Какво представлява криптовалутата Lisk (LSK)? Всичко, което трябва да знаете

Какво е Lisk?

Лиск е платформа за блокчейн с отворен код, която се захранва от Lisk (LSK) жетони което позволява на разработчиците да кодират децентрализирани приложения (dApps) на езика за програмиране JavaScript. С Lisk разработчиците могат да създават приложения на своята странична верига, свързани с мрежата Lisk, а също и със своя персонализиран маркер.

В този смисъл Lisk е подобен на блокчейна Ethereum. Платформата Lisk обаче не е създадена за създаване на интелигентни договори, а за разработване на разнообразни приложения и функционалности с помощта на LISK AppSDK рамка.

С цел да направи развитието на блокчейн лесно достъпно, Lisk беше раздвоено от Crypti от Макс Кордекс и Оливър Бедус през май 2016г.

С Lisk App SDK разработчиците могат да разработват бекенд приложения, както и преден край. След това могат също така да изграждат функционалности за своите приложения и потребителските интерфейси с Lisk App SDK. Това позволява на разработчиците да създават блокчейн приложения удобно в пакет за изтегляне. Предният край на тези приложения е достъпен по децентрализиран начин, което е уникална функция в индустрията на блокчейн, както в момента.

Какво прави Lisk уникален?

Има няколко набора от инструменти за разработчици и платформи за блокчейн, но Lisk се надява да бъде различен със своята достъпност чрез своя софтуер за разработване на софтуер, написан с помощта на JavaScript. С Lisk разработчиците могат да се фокусират и върху потребителския опит, за разлика от други платформи.

Основната верига осигурява сигурност и стабилност. Също така, страничните вериги позволяват неограничена гъвкавост. Lisk дава на разработчиците място за създаване на собствена блокчейн мрежа, която е под техния пълен контрол.

Разработчиците също така могат да създадат своята мрежа под формата на странична верига, без да полагат прекалено много усилия и време, за да изградят блокчейн изцяло от нулата. Lisk прави това много по-бързо.

Как може да се използва приложението Lisk SDK?

Възможностите за използване на комплекта за разработка на софтуер са неограничени. Ще бъде възможно да се разработят децентрализирани социални мрежи, игри, месинджъри и всички други независими от платформата приложения. Добрата част е, че разработчикът няма да се затруднява да следва мрежови протоколи от равнопоставена мрежа или да разработва алгоритми за консенсус.

Как да започнем с Lisk?

Да се използвайте Lisk до пълни възможности, започвате със създаване на акаунт и изтегляне на Портфейл Lisk, след това стартирайте приложението. След тях ще придобиете някои LSK токени, които могат да бъдат закупени на различни борси за криптовалута. Токените са необходими за всяко действие, завършено на платформата Lisk, така че придобиването на LSK не е опция.

Сега можете да персонализирате функциите във вашия акаунт, както ви харесва, включително опциите за добавяне на втора парола за допълнителна сигурност. Сега сте готови да изследвате инструментите в Lisk Blockchain Explorer. За най-важните новини от Lisk Community трябва да проверите LiskMagazine.

Децентрализирано разработване на приложения върху Lisk

Децентрализираните приложения / Blockchain приложенията са така наречените. Приложения, които се изпълняват на множество сървъри, осигурявайки скриване на сигурност и ъптайм, както и представяне на изцяло нов бизнес модел. Една от мощните функции на Lisk е способността му да разгръща, управлява и разпространява децентрализирани приложения на едно място с безпроблемно потребителско изживяване.

Децентрализираните приложения включват пакети отпред и отзад. Интелигентният договор, от друга страна, е просто бекенд процес. С други думи, разработването на децентрализирано приложение за интелигентни договори означава, че трябва да разчитате на системи на трети страни за предния край.

Екипът на Lisk улеснява и забавлява начинаещите и професионалистите бързо да разберат ясно платформата Lisk документация за това как да изпращате и получавате LSK, да изтегляте приложения и така нататък, без да сте технически отрепки.

Създаване на портфейл за риск

The Lisk Nano е официалният портфейл за LSK токени. Позволява на потребителите да получават и изпращат транзакции в мрежата Lisk. Той също така осигурява прост потребителски интерфейс за по-разширени функции като гласуване на делегат или регистриране на втора парола.

С Lisk Nano не се изисква синхронизиране на блокчейн, тъй като портфейлът се свързва с официалния Lisk възел, хостван от Lisk Foundation.

Как да закупите Lisk

Lisk е включен в списъка на някои борси. Те представиха много възможности за инвеститорите да закупят токените Lisk (LSK). LSK може да бъде закупен с помощта на fiat, а също така може да бъде обменен с други криптовалути. Криптовалутни борси, които изброяват LSK токените включват Binance, YoBit, CoinEgg, Upbit, Bit-Z, Bittrex, BitBay, Poloniex, Хуби, HitBTC, Livecoin, ChaoEX, Изчерпва, Coinroom, Gate.io, и LiteBit.eu. Можете също така да обменяте / купувате Lisk с криптовалути и да разменяте чрез Changelly платформа.

Екипът зад риска

Някои хора работят без усилие, за да се уверят, че този проект е успешен, но ето двама забележителни хора, които трябва да познавате.

Макс Кордек – президент и основател

Kordek е предприемач, който се интересува от разрушителни технологии. Притежавайки богат опит в блокчейн технологията и виждайки много потенциали на блокчейн приложенията, той е съосновател на Lisk.

Oliver Beddows – вицепрезидент / основател

Beddows е разработчик на пълни стекове с повече от 15 години опит в изграждането на корпоративни приложения. Той е съосновател на Lisk с оглед да вдъхнови и даде възможност на разработчиците да изградят децентрализирани приложения на мечтите си.

Като фокус на Lisk върху децентрализацията, Lisk Foundation работи с изпълнители от цял ​​свят от места като Ню Йорк, Берлин и Цуг. Основният екип е базиран в Берлин.

В заключение

Lisk е ценен инструмент за разработчиците в търсене на лесни начини за изграждане на децентрализирани платформи. С комплекта Lisk SDK времето за разработчици е намалено, което им позволява да се съсредоточат върху усъвършенстването на своите приложения, вместо да се тревожат за подробности за основната блокчейн.

Lisk (LSK) също е отлична криптовалута за държане, тъй като хората са възнаградени от системата за делегиране на притежаването на някои LSK токени в портфейлите си.

Полезни връзки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner