Как да търгувате на OKEx DEX

Децентрализираните борси придобиха сила в крипто общността след децентрализирания финансов бум през 2020 г. През юли тази година DEX комплект рекордно висок обем от 4,3 милиарда щатски долара – ръст от 174% в сравнение с юни.

Децентрализираните борси служат като платформи за търговия с активи и играят критична роля при осигуряването на ликвидност на екосистемата DeFi. В непрекъснатите усилия на OKEx за насърчаване на растежа на екосистемата DeFi, стартирахме тестовата мрежа на OKEx DEX, за да предложим безпроблемно, децентрализирано търговско изживяване на нашите потребители.

Ако искате да научите как да търгувате с криптовалути на децентрализирана борса, това ръководство ще ви помогне да започнете с OKEx DEX.

Какво е OKEx DEX?

OKEx DEX е децентрализирана борса, задвижвана от собствената ни блокчейн, наречена OKExChain. OKExChain е набор от публични блокчейн с отворен код, целящ да популяризира мащабни търговски приложения. Като първото приложение в OKExChain, OKEx DEX предлага безгранична, децентрализирана платформа за търговия със следните функции:

  • Сигурност: Алгоритъм за елиптична крива Secp256k1 е приет, за да осигури изключително сигурна среда за OKEx DEX.
  • Нестопански: Потребителите имат пълен достъп и контрол върху своите активи и портфейли.
  • Съвпадение на поръчките: OKEx DEX приема a търг за обаждане механизъм, гарантиращ, че търговската двойка има само една търгувана цена в блок.

Потребителите се радват на по-безпроблемно търговско изживяване и по-ниски такси за търговия, когато търгуват на OKEx DEX. В сравнение с публичните блокчейни като Ethereum, OKExChain се фокусира върху предоставянето на по-добра, специализирана инфраструктура за търговия с DApps и DEX. Това директно води до по-ниски разходи за разработчиците, които разполагат своите DApps за търговия и косвено води до по-ниски такси за търговия за потребителите.

Следвайте стъпките по-долу, за да започнете да търгувате на OKEx DEX.

Стъпка 1: Влезте във вашия акаунт OKEx

Отидете на началната страница на OKEx и кликнете Влизам в горния десен ъгъл, за да въведете данните за вашия акаунт.

Стъпка 2: Отворете OKEx DEX тестовата мрежа

Отидете до Търговия в горното меню на началната страница OKEx и изберете DEX търговия под "На място" за да отворите OKEx DEX тестовата мрежа.

Стъпка 3: Създайте своя портфейл OKExChain

Трябва да създадете или импортирате портфейл, преди да можете да започнете да търгувате с OKEx DEX. Превъртете надолу до "Бърз старт" раздел на страницата OKEx DEX и щракнете Създайте портфейл под "1. Създайте портфейл OKExChain."

След това трябва да създадете парола с поне 10 знака. Паролата трябва да включва поне главна буква, малка буква и цифра. След като потвърдите, че OKEx DEX няма да запази нито една от вашите пароли или свързани данни, щракнете върху Следващия за да продължите.

Следващата стъпка ще ви позволи да генерирате и изтеглите / запазите вашата мнемонична фраза. Щракнете разбирам за да продължите. След като направите резервно копие на своята мнемонична фраза на сигурно място, щракнете върху Копирах го. Проверете сега за да продължите.

Извършете проверката на мнемоничната фраза в следващата стъпка и кликнете Потвърдете.

След проверка можете да проверите и запазите личния си ключ. Моля, обърнете внимание, че потребителите носят пълна отговорност за защитата и защитата на личните си ключове.

Стъпка 4: Заявете своите тестове за DEX тест

Потребителите могат да заявят безплатни тестове за тестване, преди да могат да изпробват OKEx DEX.

Можете да посетите страницата за рекламация от страницата OKEx DEX, като кликнете върху Вземете тестови валути или като кликнете върху тази връзка.

Сега трябва да въведете адреса на вашия портфейл OKExChain (който сте създали в предишната стъпка) и щракнете върху Потвърдете за да получите вашите тестови жетони.

Стъпка 5: Прегледайте баланса на активите си

Вече можете да отворите таблото за търговия с DEX от главната страница, като кликнете върху Започнете да търгувате или като посетите тази връзка.

На този екран можете да задържите курсора на мишката върху Портфейл в горния десен ъгъл и щракнете върху Баланс на активите за да видите вашите тестови токени.

Всички потребители получават 1 testnet Bitcoin (TBTC), 1000 testnet OKB (TOKB), 1000 testnet OK token (TOKT), 100 testnet USDK (TUSDK) – както е показано по-долу.

Стъпка 6: Инициирайте транзакция

За да започнете да търгувате с тези тестови токени, отидете на таблото за търговия на OKEx DEX и изберете двойката за търговия от горната лента, за да инициирате транзакция. За този урок избрахме "TOKB / TUSDK."

Стъпка 7: Въведете подробности за транзакцията и продължете

В този случай използваме TUSDK за закупуване на TOKB. Можете да въведете подробности за транзакцията в долния десен ъгъл на страницата за търговия и да кликнете Купете TOKB за да продължите.

Както е показано по-долу, ние купуваме 10 TOKB в този пример, като задаваме лимитна поръчка на 4.177, което означава, че разходите за закупуване на 1 TOKB са 4.177 TUSDK. Общата цена на нашата поръчка е 41,77 TUSDK.

И накрая, трябва да въведете паролата за портфейла си (който сте създали по-рано), за да потвърдите транзакцията.

Стъпка 8: Прегледайте транзакцията си

Отидете на Баланс на активите от "Портфейл" падащ списък в горното меню и изберете Запис на транзакцията за преглед на завършени транзакции.

Изградете свой собствен DEX

Освен да търгувате на OKEx DEX, можете да изградите своя собствена децентрализирана борса чрез OpenDEX. Осъществено от OKExChain, OpenDEX дава възможност за пълно съвпадение по веригата и управление на книга с поръчки, за да направи информацията за съвпадение по-прозрачна.

За повече информация относно OpenDEX вижте тази статия.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner