Добре е да сме различни – крипто в Индия

През последните две години бяха най-тъмните за индийския пазар на криптовалути, тъй като след забраната на Резервната банка на Индия (RBI), всички съответни разработки в индустрията трябваше да бъдат внезапно прекратени. На 4 март, след като Върховният съд отмени заповедта RBI, индийският пазар на криптовалути отново предизвика нова драстична промяна.

Изглежда, че вярата на криптовалутата изглежда по-ярка и ние сме щастливи да имаме трима местни влиятелни лица, които да споделят повече за крипто в Индия с нас!

Първо да чуем Кашиф, основател на Crypto Kanoon

Каква е крипто културата в Индия?

Индия допринася с 17% в световното население, но тя има само 1% дял в общия обем на крипто в глобален мащаб. Хората в Индия инвестират в крипто с мислене „chal risk le ke dekhte hain“. (Превод: Нека поемем риск.)

Хората не са наясно със силните основи на крипто. В Индия максималният интерес се наблюдава във възрастовата група 18-24 години, но това също означава, че средният размер на билета при транзакцията е от долната страна.

Можете ли да споделите някои от успешните крипто приложения в Индия?

Към днешна дата изглежда няма приложение, което да решава някаква реална цел и да бъде възприето от масите. Малко са индийските борси, които твърдят, че чрез тяхното приложение можете директно да презаредите мобилния си телефон и DTH, има много играчи, които се опитват да си предоставят място. Мисля, че в бъдеще ще виждаме много играчи да отпускат място.

Какво обикновено правят хората с крипто в Индия? (Задържайте или търгувайте редовно)?

Индия вярва в търговията и това показват данните. Неотдавнашният скок в обема предполага, че индийците обичат търговията.

Колко популярна е крипто в Индия?

Все още много ранни дни за крипто в Индия, след решението на Върховния съд има вълнение. COVID19 също подтикна хората да мислят за алтернативи и търсенето на крипто се засили в Индия. Надяваме се на благоприятно крипто регулиране в Индия.

След това имаме Г-н Крипто Индия за да отговорим на някои от въпросите:

Има ли банкомати за биткойн във вашата страна?

Няма банкомати. Единият беше пуснат миналата година, но веднага беше затворен.

На скала от 1 до 10 (10 е най-лесният), как бихте оценили удобството и достъпността на хората да купуват биткойн с фиат?

3 до 4, не е толкова лесно, тъй като изискванията на KYC са високи, а също и премията е висока.

Можете ли да посочите някои популярни крипто борси / проекти във вашата страна?

Bitbns, WazirX, Matic мрежа, Coindcx

И ние имаме Шрикар от Blockmanity, благодаря ти, че сподели мислите си!

Колко популярна е крипто във вашата страна?

Crypto е и е бил популярен в Индия по не толкова основателни причини в миналото, но наскоро се обърнаха таблици с Върховния съд на Индия, който отмени жалбата на RBI за налагане на пълна забрана за крипто търговия.

Тъй като традиционната банкова система постепенно се срива, напоследък все повече хора се насочват към крипто за по-добри възможности за инвестиции. Тъй като Индия е една от силно населените страни в света, дори малък процент индийци, вярващи в крипто, биха били по-големи от населението на повечето страни. В обобщение, крипто е доста популярен в Индия, но все още е в зараждаща се фаза.

Какъв е възгледът на вашата държава относно крипто регулирането?

RBI е заблуден над крипто регулациите. Върховният съд на Индия обаче изчисти въздуха, като отмени пълната забрана за търговия с крипто.

Индия обаче планира да регулира криптовалутите и очаква решение на Върховния съд, което да ги управлява, преди да вземе окончателно решение. Правителството преценява дали виртуалните валути могат да бъдат регулирани от Резервната банка на Индия, според хора, запознати с развитието. Рамка за регламента ще бъде взета след обсъждане с централната банка.

Попитайте вашия приятел или семейство, ако те изберат да приемат 50 USD или 1 BTC в момента, който предлагате, какъв ще бъде отговорът им?

Определено BTC. Бих се захванал с него в момента, в който някой ми предложи това.

За нация с такъв нововъзникващ пазар и страст към това е финансово развитие с правителство, което има постепенно повдигаща се нагласа, за някой е трудно да предскаже криптоиндустрията в Индия и колко проспериращо може да бъде бъдещето.

Следвайте OKEx Academy в Twitter, ако имате въпроси към нас:

Регистрирайте се и депозирайте или търгувайте минимум 10 USDT, за да спечелите 3 USDT награда за нов потребител!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner