Какво е Bitmex: Всичко, което трябва да знаете

В тази статия ще обясним какво представлява BitMex обмен, как работи и какви са рисковете и ползите от използването на платформата. Освен това ще обясним и как работят фючърсните договори, как да отваряме тези фючърсни договори в платформата, какво представлява търговията с ливъридж и кои са рисковете и ползите от тези инструменти за търговия.

Какво е Bitmex?

Bitmex е борса за криптовалута, която стартира през 2014 г. и предлага различни финансови продукти. Сред тези продукти намираме търговия с марж на криптовалута за Биткойн, Етериум и Лайткойн до 100 пъти в случай на Биткойн. В допълнение към това борсата предлага криптовалутни деривати и други финансови продукти за професионални инвеститори.

какво е bitmex

Това не е платформа за начинаещи, защото предлага разширени опции и услуги за търговия. Например, маржин търговията трябва да се приема много сериозно поради факта, че пазарът на криптовалута е много нестабилен и прогнозите за цените понякога са трудни за изпълнение.

Bitmex предлага биткойн и други фючърсни договори за криптовалута и търговия с ливъридж. Нека разберем какви са тези услуги и как те влияят на инвеститорите.

Какво е фючърсен договор?

Това са деривативни продукти, които са споразумение за покупка или продажба на конкретен актив на предварително определена цена в определено време в бъдеще. Bitmex предлага фючърсни договори, уредени в брой, за няколко продукта, които предлага.

Фючърсните договори включват различни различни механики, които потребителят трябва да знае правилно, преди да инвестира. Важно е да знаете колко струва един договор, маркирането на позицията на фючърсния договор, нивата на марджин, които определят с колко ливъридж може да се търгува и в кой момент настъпва ликвидацията, как и кога фючърсният договор изтича или се урежда, и премията или отстъпката, с която се търгува фючърсният договор в сравнение с основната спот цена.

Как да започнем фючърсен договор?

За да започнете фючърсен договор, е необходимо да влезете. Платформата не изисква никаква конкретна документация за проверка. След като потребителят запее в платформата, той може да направи първия депозит, който ще бъде достъпен само за няколко часа. След като бъде обработен, лицето може да започне да търгува с различните видове предлагани договори.

Платформата предлага различни хоризонти за всеки продукт. Някои от тях имат ежедневни и седмични договори. След като инвеститорът реши кой договор да избере, той просто трябва да го създаде.

Основното намерение на фючърсния договор е да управлява излагането на риск. Например, ако дадено предприятие плаща на служителите си в биткойн, то може да иска да има договор със стабилна цена на биткойн, вместо да спекулира с бъдещата си цена.

Какво е търговия с ливъридж?

Търговията с ливъридж позволява на инвеститорите да разполагат с по-големи количества пари, за да инвестират в определен актив. Например, брокер или борса може да даде на инвеститора 2, 10, 50 и до 100 пъти размера на парите, които инвеститорът има. По този начин, ако инвеститорът е напълно сигурен как ще се движи определен актив, той може да поиска тази сума пари и да направи залог.

В случай че Bitmex, той предлага 100x лост за някои от своите продукти. Това означава, че инвеститорът може да закупи 100 пъти повече договори, отколкото е в състояние да плати. Но много експерти наричат ​​този метод на търговия „нож с две остриета“ и ние ще обясним защо.

Рискове и ползи от използването на Bitmex

Основната полза от търговията с фючърсни договори с криптовалути е, че тя предлага възможност за ливъридж. Инвеститорите могат да търгуват с по-големи суми пари и да реализират по-големи печалби, отколкото с първоначалния си капитал. Но както споменахме по-рано, има няколко риска, които трябва да вземем предвид.

Този инструмент не е толкова лесен за използване за начинаещи, колкото може да бъде нормалната търговия. Важно е да имате опит в ливъридж и експлоатация на фючърсни договори. Инвеститорът трябва да бъде достатъчно опитен, за да избегне надвишаване на собствения си капитал и създаване на инвестиции с кратък и среден риск с ливъридж.

Ако един неопитен инвеститор постави важна сума пари и реши да оперира с ливъридж, тогава той има големи шансове да загуби целия си капитал и да плати високи такси на борсата за заетите пари. Bitmex предлага различни такси в зависимост от актива. Например, биткойн 100x ливъридж има такса за производител от -0,0250 процента, такса за вземане от 0,0750 процента и такса за сетълмент от 0,05 процента.

Заключение относно това, което е Bitmex

Bitfinex е високо защитена борса за криптовалута. Той има важни слоеве за сигурност, които го правят много труден за хакване. Към днешна дата Bitmex никога не е бил хакнат. Много други важни борси за криптовалути са били хакнати няколко пъти преди. Например MtGox е най-известният случай. Това беше най-голямата борса за криптовалути в момента и когато беше хакната цената на биткойн страдаше от срив и дълъг период на стагнация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner