Preguntes al CEO d’OKEx: 10 preguntes sobre el DCEP de la Xina

Captures de pantalla de la interfície de prova de la tan esperada Xina DCEP (Pagament electrònic en moneda digital) és una bomba per als espais financers, blockchain i criptogràfics. La revelació de la interfície dóna a entendre que és probable que DCEP estigui en la fase final del desenvolupament i es rumoreja que el Banc Popular de la Xina (PBOC) es prepara per llançar pilots del iuan digital a quatre ciutats, incloses Xiong’An, Suzhou, Chengdu, i Shenzhen.

Amb molta publicitat i interès, hem parlat amb el conseller delegat d’OKEx, Jay Hao, i li hem fet deu preguntes més freqüents sobre DCEP..

Interfície de prova de DCEP

P1. Què és DCEP i en què es diferencia el iuan xinès existent?

Jay: En poques paraules, DCEP són els bitllets i les monedes del yuan xinès que fem servir cada dia digitalitzat.

P2. Són coses similars DCEP i Bitcoin?

Jay: No, són coses completament diferents amb dues diferències distintives:

En primer lloc, DCEP està recolzat al 100% pel fons de reserva del govern. Dit d’una altra manera, són els deutes del banc central garantits per PBOC. Per tant, és una moneda sobirana nacional. D’altra banda, Bitcoin no està recolzat per cap banc central. Per això, hi ha una enorme fluctuació de preus en el seu valor.

Pel que fa al disseny, DCEP adopta un sistema operatiu de dues capes: el PBOC converteix primer DCEP a bancs o altres institucions financeres i, posteriorment, aquestes institucions distribueixen la moneda digital al públic. El Bitcoin s’emet de forma descentralitzada anomenada mineria, que no implica cap banc central ni banc comercial, i es distribueix directament al públic.

P3. El DCEP és una moneda estable més com Libra i USDT?

Jay: No, DCEP ho és recolzat i emès pel govern xinès, mentre que Balança i USDT són emesos per institucions privades i garantits pel dòlar nord-americà o altres monedes fiduciàries.

Des d’una perspectiva legal, DCEP és un Amo legal, poseïdor legal, propietari legal, el que significa que quan fem servir DCEP per al pagament, els comerciants no poden rebutjar-ho. Per contra, Balança i USDT no són moneda de curs legal i els comerciants tenen tot el dret a dir que no si volem pagar amb ells.

P4. S’aplica la tecnologia blockchain a DCEP?

Jay: És difícil que PBOC apliqui completament la tecnologia blockchain a DCEP, ja que la tecnologia existent no pot suportar l’alta concurrència que tindrà lloc. Pel que sóc conscient, DCEP ha manllevat alguns dels conceptes de la tecnologia blockchain, ja que el blockchain en sí és una combinació intel·ligent de moltes tecnologies madures existents, com ara la criptografia asimètrica, la prova de treball i la marca de temps. Tal com es desprèn de la seva última patent divulgada, DCEP està integrat amb criptografia asimètrica, sortida de transaccions no gastades (UTXO) i tecnologies de contractes intel·ligents. Tanmateix, és poc probable que s’adopti un mecanisme de consens, que és la clau de les cadenes de blocs públiques.

P5. Quina diferència hi ha entre DCEP i els saldos de Alipay / WeChat Pay?

Jay: Alipay i WeChat Pay són les aplicacions de pagament per a mòbils més populars a la Xina. Tanmateix, DCEP és quelcom més que un altre saldo de cartera virtual.

En termes d’oferta monetària, DCEP està dissenyat per substituir els diners de reserva actuals (M0), que és efectiu, mentre que el fons emmagatzemats a Alipay i WeChat Pay pertànyer a M2, els dipòsits d’institucions financeres no dipositàries. És a dir, DCEP és el nou efectiu.

A més, l’estatus legal i el nivell de seguretat de la moneda digital del banc central són molt superiors als saldos Alipay i WeChat Pay. De la mateixa manera que els bancs comercials, quan aquestes empreses de pagament de tercers fallen un dia, la gent ha d’afrontar el risc de perdre els seus fons. Però els titulars de DCEP mai no hauran de fer front a aquest problema.

Q6. Quins avantatges té DCEP?

Jay: DCEP té molts avantatges.

En primer lloc, ofereix una solució a l’elevat cost d’emissió, retirada i emmagatzematge de bitllets de banc, així com les molèsties de transportar i utilitzar efectiu.

En segon lloc, el problema de l’elaboració de la política monetària del banc central actual és que és impossible controlar la circulació i l’ús de la moneda després de la seva utilització. Amb DCEP, la recopilació de dades de transaccions i informació de circulació es fa molt més fàcil, proporcionant una excel·lent referència per a la formulació i implementació de futures polítiques monetàries..

En tercer lloc, DCEP facilita el treball contra el blanqueig de diners, l’evasió fiscal, la corrupció i el finançament antiterrorista. Basant-se en la informació publicada pel PBOC, tot i que la moneda digital adopta un anonimat controlable, el PBOC encara pot utilitzar el big data i altres tecnologies per identificar transaccions sospitoses i dur a terme una supervisió contra el blanqueig de diners i el finançament antiterrorista..

A més, DCEP pot afavorir el desenvolupament de l’economia digital de la Xina. Per exemple, DCEP pot generar grans dades massives que poden promoure el desenvolupament de la indústria creditícia de la Xina, cosa que redueix la taxa de deute incorrecte i els riscos a què s’enfronten les institucions financeres..

Per últim, però no menys important, millora la qualitat dels serveis financers en zones subdesenvolupades i remotes. Actualment, la gent d’aquestes zones encara no pot gaudir de serveis financers útils, com ara transferència de diners, dipòsits i préstecs. No obstant això, DCEP pot canviar el joc.

Q7. La introducció de DCEP de PBOC significa que la Xina avança cap a una societat sense efectiu??

Jay: En general, una societat sense efectiu pot funcionar sense cap moneda física. Els Estats Units han començat a utilitzar targetes de crèdit des del segle XX. Avançant fa una dècada, a la Xina van sorgir aplicacions de pagament per a mòbils de tercers. De fet, són sistemes de transaccions sense efectiu. El món ha començat a avançar cap a una societat sense efectiu abans del que podríem haver pensat.

Parlant d’oferta monetària, l’efectiu es classifica en M0 i les targetes de crèdit i Yuebao pertanyen a M1 i M2 respectivament. I, com he esmentat anteriorment, DCEP es classifica com a M0. Per tant, la Xina realment va sense diners. No obstant això, anar sense diners necessita temps: pot trigar dècades o fins i tot un segle a aconseguir-ho.

Q8. Com pot beneficiar el DCEP la internacionalització del yuan xinès?

Jay: La digitalització del yuan xinès sí. simplificar els pagaments i transaccions transfronterers i millorar la circulació exterior de la moneda. Tot i això, no és l’únic factor que contribueix a la internacionalització del iuan.

Facilitar la circulació mar endins només és una part del pla d’internacionalització. L’objectiu final del iuan és convertir-se en la moneda de reserva i la moneda de liquidació comercial més important del món. Particularment, els actius denominats en iuans han de convertir-se en una important reserva de divises dels bancs centrals, i les transaccions liquidades en iuans han de representar una certa proporció en les operacions internacionals. La digitalització del iuan està lluny d’aconseguir-ne cap.

P9. Com canviarà DCEP els hàbits de pagament de la població xinesa?

Jay: De fet, DCEP funciona de la mateixa manera que Alipay, WeChat Pay o altres serveis de pagament de tercers. Però DCEP pot, en certa mesura, trencar barreres en la indústria del pagament. Per exemple, si bé no podem transferir diners d’Alipay a WeChat directament i viceversa, DCEP es pot dipositar als dos comptes bancaris, així com a les carteres Alipay i WeChat..

Q10. DCEP substituirà completament l’efectiu?

Jay: És massa aviat per dir-ho. Tot i això, sense cap mena de dubte, el DCEP facilitarà l’elaboració de la política monetària del govern xinès. Els diners a la butxaca encara són vostres, però la seva circulació serà molt més eficient a tot el país i fins i tot a tot el món.

PBOC està desenvolupant una tecnologia de “doble pagament fora de línia” que permet completar les transaccions fins i tot quan les dues parts d’una transacció estan fora de línia. Aquesta tecnologia farà que el DCEP sigui altament útil en la majoria de les ocasions i atraurà la gent a adoptar-lo per facilitar-ne l’ús.

Seguiu OKEx a:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner