Инвестиране в настолни метални запаси (NYSE: DM)

Настолен метал(NYSE: DM) е базиран в Масачузетс производител на решения за 3D печат от край до край. Компанията инвестира значително в продукти, за да отговори на нуждите на големи производители. Със списък с клиенти, който включва компании като Volkswagen, Toyota и General Motors, компанията се позиционира като партньор за големи фирми, които искат да заменят традиционните производствени методи с 3D-печат от ново време. Тъй като пазарът на 3D печат се очаква да нарасне десетократно до 146 млрд. Долара през следващото десетилетие, Desktop Metal създаде евтини, ефективни и лесни за използване принтери, които ще позволят на компанията да улови голяма част от този пазар.

Какво е Desktop Metal (DM)?

Компанията е основана през 2015 г. от група от седем предприемачи, инженери, бизнесмени и учени. Заедно групата имаше визия за създаване на процес за метален 3D печат, който да бъде по-бърз и по-лесен за използване от други продукти на пазара. Прототипите на групата бяха впечатляващи за ранните инвеститори, като ранните финансиращи компании, включително General Electric, BMW и GV на рисковия капитал на GV, допринесоха за над 100 милиона долара за рисково финансиране. Компаниите бяха нетърпеливи да проучат варианти за намаляване на разходите и пространството, необходимо за складови части, а талантливият екип от служители на Desktop Metal, включващ няколко преподаватели от MIT, получи финансиране за разработване на иновативни решения.

С парите, предоставени от тези поддръжници, компанията инвестира сериозно в научноизследователска и развойна дейност и през 2017 г. успя да представи на пазара както малък мащабен модел, така и мащабен производствен модел. Настолните метални принтери предлагаха предимство, тъй като принтерите не съдържаха никакви опасни части и бяха лесни за използване. Без лазери или други опасни компоненти, тези принтери могат да бъдат инсталирани във всеки офис и не се нуждаят от обучение за използване. Продуктите също бяха по-ефективни и по-евтини за закупуване, като частите бяха произведени над 100 пъти по-бързо и 10 пъти под конкурентите на пазара. За тези иновации компанията беше обявена за една от световните 30 най-обещаващи технологични пионери от света от Форума за световна икономика през 2017 г. Настолни метали, изброени на NASDAQ през 2020 г. Вместо да тръгне по традиционния маршрут на Първоначално публично предлагане (IPO), компанията беше включена в списък чрез компания за придобиване със специално предназначение (SPAC). SPAC беше воден от милиардера Chamath Palihapitiya и съоснователя на Tesla JB Straubel.

Защо Desktop Metal (DM) е от значение?

Desktop Metal се позиционира, за да се възползва от това, което нарече „Производство на добавки 2.0“ революция. Докато традиционният 3D печат, известен още като производство на добавки, се използва главно за създаване на малък брой прототипи за тестване на дизайни, Главен изпълнителен директор Рик Фулоп вижда следващата вълна на 3D печат като тази, при която компанията може да произвежда масово възпроизводими части на цени, които са конкурентни на традиционната производствена индустрия от 12 трилиона долара. Освен ценообразуването, компанията също твърдо вярва, че клиентите ще преминат към 3D печат, след като видят, че качеството на продукта и скоростта на производство са наравно с традиционните методи. Използвайки техния патентован метод за нанасяне на обвързани метали, който използва метален прах и полимери за изграждане на формата на предмета и след това го поставя в пещ за уплътняване на частиците, Desktop Metal заяви, че качеството на продукта ще бъде на ниво, ако не дори по-добро от производителите произведени от традиционни производители. Широкото приемане вече започна, като настолните метални продукти се разпространяват в над 60 страни по света.

В момента компанията предлага четири различни продукта. В зависимост от нуждите на клиентите, продуктите варират от лесни за използване ежедневни офис принтери до големи производствени системи, използвани в производствения процес в сектори като автомобили и космическа индустрия. В допълнение към хардуера, компанията също така е разработила софтуер, който позволява интерактивно и удобно за потребителя дизайнерско изживяване. The Части на живо софтуерът използва AI, който позволява генеративни проекти в реално време, които реагират на промени в материалите, резолюцията и целите на дизайна. Като цяло компанията притежава над 120 патента и активно разширява предлагането както на хардуерни, така и на софтуерни продукти, за да отговори на нуждите на клиентите.

Перспективи за десктоп метални (DM)

В силно конкурентната индустрия Desktop Metal има предимството да бъде ръководен от силен ръководен екип с успехи. С борда на директорите, който има опит като част от над 60 сливания и придобивания, компанията е в добра позиция да отговори на всякакви стратегически възможности, които могат да възникнат. Компанията заяви, че активно проучва 10 различни M&Възможности и всеки ход, който ще създаде положителни ползи, със сигурност ще бъде предприет. С т. Нар. Производство на добавки от следващо поколение, 2.0 пристига, консолидацията в сектора е вероятна, като вертикалната интеграция и икономиите от мащаба са ключови двигатели на успеха напред.

Desktop Metal вече започна да използва парите, събрани от тяхното IPO, за агресивно мащабиране, придобиване на конкурент EnvisionTEC за 300 милиона долара. Придобиването носи клиентска база, която включва Cartier, Celgene, Ford, Hasbro, Oral Arts, Stuller и Smile Direct Club, както и две нови платформи за печат, които могат да се използват на разработени от Desktop Metal принтери. Компанията планира да продължи да използва капитала си за растеж, а главният изпълнителен директор Рик Фулоп си е поставил агресивна цел на 1 милиард долара годишен приход до 2025 година.

Къде да купя настолен метал (DM)?

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в настолни метални запаси (NYSE: DM) Инвестиране в настолни метални запаси (NYSE: DM) Инвестиране в настолни метални запаси (NYSE: DM)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Desktop Metal положи значителни усилия за увеличаване на техните продукти за използване от големи компании в техния производствен процес. Настоящите и бъдещите им продуктови предложения имат съвсем реален потенциал да разрушат традиционната производствена индустрия за няколко трилиона долара. Компанията привлече вниманието и на двамата инвеститори, а силната капиталова позиция, в която се намира компанията, е предимство, което ще позволи значителен растеж през следващите години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner