total de negociació de tots els temps de CryptoKitties actualment es troba a més de 64.000 ETH (aproximadament 29 milions de dòlars, en el moment de redactar-ho), amb un total de prop de 2 milions d’actius NFT creats.

2. Decentraland: un món virtual descentralitzat

Desenvolupat per la cadena de blocs Ethereum, Decentraland és un món virtual descentralitzat que permet als usuaris utilitzar avatars personalitzats, intercanviar objectes de col·lecció i participar en el procés de governança del món virtual. 

Per començar a explorar Decentraland, els usuaris primer han de connectar-se a un navegador web amb la seva cartera criptogràfica. Els usuaris poden seleccionar i personalitzar els seus fitxers avatar, i cada avatar rep un passaport virtual que representa la seva identitat a Decentraland. Un cop els usuaris han completat la configuració inicial del seu avatar, poden començar a construir els seus propis barris i poden comprar recursos digitals rars. 

La participació a Decentraland requereix de fitxes fungibles i no fungibles. MANA és la moneda digital que s’utilitza al mercat de Decentraland. Cada testimoni MANA és intercanviable amb un altre testimoni MANA i, per tant, és fungible.

MANA es pot comprar a qualsevol intercanvi criptogràfic que enumeri els seus parells comercials, com ara MANA / BTC o MANA / ETH a OKEx.

Els usuaris poden gastar MANA en parcel·les o finques de LAND, portables i fins i tot noms únics a Mercat Decentraland. A part del mercat Decentraland, els usuaris poden comprar articles admesos en mercats NFT com ara OpenSea.

Decentraland també utilitza LAND, un NFT, per representar la propietat de les parcel·les i finques. LAND és un actiu digital no fungible mantingut per un contracte intel·ligent Ethereum que representa les parcel·les de terreny virtual a Decentraland. Cada testimoni LAND representa una parcel·la de terra única i es pot comercialitzar al mercat de Decentraland.

El DAO Decentraland va entrar en directe al setembre i fomenta la participació dels usuaris en el procés de governança. Els usuaris poden votar les propostes de governança i les seves poders de vot provenen de tres fonts:

  • MANA embolicat: MANA convertit en WMANA. Cada WMANA és igual a una unitat de poder de vot.
  • Parcel·les LAND: cada parcel·la equival a 2.000 unitats de poder de vot.
  • Finques: cada finca equival a 2.000 unitats de poder de vot.

Els usuaris poden votar diversos temes de governança, incloent:

  • Característiques i actualitzacions de TERRENY i paqueteria.
  • Tarifes del mercat.
  • Assignació de MANA per a esforços de desenvolupament.
  • Addició de nous articles de vestir al món, al constructor i al mercat de Decentraland.

La pàgina de la proposta de governança de DecentralandLa pàgina de la proposta de governança de Decentraland. Font: Decentraland

Decentraland és el segon protocol NFT més gran en termes de volum de negociació històric (49.780 ETH, o 22,6 milions de dòlars) i actualment té més de 96.000 actius dins del joc.

3. Rarible: un mercat de col·leccionisme digital

Rarable és un mercat NFT fundat per Alexander Salnikov i Alexei Falin el gener de 2020. La plataforma amb seu a Moscou permet als usuaris encunyar, comprar i vendre els seus rars col·leccionaments digitals. Rarible admet una gran varietat de productes i articles de col·lecció digitals, inclosos l’art digital, noms de domini, pòlisses d’assegurança DeFi, memes i metaversos.

Rarible llista una àmplia gamma de col·leccionables d'art digitalRarible llista una àmplia gamma de col·leccionables d’art digital. Font: Rarible

L’encunyació de col·leccionables digitals a Rarible és relativament senzilla. Els usuaris poden començar carregant articles de col·lecció en qualsevol dels formularis digitals admesos (gràfics, àudio, etc.), seguits d’afegir descripcions i detalls de preus. Després, els usuaris han de connectar-se amb la seva cartera Ethereum per aprovar les transaccions d’encunyació.

La funció d’encunyació de NFT ha estat atractiva per als creadors i artistes de contingut, que poden publicar teasers pel seu contingut i donar versions completes als usuaris només després de comprar el NFT rellevant..

Rarible va guanyar una àmplia popularitat entre la comunitat de criptografia a causa del seu testimoni de governança, RARI. Tot i que el recent bombo sobre els tokens de governança prové de l’esfera DeFi, Rarible va ser el primer protocol NFT a fer-ho llança el seu propi testimoni de governança.

El llançament de RARI és el primer pas cap a l’objectiu final de Rarible: la creació de l’organització autònoma descentralitzada Rarible. Com a titulars de RARI, els usuaris poden enviar propostes d’actualització del sistema i votar-hi, incloses les decisions sobre els honoraris comercials de Rarible i l’addició de noves funcions..

En el futur, Rarible continua explorant la integració de NFT i DeFi, i recentment associat amb la plataforma d’assegurances yearn.finance i blockchain, Nexus Mutual, per llançar NFT de cobertura d’assegurança.

En el moment de l’escriptura, Rarible va registrar volums històrics de més de 31.500 ETH, és a dir, 14,3 milions de dòlars.

4. SuperRare: un mercat d’art il·lustrat digital d’una sola edició

Fundada el 2017 per John Crain, SuperRar és un mercat d’art digital on els artistes poden simbolitzar i monetitzar les seves obres d’art autèntiques d’una sola edició com a articles digitals de col·lecció. Cada obra d’art a SuperRare està representada per un testimoni ERC-721, assegurat per criptografia i traçable a la cadena de blocs.

Quan els artistes emeten obres d’art digitals autenticades a SuperRare, les seves obres d’art es certifiquen a la cadena de blocs d’Ethereum per evitar falsificacions i proporcionar procedència històrica. A més, els artistes poden mostrar les seves obres d’art en SuperRare mitjançant galeries de realitat virtual i pantalles digitals. Els col·leccionistes d’art, d’altra banda, poden comprar obres d’art a SuperRare i revendre els NFT en mercats secundaris, com OpenSea. Totes les transaccions de SuperRare es fan amb Ether i els compradors han de pagar una comissió de transacció del 3% per totes les compres.

Semblant a les galeries d’art tradicionals, SuperRare també cobra una comissió d’artistes. Per a les vendes primàries, els artistes reben el 85% dels ingressos, mentre que SuperRare conserva el 15%. Per a vendes secundàries, els artistes reben un 10% com a regalía.

SuperRare es descriu a si mateix com una combinació d’Instagram i Christie’s, i els seus "Activitat" té una interfície similar a la primera mentre que la seva mercat és com aquest darrer, ambdues rutes que porten col·leccionistes d’art a una pàgina on poden fer ofertes en línia d’obres d’art digitals.

Els usuaris de SuperRare poden fer un seguiment d’obres d’art de tendènciaEls usuaris de SuperRare poden fer un seguiment d’obres d’art de tendència. Font: SuperRar

Fins ara, el volum de transaccions de tots els temps de SuperRare va superar els 16.500 ETH, equivalent a aproximadament 7,5 milions de dòlars, al preu actual de l’ETH, el més alt entre els mercats d’art NFT. La plataforma ha venut més de 12.000 peces d’art digital i les seves vendes al mercat secundari han arribat gairebé a un milió de dòlars.

5. Serveis de noms Ethereum: el NFT líder en noms de dominis

Fundada per la Fundació Ethereum el maig del 2017, Serveis de noms Ethereum és un sistema de noms obert, distribuït i extensible basat en la cadena de blocs Ethereum. El protocol té més de 190.000 noms registrats i ha integrat més de 100 carteres i aplicacions descentralitzades fins ara.

El TLD natiu, és a dir, el domini de nivell superior, és ".ETH" a ENS. Aquests ".ETH" els noms de domini són únics i no fungibles, representats per NFT compatibles amb ERC-721, i estan disponibles per a la seva compra i negociació en mercats NFT com OpenSea i Rarible.

Els noms de domini .ETH apareixen a la venda a OpenSea.Els noms de domini ETH apareixen a la venda a OpenSea. Font: OpenSea

Atès que aquests noms de domini s’adhereixen a l’estàndard NFT ERC-721, també es poden connectar perfectament als mercats NFT i a les interfícies de cartera, millorant les integracions NFT i DeFi.

Ethereum Name Services és la NFT líder del seu sector, amb un volum de negociació històrica superior a 6.600 ETH (o 3 milions de dòlars) i més de 20.000 propietaris, segons OpenSea.

Els cinc primers NFT en noms de domini amb la classificació ENS primeraEls cinc primers NFT en noms de domini amb el primer rànquing ENS. Font: OpenSea

El camí per davant dels NFT

A banda dels protocols esmentats aquí, 2020 ha estat generalment un bon any per a NFT i DeFi. Avançant, podem esperar integracions més profundes entre els dos espais. Per exemple, Rarible ja s’ha associat amb yearn.finance per llançar NFT d’assegurança per als protocols DeFi, i és probable que la propera actualització d’Ethereum 2.0 promogui casos d’ús més nous i estimuli el creixement en aquests ecosistemes..

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner