Discussió del CEO d’OKEx: Post-Reducció a la meitat: com avaluar el mercat de Bitcoin

Bitcoin finalment s’ha reduït a la meitat per tercera vegada. Sé que molts de vosaltres teniu moltes ganes de saber si el preu de la BTC es mourà cap amunt o cap avall. A jutjar per narracions anteriors, augmentarà a mig o llarg termini, però caurà en picat poc després de reduir-se a la meitat. Avui vull compartir les meves opinions sobre les dades clau de la cadena i del mercat per avaluar el sentiment del mercat i les implicacions dels preus.

Anem a bussejar.

1. Adreces actives úniques

Un dels indicadors en cadena més eficaços per avaluar el nivell global d’activitat de la xarxa i la valoració de Bitcoin són les adreces úniques. Mostra quantes adreces han participat en l’enviament o la recepció d’activitats a la cadena de blocs.

En el període posterior a la reducció de la meitat, l’augment continu d’una adreça única és fonamental per mantenir la concentració de BTC. Un nombre més alt podria indicar que hi havia més usuaris que transaccionaven a la xarxa, de manera que es produeix una valoració més alta i un preu BTC més alt. Tot i això, després de la caiguda del 10 de maig, no es va produir un augment notable del nombre d’adreces actives úniques, cosa que podria explicar per què ara el preu de la BTC ronda els 8.000 dòlars.

2. Taxa de hash i dificultat de xarxa

Una altra pista que cal tenir en compte després de reduir-se a la meitat és la taxa i la dificultat de hash. A mesura que es redueix a la meitat la recompensa dels miners de 12,5 BTC a 6,25 BTC, s’espera que augmenti una pressió a la baixa sobre la rendibilitat de la mineria, tot i que tant la taxa de hash com la dificultat gairebé han assolit el màxim històric abans de reduir-se a la meitat. Si els miners estan disposats a assignar la seva potència informàtica a la xarxa és un indicador crucial del preu de la BTC. Si tenen confiança, el preu pujarà o viceversa.

No sorprèn que la taxa de hash hagi caigut un 15% 12 hores després de reduir-se a la meitat a causa de l’aturada d’algunes màquines antigues de mineria (possiblement l’Antminer S9). Pel que fa al temps que es triga a tornar al nivell actual, depèn del canvi de preu. Si augmenta ràpidament, la taxa de hash de tota la xarxa també recuperarà ràpidament.

3. Canvi de la posició neta de HODLer

Admiro molt als HODLers: són els veritables creients de Bitcoin, creuen en la criptografia quan ningú més ho fa. Per tant, la seva posició respecte al preu de la BTC és possiblement un altre indicador clau per als inversors per avaluar el mercat posterior a la meitat, especialment des d’una perspectiva a mitjà termini, ja que l’acumulació i reducció de BTC podrien ser un reflex directe del sentiment dels HODLers i les balenes..

Les dades de Glassnode mostren que la posició neta de BTC HODLer s’ha mantingut positiva durant vuit setmanes consecutives abans de reduir-se a la meitat. Amb aquesta tendència en curs, crec que HODLers es mantindrà alcista durant poc temps després de reduir-se a la meitat.

4. Volum de comerç de canvi

L’element social és una part única del mercat criptogràfic, indica com veu la comunitat Bitcoin en el període posterior a la meitat. Aquest desigual panorama informatiu podria enfortir la tendència dels inversors a prendre decisions comercials en funció del seu sentiment.

Quan s’anticipa que el mercat BTC és un mercat alcista, hi haurà més inversors que entrin al mercat a partir de les borses. Tot i així, el saldo de BTC a les borses acaba d’arribar a un mínim de 6 mesos i no esperem un gran volum en un futur proper (igual que va passar el FOMO el 2017). Tal com es reflecteix en el preu de BTC, els operadors no són tan positius com s’esperava a curt termini.

5. Relació MVRV & Senyal NVT

La ràtio MVRV ajuda a predir el preu de la BTC dient-nos si l’actiu està sobrevalorat o infravalorat la capitalització de mercat actual dividint el valor de mercat (MV) pel valor realitzat (RV). Si el MVRV està entre 0 i 1, el mercat està infravalorat de mitjana.

Només 4 dies abans de reduir-se a la meitat, les dades de Santiment van mostrar que la ràtio MVRV de BTC se situava en 0,99. Què passa amb avui? La ràtio MVRV de Bitcoin és superior a 1, malgrat la seva tendència a la baixa després de reduir-se a la meitat, cosa que indica una mica excessiva i sobrevalorada.

Un altre indicador també revela que ara el mercat de Bitcoin està sobreestimat. El senyal NVT fa referència al valor de la xarxa pel volum total de transaccions en dòlars americans durant les darreres 24 hores. Per als comerciants que considerin una compra a curt termini, el model suggereix que hi ha una oportunitat per obtenir beneficis ràpids en funció del preu realitzat i de la mitjana de 200 setmanes.

Actualment, NVTS té una tendència a la baixa.

Així que què et sembla? Comparteix amb nosaltres les teves opinions sobre el preu de BTC en el període posterior a la meitat!

Seguiu OKEx a:

Lloc web: https://www.okex.com

Promo
banner
Promo
banner