PwC pronostica l’adopció principal de blockchain: identifica els casos d’ús principals

“Els quatre grans” és un sobrenom que s’utilitza sovint quan es fa referència a les xarxes comptables més grans del món. Com a tal, quan un d’aquests gegants de la indústria prediu l’economia futura, el món escolta. PricewaterhouseCoopers (PwC) ha llançat recentment un informe analitzant els casos d’ús de la tecnologia blockchain i com afectarà el producte interior brut global (PIB) en els propers anys.

En assenyalar la capacitat de blockchain per millorar, “… confiança, transparència i eficiència entre les organitzacions”, PwC ha pintat un futur brillant, sens dubte, brillant per a la tecnologia naixent..

Casos d’ús

Un dels atractius darrere de la cadena de blocs és el seu potencial per canviar una bona quantitat d’indústries per millorar. Tot i que aquests casos d’ús són nombrosos, PwC ha marcat el que creu que són les 5 aplicacions més ‘canviants’ de la tecnologia.

1. Procedència

La capacitat de rastrejar, verificar i registrar el cicle de vida d’un producte, a partir del seu punt d’origen, es coneix com a procedència. El terme, tot i que sovint s’associa amb belles arts, és aplicable quan es refereix a les cadenes de subministrament. Quan s’aplica a les cadenes de subministrament, la cadena de blocs i la seva naturalesa com a llibre digital, té la capacitat d’estalviar diners eliminant productes falsificats, rastrejant les contaminacions de la indústria alimentària i molt més..

Un exemple d’això serien serveis com ara ‘tracr’: Un servei de cadena de blocs utilitzat per De Beers Group per verificar l’autenticitat i l’origen dels diamants.

PwC espera que aquesta implementació suposi un augment del PIB mundial de 962.000 milions de dòlars americans el 2030.

2. Pagaments

Les monedes digitals del banc central (CBDC), les criptomonedes i les monedes estables depenen cadascuna de la cadena de blocs per funcionar. Tot i que cadascun utilitza blockchain de diferents maneres, tots proporcionen alguns avantatges clau per a l’usuari final:

  • Transparència financera
  • Augment de l’eficiència
  • Transaccions instantànies
  • Incrementar la inclusió financera

Un exemple d’això seria Bitcoin, la criptomoneda més gran, que es pot utilitzar per transferir valor entre individus de tot el món, sense la necessitat d’intermediaris..

PwC espera que aquesta implementació suposi un augment del PIB mundial de 433.000 milions de dòlars americans el 2030.

3. Identitat

Tot i que blockchain pot oferir transparència financera, també es pot utilitzar per protegir dades sensibles i evitar el robatori d’identitat en el procés. Aquestes dades poden incloure des de passaports fins a números d’assegurances socials i molt més.

Un exemple d’això seria un servei com ara ‘IBM Verify Credentials‘: Un servei basat en cadenes de blocs creat per protegir, alhora que facilita la distribució de les credencials de la vostra empresa.

PwC espera que aquesta implementació suposi un impuls de 224.000 milions de dòlars en el PIB mundial el 2030.

4. Contractes i resolució de conflictes

Un dels aspectes més interessants de la cadena de blocs és la capacitat d’acollir ‘contractes intel·ligents’. Els protocols Blockchain que admeten contractes intel·ligents proporcionen la possibilitat de codificar termes i condicions preestablerts en contractes digitals. En fer-ho, molts processos es poden automatitzar, alhora que proporcionen una pista digital per a l’auditoria proposada.

Un exemple d’això seria un blockchain basat en:testament i testament‘: Document legal que transferiria automàticament la propietat de la propietat en funció d’un paràmetre predeterminat (defunció dels creadors).

PwC espera que aquesta implementació suposi un impuls de 73.000 milions de dòlars en el PIB mundial el 2030.

5. Compromís del client

Els programes de fidelització / recompensa existeixen des de fa dècades. Malauradament, els usuaris finals han de tenir molts comptes diferents mentre porten targetes per a cadascun. Blockchain permet desenvolupar plataformes d’agregació, proporcionant a l’usuari accés als seus diferents comptes a través d’un portal únic. En fer-ho, blockchain pot donar vida a un sistema que passa de moda amb les generacions posteriors mitjançant la reintroducció de la comoditat i la despesa incentivada..

Un exemple d’això seria el llançament previst de Programa de recompenses de Bakkt, que permet convertir els punts de fidelització a criptomonedes.

PwC espera que aquesta implementació suposi un augment de 54.000 milions de dòlars en el PIB mundial el 2030.

De manera acumulada, PwC espera que l’ús de blockchain en aquestes aplicacions i d’altres siguin directament responsables de l’addició d’uns 1,76 bilions de dòlars al producte interior brut global (PIB). S’espera que això passi en només 9 anys.

Amb el PIB mundial actual al voltant dels 80 bilions de dòlars americans, això significaria que, a 1,76 bilions de dòlars, blockchain seria responsable d’aproximadament l’1,4% del PIB mundial, si els economistes de PwC tenen raó.

Encaix de l’agenda

Basant-se en els cinc casos d’ús assenyalats anteriorment, blockchain té el potencial d’ajudar la pròpia PwC a assolir els objectius anunciats recentment: ‘emissions netes de carboni zero per al 2030’.

Una de les àrees en què això és possible és la millora de l’eficiència en les cadenes de subministrament entre PwC i els seus nombrosos socis a tot el món.

Les cadenes de subministrament s’han etiquetat durant molt de temps com a ineficients i necessiten canvis. Un altre exemple d’un projecte basat en blockchain que vol canviar aquesta narrativa és ‘TradeLens’. Aquest projecte, que treballa per digitalitzar les cadenes de subministrament mundials, va ser el màxim adoptat recentment pel gegant navilier canadenc ‘Canada Pacific’.

PwC es compromet amb el zero net el 2030 a nivell mundialPwC es compromet al zero net el 2030 a nivell mundial

Mireu aquest vídeo a YouTube

Informe fiscal

Si no és obvi, blockchain és un tema candent en aquest moment. Amb les inquietuds econòmiques que s’experimenten a tot el món, tant les persones com les empreses busquen activament solucions a una infinitat de problemes. No obstant això, Blockchain no és una solució perfecta per a tothom. Amb la tecnologia que té el potencial de capgirar diverses indústries (com els casos d’ús esmentats), també apareixen una sèrie de nous problemes: orientació reguladora i imposició.

PwC ha assenyalat aquest obstacle i ha publicat recentment un informe sobre la necessitat d’un creixement continuat al voltant de la regulació d’actius digitals, com ara les criptomonedes, una de les implementacions més habituals de blockchain, i que s’utilitza habitualment com a forma de pagament.

En el seu informe, PwC destaca les postures de diversos països del món respecte als actius digitals, com ara les criptomonedes. Si es va deixar clara una cosa, és que, tot i que s’ha avançat, cal fer-ne molt més.

“… les autoritats fiscals han fet un treball important durant els darrers anys per proporcionar orientació als contribuents. Tot i això, també hem observat que les directrius que s’han emès no s’han mantingut actualitzades amb els darrers desenvolupaments de la indústria “.

Continua,

“Tenint en compte la taxa de canvis de la indústria, així com l’amplitud de les sol·licituds d’actius financers digitals, serà important que les futures orientacions publicades es basin en principis i no siguin excessivament prescriptives. Això evitarà que les directrius quedin desactualitzades abans que es publiqui i evitarà que els impostos frenin el desenvolupament de nous i interessants models de negoci que potser encara no han estat concebuts pels responsables polítics “.

PwC

Fundada el 1998, PricewaterhouseCoopers (PwC), té seu a Londres, Regne Unit. Avui en dia, la xarxa PwC és reconeguda com una de les empreses de comptes més grans del món, que dóna feina a més de 250.000 persones a tot el món.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner