Обобщение на AMA: Alysa Xu & DASH – Започнете с Dash Swap Trading – Част II

След сесия на живо „Попитай ме“ (AMA), част 1 с нашия CSO Alysa Xu и главен изпълнителен директор на Dash Фернандо, ние бяхме домакин на част 2 от нашата телеграма OKEx с 10 695 членове (). По време на 2,5-часовия чат на живо те обясниха какво е Dash, как да търгуваш Dash Perpetual Swap на OKEx, предимствата от търговията с Dash на OKEx, техните бъдещи планове и др.!

Вижте долното Q&Както сме ви подготвили, с всички въпроси Alysa отговори в чата.

Contents

Част 1. Въведение в Dash

Фернандо, нека започнем с основите – бихте ли ми казали какво представлява Dash криптовалутата? Какъв проблем решава?

Фернандо: Сигурен! Dash е цифрова валута, която е фокусирана върху случая на използване на плащанията.

Dash дава на потребителите си свободата да преместват парите си навсякъде, на всеки, незабавно, за част от цента. Тъй като транзакциите са незабавни, това е една от единствените криптовалути, подходящи за използване при касата в магазина или за други чувствителни към времето транзакции.

Dash също е невероятно сигурен, тъй като елиминира 51% атаки, когато въведохме технология, наречена ChainLocks. Освен това, функции, включително мигновени транзакции, микротакси, ненадеждна сигурност и управление, позволяват на Dash да осигури най-сигурната и използваема блокчейн до момента

Dash решава много от предизвикателствата със старите платежни системи.

Например във Венецуела Dash се използва широко. Докато хиперинфлацията на боливара със сигурност е движещ фактор, има много други предизвикателства с местните методи на плащане.

Доларите започват да стават все по-често срещани, но липсата на промяна и по-малките сметки причиняват значително търкане при малки транзакции. Трансграничната трансферна стойност също е значително предизвикателство чрез традиционните парични преводи поради разликите в официалните обменни курсове и черния пазар.

Платежните системи и електрическите комунални услуги често са ненадеждни. С голяма и нарастваща база от търговци, приемащи Dash, потребителите могат да решат много от тези проблеми.

Те могат да получават парични преводи в Dash, да харчат при местни търговци и това работи дори когато традиционната платежна инфраструктура не го прави.

Dash също така елиминира възстановяванията на плащания за индустрии, насочени към измами, бавни скорости на транзакции и високи такси за парични преводи, наред с много други. Винаги търсим нови случаи на използване с Dash и с пускането на Dash Platform решенията, които можем да решим, се разшириха значително.

Що се отнася до търговията, върху какво работи Dash Core Group в полза на търговците?

Фернандо: Дашът е и винаги ще бъде начин на плащане. Нашите стратегии и технологии винаги са се фокусирали върху решаването на проблеми при плащанията в различни отрасли. Борсите и техните потребители обаче, съставени от много търговци, са ценна част от екосистемата.

Ето защо за нас беше важно да изградим стратегия, фокусирана върху обмена, за да гарантираме, че:

– Достъпът до Dash е лесен (т.е. двойки Fiat в стратегически страни, където Dash има нарастваща общност)

– Стабилност на цената на Dash, за да се гарантира устойчивостта на дейността и използването на Dash.

– Задържане на потребителя – Нереалистично е да се предположи, че всеки крипто потребител търси да използва криптовалута само за плащания. Всички изследвания показват, че по-голямата част от обема на търговията с криптовалута се извършва чрез институционални сделки. Търговците използват множество услуги, за да постигнат целите си за печалба, поради което има смисъл да се гарантира, че тези услуги са на разположение, за да поддържат търговците да извършват транзакции в Dash.

Ето защо екипът за бизнес развитие на Dash Core Group разработи стабилна стратегия за постигане на всички тези цели. Нашето дългосрочно партньорство с OKEx е ключова част от това.

С течение на времето, тъй като повече борси добавят услуги (като деривати) и функции (като InstantSend), скоростта и сигурността на Dash ще позволи на търговците да използват Dash за всички свои търговски нужди в най-големите и най-реномираните борси.

Освен това работим с извънборсови бюра, за да позволим на нашите потребители, както индивидуални, така и институционални, страхотно удобно за потребителите преживяване при работа с големи количества Dash.

Ние сме бичи с дериватите, тъй като тук се развива индустрията, така че работим с нашите партньори, за да добавим тези услуги за употреба.

Накратко, ние интегрираме нашите функции и си партнираме с най-реномираните бизнеси в цялата екосистема, за да гарантираме, че услугите, които потребителите искат, са достъпни за използване, когато имат нужда от тях. От страна на бизнеса, нашите платежни партньори разчитат на тези услуги за своите фиат и Dash нужди.

Фернандо, как Dash вижда възхода на дериватите на пазара на криптовалути?

Фернандо: Краткият отговор е, че вярваме, че това ще се случи с индустрията в един или друг момент. С включването на институционална търговия видяхме, че много продукти, предлагани на стари пазари, ще бъдат въведени в криптовалутната индустрия като високи. Това е хубаво нещо, тъй като помогна за стандартизирането и узряването на нашата зараждаща се индустрия.

Освен това тези договори доведоха до повече институционални търговци, което доведе до по-голям интерес към криптовалутата като цяло.

По-важното е, че въвеждането на деривати е неизбежно поради нестабилността на крипто пазара. Мога да си представя, че повечето, ако не всички потребители на този AMA могат да се свържат с това колко бързо могат да се променят позициите на човек от един момент на следващия.

Ползите от дериватите и многото видове деривати (суапове, опции, фючърси, вечни срещу неперпетуални и др.) Могат да се сведат до хеджиране на рисковете от нестабилност. Тъй като индустрията за криптовалути до голяма степен се движи в същата посока като Биткойн в по-голямата си част, е трудно да използвате други криптовалути, за да хеджирате инвестициите си.

Например на стари пазари, без да използвате деривати, можете да инвестирате в антициклични или алтернативни активи, които намаляват или запазват стойността си, когато пазарът се повиши и обратно.

В рамките на криптовалутата тази способност не беше лесно достъпна и печалбите и загубите бяха обект на спот пазарни сили в по-голямата си част. Институциите наблюдаваха пазара на криптовалути с интерес, както и техните клиенти, но с нестабилността на цените, толкова висока, колкото е в нашата индустрия, институциите се нуждаеха от начин за смекчаване на рисковете и управляваха цените за търговия, за да максимизират възвръщаемостта.

Последният въпрос беше решен чрез извънборсови бюра, но компонентът за намаляване на риска беше достъпен само за институции с въвеждането на деривати в индустрията за криптовалута.

Ползата за отделния потребител е, че вече може да се възползва и от тези методи за намаляване на риска. Вярваме, че дериватите ще бъдат важен компонент на екосистемата за търговия с криптовалути, и приветстваме OKEx за предприемането на стъпките за въвеждане на тези услуги на своите потребители.

Част 2. Постоянна суап търговия с тире на OKEx

Alysa – колко вида производни на Dash продукти са изброени OKEx СЕГА и какви предимства имат те?

Алиса: Това ще бъде дълъг отговор и ще се опитам да бъде кратък!

OKEx поддържа 2 вида производни на DASH продукти: суап DASH с марж на монети и суап на DASH с марж USDT

Фючърс / суап с маржове (обратен) се урежда в основната криптовалута, т.е. валутата на отваряне и сетълмент е определена валута. Например инвеститорите искат да извършват сделки с BTC по договор и да отварят позиции с BTC като марж, крайното уреждане на печалбата и загубата също ще бъде в BTC; ако инвеститорите искат да извършват договорни операции по DASH и да отварят позиции с DASH като марж, окончателното уреждане на печалби и загуби също ще бъде в DASH.

Предимствата на фючърсите / суапа с маржови маржове: Фючърсите / суапа с маржов марж е подходящ за потребители, които трябва да държат определена валута дълго време с цел хеджиране и могат да се насладят на печалбите от покачването на цените и задържането дълги позиции на договори с маржов марж

От друга страна, договорът с марж на USDT се нарича форуърден договор. Маржинът и сетълментът на договора с марджин USDT са и в USDT, т.е.: използвайки USDT като марж за отваряне на позиция, приходите също ще бъдат в USDT. Стойността на маржа на USDT е стабилна и може да намали риска маржът на позицията на потребителя да се свие на падащия пазар; можете да провеждате договорни сделки с няколко валути само като държите USDT, което също намалява разходите за търговия при смяна на позициите; маржин договорът на USDT е лесен за превключване и изчисляване на печалбата и загубата, което е подходящо за начинаещи. Ако сте нов потребител, който никога не е имал договорни сделки, препоръчително е да започнете с договора с марж на USDT.

Следващият пример ще покаже разликата между приходите от двата договора, когато пазарът върви нагоре и надолу. След като разберете как работят, можете да изберете правилния тип договор на различните пазари.

Сценарий с кратка продажба:

Ако приемем, че 1USDT струва USD1, когато цената на DASH е 50 USD:

Маржин с марка (обратен договор): Вие продавате кратък договор на стойност 10 DASH с 1 DASH и 10x ливъридж, ако приемете, че затваряте, след като цената на DASH падне с 10% (стойността на DASH спада от $ 50 на $ 45), тогава приходите ви ще ще бъде 1.1 DASH, а салдото по сметката ще бъде 95 USDT.

USDT маргинален договор (форуърд договор): Вие продавате кратък договор на стойност 10 DASH с 50 USDT и x10 ливъридж, ако приемете, че затваряте, след като цената на DASH падне с 10% (стойността на DASH спада от $ 50 на $ 45), тогава приходите ви ще бъде 50 USDT, а салдото по сметката ви ще бъде 100 USDT.

Накратко, краткият договор както на USDT маржинов договор, така и на Coin margined може да носи печалби, когато цената на BTC падне, но поради намаляването на фиатния марж в Coin маржинов договор, крайният приход на Coin margined е по-нисък от този на договора с марджин USDT. Намалението на печалбата е свързано с намаляването на цената DASH.

Сценарий с дълго купуване:

Ако приемем, че 1 USDT струва 1 USD, когато цената на DASH е 50 USD:

Маржин с марка (обратен договор): Купувате дълъг договор на стойност 10 DASH с 1 DASH и 10x ливъридж, ако приемете, че затваряте, след като цената на DASH се повиши с 10% (стойността на DASH нараства от $ 50 на $ 55), тогава приходите ви ще бъдат бъде 0.91 DASH, а салдото по сметката ще бъде 105 USDT.

Договор с марж на USDT (форуърд договор): Купувате дълъг договор на стойност 10 DASH с 50 USDT и 10x ливъридж, ако приемете, че затваряте, след като цената на DASH се повиши с 10% (стойността на DASH нараства от $ 50 на $ 55), след което приходите ви ще бъде 50 USDT, а салдото по сметката ви ще бъде 100 USDT.

В обобщение: дългият договор както на договора с марж на USDT, така и на Coin margin може да носи печалби, когато цената на BTC се повиши, но поради увеличаването на фиатния марж в Coin margined договор, крайният приход на Coin margined е по-висок от този на договора с марджин USDT. Увеличението на печалбата е свързано с увеличението на цената DASH.

За повече информация, не се колебайте да посетите нашата Академия, за да научите повече – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Кажете, че ако съм само обикновен търговец на крипто, какво може да ни доведе производни продукти извън обхвата на спот търговията?

Алиса: Първо, лост.

При договорни сделки потребителите могат да увеличат приходите си чрез коригиране на ливъридж. Ето пример, който ще ви помогне да разберете по-добре лоста: когато цената на DASH е $ 50, потребител A получава договор на стойност 10 DASH с марж от $ 50 и 10x лост. Ако цената DASH се повиши с 10% (от $ 50 на $ 55), печалбата от този договор ще бъде 10 * 50 * 10% = $ 50. Така потребителят A печели $ 50 с 10x лост, когато цената на DASH се повиши с 10%. Трябва да се отбележи, че когато приходите се удвоят с ливъридж, рискът също се удвоява. Затова използвайте рационално лоста.

Второ, хеджиране.

Потребителите, които държат цифрови активи, могат да използват фючърси, за да постигнат хеджиране, особено когато пазарът спада. Хеджирането се отнася до хеджиране на колебанията на целевата цена на криптовалутата по договора, за да се избегнат рисковете, причинени от колебанията през този период. Тоест, клиентът установява обратна позиция на договора, така че печалбата и загубата, генерирани от самата криптовалута, са точно противоположни на печалбата и загубата, генерирани от договора, когато има колебания на цените, и общата печалба и загуба на криптовалутата, и договорът остава същият.

Поставете го отново в сценарий. Ако приемем, че текущата цена на DASH е $ 50, потребителят A държи 10 DASH и очаква, че бъдещата цена на DASH ще падне. Така че, за да избегне загубата, причинена от спада на DASH, потребител A продава договор на стойност 10 DASH; Да предположим, че след 1 месец действителната цена на DASH ще падне до $ 40, тогава приходите от договора ще са 2.5 DASH, еквивалентни на $ 100. Оригиналът DASH ще загуби $ 100, а потребител A ще има безусловен резултат. Чрез предварително определяне на обратната позиция на договора можете да заключите крайните си приходи в щатски долари.

Как да започна с Dash? Мога ли да се регистрирам чрез OKEx?

Алиса: Можете да се настроите чрез OKEx, да преминете през процеса KYC и да се регистрирате, за да закупите директно Dash в OKEx.

За да започнете да използвате Dash, изтеглете Dash Wallet на Apple или GooglePlay, след което след като закупите Dash чрез OKEx, отидете на Dash.org/where-to-spend/ за да намерите търговец в близост до вас, който да закупи стоки и услуги с Dash.

Фернандо: Също така изграждаме институционална страница на нашия уебсайт, която ще предоставя обслужване на едно гише за всички услуги, от които една институция би се нуждаела.

Част 3. Разбиране на тирето като сложен дигитален актив

Фернандо, можете ли да ни кажете повече за техническите акценти и развитието на Dash? Например върху какво друго работи Dash извън платформата и търговията?

Фернандо: Разбира се!

В допълнение към нашия фокус върху борсите и търговците, ние имаме страни, които страдат от хиперинфлация и паричните преводи като основни стратегически области на фокус за нас. Виждаме и сме виждали бърз растеж в използването и приемането.

За страните с хиперинфлация работим неуморно във Венецуела. В сътрудничество с нашите екипи на място, Ернесто Контрерас, който също работи в Dash Core Group и е роден венецуелец, върши забележителна работа в страната.

Имаме партньорства в разплащателните пространства, големите магазини, молове, мобилни телефони, ресторанти, аптеки … Всички те правят Dash полезен като начин на плащане.

За да получим Dash в ръцете на хората, работим с екипите за провеждане на образователни събития, изграждане на промоции, стимулиращи използването на Dash за плащания, и с доставчици на заплати да плащат на венецуелците част от / цялата им заплата в Dash, което улеснява да използвате Dash за закупуване на стоки и услуги.

Работим, за да направим Dash алтернативна валута на националната. Той има повече стабилност, сигурност (потребителят не носи торби с пари в брой за покупки) и е по-удобен.

В същия дух всички знаем, че очевидният случай на използване на криптовалутата са паричните преводи и трансграничните плащания.

Тъй като венецуелците се преместват в чужбина за по-добри икономически възможности, връщането на пари на близките им става трудно и скъпо поради редица причини. Поради това се фокусирахме върху изграждането на канали за парични преводи от и до Венецуела, за да отговорим на тази нужда.

Освен това изграждаме канали за превод на Dash, където разходите са традиционно високи за наследствени парични преводи, като например в Субсахарска Африка, САЩ-Мексико и много други.

Тези стратегии, разбира се, са хипотези, които тестваме и, както и преди, в зависимост от новите знания, ние ще променим съществуващата стратегия или ще добавим допълнителен фокус. Ние обаче внимаваме да се съсредоточим върху измерими цели и разполагаме с надежден набор от процеси и показатели, които да ни помогнат да определим дали имаме успех във всяка дадена стратегия.

Чух, че на стека Dash се изграждат проекти и DAO организации. Какво са те?

Фернандо: Имаме много проекти по целия свят, изграждащи Dash чрез DAO (децентрализирана автономна организация) или които са интегрирали Dash като начин на плащане. Свързани с първата, Dash DAO финансира много инициативи за разрастване на екосистемата Dash. Пълен списък на екипите, които в момента търсят финансиране, може да бъде намерен на dashnexus.org.

Една от най-големите ни концентрации на екипи и усилия е в Латинска Америка. В Бразилия Dash Brazil разработва образователни програми и създава партньорства с големи компании в региона. Те включват случаи на размяна и използване, като например плащане на сметки за комунални услуги. Във Венецуела имаме няколко екипа, работещи за отглеждането на Dash.

Един от тях, Dash Help, е организация, която обучава потребителите как да придобият и използват Dash. Друг, Dash Mall, превръща местните молове в Dash екосистеми, като дава възможност на паркинги и други търговци да приемат Dash.

Това значително подобри ефективността на структурите за паркиране в тези молове в сравнение със системата, която изискваше използването на карти или пари в брой. Dash Text, друг венецуелски екип е разработил технология, която позволява на потребителите да изпращат и получават Dash чрез телефон с активиран SMS (не интелигентен телефон), за да използват напълно Dash за плащания. Нашият екип, Dash Core Group, надгражда тези инициативи, като изгражда партньорства и интеграции в региона. В Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, САЩ / Канада и Африка на юг от Сахара можете да видите много неефективности, които се преодоляват с Dash чрез нашите DAO организации на общността и екипа на Dash Core Group.

Много компании в редица случаи на употреба, отрасли и региони използват Dash като начин на плащане. Ако се интересувате от разглеждане на фирми близо до вас, които приемат Dash head към: Dash.org/where-to-spend/. За да започнете с Dash, изтеглете Dash Wallet от Apple или Google Play Store. Можете да намерите връзки към двата портфейла в dash.org/downloads или можете да потърсите тире портфейл в магазините.

Нека да преминем към мастернодите. Какви са те и каква роля играят в мрежата на Dash?

Фернандо: Masternodes са мощни сървъри, подкрепени от обезпечения, държани в Dash, и са предназначени да предоставят разширени услуги и управление на блокчейна. Masternodes са критична част от мрежата на Dash, откакто Dash изобретява концепцията за masternodes скоро след началото на проекта през 2014 г..

Masternodes хостват пълни копия на блокчейна и предоставят уникален втори слой услуги на мрежата, улеснявайки разширени функции като InstantSend, ChainLocks и потребителски имена в блокчейна. В момента Masternodes трябва да бъдат обезпечени с обезпечение от 1000 Dash и в замяна на услугите, които предоставят на мрежата, те получават редовни плащания от мрежата.

Като част от мрежата DAO на Dash, през 2015 г. беше въведена система за гласуване, която позволява на мрежата да гласува по стратегически инициативи и безвъзмездни средства за инициативи, подадени от физически лица и фирми.

Операторите на Masternode гласуват всеки месец до 10% от блоковата награда за финансиране на тези инициативи.

Можете ли да ми кажете повече за системата за гласуване на Dash? Също така каква е хазната и как работи тя?

Фернандо: Вече обясних малко в края на предишния въпрос. Да отидем по-дълбоко.

Начинът, по който работи, е, да кажем, че имате чудесна идея за случай на употреба, дейност, технология и т.н., които в крайна сметка ще са от полза за мрежата Dash. Необходими са ви обаче суми от $ X, за да измъкнете идеята си. След това ще съставите предложение (на практика бизнес предложение) със сумата, която ще ви е необходима, за да се превърне в реалност, с някои важни етапи / резултати, които обещавате на общността, която ще предоставите в определени моменти от време или развитие.

След това това предложение се представя на Dashcentral.org или app.Dashnexus.org на цена от 5 тире. Това 5 Dash е да гарантира, че потребителят обмисля плана и идеята преди да го изпрати (ако предложението премине, потребителят може да си върне 5 Dash, похарчени за публикуване на предложението).

След това собствениците на Masternode гласуват за вашето предложение. Ако нетните гласове (да минус не гласове) достигнат 10% от мастернодите или повече, вашето предложение ще премине и ще получите заявените средства.

Тази система за гласуване беше голям източник на нашия растеж, позволявайки финансирането на екипи на много места, а също така ни помогна да вземем важни решения, когато я използваме за анкетиране на собствениците на мастерноди. Най-големият пример беше, когато Dash гласува за надграждане на блока до 2 MB от 1 MB в края на 2017 г. Това решение беше взето в рамките на 24 часа. Биткойн прекара по-голямата част от 2-3 години в обсъждане за увеличаване на блока си и той се озова във вилици.

Финансирането на горната система за гласуване идва от блоковото възнаграждение. Повечето криптовалути са разработени, за да разпределят 100% от блоковото възнаграждение на миньорите. Даш възприе различен подход. Блоковите награди се разделят по три начина: 45% за миньори, 45% за собственици на мастерноди и 10% отиват в хазната, която плаща за тези инициативи, които току-що описах. Хазната финансира компанията, за която работя, Dash Core Group, както и обществени организации по целия свят. Всички ние се състезаваме като равни за фондовете, а собствениците на мастерноди са тези, които решават за разпределението на наличните средства.

И наскоро чуваме много за InstantSend и ChainLocks, какво можете да споделите за тях?

Фернандо: Бих искал първо да кажа, че индустрията дължи много на биткойните.

Dash, както знаем, че съществува само заради Bitcoin (Dash е разклонение на Bitcoin, което означава, че ние използвахме техния код като основа за нашия). Въпреки това, тъй като се фокусираме върху плащанията, открихме много начини, по които можем да осигурим по-приятелски потребителски опит и подобрена сигурност, която прави Dash по-добър за плащания от Bitcoin.

Dash с InstantSend позволява почти мигновени транзакции, включително сетълмент, на цена от малка част от американския цент. Тази скорост на транзакция се случва по верига през мрежата masternode, които потвърждават транзакцията, преди блокът да бъде добит.

Получавате скоростта и комфорта, че транзакцията е потвърдена в блокчейна.

Самият биткойн има много по-ниска скорост на транзакциите, въпреки че тази скорост може да варира доста широко в зависимост от редица фактори. Транзакционните разходи на биткойн също са много по-високи от Dash, което го прави по-лошо решение за микроплащания.

Мнозина ще твърдят, че Мълниеносната мрежа решава много от тези проблеми. Може обаче да го прави по неелегантен начин. Той изисква отваряне на канали с централизирани възли и транзакциите се случват извън веригата, за разлика от Dash.

Това има последици за борсите на много пазари, от които се изисква да докладват за транзакции с елементи на поверителност. Биткойн също се използва като стандарт за много регулатори, но Мълниеносната мрежа директно противоречи на причините за приемането на Биткойн от регулаторите.

Dash също е силно фокусиран върху това да улесни използването на всеки, което LN определено не е така. Въпреки че чрез платформи на трети страни LN се подобрява, все още е много трудно да се използва за средния нов потребител за крипто.

И Dash, и Bitcoin са сигурни, но го постигат по различни начини. Биткойнът е сигурен от гледна точка на огромния си размер (би било невероятно скъпо да се направи 51% атака срещу BTC мрежа). Сигурността на Dash идва от иновативна технологична версия, наречена ChainLocks.

Както подсказва името, функцията заключва веригата с помощта на мастернодите, предотвратявайки повторното включване на веригата, което е нещо, което може да се случи, когато някой контролира 51% от миньорите и може да доведе до обърнати транзакции. Това се е случило в някои вериги Proof of Work, които нямат ChainLocks или не са толкова големи, колкото Bitcoin. Най-забележителните случаи на този тип атаки се случиха срещу Bitcoin Cash или Ethereum Classic.

ChainLocks и InstantSend също могат да бъдат интегрирани заедно, за да позволят 0 потвърждение и 51% доказателство за атаки. Всъщност те така или иначе се случват в мрежата, така че интегрирането на функциите означава, че те интегрират способността да откриват тези транзакции и да намаляват времето за потвърждение за Dash до 0.

Част 4. Бъдещи планове & Промоция

Хей, Фернандо, какви са бъдещите планове за Dash? Имаме ли някакви вълнуващи неща, които можем да споделим?

Фернандо: Най-вълнуващото ни предстоящо стартиране на технологията е платформата Dash.

Dash Platform ще добави много нови възможности към мрежата. Тя ще позволи на разработчиците да създават приложения, използвани от Dash, по лесен начин, които използват Dash като начин на плащане, като същевременно осигуряват потребителското изживяване, което потребителите очакват от традиционните приложения за плащания.

Dash Platform превръща мрежата в децентрализирана, подкрепена с консенсус база данни-като-услуга. Предоставяме липсващия слой данни във визията за децентрализирана мрежа.

За разработчиците там нашият продукт е аналогичен на децентрализираната версия на Cloud Firestore от Firebase. Чрез регистрация на договор за данни с платформата, потребителите могат да се възползват от консенсус по Dash, който се извършва спрямо състоянието на вашите данни, докато потребителите подават и извличат информация от мрежата. Един от първите случаи на използване на платформата е нашата децентрализирана услуга за имена, която предоставя четливи от потребителски имена, които ще заменят необходимостта от обмен на криптографски адреси за извършване на плащания.

Dash Platform е от решаващо значение за основните ъпгрейди, които правим в портфейлите си, които ще позволят контакти, плащане с потребителско име и като цяло потребителски опит, наравно с всяко основно приложение за плащания. Всичко това ще дойде, без да се жертва сигурността и поверителността, които правят децентрализираните мрежи толкова ценни.

Какво ще кажеш за теб, Алиса? Разкажете ни повече за предстоящия план на OKEx.

Алиса: Подобно на последния AMA, аз и моят съотборник обещаваме да предоставим на нашите потребители най-ориентирания към потребителите обмен на цифрови активи и изграждане на най-добрата криптосистема

В момента обаче бих искал да отделя малко време за прокарване на нашата промоция тук – специален бонус за търговците на Dash: от 29 април до 6 май търговците могат да споделят до 20 000 USD чрез търговия с Dash договори. Кой превари, той завари. Моля, проверете повече информация на нашия уебсайт или мобилни приложения.

Изображение

Част 5: В&A

Тук от @ Wak33letal за Фернандо: Можете ли да обясните динамиката на залагане в тире екосистемата и какъв ефект има функцията за незабавно изпращане върху времето на транзакцията и скоростта?

Фернандо: Обичам този въпрос, защото хората често го смесват. Dash няма залагане в традиционния смисъл на думата. Това, което Dash има, е мастерноден слой, както споменах по-горе.

Masternodes получават пари за изпълнение на определени мрежови задачи. Тъй като те също трябва да докажат, че притежават 1000 Dash, това може да изглежда малко като залагане. Въпреки това има услуги, които предлагат Dash "залагане".

Това, което правят, е да съберат средствата на много потребители, за да стигнат до изискването 1000 Dash, да настроят мастернода и след това да разпределят тези плащания между тях. Така че изглежда подобно на залагането, но не е така. Залагащите обикновено създават блоковете, но в Dash тази задача се извършва от миньорите, а мастернодите правят други неща.

InstantSend е едно от нещата, които правят мастернодите. Избират се 50 мастерноди и проверяват валидността на транзакцията веднага щом е изпратена. След като 60% от тях са съгласни по този въпрос, миньорите не могат да добиват нищо, което да му противоречи. Така че за малко повече от секунда транзакцията е напълно окончателна. Това не би било възможно без мастерноди и е много важно за доброто изживяване при плащане.

Alysa, @ Samet68756998 искаше да знае, "Как последният COVID-19 повлия на вашия проект? Как ще оцелеете, да речем, ако този COVID-19 продължи една година по-дълго?"

Алиса: Тъй като мащабът на нашите клиенти, офисът и работата винаги са глобални, отдалечената работа е навик за повечето от нашите колеги от дълго време. Мащабиране за обаждане, Telegram или WeChat за комуникации, Google Drive или OneDrive за файлове … толкова често срещани за глобален екип като нас и не пропускаме да запазим своята последователност и ефективност като професионален обмен на цифрови активи от световна класа.

Разбира се, COVID-19 ни направи много по-заети, отколкото преди няколко месеца – сега повече хора купуват биткойн и криптовалути. Можете да видите, че цената на биткойн отново надмина 9 000 щатски долара днес 🙂

Друг въпрос към Фернандо „Защо Dash реши да избере OKEX като водещ партньор за безсрочни суап транзакции? Какви са предимствата и ще увеличи ли стойността на монетите DASH в дългосрочен план? “ от @ nillerfect310

Фернандо: Дериватите са сложни и имат някои рискове, така че искате да ги търгувате само на борси, които са много уважавани, сигурни и имат

Дериватите са сложни и имат някои рискове, свързани с тях (както Alysa обясни по-горе), така че искате да ги търгувате само на борси, които са много уважавани, сигурни и имат високи технически възможности.

Няма съмнение, че OKEx е един от най-добрите борси в света и има всички тези неща, така че ние сме наистина щастливи да работим заедно. Както беше обяснено по-горе, дериватите са полезни за даден проект, защото увеличават възможностите за търговците и в крайна сметка увеличават ликвидността, което е добре за всички. Така че в дългосрочен план това ще донесе стойност на Dash без никакво съмнение.

Алиса сега е твой ред! "Един от най-забележителните недостатъци е, че потребителите не могат директно да депозират средства в пари $ За да работите с OKEx, трябва да купите биткойни в друга борса и след това да прехвърлите средствата си. Защо, ако Dash иска да бъде бърз търговски токен, не прави споразумения с друга платформа?" от @DiegoanAntonio

Алиса: Сред нашите продукти пазарите Buy Crypto и C2C са тези, които се вписват в потребителите, които са нови на крипто пазарите и искат да се качат на борда.

За да даде възможност на потребителите директно и лесно да купуват крипто с фиатни валути чрез Buy Crypto, OKEx си сътрудничи със 7 фиатни партньори, за да предложи 8 вида криптовалути (т.е. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, EOS и TRON). Можете да закупите тези крипто с над 30+ фиатни валути с помощта на кредитни карти. Вижте повече тук: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Можете също така да закупите крипто с фиатни валути на нашите C2C пазари, където потребителите могат да търгуват между фиатните валути и криптовалутите помежду си.

Последен въпрос от Twitter @ Trung34566, Фернандо. Повечето инвеститори се фокусират само върху символичната цена в краткосрочен план, вместо върху реалната стойност на проекта. Може ли DASH да ми каже предимствата за инвеститорите, които държат DASH в дългосрочен план?

Фернандо: Вярваме, че реалната стойност идва от полезността.

Има много токери с централизирани схеми, които се фокусират върху цената на актива и нищо друго, но Dash е фокусиран върху използването. Ако даден маркер е полезен за много потребители, той ще има стойност, без значение какво.

На всичкото отгоре Dash има дълга история на доставка. Съществуваме повече от шест години и екипът продължава да напредва. Това не е нов лъскав проект, който дава обещания, които те не знаят дали могат да изпълнят. Няма да изчезнем в криза като другите, вече сме преминали през няколко от тях и продължаваме да правим иновации.

@ MIVQ_3:

Хей @fernandogutierrez Dash общността е една от най-старите BTC вилици, колко лесно е за нов член на общността да стартира мастернода? Какви са изискванията?

Фернандо: Трябва да имате 1000 тирета. Причината за това е, че мастернодите изпълняват критични задачи за мрежата и ние не искаме да правим възможно настройването на много от тях и да действаме злонамерено.

Тези 1000 Dash обаче винаги остават в портфейла ви, така че няма риск. След като докажете на мрежата, че имате 1000 Dash, вие настройвате сървър, който трябва да е онлайн 24×7, за да може да работи, правейки това, което трябва. Тогава мрежата плаща редовно. Настройването на сървъра не е тривиално, трябва да можете да правите някои технически неща. Има много ръководства, но ако го предпочитате, можете да наемете и други, които да поддържат вашия сървър. Те вземат част от вашите награди в замяна на това. Така че всеки може да създаде мастернода, ако желае и има достатъчно Dash.

@DeTuAnhButDepTrai:

Какви са предимствата след Dash Swap Trading? И последствията от него?

Алиса: Прекрасен въпрос.

Ливъриджът е предпоставката. По отношение на транзакциите потребителите могат да увеличат доходите си чрез коригиране на ливъридж. Когато приходите се удвоят чрез ливъридж, рискът също се удвоява. Моля, използвайте това внимателно!

Хеджирането ми е любимо! Потребителите, които държат криптовалути, могат да използват фючърси, за да постигнат хеджиране, особено когато пазарът пада. То се отнася до хеджиране на колебанията на целевата цена на криптовалутата по договора, за да се избегнат рисковете, причинени от колебанията през този период. Тоест, клиентът установява обратна позиция на договора, така че печалбата и загубата, генерирани от самата криптовалута, са точно противоположни на печалбата и загубата, генерирани от договора, когато има колебания на цените, и общата печалба и загуба на криптовалутата, и договорът остава същият.

@bountycatcher:

Има много криптовалути, налични за платежни услуги. И така, какво прави Dash уникален и различен?

Фернандо: Dash е възможно най-бърз и сигурен, а таксите са почти нула. Ние също сме изключително лесни за използване и ставаме още по-лесни. На всичкото отгоре работим активно по осиновяването. Много други проектират неща, но ако не излезете на място, разговаряте с потребители и търговци и се адаптирате към това, от което се нуждаят, няма да постигнете нищо.

@CryptoZaratustra:

Една от най-атрактивните нови функции на DASHPAY е възможността за получаване и изпращане на DASH с потребителско име, можете ли да обясните малко как работи това?

Фернандо: Съгласен съм! той не е достъпен в mainnet в момента, но скоро ще бъде приключил тестването, което продължава (тестването е публично, ако искате да отидете по-дълбоко, checkout dash.org/developers).

Как работи това е, че потребителите могат да регистрират име в блокчейна. След като го направят, те могат да го дадат на контакти и просто трябва да го въведат в портфейла, за да им платят. Няма нужда да копирате / поставяте дълги адреси. Той е напълно децентрализиран и използва адреси във фонов режим, така че поверителността е запазена.

@Maksyrn:

Защо търговията Dash на суапа OKEx е по-добра от друга търговия?

Алиса: Първо, търговията на нашата платформа е много безопасна. Ние имаме перфектна система за управление на риска, като дизайн на маркирани цени и градиентни маржин правила, които са добри за защита на потребителите от необичайните колебания на пазара.

Второ, скоростта на съвпадение на нашата система за търговия е най-добрата в бранша, предоставяйки ви най-доброто търговско изживяване.

И накрая, когато търгувате Dash с нас, можете да се насладите на 0% за чакащи поръчки и до 0,035% отстъпка за комисионна.

@zaferce:

Как получавате проследяване на ресурси за Evonet? Как да наблюдаваме паметта, диска, IO, CPU и други източници, за да поддържаме системата жива и стабилна и как да идентифицираме евентуални проблеми?

Фернандо: Това е твърде техническо за мен, но бих препоръчал да разгледате dash.org/developers. Там имате много информация и дори връзка към сървър Discord, където се обсъжда Evonet.

@ MIVQ_3:

Какво мислите за публична верига с функции за поверителност? Много публични вериги обмислят да добавят функции за поверителност, като например добавяне на доказателства за нулеви знания, ще Dash да се развие в тази област?

Фернандо: Dash вече има подобрена поверителност, но го правим по избор. Нарича се PrivateSend и се основава на CoinJoin. Той е наличен в портфейла на работния плот. Вярваме, че поверителността е защита за обикновения потребител, затова вярваме, че улесняваме получаването. Прозрачността обаче е много важна и за други случаи на употреба. Ето защо го правим по избор.

Още AMA да дойде

Всяка тема, която искате да обхванете, уведомете ни!

Всеки път, когато завършим AMA, се чувстваме много изумени и впечатлени от това колко нетърпеливо искат нашите общности да научат повече за нас. Както беше казано по-рано, ще продължат да идват още AMA сесии. Ако имате някакви страхотни идеи по темата, която можем да покрием, моля не се колебайте да ни уведомите в нашите социални медийни канали. До следващия път, щастлива търговия!

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner