Projectes DeFi cada vegada més subjectes a Hacks

Les finances descentralitzades o ‘DeFi’, com s’anomena habitualment, es refereixen a serveis financers que utilitzen tecnologies com la cadena de blocs. El recent auge darrere de DeFi es basa en gran mesura en les mateixes promeses que fa Blockchain des de fa anys: transparència, codi obert, sense fronteres, sense permisos.

Algunes de les implementacions de tecnologia que capten actualment l’atenció del mercat inclouen,

  • Plataformes de préstecs
  • Plataformes de predicció
  • Intercanvis descentralitzats

Malauradament, cada vegada que hi hagi una gran quantitat de bombolles entorn d’una nova tecnologia o servei, hi haurà participants del mercat ben intencionats, però poc informats. Com a resultat d’això, les empreses que ofereixen aquests serveis sovint es converteixen en víctimes de pirates informàtics i, per tant, en participants del mercat que els confien els seus fons.

Els següents són només alguns dels diversos exemples dels darrers mesos en què s’ha produït.

Hacks

Protocol d’origen

Aquesta jove empresa està construint activament el seu conjunt de serveis que permeten la creació de botigues de comerç electrònic descentralitzades, basades en la seva OUSD estable.

Origin Protocol acaba de fer-ho va anunciar el 17 de novembre, s’ha convertit en l’últim projecte de DeFi que ha estat víctima d’un hack, cosa que ha provocat la pèrdua d’almenys 7 milions de dòlars.

“S’ha piratejat l’OUSD i s’ha perdut els fons dels usuaris. Estem investigant activament el problema. Estem compromesos a fer les coses bé ”.

Akropolis

Préstecs / préstecs, comptes d’estalvi i organitzacions autònomes descentralitzades personalitzables (DAO): cadascun d’aquests són serveis financers oferts per una empresa coneguda com Akropolis.

El 12 de novembre, Akropolis va patir un robatori per valor aproximat de 2 milions de dòlars americans.

“A les 14:36 ​​GMT vam observar una discrepància en els APY de les nostres piscines estables i vam identificar que s’havia drenat DAI de ~ 2,0 milions fora de les piscines yCurve i sUSD … Aquests grups havien estat auditats per dues empreses independents, però l’atac els vectors utilitzats en l’explotació no es van identificar en cap de les auditories. L’essència de l’explotació en qüestió és la combinació d’un atac de reingrés amb la creació d’un préstec flash dYdX “.

Protocol de valor

Tot i que els seus serveis són diversos, Value Protocol és molt conegut pels seus “Value Vaults”, que actuen com a agregador de cultius de rendiment.

El 14 de novembre, Value Protocol va ser víctima d’un altre atac, amb la conseqüència de la pèrdua de fons dels usuaris.

“El 14 de novembre de 2020 a les 15:36:30 UTC, un pirata informàtic va realitzar una explotació de préstec flash al magatzem del protocol ValueDeFi de MultiStables, cosa que va provocar una pèrdua neta d’aproximadament 6 milions de dòlars”.

Mètode d’atac

Curiosament, en cadascun dels casos anteriors es va utilitzar un mètode d’atac similar. Conegut com a «préstec instantani», els pirates informàtics contractarien préstecs significatius per a un actiu en particular, prou gran com per fer pujar el seu preu de mercat. A continuació, l’atacant faria servir els fons del préstec per tornar a comprar l’actiu a preus devaluats. En fer-ho, l’atacant pagarà el préstec original, obtenint un benefici significatiu.

Recepció mixta

A causa dels problemes relacionats amb el DeFi, els caps de figures de la indústria semblen dividits per si el potencial de DeFi és real i / o suficient per superar la potencial bombolla que s’ha format.

Binance El CEO, Changpeng Zhao, manté una actitud positiva, afirmant,

“Crec que es mantindran algunes de les innovacions pro. Els proveïdors de liquiditat, “agricultura rendible”, ara proporcionen un alt percentatge anual d’ingressos. Potser no durarà molt de temps … Les empreses creen nous tokens, els emeten com a recompensa. No és una història de llarga durada. Però crec que DeFi és aquí per quedar-se. Fins i tot ara, amb la popularitat de Bitcoin de nou, el DeFi continua sent popular. Creiem que hi ha molt potencial de creixement a DeFi ”.

L’economista Nouriel Roubini, que és notòriament ‘anti-blockchain’, ha adoptat una postura diferent, comparant DeFi amb vapourware.

“DeFi va ser vaporware des del seu començament. Ara totalment vacil·lant, ja que blockchain sempre va ser la tecnologia més exagerada de la història de la humanitat “.

Un lloc per estar perillós

Si el missatge dels exemples esmentats encara no està clar, és aquest: DeFi és un lloc perillós en aquest moment. La quantitat de publicitat que envolta el que sovint equival a simplement una “paraula de moda” ha donat lloc a una quantitat creixent de pirates informàtics.

Combinat amb el ràpid creixement de DeFi i aquests hacks, el sector recorda inquietantment el boom de l’ICO de 2017, en què els mercats es van inundar amb problemes similars. Tot i que DeFi pot tenir un potencial il·limitat per a la nostra manera de veure el finançament, tingueu precaució a l’hora de saltar a la batalla.

Si els diners perduts a causa de pirates informàtics no fan prou por, potser el nombre creixent d’estafes serà per a inversors poc educats.

Per obtenir una visió més detallada de què és DeFi i què ofereix, assegureu-vos de llegir el nostre article “DeFi 101” AQUÍ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner