Hong Kong aporta la llicència als intercanvis criptogràfics

Marc basat en la participació; impacte limitat. Encara només PI.

Visió general

Hong Kong intensifica els seus esforços per regular formalment els intercanvis de criptomonedes a la ciutat. El 6 de novembre de 2019, la Comissió de Valors i Futurs acaba de publicar un marc normatiu recentment redactat, que permet al vigilant de valors emetre llicències a plataformes de negociació criptogràfica. Podria ser un canvi de joc per a la indústria criptogràfica? Com a centre financer mundial líder, què significa el nou règim per a la ciutat?

Un marc integral

Fa un any, el SFC va anunciar una caixa de sorra reguladora enmig de proporcionar un entorn reduït a les empreses de tecnologia fintech per avançar cap a la innovació reguladora. Després d’un any a la darrera setmana de la HK FinTech, Ashley Alder, cap de la SFC, va anunciar que ara el vigilant de valors de la ciutat ha establert un nou conjunt integral de regulacions per als intercanvis de criptomonedes a Hong Kong..

Alder va dir que les regles són fetes a mida per a la indústria criptogràfica, que cobreixen totes les preocupacions clau en matèria de protecció dels inversors, inclosa la custòdia segura dels actius, els requisits de KYC, la lluita contra el blanqueig de diners i la manipulació del mercat. També s’inclouen conceptes que no existeixen als mercats financers tradicionals, com ara carteres fredes i calentes, forquilles i llançaments d’aigua.

Les criptomonedes i els actius virtuals negociats en una plataforma amb llicència SFC no estaran subjectes al mateix tipus de regulació que s’aplica a les ofertes tradicionals de valors o fons d’inversió..

A més, totes les plataformes amb llicència han de tenir una assegurança que cobreixi el risc de pèrdua o robatori d’actius virtuals.

Va subratllar que “els actius virtuals han anat avançant cap als mercats financers convencionals”, i va destacar les monedes estables en particular, dient que alguns projectes són “capaços d’adoptar-se extremadament ràpidament a escala mundial”, cosa que ha provocat “serioses preocupacions entre els polítics i els banquers centrals i reguladors financers “.

Llicències d’intercanvi: una solució optativa

El nou marc regulador permet al SFC concedir una llicència als operadors d’intercanvi que vulguin optar a la regulació. En altres paraules, no és imprescindible que els intercanvis criptogràfics de la ciutat adquireixin una llicència per operar. Alder va explicar que la raó per escollir una solució opt-in perquè la legislació existent no es va dissenyar tenint en compte el món criptogràfic. Creu que els mercats poden esperar fins que la nova legislació cobreixi tot el sector dels actius virtuals, tot i que no es proporciona cap cronograma.

Atès que molts dels principals operadors d’intercanvi criptogràfic tenen presència a Hong Kong, creiem que hi haurà un grapat d’intercanvis que acceptaran la invitació a participar al pla de regulació de SFC, però no esperem veure-hi un gran nombre d’intercanvis que es precipiten a la xarxa reguladora.

Només inversors professionals, sense venda al detall

El nou programa de llicències va establir que els operadors d’intercanvi només poden proporcionar serveis a inversors professionals, cosa que significa que encara no es poden proporcionar serveis minoristes. Segons les regles de valors i futurs (inversor professional) (cap. 571D), s’entén per “inversor professional”

– Una persona que tingui una cartera no inferior a 8 milions de corones australianes o el seu equivalent en qualsevol moneda estrangera a la data corresponent o segons es comprovi referint-se a un o més dels següents documents emesos o presentats dins dels 12 mesos anteriors a la data corresponent.

– Una corporació fideïcomissària que hagi estat confiada sota un o més fideïcomisos dels quals actua com a fiduciari amb actius totals no inferiors a 40 milions de HKD o el seu equivalent en qualsevol moneda estrangera a la data pertinent.

Això només és una part de la definició, però, no vol dir que hi participin inversors minoristes. Les noves regles continuen fent que el comerç de criptomonedes a Hong Kong només sigui un petit grup d’inversors. Alder va destacar que la raó d’aquest fet són els contractes de futurs d’actius virtuals amb el públic, especialment els contractes amb apalancament, que són volàtils i que poden ser “extremadament arriscats”.

Bitcoin i altres: no valors

La forma en què SFC veu la naturalesa del bitcoin i d’altres actius criptoactius és un altre aspecte destacat de l’anunci. Alder va dir clarament: “El bitcoin i els altres actius criptogràfics més familiars no són valors”. I que el SFC “només té el poder de regular una plataforma que negocia actius virtuals o fitxes que són” valors “legals o” contractes de futurs “. La postura de SFC està en gran mesura en línia amb altres organismes reguladors del món, com ara la SEC als EUA.

Conclusió

L’anunci de regulació de l’intercanvi de criptografia SFC es va produir després de les iniciatives de blockchain de la Xina i podem esperar que la Xina i, a grans trets, Àsia, estiguin al capdavant quan es tracta de desenvolupament de criptografia basada en blockchain. A mesura que la inversió en criptografia és cada vegada més important, i l’aplicació i l’ús quotidià d’actius virtuals han anat augmentant ràpidament, sens dubte, cal un conjunt complet de regulació d’actius criptogràfics. Creiem que un entorn ben regulat beneficiarà tant als inversors com a les parts interessades de la indústria criptogràfica. El desenvolupament normatiu a Hong Kong es considera un moviment positiu per a la indústria criptogràfica en general.

FINAL

Quant a OKEx

OKEx, el mercat de criptomonedes més gran i divers del món, és el lloc on els operadors, miners i inversors institucionals de criptografia mundial venen a gestionar actius de criptografia, milloren les oportunitats d’inversió i cobreixen els riscos. Proporcionem el comerç al comptat i derivats, inclosos futurs, swap perpetus i opcions, de les principals criptomonedes, oferint als inversors una gran flexibilitat en la formulació de les seves estratègies per maximitzar els guanys i mitigar els riscos.

Contacte amb els mitjans:

Vivien Choi

Correu electrònic: [protegit per correu electrònic]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner