Els actius digitals regulats s’apoderaran el 2020: líders de pensament

El 2018 va ser la marca d’aigua alta per a les ofertes inicials de monedes (ICO), quan 1.253 noves monedes van recaptar 7.800 milions de dòlars. El 2019, aquest mercat del “salvatge oest” va passar del boom al revolt. Els dòlars recaptats en OIC van caure un 95% en comparació amb el 2018 i la Comissió de Valors i Borses (SEC) continua anunciant noves accions contra diversos jugadors de l’ICO per frau i emissions no registrades. El xèrif ha vingut a la ciutat.

Reglament, vell amic meu

No és cap consol per als inversors que van perdre milions en estafes ICO, però van formar part d’una evolució natural del mercat. Les lleis que regulen els valors tradicionals també estaven originàriament inspirades en actors dolents com les “botigues de galledes” que van sorgir quan una altra nova tecnologia, el telègraf, estava canviant els mercats financers. La decisió de la SEC de reprimir els actius digitals i aplicar aquestes mateixes lleis als valors blockchain és una bona notícia per als participants del mercat.

Els valors blockchain poden augmentar l’eficiència, reduir els costos, proporcionar una major transparència i mitigar el risc. Tot i això, la indústria financera no pot adonar-se del tot del potencial dels títols blockchain sense un mercat públic i un ecosistema regulat que doni suport al seu cicle de vida complet. Això significa emissió, inversió, negociació, liquidació i custòdia totalment conformes.

Els governs de tot el món estan treballant per establir els marcs necessaris a les seves pròpies jurisdiccions. Això redueix el risc d’invertir en valors blockchain mitjançant la introducció de proteccions per als inversors associades als mercats tradicionals. Tot i que diferents jurisdiccions tenen requisits diferents per a les entitats regulades, els inversors, els comerciants i els usuaris, hi ha quatre àrees comuns que s’estan tractant:

  • Distribució: com es creen les fitxes de seguretat i per què, i com es lliuren als seus propietaris?
  • Custòdia: on es conserva el registre final de propietat i per qui?
  • Informes i conservació de registres: quins requisits normatius addicionals es posen als participants, com ara els serveis de l’agent de transferència?
  • Processos específics: quins processos addicionals es requereixen, per exemple, per moure les fitxes de seguretat entre carteres personals i mestres?

La SEC i l ‘Autoritat de Regulació de la Indústria Financera (FINRA) han establert directrius en les quatre àrees mitjançant una sèrie de comunicacions, inclosa la informe sobre The DAO i una declaració conjunta sobre custòdia del broker-dealer d’actius digitals. Finalment, s’ha establert el marc necessari dels Estats Units per permetre que floreixi el comerç públic regulat de títols blockchain.

Si el suc no té aquest aspecte

Paral·lelament a aquests desenvolupaments normatius, les empreses s’han afanyat a crear la infraestructura de mercat necessària. Hi ha components crítics i en vindran més enguany. La pregunta per a aquells que es plantegen si participen: val la pena aprofitar aquesta versió 2.0 dels recursos digitals? La resposta serà afirmativa si el mercat de valors de la cadena de blocs sembla una actualització dels mercats tradicionals, cosa que requeriria que ofereixi dos avantatges clau per als inversors i les empreses que busquen recaptar diners..

El primer és l’eficiència. Els valors blockchain han d’eliminar els feixucs sistemes de dades i els processos manuals en paper del comerç de valors tradicionals. El potencial hi és, però l’execució ho és tot, com es diu. Implementat correctament, blockchain pot donar suport de manera eficient a tot el cicle de vida dels actius digitals des de l’emissió i la inversió fins a la negociació, la liquidació i la custòdia..

El segon avantatge és la supervisió intel·ligent. Per ser viable a llarg termini, el mercat de valors de blockchain ha de complir plenament no només per satisfer els reguladors, sinó per crear liquiditat. Ha de proporcionar als inversors un accés convenient a la transparència, a les garanties del compte i a la negociació regulada. Això requerirà la integració amb comptes de corretatge tradicionals, així com interfícies d’usuari intuïtives.

M’he tornat tan insensible

Tenia l’esperança de superar aquest article sense fer servir “interrupcions”, ja que sé que tots som insensibles al concepte. Malauradament, segueixo sentint que els valors de la cadena de blocs afectaran els mercats financers. Ho he dit jo mateix! Però la realitat és que els valors de blockchain són una evolució, no una revolució. El mateix any que les ICO van arribar als 7.800 milions de dòlars, la tradicional indústria de valors dels Estats Units aixecat 2,4 bilions de dòlars. Perquè els valors blockchain es converteixin en una classe d’actius convencionals, no poden romandre a l’illa de les carteres personals. Han de ser comprats, mantinguts i venuts per inversors minoristes, institucions i assessors mitjançant sistemes tradicionals de negociació i comptes de corretatge. Això podria passar ja aquest any.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner