Най-популярните влиятели на криптовалутата: Топ 236 експерти през 2020 г.

списък с най-популярните криптовалути

Contents

Кой кой е в крипто света: Списък на 200+ най-влиятелни хора в биткойн и блокчейн

Списъкът с най-добрите 236 влиятелни за криптовалута в биткойн екосистемата е компилация от най-известните личности в ерата на блокчейн до момента. Каталогът на най-популярните хора в криптовалютната земя е създаден, за да комбинира всички уважавани експерти, създатели, инвеститори, инсайдери и ценители, предназначени да ви помогнат да подобрите своя приятелски профил в големите социални мрежи.

Както повечето наши читатели вероятно са добре запознати, от създаването на биткойн през 2009 г. до крипто революцията през 2013 г., въстанието на блокчейн обзе финансовия свят. Няма поглед назад.

Децентрализираната цифрова икономика чрез технологията на разпределената книга създава удивителен нов клас активи с много виртуални валути като Bitcoin (прогнози за цените), Ethereum (прогнози за цените) и други най-високо класирани монети за криптовалута, за да станат имена на домакинства досега. И следващата голяма граница на преден план в ерата на криптовалутите, която трябва да премине, е информираността и приемането на потребителите.

Хората по целия свят се събуждат, за да осъзнаят огромния потенциал на тези нови валути. Зараждащата се блокчейн технология измести електронния финансов пейзаж по повече от един начин и възникващата вълна на „програмируеми пари“ изглежда неизбежна. И когато комбинирате тези две футуристични сили на перспективни фази на финансите, забавно е да започнете да разберете кой е отговорен, достоверен и достоен за новини в ръководената от биткойн икономика.

Нека да разгледаме някои от хамалите и шейкърите, известни като крипто влиятели, които са натрупали доста публика и следват, особено в скандалния „крипто туитър“.

Топ влиятели на криптовалута и блокчейн през 2020 г.

крипто-бикове-мечки

Изображение: Галина Андрушко

Биткойн започна нова перспектива за оптимизиране за паричен суверенитет за хората и след десетилетие съществуване, създадено вече повече от 10 години, тези влиятелни лица са едни от най-популярните хора на интерес, които са спечелили най-голяма надеждност и автентичност.

Между ранното им приемане, създаването на продукти, постиженията на компанията, прозрения за инвестициите, съвети за търговия, медии за обучение на потребители и цялостни приноси за лидерство на мисълта; следващият списък на blockchain-ориентираното високо въздействие на качеството има значение за навременните доставчици на влияние е нарастваща съвкупност от алфа, кой е кой от крипто. От Биткойн Исус до Крипто Кръстоносец, тази комбинация от бикове, мечки и мразещи съмнители, следният списък на блокчейн ентуаистите и защитниците беше внимателно подготвен с помощта на редица социални сигнали и показатели.

Без повече шум, нека да маркираме най-горещите крипто влиятели, които да откриваме и следваме.

Най-големите влиятели на крипто: Топ хора, които да следват в социалните медии

Чанпенг Джао

Джао вероятно е по-известен в цял свят като Чехия. Той е мозъкът зад Binance, една от най-големите и надеждни крипто борси в света. CZ преди това е служил като главен технически директор на OKCoin и е работил и като разработчик на бекенда за Blockchain.info. Освен това се споменава, че CZ вече много години участва в крипто сектора и дори е включен в списъка на Forbes от най-богатите хора, свързани с крипто индустрията.

Виталик Бутерин

През последните 4-5 години Vitalik се превърна в неразделна част от глобалния крипто пейзаж. В това отношение се споменава, че той е съ-създателят на Ethereum и белият автор на ETH – блокчейн платформа, която предоставя на независимите разработчици основа за изграждане на техните dApps отгоре. Освен това, по-рано тази година, Buterin обяви, че сега ще се фокусира повече върху това да направи ICO по-безопасни за широката общественост.

Брайън Армстронг

Подобно на CZ, Армстронг е едно от най-големите имена в света на крипто днес. Той не само е съосновател и главен изпълнителен директор на Coinbase, но е и търсен крипто експерт, който често е канен да говори на конференции по целия свят. Армстронг често споменава в интервютата си, че мечтата му е да превърне Coinbase в крипто платформа „всичко в едно“, където клиентите (както случайни, така и институционални) могат да се възползват от широка гама продукти и услуги с едно натискане на бутон.

Майкъл Новограц

Преди да стартира своята компания за крипто инвестиции Galaxy Digital, Novogratz е работил като мениджър на хедж фондове за Fortress Investment Group. Той твърди, че повече от 20% от настоящия му инвестиционен портфейл се състои от крипто. Не само това, но и на Майкъл се гледа от световната инвеститорска общност като на многогодишен крипто бик (чиито прогнози, бихме могли да добавим, бяха грешни няколко пъти.)

Близнаци Уинкълвос

Тайлър и Камерън Уинкълвос са основните собственици на Winklevoss Capital, както и основателите на първокласната борса за цифрови активи „Gemini“. Освен това си струва да се има предвид, че Тайлър е първият в света биткойн милиардер.

Брад Гарлингхаус

Основател на Ripple – един от най-големите в света процесори за крипто разплащания – Брад Гарлингхаус е изключително популярно име в глобалния крипто пейзаж. Преди това Брад е бил главен изпълнителен директор на Hightail, услуга за споделяне на файлове, а също така е активен ангелски инвеститор – с неговите инвестиционни начинания до момента са финансирани малко над 40 стартиращи компании.

Роджър Вер

Друго често срещано име, за което повечето крипто инвеститори биха чували със сигурност, Роджър е защитник на Биткойн от доста време и е един от първите инвеститори с големи имена, които започват да влагат парите си в различни криптовалутни предприятия. В момента той служи като главен изпълнителен директор Bitcoin.com и също така е широко смятан за един от най-важните привърженици на Bitcoin Cash, хард форк на оригиналния Bitcoin протокол.

Бари Силбърт

Silbert е основател на Digital Currency Group – криптофирма, която служи като инкубатор / инвестиционен фонд за различни клиенти, работещи в това пространство. Ако това не беше достатъчно, той е и главен изпълнителен директор на Grayscale Investments, инвестиционно предприятие, което е спечелило много основна финансова сила през последните няколко години.

Джихан Ву

Един от основните основатели на Bitmain, Джихан Ву се смята от мнозина за кръстник на крипто майнинга. Неговата нетна стойност се оценява на над 2 милиарда долара и е основна на много крипто конференции, провеждани по целия свят. И накрая, също така се споменава, че Джихан е завършил икономика от Пекинския университет.

Адам Обратно

Световноизвестният криптограф Адам Бек е може би най-известен с работата си с hashcash – PoW система, създадена да помогне на операторите на имейл услуги да филтрират спама по лесен и безпроблемен начин. Back вече е главен изпълнителен директор на Blockstream – свързано с крипто стартиране, което е фокусирано върху разработването на странични вериги, както и други подобни нови приложения.

Катлийн Брайтман

Въпреки че много хора може да не са наясно коя е Катлийн, тя е активна в глобалния крипто пейзаж от доста време насам. Като начало, тя е съосновател на Tezos, децентрализирана платформа за управление, както и ключов член на Tezos Foundation (организация, която се стреми да насърчава осведомеността за блокчейн и крипто образование по целия свят).

Питер Уил

Питер Уил мълчаливо е събрал култ за себе си, заради работата си по развитие в екосистемата на BTC. В момента фокусът му е върху Bitcoin Core – един от многото хард форкове на водещия криптоактив в света. И не само това, Wuille играе голяма роля за добавянето на SegWit към протокола BTC през деня. Той е и съосновател на крипто стартъп ‘Blockstream’.

Йосиф Любин

Съоснователят на Ethereum Джо Любин вероятно е по-известен с работата си с ConSensys – фирма, която се фокусира върху създаването на различни нови блокчейн проекти. Освен това Любин също е активен инвеститор ангел в това пространство от няколко години.

Ник Сабо

Известният компютърен учен / експерт по цифрова сигурност Ник Сабо допринесе за започването на технологична революция с криптосистема по целия свят – главно заради обширната му работа със смарт договори. Освен това малко известен факт за Сабо е, че той е един от първите инвеститори на Bit Gold – предшественик на Bitcoin, който беше пуснат преди началото на хилядолетието.

Брендън Булмър

В момента Брендън Булмър управлява операциите на Block.one – компания, която е отговорна за създаването на основната децентрализирана система на EOS. Освен това базираният в Хонконг предприемач успя да събере повече от 4 милиарда долара за ICO на EOS, както и за основната общност на разработчиците на фирмата.

Чарли Лий

Чарли Лий е бивш служител на Coinbase, който е може би най-известен с това, че е мозъкът зад популярния крипто проект „Litecoin“ – който в момента е един от 10-те най-големи крипто активи в света по общата пазарна капитализация. През последната година Лий съсредоточи всичките си усилия върху насърчаването на приемането на LTC по целия свят.

Питър Смит

Смит е един от съоснователите на Blockchain – един от най-широко използваните крипто портфейли в света. Преди няколко месеца той стартира друго начинание, наречено Blockchain Principal Strategies – институционална платформа, която е предназначена да помогне на инвеститорите да получат повече криптовалута, свързана с извънборсовия пазар.

Jeffery Liu Xun

LIU Xun (Jeffery) е крипто предприемач, който в момента управлява предприятие, наречено XanPool – фиат шлюз, който работи в Хонг Конг (китайската дата на стартиране ще бъде обявена скоро). XanPool позволява парите за крипто транзакции да се извършват по напълно безпроблемен, незабавен начин. Освен това Liu Xun е съосновател и на два други забележителни стартиращи компании:

Antler: Глобален генератор за стартиране и VC на ранен етап, който изгражда следващата голяма технологична вълна.

Xarbon: НПО, свързана с технологиите за устойчиво развитие, която е помогнала за намаляване на над 200 милиона тона въглероден диоксид чрез своите различни проекти.

Алексей Ермаков

Ермаов е главен изпълнителен директор и основател на Aximetria – швейцарско, VQF регулирано крипто фокусирано мобилно финансово обслужване, което е предназначено както за обикновени, така и за институционални инвеститори. Освен това той е основател на Pay Reverse, услуга за обратно връщане на пари, която позволява на потребителите бързо да създадат допълнителен поток за приходи за себе си.

Sky Guo

Гуо е главен изпълнителен директор на Cypherium, фокусирана върху предприятията блокчейн платформа, която дава приоритет както на мащабируемостта, така и на децентрализацията. Гуо е завършил бакалавърска степен по компютърни науки от университета Пепърдайн и също така е квалифициран в няколко ниши технически области, свързани с програмирането и технологията на блокчейн.

Овен Уанг

Овен е съосновател на Bibox, дигитален обмен на активи, който използва някои от най-новите технологии, свързани с анализи на големи данни и алгоритми, подобрени с AI, за оптимизиране на сделките и транзакциите. Също така си струва да се спомене, че в рамките на една година от съоснователя на Bibox, Уанг успя да изведе борсата си до топ десет позиции в CoinMarketCap. Не само това, както стоят нещата, Bibox има дневен обем от над 200 милиона долара.

Manish Kataria

Kataria е съосновател на мулти-борсовия терминал Quadency. Неговият опит обхваща финансите, технологиите, цифровия бизнес и иновационната стратегия в корпоративното консултантско пространство. Не само това, но Manish също е прекарал много време, работейки за клиенти на F500, както и разглеждайки макроикономическите тенденции, за да формулира бизнес планове за собствената си компания.

Габриеле Мусела

Габриеле е основател и главен изпълнителен директор на Coinrule – интелигентен асистент, предназначен изключително за търговци на криптовалути. С над 15-годишен опит в области като FINTECH, Telco, Science, Banking, той успява безпроблемно да се придвижва през набор от роли за управление на иновации около 5 държави (Финландия, Великобритания, САЩ, Унгария, Италия), работещи за UBS Bank, Nokia, NHS, Vodafone, IBM, WPP, Lloyds Bank и т.н. И накрая, той е ментор в Google Launchpad, StartupBootCamp и Virgin Startups.

Стив Бишъп

Стив Бишъп – основателят на Justbookitnow.com, Flame Concepts и съосновател на ROCCR.COM – е в челните редици на развитието на блокчейн в билетната индустрия, с етикет „Билети с почтеност“ Стив вече повече от 7 години предоставя специализирани решения за билети на клиенти като The Prince’s Trust и Mclaren.

Золтан Терсански

Zoltan е мрежов професионалист, който в момента работи за Blockben – фин-технологична фирма, която се ангажира да създаде нови блокчейн платформи, които могат да помогнат за съживяване на глобалния дигитален пейзаж. Като техник по информационни технологии и електроника, Золтан бързо осъзна потенциала на блокчейн технологията и по този начин участва в това пространство от доста време насам.

Д-р Майкъл Юан

Yuan е основател на нов децентрализиран пазар, наречен OpenBay, както и главен изпълнителен директор на Second State, глобален доставчик на бизнес решения, базирани на интелигентни договори. Той е и водещ автор на 5 книги за софтуерно инженерство, публикувани от водещи медийни къщи като Addison-Wesley, Prentice-Hall и O’Reilly Associates.

И накрая, трябва да се отбележи, че Yuan е свързан и с няколко други успешни начинания. Те включват:

Cybermiles: Публична блокчейн система, създадена специално за транзакции, свързани с електронната търговия.

Ringful LLC: Ringful е медицинска информационна система, която е създадена, за да помогне на потребителите да спестят от разходите си за здравеопазване, както и да получат по-добро лечение, използвайки нови превантивни опции (които могат да се управляват чрез смартфон устройства).

Кайл Асман

Асман е партньор-основател в BX3 Capital, фирма за бизнес консултации, която помага на компаниите да се намират в нововъзникващи сектори като блокчейн и криптовалута. В миналото той е заемал роли в инвестиционното банкиране и регулаторни консултации в няколко престижни финансови компании, включително Goldman Sachs, Duff and Phelps и Ryan LLC (глобална данъчна компания). Ако това не беше достатъчно, Асман беше и VC инвеститор в Snapchat, както и няколко други успешни стартиращи компании.

Даниел П. Саймън

Даниел е писател, предприемач и експерт по финансови комуникации, който е част от глобалната революция в областта на фин технологиите от самото начало. В миналото той е съветвал някои от най-големите марки в това пространство, включително Morgan Stanley, Bloomberg и Goldman Sachs. През последните няколко години фокусът на Саймън беше основно върху дигиталните финанси, в резултат на което той стана главен изпълнителен директор и съосновател на Vested – интегрирана комуникационна фирма.

Ако всичко това не беше достатъчно, Саймън е служил и като редовен колумнист на Forbes, Market Media и CoinTelegraph и дори е участвал в програми като Cheddar, FinTech TV, Asset TV и BrightTALK’s Focus on Fintech..

Салвадор Каскеро Алгара

Алгара е основателят или 2gether, първата в света финансова платформа за сътрудничество, която безпроблемно се присъединява към финансовите структури (изградени с помощта на валути FIAT) от минали години с криптовалути.

Едит Мутони

Едит е професионален инвеститор, търговец на акции и треньор по лични финанси. В момента тя работи като главен редактор на LearnBonds.com, личен инвестиционен сайт / общност с повече от 100 000 читатели месечно.

Кристоф дьо Курсон

Крис е главен изпълнителен директор на Olymp Capital, първият европейски фонд за управление на активи, посветен на блокчейн и крипто. Той е и управляващ директор на Agentic Group – базиран в световен мащаб консорциум от компании за блокчейн и дигитална валута, базирани извън Северна Америка, Азия и Европа.

Дмитрий Берензон

Берензон е изследователски партньор в Zenith Ventures, мултистратегичен рисков фонд за блокчейн и криптовалута. В миналото той е бил свързан с много други свързани с блокчейн / крипто проекти, включително:

 • Coinfund
 • Polyledger
 • Блокчейн в Бъркли

Вайбхав Кадикар

Вайбхав Хадикар е предприемач (от индийски произход), който е може би най-известен като основател & Главен изпълнителен директор на CloseCross, децентрализирана платформа за прогнозиране на пазара. В миналото обаче той е участвал и в някои други успешни начинания като:

 • Блокчейн задвижване (съосновател и ментор)
 • Syngenta (ръководител на стратегически партньорства)

Сукхи Джутла

Jutla е говорител, лидер на мисли и квалифициран разработчик на IBM Blockchain, който е спечелил няколко престижни награди, включително:

 • Азиатската жена на постиженията
 • Жена предприемач на годината
 • Преди това тя беше обявена за Топ 100 на европейския дигитален пионер от The Financial Times и Google, а също така е автор на три книги (една от които е бестселър номер 1). Те включват:
 • Избягайте от кабината: Напуснете работата, която мразите Създайте живот, който обичате
 • Автори и The Blockchain
 • Книгата FinTech

Даниел Амедури

Даниел Амедури е съосновател на Future Money Trends и автор на книгата „Не спестявайте за пенсиониране: Ръководство за финансова свобода от хилядолетието“. Неговият бюлетин за FMT има около 150 000 абонати и се смята за доста авторитетно списание, когато става въпрос за крипто инвестиции. В миналото той беше поканен да участва като гост в няколко известни медии, включително: The Wall Street Journal, ABC World News Tonight и Russia Today TV. Не на последно място, неговият канал в YouTube (който възникна през 2007 г.) в момента има общо над 13 милиона гледания.

Марк Бхаргава

Марк е президент на Tagomi – водещ посредник за цифрови активи, който е интегриран с 9 различни крипто борси и няколко различни OTC бюра в САЩ и в чужбина. Той е възпитаник на Харвардското бизнес училище и преди това е работил във фирми като Brainchild Holdings и AirBnB.

Шон Кийф

Шон Кийф е управляващ партньор на Straight Up Capital, водещ крипто инвестиционен фонд, инвестиращ в децентрализирани технологии, блокчейн протоколи, & цифрови и крипто-активи. Той ръководи компанията, като е експерт във всичко крипто и има страст да информира другите за индустрията. Освен това опитът на Шон включва това, че е технически стартиращ адвокат и неговият интерес и фокус са предимно в рисковия капитализъм. Той беше представен като гост-лектор / сътрудник от много утвърдени медии, включително Yahoo Finance, KYW Newsradio и NBC 10.

Бен Самоча

Бен е основател и главен изпълнителен директор на CryptoJungle – една от водещите медийни платформи на Израел, свързани с всички неща, крипто / блокчейн. Освен това, Самоча е и съосновател на Blockchain B7, организация с нестопанска цел, която се стреми да подобри информираността относно биткойните, както и криптовалутите в Израел.

Крейг Русо

Русо е основател на Peer – стартираща компания, базирана в Бостън, която стои зад няколко известни дигитални публикации, включително Sludgefeed. Освен това той е и уважаван анализатор / инвеститор, чиито прозрения редовно могат да бъдат намерени в множество медии, включително Cointelegraph, Bitcoinexchangeguide и др..

Хуан Бенет

Бенет е най-известен с това, че е основател и главен изпълнителен директор на Protocol Labs – фирмата, отговорна за стимулиране на иновации като IPFS (хипермедиен протокол) и Filecoin (крипто-управлявана мрежа за съхранение на файлове). В допълнение към това, Хуан също е свързан с много стартиращи компании, работещи в различни области като мобилни игри и споделяне на знания.

Павел Дуров

Човекът, който стои зад ICO на Telegram през миналата година, Павел Дуров е известен в глобалната крипто общност като сериен предприемач – който в миналото е бил свързан с няколко успешни стартиращи компании, включително ВКонтакте.

Юзо Кано

Най-дълго Кано работи като изпълнителен директор на Goldman Sachs, преди най-накрая да реши да отиде соло и да създаде своя собствена крипто борса ‘bitFlyer’. През последните няколко години начинанието му се разраства, за да се превърне в четвъртия по големина път в света за търговия с цифрови валути (по отношение на годишния оборот).

Лора Шин

Шин е старши редактор във Forbes, който задълбочено се занимава с технически домейни като блокчейн и крипто. Освен това тя е домакин на един от най-популярните крипто-свързани подкасти в света, наречен „Unchained“.

Катрин Хаун

В допълнение към работата си като генерален партньор в Andreessen Horowitz, Катрин е и директор в Coinbase – където помага на криптофирмата да извършва одитите си по напълно съобразен начин. Освен това, преди да стане част от крипто сектора, Хаун е работила като федерален прокурор в Министерството на правосъдието на САЩ.

Крейг Райт

Д-р Райт е австралийски учен, който е една от движещите сили зад Bitcoin SV, хард форк на BTC, който възникна преди няколко години. Той е известен с това, че е шумен, нагъл и дори е завел дела срещу хора, които са се усъмнили в истинността на централното му твърдение – т.е. всъщност той е Сатоши Накамото (псевдонимният създател на Биткойн).

Брандън Чез

Макар че самият Чез може да не е толкова известен, начинанието, което той ръководи в момента – Coinmarketcap – е може би един от най-използваните уебсайтове в света за проследяване на крипто цени (както и други данни, свързани с повече от хиляда криптовалути). Както стоят нещата, CMC е най-добрият източник в света за цялата свързана с крипто информация – до такава степен, че е известно, че уебсайтът влияе значително на пазара през определени периоди на бичи / мечи инерция.

Елизабет Старк

Елизабет Старк е свързана с крипто сектора от доста време насам. Именно ролята й на основател и главен изпълнителен директор на Lightning Labs е тази, която за пръв път я насочи в светлината на прожекторите преди няколко години. Освен това в началото на 2019 г. Старк стана сътрудник в Coin Center – изследователска организация, която се занимава със създаването на непредубедени правителствени политики (особено по отношение на децентрализираните технологии).

Чарлз Хоскинсън

Чарлз обича да се описва като сериен предприемач, технологичен иноватор и основател на три уважавани крипто стартъпа – а именно IOHK, Invictus Innovations и Ethereum. Ако това не беше достатъчно, Хоскинсън е и един от ключовите играчи зад Cardano (ADA), криптовалута от трето поколение, която възникна съвсем наскоро.

Олаф Карлсън-Ви

Carlson-Wee е самоизработен милиардер, който основа Polychain Capital преди няколко години. За онези наши читатели, които може да не са наясно какво е Polychain, това е като крипто хедж фонд, който управлява активите на хиляди клиенти. В миналото Олаф е работил и като продуктов мениджър за Coinbase.

Майк Каямори

Каямори е човекът, който в момента служи като главен изпълнителен директор на Liquid – първата в света платформа за крипто търговия, която е напълно регулирана от японския FSA. През последното десетилетие Майк притежава няколко портфейла на ниво c в компании като Softbank, Gungho Asia и Bharti Group.

Джон Макафи

Едно от най-разпознаваемите имена в областта на дигиталната неприкосновеност на личния живот и сигурността, John McAfee е основен фактор по отношение на компютърните технологии. През последното десетилетие обаче той съсредоточава всичките си усилия предимно върху крипто сектора – като в момента той изпълнява ролята на главен изпълнителен директор на крипто стартъп „Luxcore“.

Джед Маккалеб

Джед Маккалеб е известен защитник на дигиталната валута, който помогна за създаването на „Stellar“. Освен това, в годините преди работата си с XLM, Джед служи като главен технически директор на Ripple. Въпреки това, той е може би най-известен като създател на Mt Gox – борса, която стана известна жертва на мащабен скандал през 2014 г. И накрая, той също споменава, че Джед е създателят на eDonkey, пионерско споделяне на файлове в P2P мрежа.

Дан Морхед

Morehead е главен изпълнителен директор на един от най-доходоносните крипто хедж фондове в света „Pantera Capita“. Понастоящем той работи и като председател на Bitstamp – една от най-големите платформи за крипто търговия (по общ обем tx), съществуващи днес.

Нейц Кодрич

Nejc е човекът, отговорен за създаването на една от най-надеждните борси за криптовалути в света – Bitstamp. Той е участвал в това пространство вече близо десетилетие и е един от първите внедрители на крипто-технологии, които инвестират доста в биткойн.

Доминик Шийнер

Schiener е италиански предприемач, който е най-известен с това, че е съосновател на IOTA – блокчейн екосистема от следващо поколение, която е проектирана да функционира на напълно ненадеждна основа. Освен това той е и председател на фондация IOTA.

Брайън Бишоп

Техническият разработчик Брайън Бишоп е известен с работата си с Bitcoin Core. В миналото той е работил по много ключови актуализации, свързани с BTC, които са помогнали да се направи водещата валута по-ефективна, сигурна и прозрачна.

Джеси Пауъл

Съосновател на обмен на криптовалути Kraken, Джеси Пауъл е активен в това пространство от самото начало. В миналото той е управлявал операции за стартиране на онлайн игри, както и няколко други успешни бизнес начинания.

Ариана Симпсън

Основател и доктор по медицина на крипто хедж фонд „Autonomous Partners“ (AP), Ариана Симпсън е успяла да набере над 10 милиона долара от няколко инвеститори като Coinbase и Union Square Ventures до момента. В допълнение към работата си в AP, Симпсън съветва и някои други стартъпи, свързани с цифрова валута / блокчейн.

Барт Стивънс

Барт е най-известен с това, че е основател на инвестиционния фонд VC Blockchain Capital. Онова, което много хора може да не знаят за него, е, че той е и ръководител на собствения си семеен фонд, Stephens Investment Management (предприятие, което се занимава с диверсифицирани инвестиционни стратегии, които надхвърлят сферата на крипто).

Марк Андреесен

Марк е инвеститор, предприемач с митични размери. Като начало той е бил на ръба на крипто света от самото му създаване и през годините е създал няколко успешни начинания, включително 16z Crypto – VC фонд за 300 милиона долара, който се занимава предимно със създаването на нови крипто блокчейн проекти.

Дан Ларимър

Дан може да бъде най-добре описан като сериен крипто предприемач поради участието му в толкова много алткойн проекти. Например, в момента той е главен технически директор на Block.one, предприятие, което контролира развитието на протокола EOS. В допълнение към това той е и човекът зад DPOS – нов алгоритъм за консенсус PoS.

Триша Мартинес

Като главен изпълнителен директор на Wala – приложение за финансови услуги, което се стреми да увеличи глобалното използване на крипто, особено в рамките на развиващите се пазари – Tricia успя да си направи доста име. В допълнение към работата си в Wala, Martinez е и начело на операциите за Wala Foundation.

Артър Хейс

Arther Hayes е добре известна крипто личност, която е и съосновател и главен изпълнителен директор на една от най-големите и най-доверените борси за цифрови валути в света „BitMex“. Преди работата си там, Хейс е бил свързан с банковата индустрия (главно с Citigroup).

Боби Лий

Боби е член на борда на фондацията BTC и е една от най-видимите криптоличности в Китай. В това отношение се споменава също, че той е съосновател на BTCC (бивш BTC Китай) – една от най-големите платформи за крипто търговия в Азия.

Валери Вавилов

Вавилов е ръководител на Bifury, един от най-големите оператори в Европа. Освен това тя е тясно свързана с усилията за разработване на софтуер и хардуер на Bitfury Group.

Адам Лудвин

Адам Лудвиг е най-известен с това, че е главен изпълнителен директор на блокчейн стартирането „Interstellar“ – компания, чиято основна цел е ускоряването на развитието на dApp в екосистемата Stellar.

Чарли Шрем

Шрем е ръководител на CryptoIQ (крипто консултантско предприятие), както и един от съоснователите на Bitcoin Foundation. Ако това не беше достатъчно, той в момента ръководи усилията за развитие на Jaxx – компания за цифрови портфейли на активи.

Звезда Xu

Xu е ръководител на OKEx, една от най-големите платформи за обмен на криптовалути в света. През последните няколко месеца обаче той направи няколко поразителни съобщения – като едно от тях е неговият план да пусне стабилна монета, чиято стойност ще бъде фиксирана към китайския юан.

Майкъл Арингтън

Основателят на TechCruch се превърна в неразделна част от глобалната криптосистема през последните 5-6 години. Освен че управлява гореспоменатата медия, Майкъл оглавява и собствения си инвестиционен фонд, наречен „Arrington XRP Capital“, който инвестира в различни различни блокчейн стартиращи компании. И накрая, се споменава, че в интервю миналата година Арингтън разкри, че над 50% от общото му богатство е извършено в множество различни криптовалути.

Военноморски Равикант

Въпреки че присъствието на Naval не се ограничава само до света на крипто, уважаваният технологичен мислител е участвал в много крипто стартиращи компании (или като съветник, или като инвеститор). Например, след създаването на AngelList преди почти десетилетие, Ravikant създаде CoinList – предприятие, което се стреми да предоставя ICO и консултантски услуги на предприемачи и инвеститори.

Джъстин Сън

Друго популярно име в света на крипто, Justin Sun е най-известен с това, че е основател и главен изпълнителен директор на TRON (един от най-големите дигитални активи в света по отношение на общата пазарна капитализация). Преди да основе TRON, Sun прекара доста години в Ripple като главен китайски представител на компанията.

Blythe Masters

Blythe е настоящият главен изпълнителен директор на финтех стартъп, наречен Digital Asset Holdings. Фирмата се занимава основно с разработването на технология на разпределена книга, която може да се използва от членовете на световната финансова индустрия. В миналото Masters е работил за много утвърдени банкови институции, включително JP Morgan Chase.

Ерик Вурхис

Vorhees е човекът, който стои зад Shapeshift – базирана на Zug децентрализирана борса, която позволява на потребителите да улесняват почти моменталния крипто обмен. Освен това той е и основната движеща сила за няколко други видни стартиращи компании като Coinapult и SatoshiDice.

Дон Тапскот

Дон е виден член на глобалната криптосистема благодарение на безумната си работа, която включва създаването на няколко книги (включително бестселъра „The Blockchain Revolution“), както и като публичен говорител на различни конференции по целия свят. Освен това той е основател и на Blockchain Research Institute, който има за цел да помогне на предстоящите стартиращи компании да се ориентират в процъфтяващия блокчейн пазар по възможно най-лесния начин.

Аполо Антон Оно

Златният медалист от олимпийски игри Антон Оно наскоро направи своя пробив в света на крипто, като създаде платформа за дигитална търговия, наречена „HybridBlock“. Ако нещата се развият според плана, Оно и екипът му искат да наберат общо $ 50 милиона чрез предстоящото ICO на платформата му.

Вини Лингам

Репутацията на Vinny на глобалния крипто пазар продължава да расте през последните няколко години. Hi е инвеститор / предприемач, който основава Civic – базирана на блокчейн система за управление на идентичността. Не само това, но той е и човекът, отговорен за създаването на SiliconCape, организация с нестопанска цел, която се стреми да привлече стартиращи и технологични инвестиции в Южна Африка.

Anthony ‘Pomp’ Pompliano

Pomp е един от най-известните криптозащитници в света. Той е не само основател на Morgan Creek Digital Assets, свързана с крипто / блокчейн инвестиционна фирма, но е и домакин на един от най-популярните подкасти (свързани с дигитални валути) в света, наречен ‘Off the Chain’. Освен това, преди няколко години, Антъни създаде своята самостоятелна инвестиционна компания, наречена Full Tilt Capital.

Джими Сонг

Song е привърженик на BTC, разработчик и инвеститор, който е базиран извън Остин, Тексас. В момента той управлява един от най-популярните блокчейн курсове за обучение в света, както и работи като публичен говорител, който често е приканван да се обърне към различни крипто събирания по целия свят.

Ари Пол

Ари Пол е главен изпълнителен директор на BlockTower Capital – инвестиционна фирма, която използва професионална крипто търговия и услуги за управление на портфейл. Преди да навлезе на пълен работен ден в сектора на цифровите валути, той е работил като портфолио мениджър за хедж фонда на Университета в Чикаго.

Рикардо Спани

Riccardo Spagni е част от основния екип за разработчици на Monero и е отговорен за гладкото управление на крипто платформата. Той е квалифициран компютърен учен и от много години е активен член на глобалната крипто общност. В миналото той е давал няколко основни адреса на различни криптоконференции по света.

Джон Матонис

Matonis е един от основните основатели на Bitcoin Foundation – организация, която работи за повишаване на осведомеността относно BTC от самото си създаване. В миналото той е работил като директор на Globitex, институционален крипто обмен, базиран извън Литва.

Влад Замфир

Влад Замфир е уважаван изследовател / разработчик на блокчейн, който в момента е свързан с фондацията Ethereum. В момента нещата работят по някои от проблемите на мащабируемостта, които засягат екосистемата ETH. В тази връзка, Влад наскоро представи доказателство за концепцията за новата си технология за рязане на хакатон по-рано тази година.

Да Хонгфей

Hongfei е уважаван член на азиатската крипто общност, благодарение на работата си с NEO, една от най-големите криптовалути в света с обща пазарна капитализация. Освен това Да е и главен изпълнителен директор на OnChain, свързана с блокчейн фирма, която предоставя на своите клиенти широк спектър от консултантски услуги.

Мик Хаген

Мик е мозъкът зад Mainframe, базирана на блокчейн комуникационна мрежа, която се стреми да минимизира ефектите от цензурата, наложена от различни правителствени организации по целия свят. Не само това, но той е и известен ангелски инвеститор, който в миналото е инвестирал в много успешни начинания като MyCrypto.

Джеръми Алър

Мнозина смятат, че изпълнителният директор на Circle е криптовалута, особено в рамките на пазара за плащания P2P. Въпреки това, преди да стане опора в света на блокчейн, Allaire беше известен като сериен предприемач, който е инвестирал / основал няколко успешни начинания, включително Brightcove – онлайн платформа за видео стрийминг.

Туур Деместер

Демеестър е основател и настоящ изпълнителен директор на Adamant Capital – фонд за цифрова валута, който е свързан с биткойн и други известни криптовалути като ETH, XRP. Той е и известен икономист, чиято работа редовно се публикува в множество медии по целия свят.

Тим Дрейпър

Като един от най-известните рискови капиталисти в света, Дрейпър не е бил човек, който да стои твърде далеч от доходоносния свят на крипто. Например, през 2014 г. той купи огромни общо 30 000 BTC на американски държавен търг.

И накрая, Draper също е известно, че прави точни прогнози за цените на BTC, които са добре проучени и подкрепени от солидни статистически данни.

Кони Галипи

Кони Галипи е мозъкът зад BitGive – което, както подсказва името, е първата призната в света биткойн организация с нестопанска цел.

Райън Селкис

Главният изпълнителен директор на Messari, отворен източник на данни за крипто криптиране, Райън е запален крипто ентусиаст, който в миналото е служил и като доктор по медицина на CoinDesk (един от най-големите крипто медии в света).

Линда Сие

Xie е най-известен с това, че е лекар и съосновател на крипто хедж фонд, наречен „Capital“. Нейното начинание е изключително успешно от самото си създаване и е успяло да събере страхотни 20 милиона долара финансиране от много известни институционални и частни инвеститори. Преди да работи със Scalar, Линда е работила за Coinbase, както и за някои основни банкови институции.

Джеймс Радецки

Джеймс Радецки е ръководител на бизнес развитието на Cumberland, едно от най-големите BTC търговски бюра по общ обем. Освен това си струва да се отбележи, че Радецки е служил преди това като доктор по медицина (за Goldman Sachs) повече от двадесет години.

Марк Юско

Заедно с Антъни Помплиано, Марк е един от съоснователите на Morgan Creek Capital. Той е добре известен със своите щателни прогнози за цените и е основен елемент в много телевизионни програми, занимаващи се с крипто / блокчейн.

Джил Карлсън

Джил е основател и главен консултант на Juno – крипто консултантска фирма, която се занимава предимно с нововъзникващи и стартиращи блокчейн компании. Преди това е служила като стратег на Chain, както и е работила като кредитен търговец в Goldman Sachs в продължение на много години.

Tone Vays

Преди това Вайс е бил старши вицепрезидент в JPMorgan Chase. След заминаването си обаче той прекарва по-голямата част от времето си, занимавайки се с криптовалути. Сега Vays се счита за един от най-важните специалисти в това пространство – както се вижда от факта, че неговият подкаст в YouTube ‘CryptoScam’ има повече от 75 000 абонати.

Крис Марсалек

Крис е най-известен с това, че е основател и главен изпълнителен директор на Crypto.com – предприятие, което се стреми да помогне на хората да преминат от фиат към цифрови валути по възможно най-плавния начин.

Джеф Уилке

Въпреки че името на Уилке може да не е толкова известно, колкото някои от съвременниците му, неговата автобиография може да се конкурира с най-добрите в играта. Като начало той е съосновател на Ethereum, както и на базираната в Амстердам Grid Games. В допълнение към всичко това, Джеф е известен и като доста плодовит разработчик, чиито прозрения се оценяват от глобалната крипто общност като цяло.

Zooko Wilcox-O’Hearn

Уилкокс-О’Хърн е експерт по сигурността, който от доста време работи в глобалния дигитален пейзаж. Той обаче е може би най-известен с това, че е главен изпълнителен директор на zCash – криптовалута, фокусирана върху поверителността. Освен това Zooko е човекът, който е Tahoe-Least-Authority File Store, децентрализирана технология за съхранение, която все още се използва от много фирми по света.

Адам Дрейпър

Draper е лекар на Boost VC – фирма за рисков капитал, която работи предимно в крипто сектора. Той също така е ръководител на друг проект, наречен Boost Incubator, предприятие, което се стреми да помогне на малките предприятия да разширят своите операции и да постигнат приемането на масовия пазар по възможно най-лесния начин.

Стивън Двойка

Pair е основател / главен изпълнителен директор на един от най-големите в света BTC процесори за плащане „BitPay“. От гледна точка на опит установихме, че преди това е работил за много компании като IBM. Не само това, той отдавна се смята за експерт по отношение на разработването на софтуер и е редовно поканен да говори на много крипто конференции по целия свят.

Матю Тан

Матю Тан е човекът, отговорен за създаването на две известни платформи за крипто анализ – а именно Etherscan и Blockscan. Преди да се присъедини към крипто индустрията, Тан работи повече от 20 години като член на глобалната технологична общност.

Тушар Джейн

Управляващият партньор на Multicoin Capital е активен в крипто сектора вече близо десетилетие. За тези, които може да не знаят, Тушар работи активно за разработването на нови VC стратегии, които да помогнат за наводняването на пазара с повече ликвидност. И накрая, преди да се присъедини към Multicoin Capital, Jain служи като съ-създател на стартиращ цифрови здравни услуги ‘ePatientFinder’.

Луис Иван Куенде

Cuende е един от мозъците зад Aragon – проект за сътрудничество, задвижван от Ethereum. Не само това, но той е и активен съветник, който е помогнал да бъде наставник на няколко успешни блокчейн начинания по целия свят.

Майк Белше

Belshe е известен в световен мащаб като отличен специалист по програмиране, който помогна за създаването на Bitgo, услуга за крипто инвестиции на институционален клас. Не само това, но Майк служи и като изобретател на HTTP 2.0, както и основава „Lookout“.

Джош Фрейзър

Джош е един от основните основатели на Origin – един от първите проекти в света, предназначен да помогне за създаването на децентрализирани пазари на икономика на споделяне. Освен това той също е ветеран търговец, който редовно се кани да говори на крипто конференции по целия свят.

Марко Стренг

Марко Стренг е ръководител на Genesis Mining – предприятие, което в момента има повече от два милиона клиенти. Освен това той е добре познат лектор, който редовно се кани на различни събирания, за да обсъди различните случаи на използване на технологията на блокчейн, както и бъдещия му потенциал.

Пиер Рошар

Пиер е световноизвестен софтуерен инженер, както и главен изпълнителен директор на базирана в Ню Йорк фирма за криптоконсултантски услуги, наречена „Bitcoin Advisory“. В допълнение към това той е и съосновател на Института Сатоши Накамото.

Мат Корало

Мат Карело е най-известен с това, че е разработчик на биткойни, който е работил по няколко популярни проекта за Chaincode Labs – крипто инкубатор, създаден, за да стимулира развитието на свързаните с BTC технологии по целия свят.

Лон Уонг

Главният изпълнителен директор на ProximaX е добре известен криптозастъпник, който в момента служи като съветник за много известни стартиращи компании, включително Huobe, Liven и др. Ако това не беше достатъчно, Уонг е и председател на фондацията NEM.io – организация, която е в момента работи за ускорено развитие на няколко NEM проекта.

Матю Говори

Матю е мозъкът зад AION – блокчейн платформа, която се стреми да се справи с много от проблемите с мащабируемостта, които в момента тормозят крипто света.

Андреас М. Антонопулос

Андреас е известен по целия свят като успешен крипто предприемач, автор (Овладяване на биткойн) и лектор. В продължение на много години той е опора на световния крипто пейзаж и дори е домакин на един от най-популярните подкасти, свързани с това пространство, наречен „Нека поговорим за биткойн“.

Мика Винкелспехт

Мика е най-известен с това, че е главен изпълнителен директор на Gem – фирма, която помогна за създаването на един от първите мултисиг портфейли за криптовалути в света.

Ерик Ларчевке

Като главен изпълнителен директор на Ledger, Ерик помогна да се въведе нова ера на сигурност и поверителност в глобалната криптовалутна екосистема. Освен това той е добре известен и с това, че е основател / създател на la Maison du Bitcoin, предприятие, създадено изключително за френски крипто предприемачи.

Ран Нойнер

Роденият в Южна Африка Ран е една от най-известните крипто личности в света днес. Това се дължи предимно на неговото предаване на CNBC CryptoTrader TV, което привлича доста голяма аудитория всяка седмица. Освен това Нойнер е и човекът зад Onchain Capital, добре позната криптоинвестиционна група.

Мелтем Демирорс

Demirors е уважаван крипто анализатор / инвеститор, който служи и като главен стратегически директор на CoinShares. Освен това се споменава също, че тя се счита за орган по блокчейн за всички неща – както се подчертава от факта, че в момента тя преподава по този въпрос в Оксфорд, както и в Медиа лабораторията на MIT.

Дан Василюк

По-известен на световната крипто общност като „Blockchain Dan“, Wasyluk е основател и главен изпълнителен директор на Blockchain Foundry, компания, която помага при създаването на базирани на блокчейн софтуерни приложения. Освен това той е и един от основните служители, ангажирани със Syscoin – уж една от най-бързите платформи за създаване на токени в света.

Амбър Балде

Амбър Болдет е бивш ръководител на блокчейн инициативи на JPMorgan. След заминаването си тя формира свой собствен блокчейн стартъп, наречен „Clovyr“, който се стреми да помогне на крипто ентусиастите да се ориентират на пазара на Dapps по възможно най-плавния и безпроблемен начин.

Ричард Сърце

Ричард Харт е може би най-известен с работата си с BitcoinHEX. Това, което хората обаче може да не знаят, е, че е и предприемач, инвеститор, който е написал няколко книги, свързани с крипто технологиите.

Емин Гюн Сирер

Професор Sirer е ентусиаст на блокчейн, както и преподавател в Cornell. Той е може би най-известен с това, че е съдиректор на IC3, проект, който се стреми да помогне за по-нататъшното използване на блокчейн в различни основни домейни, свързани с науката и технологиите.

Джеймсън Лоп

В момента Джеймсън е главен технически директор на Casa, разпределен ключ и възел за стартиране. Той е и създателят на Statoshi.info, уебсайт, който предоставя подробен анализ и статистика за биткойн възлите в реално време.

Тифани Хейдън

Тифани е най-известна с работата си с Ripple. Тя обаче е и независим консултант, който е помогнал на много малки фирми, свързани с блокчейн, да излязат в рамките на този убер-конкурентен пазарен сектор. Ако това не беше достатъчно, Hayden е и мениджър на общността за Edge, блокчейн обект за сигурност.

Май Фуджимото

Mai е японски крипто експерт, който е по-известен на своите фенове като „Miss Bitcoin“. Тя е и главен изпълнителен директор на Grecone Investment Group, фирма, която се занимава с източници на индустриални инвестиции от цял ​​свят.

Кейтлин Лонг

Кейтлин е бивша хончо на Уолстрийт, която напусна доходната си позиция, за да стане щатен крипто инвеститор. Тя е основател на платформата за интелигентни договори Symbiont (предприятие, което се стреми да премахне много от оперативните проблеми, които съществуват в този домейн в момента).

Карл Бенетс

Карл е един от ключовите служители зад Status – мобилен клиент, базиран на Ethereum, който е с отворен код. Не само това, но и той е участвал в много други крипто проекти и редовно е призован да говори на крипто конференции, провеждани в цяла Азия.

Юлиан Завистовски

Главният изпълнителен директор на Golem Factory е известен със своите наставнически усилия, както и със стремежа си да помогне за създаването на първия в света децентрализиран суперкомпютър.

Каролин Рекхоу

В момента Каролин управлява операции за компания, наречена Casa – стартираща компания dApp, която е в процес на разработване на изцяло нова платформа за криптографски ключ. Преди това е работила като изпълнителен директор на Consensys.

Катрин Коли

Коли е най-известна с ролята си на Ripple’s Head на XRP Institutional Liquidity. Тя работи в рамките на глобалната финансова арена вече повече от 10 години и е известно, че е експерт по множество въпроси, свързани с крипто / блокчейн технологията.

Елизабет Макколи

McCauley е маркетинг консултант на свободна практика, който в миналото е помагал на много утвърдени клиенти. Както стоят нещата, тя работи за Crypto Media Hub и Biterra Capital по техните планове за бизнес разработки, както и по бъдещите им оперативни стратегии.

Preethi Kasireddy

Preethi беше дългогодишен служител на Goldman Sachs, преди да се премести в крипто индустрията и основа своя стартъп, наречен TruStory. За онези наши читатели, които може би не са наясно, гореспоменатото й начинание вече е успяло да събере страхотни 3 милиона долара до момента.

Шърман Лий

Шърман обича да нарича себе си сериен предприемач, чийто основен интерес е в създаването на децентрализирани технологии. Във връзка с това се споменава, че Лий е съосновател на Raven Protocol, децентрализирана платформа за дълбоко обучение. Ако това не беше достатъчно, той също е свързан с много други успешни проекти, включително Zeroth.ai, базиран в Хонконг VC фонд.

Томас Лий

Том Лий е многогодишен крипто бик, който е най-известен със своите необичайни прогнози за цените (много от които се сбъднаха). Освен това той е съосновател на FundStrat, фирма за пазарна стратегия / изследователска дейност, както и уважаван анализатор, който често е приканван да изразява своите мнения / възгледи за различни телевизионни програми, ориентирани към финанси.

Майкъл Терпин

Майкъл Терпин е може би най-известен с ролята си на председател на BitAngels, първата ангелска мрежа за стартиране на цифрови валути на планетата. Както стоят нещата, неговото начинание има повече от шестстотин членове и успя да придобие значителни инвестиции от повече от 25 фирми, свързани с крипто. С течение на годините репутацията на Майкъл неимоверно нараства и сега той е широко смятан за един от най-големите експерти по BTC в света, както се подчертава от факта, че той е бил призован като гост-лектор на редица престижни събития като като:

 • Кръглата маса на Сатоши
 • Юг от Югозапад (SXSW)
 • TEDx Холивуд.

Спенсър Богарт

Удостоверенията на Спенсър го правят едно от най-разпознаваемите имена в света на крипто технологиите. Той не само е генерален партньор в Blockchain Capital, но в миналото е служил и като професионален BTC анализатор, както и вицепрезидент на Needham & Ко Ако това не беше достатъчно, Bogart също така подпомогна голям брой индивидуални инвеститори и компании при разработването на нови протоколи, свързани с крипто.

Крис Бурниске

Burniske е съосновател на Placeholder – базирана в Ню Йорк фирма, която се занимава изключително с криптовалути и други подобни цифрови активи. Преди да работи в компанията, Крис помогна за създаването на крипто стратегическо крило на ARK за управление на инвестициите от следващото поколение, едно от първите свързани с BTC организации за управление на публични фондове на планетата.

Джош Рейджър

Джош е най-известен с точните си прогнози, които са му спечелили репутацията на един от най-умните търговци на крипто на пазара днес. В допълнение към работата си като независим анализатор, Джош е и съосновател на Blockroots.com, както и съветник на няколко други известни фирми, включително:

 • Level Invest
 • Стъклен възел

Гавин Андресен

Андресен е известен предимно като разработчик на софтуер, който е бил силно ангажиран с биткойн по време на началния му етап на развитие. Не само това, но също така се споменава, че още през 2010 г. Сатоши Накамото посочи Андресен като водещ разработчик на клиентски софтуер за референтно внедряване на BTC, след като първият напусна проекта завинаги. И накрая, през 2012 г. Гавин основа Bitcoin Foundation, за да подкрепи използването и приемането на BTC по целия свят.

Сатоши Накамото

Както повечето наши читатели вероятно добре знаят, Сатоши Накамото е самоличността, приета от псевдонимния създател на Биткойн. Той не само разработи белия документ на водещата цифрова валута, но и внедри първоначалното референтно изпълнение. Освен това Nakamoto също е признат за създател на първата в света блокчейн база данни, както и първият човек в света, който е решил въпроса за двойното харчене (което иначе е доста разпространено сред другите възможности за плащане, налични на пазара днес). Ако и когато г-н, г-жа или Те като Сатоши Накамото разкрият доказателството и излязат от нощните сенки, няма съмнение без съмнение, че # Сатоши ще бъде основен инфлуенг, когато дойде това време.

Хал Фини

Finney е известен разработчик, който преди това е бил свързан с PGP Corporation. Освен това е известен савант във видеоигрите, който е помогнал да се изготвят много популярни заглавия на конзолни игри. Напоследък обаче Фини се превърна в изключително популярна фигура сред глобалната общност на алткойни – благодарение на голямото му участие в различни криптопроекти. И накрая, се споменава, че Хал е първият човек, получил BTC плащане от „Сатоши Накамото“. Говореше се също, че Дориан ‘Сатоши’ Накамото е живял само на 1,6 мили или само на няколко къщи по същата улица и квартал от покойния велик Хал Фини.

Престън Бърн

Престън е адвокат, специализиран в множество въпроси, свързани с блокчейн / крипто. Въпреки това, той е може би най-известен с това, че е съосновател и главен оперативен директор на Monax – първата в света разрешена блокчейн. За онези наши читатели, които може да не са наясно, от самото си създаване, основната рамка на Monax се използва за създаване на Hyperledger Burrow, разрешен блокчейн възел Ethereum

WhalePanda

WhalePanda е независим крипто анализатор, който има над 220 000 последователи в Twitter. И въпреки че самоличността му продължава да остава загадка, той се е превърнал в основен елемент на глобалния крипто новинарски цикъл (главно поради ролята му на ангелски инвеститор и максималист на биткойн).

Алекс Суннарборг

Sunnarborg е партньор-основател на крипто хедж фонд, наречен Tetras Capital. В миналото той е служил като изследователски анализатор в Coindesk – където е помогнал да се изготвят няколко доклада, свързани с технологиите на блокчейн. Не само това, но и Алекс беше силно ангажиран със създаването на уебсайтове като ICO Tracker and Markets Center, както и с други обществени проекти като Construct и Consensus 2017.

CryptoCobain

CryptoCobain е крипто експерт, базиран на Twitter, чиито прогнози за цените отново и отново се доказаха, че се сбъдват. Не само това, но и той беше един от първите независими анализатори, които започнаха да предоставят своите прозрения онлайн – в резултат на което той успя да натрупа последователи от над 200 000 последователи в различни социални медийни платформи.

Питър Бранд

Питър е уважаван търговец, който е изключително активен в глобалния финансов сектор вече близо 40 години. Той е и автор на бестселър №1 – Дневникът на професионален търговец на стоки. И докато Бранд наистина вярва в силата на блокчейн и крипто, наскоро той бе цитиран да казва, че „99% от всички алткойни ще бъдат забравени през следващите 5-6 години“

Уили Ву

Willy Woo е крипто експерт с над 15 години опит на глобалния финтех пазар. Първоначално той е от Нова Зеландия, но през последното десетилетие (или поне) води доста номадски начин на живот. По-рано Ву е работил като ангел инвеститор и също е бил търговец по време на скандалния срив на пазара през 2008 г. Според уебсайта си той сега посвещава по-голямата част от времето си на провеждане на изследвания, базирани на данни за различни криптовалутни пазари.

Брок Пиърс

Брок Пиърс е бивш дете актьор, който е станал по-известен със своите предприемачески усилия, свързани с VR. Освен това той също има огромна история на основаване, консултиране или инвестиране в широк спектър от разрушителни бизнес начинания (като Ethereum, Mastercoin). И накрая, според наличните данни онлайн, Брок е събрал успешно повече от 5 млрд. Долара (към днешна дата) за различните начинания, които е помогнал да се създаде.

Джак Дорси

Джак Дорси до голяма степен вече се превърна в име на домакинството, най-вече защото е собственик, основател на една от най-известните платформи за социални медии в света – „Twitter“. Но това, което някои хора може да не знаят за него, е, че той е и утвърден програмист, който помогна за създаването на едно от най-големите приложения за мобилни плащания в света – „Square“. И накрая, още през 2008 г. името на Дорси беше посочено в MIT’s Technology Review TR35 като един от 35-те най-нови иноватори в света на възраст под 35 години.

Илон Мъск

Илон Мъск е роден в Африка милиардер, който е най-известен с това, че е основател на Tesla. Той също така е свързан с крипто индустрията от доста време и преди това е записал да заяви, че подкрепя идеята за биткойн и обещанието, което тя носи – въпреки че самият той не притежава криптовалутата. Не само това, Мъск също е основен поддръжник на Ethereum и демонстрира подкрепата си за първокласния актив няколко пъти в миналото.

Алекс Тапскот

Tapscott е добре познат лектор, инвеститор и съветник, който вече близо десетилетие е свързан с блокчейн / крипто индустрията. Тъй като нещата стоят, основният му фокус е в разработването на нововъзникващи технологии, както и в подпомагането на стартъпите да успеят на днешния процъфтяващ дигитален пазар. Понастоящем Алекс е главен изпълнителен директор на NextBlock Global и дори е съавтор на бестселър, наречен „Blockchain Revolution“.

Трейс Майер

Трейс обича да се описва като „шампион на паричния суверенитет“, който предпочита да използва различни ненасилствени криптографски средства за постигане на личните си цели. Освен това той е и предприемач, инвеститор и учен по парични въпроси, чийто анализ е почитан по целия свят.

Макс Кайзер

Макс Кайзер е американски телевизионен оператор, който е най-известен с това, че е водещ на доклада на Кейзър – финансова програма, която в момента се излъчва от мрежата RT. Той е голям поддръжник на крипто технологиите и често е канил в своето шоу различни експерти / адвокати в областта на цифровите валути, за да разкрие слабостите на традиционния банков и финансов сектор.

Jen Bukauew

Jen Buakaew (по-известна в интернет като „Crypto Jen“) е високо уважаван крипто експерт / анализатор, който е известен с отличните си финансови прозрения по отношение на различни цифрови активи. Наскоро Джен стана член на базираната на блокчейн платформа за здравеопазване Solve.Care като съветник и посланик (главно за Азия и Пансионския регион).

Дейвид Маркус

Дейвид Маркус е американски предприемач, който преди е работил като ръководител на Paypal. Както стоят нещата, той е вицепрезидент на Facebook за продукти за съобщения. Не само това, още през декември 2017 г. Маркус бе определен за основен член на Съвета на директорите на Coinbase.

Марк Зукърбърг

Зукърбърг е може би едно от най-разпознаваемите лица на планетата днес – най-вече благодарение на него като основател и главен изпълнителен директор на социалната мрежа behemoth ‘Facebook’. Не само това, но той също е ентусиаст на криптовалутите, който наскоро обяви нахлуването си в света на цифровите активи, заявявайки, че FB скоро ще пусне свое собствено стабилно предлагане на монети (наречено Libra), за да направи процеса на международни плащания по-рационализиран и безпроблемно за своите клиенти.

Ян Балина

Ян Балина е добре познат блокчейн / крипто инвеститор, който е консултирал много ICO начинания в миналото. Статиите и прозренията на Балина се появиха в множество различни уважавани медии като:

 • The Wall Street Journal
 • Форбс
 • CNBC

И накрая, Иън е основателят & Генерален партньор в 100X Advisors

Дъг Полк

Полк е може би най-известен в цял свят със своите покер подвизи. Смята се, че към септември 2017 г. общите му печалби от турнири на живо възлизат на колосалните 9 400 000 долара. През последните няколко години обаче и неговият подкаст за криптовалути започна да придобива голяма популярност, главно защото обхваща много съдържание, свързано с техническата страна на пазара на цифрови активи (както и привлича в някои на най-големите имена от бранша за задълбочени интервюта.)

Фред Уилсън

Фред Уилсън е рисков капиталист, който е най-известен с това, че е основател на Union Square Ventures. Той е криптозащитник, който в миналото е поддържал различни цифрови валути, както и тяхната основна технологична рамка – блокчейн. Въпреки това, в близкото минало, Уилсън е пренебрегнал ethereum и Везни, докато хвали биткойн (вероятно заради начина, по който пазарът изглежда се формира).

Люк Мартин

Мартин е известен в много крипто кръгове (по целия свят) като плодотворен търговец и експерт алткойн анализатор. Освен това той е и домакин на Coin Chat, информативна поредица в YouTube, която обхваща широк спектър от теми, свързани с BTC и неговите цифрови колеги. Не на последно място, Мартин е и настоящият ръководител (и основател) на VentureCoinist, крипто-анализ и образователен уебсайт, който предоставя на своите абонати множество нишови идеи, свързани с различни цифрови предложения.

Питър Тод

Тод е добре известен разработчик на биткойни и консултант по приложна криптография, чиито услуги са силно търсени от няколко стартъпи, свързани с блокчейн по целия свят. В момента той предлага широк спектър от финансови съвети в Twitter и има почти 150 000 последователи в социалната медийна платформа.

План₿

PlanB, който също носи името си в Twitter на „@ 100trillionUSD“, е независим крипто анализатор, който вече повече от две години предоставя добре проучени съвети на своите верни последователи. Неговите прогнози се основават на множество специализирани аналитични модели данни, както и модели на диаграми.

Джош Олшевич

Джош Олшевич е търговец на крипто, който твърди, че е изцяло самоук. Пътуването му с биткойн започна преди близо шест години, когато беше изложен на огромните финансови възможности, предлагани от криптовалутите. Оттогава Джош научи за няколко технически области, свързани с това процъфтяващо пространство и дори се превърна в един от най-големите експерти в света за облачните технологии Ichimoku.

Баладжи Сринивасан

Balaji S. Srinivasan е предимно ангелски инвеститор и предприемач, който преди това е бил главен технически директор на Coinbase, както и генерален партньор в Andreessen Horowitz. Някои от другите известни бизнес начинания, с които той е бил свързан в миналото, включват:

 • com – съосновател (по-късно фирмата е придобита от Coinbase)
 • Counsyl – основател (придобит от Myriad)
 • Телепорт (по-късно закупен от Топия)
 • Център за монети

Самсон Моу

Самсон Моу е технологичен гигант, който в момента работи като главен изпълнителен директор на Pixelmatic, както и CSO на Blockstream. За онези наши читатели, които може да не са наясно какво е Blockstream, по същество това е начинание, което се занимава изключително с разработването на нови блокчейн технологии, както и уникални криптография / разпределени системи.

Джоузеф Йънг

Young е финансово / технологично списание със седалище от Хонконг. Неговата работа, свързана с криптовалути, блокчейн технология е публикувана в множество уважавани медии, включително Forbes, Cointelegraph, Cryptoslate. Освен това Джоузеф е работил и като изследовател за широк спектър от фирми за рисков капитал, както и като дизайнер на свободна практика за многобройни стартиращи компании в Корея и Филипините.

Фред Ерсам

Фред Ерсам е съосновател на една от водещите световни борси за криптовалути „Coinbase“. Преди работата си с Coinbase обаче, Ерсам работи като търговец на няколко традиционни финансови институции, включително Goldman Sachs. В миналото той демонстрира подкрепата си за много криптопроекти, включително Ethereum – валута, която според него има по-добър финансов плюс от биткойните. И накрая, през 2017 г. Фред обяви напускането си от Coinbase, след което продължи да разработва различни други свързани с крипто приложения, платформи и други блокчейн системи.

Майкъл Арингтън

Майкъл Арингтън е американски предприемач, който е може би най-известен с това, че е основател и бивш съредактор на TechCrunch – уебсайт, посветен на отразяване на широк спектър от новини, свързани със стартиращата общност в Силициевата долина. Освен това Арингтън е редовен сътрудник на много уважавани медии като Wired и Forbes и в миналото е бил избран за един от най-влиятелните хора в интернет. Някои от другите му успешни бизнес начинания включват:

 • CrunchBase
 • Arrington XRP Capital

CryptoCred

CryptoCred е независим Twitter-базиран анализатор, технически търговец и преподавател, който успя да натрупа огромно количество последователи онлайн. Цялото му съдържание е достъпно безплатно и може да бъде изтеглено на множество медийни платформи с едно натискане на бутон.

Алистър Милн

Милн е предприемач в истинския смисъл на думата, както се подчертава от факта, че той основава първата си компания на нежна 17-годишна възраст. Към 1996 г. той вече работи за няколко известни фирми като AOL и малко след като завършва от UMIST, Milne продаде своя бизнес Junction Web на Stream Group Plc. Оттогава Алистър или е основал, или е бил част от много успешни бизнес начинания.

Джеф Гарзик

Джеф Гарзик може най-добре да бъде описан като футуролог, предприемач и софтуерен инженер, който в миналото е работил по някои новаторски проекти (като Bitcoin Core). Той е и главен изпълнителен директор на Bloq Inc, както и основател на SpaceChain. Благодарение на огромната работа на Джеф, неговият принос може да бъде видян на живо в действие на почти всяко устройство с Android, Linux, съществуващо днес.

DonAlt

DonAlt се описва като учител, който обича да помага на хората с неща като крипто търговия и инвестиции. Той е известен със своите съвети за безсмислие, както и със строгата си политика за непромотиране във всичките му платформи за социални медии. По време на пресата DonAlt има повече от 121 000 последователи в Twitter.

Neeraj K. Agrawal

Neeraj K. Agrawal е базиран в САЩ крипто предприемач, който в момента работи като директор на комуникациите в Coin Center. Агравал завършва образованието си в Университета в Сиракуза – където той двойно специализира в политически изследвания и политически науки.

Crypto Loomdart

Crypto Loomdart е крипто анализатор, който активно предлага подходящи, добре проучени инвестиции / търговия от средата на 2014 г. Благодарение на невероятните си аналитични умения той успя да натрупа близо 100 000 последователи в Twitter.

Аз съм Номад

Въпреки че не се знае много за „Аз съм номад“, според туит, публикуван от него наскоро, той твърди, че е дизайнер и инженер по професия. Той има над 56 000 последователи в Twitter.

Брус Фентън

Брус е страстен адвокат за криптовалута, чиито прозрения и статии се появиха в множество уважавани медийни публикации по целия свят (като Coindesk). Освен това той е бил интервюиран от CNBC, както и от Wall Street Journal във връзка с възгледите му относно BTC / блокчейн. Някои от другите му успешни начинания включват:

 • Atlantic Financial
 • Лаборатории Chainstone
 • Кръгла маса Сатоши

Ерик Ломброзо

Ерик обича да се описва като „Размислител, търсач на истини, криптофилософ, биткойн минималист и свещеник на Дискордиан“. Той е съосновател & Главен изпълнителен директор Ciphrex – фирма, която предоставя на клиентите софтуер от корпоративен клас, специализиран в CTP (обработка на криптографски транзакции). Освен това Ерик също е известен разработчик на BTC Core и преди това е работил за няколко успешни начинания, включително:

 • CoinSurge
 • RingCoin

Питър Маккормак

Питър Маккормак е изключително добре познато име в глобалната крипто сцена, заради популярния си подкаст „Какво направи биткойнът“. Шоуто се излъчва два пъти седмично и обхваща широк спектър от новини, свързани с това процъфтяващо пространство. Не само това, благодарение на непрекъснато нарастващата популярност на шоуто, McCormack успя да интервюира голям брой утвърдени служители в индустрията като Марк Карпелес, Джеймсън Лоп, Трейс Майер и др. е бил съден от д-р Крейг Райт, когато той твърди, че първият не е Сатоши Накамото и че използва хитростта като средство за постигане на повече публичност.

Алекс Крюгер

Алекс е уважаван икономист и търговец на крипто, чиито прозрения са помогнали на много инвеститори през годините. Стипендията на университета в Колумбия също е известна със своите задълбочени анализи по отношение на различни глобални пазари и се стреми да преодолее пропастта, която в момента съществува между крипто пазара и макрофинансовия сектор. По време на пресата Krüger има повече от 43 000 последователи в Twitter.

Дан Хедл

Популярността на Hedl постепенно се увеличава в крипто индустрията през последните няколко години. И въпреки че той е най-известен с това, че е директор на Blockchain Development за Krakenfx, преди това Дан е свързан с няколко други успешни начинания като:

 • InterchangeHQ
 • Uber,
 • ZeroBlock

Тийка Тивари

Харесвайте го или го обичайте, г-н Биг Т е един от най-известните крипто влиятели през последните две до три години. Като един от обучителните преподаватели и пазарни анализатори, които предлагат програми за присъединяване и следване като Palm Beach Confidential и Crypto Income Quarterly, Teeka Tiwari е известна като Crypto Oracle.

Дейвид Чаум

Chaum е широко уважаван американски компютърен учен и криптограф. Работата му с технологиите за запазване на поверителността, по-специално с електронните парични системи, доведе до това, че той е широко признат като изобретател на цифрови пари. В момента Дейвид работи по редица проекти чрез двете си криптофирми, а именно:

Elixxir: Elixxir може да се разглежда като платформа за транзакции, която работи на блокчейн рамка с пълен стек, която използва протоколи, свързани със защитата на метаданни.

Праксис: Проектът използва защитата на поверителността на Elixxir, за да предостави на своите потребители силно защитена цифрова валута, която се поддържа от квантово устойчива блокчейн.

Макс Кордек

Макс е главен изпълнителен директор и съосновател на List, платформа за блокчейн приложения, създадена да помогне на начинаещите разработчици при създаването на нови блокчейн приложения с помощта на JavaScript.

Д-р Бен Гьорцел

Въпреки че Бен не е криптиран човек, работата му със SingularityNET (фирма, на която той е и главен изпълнителен директор) е религиозно последвана от масивна част от глобалната крипто общност. За тези от нашите читатели, които не знаят какво е SingularityNET, това може да се разглежда като пълно стеково решение за изкуствен интелект, което се захранва от нов децентрализиран протокол. Освен това проектът също така позволява на потребителите си да създават, споделят и осигуряват приходи от своите лични услуги за изкуствен интелект с натискане на бутон (който също е в мащаб).

Синси Уанг

Xinxi е може би най-известен с това, че е съосновател и директор на Litecoin Foundation. Той обаче е тясно свързан с популярната борса за криптовалути ‘Coinnut’ и преди това е работил и с инвестиционната компания BoostVC. И накрая, също така се споменава, че Уанг има докторска степен. по компютърни науки от Националния университет в Сингапур.

Никола Мертен

Мертен е основател на DataDash, който в момента се рекламира като най-големия канал в YouTube, посветен единствено на отразяването на новини, свързани с домейна на криптовалутата.

Джъстин Чоу

Джъстин е глобален ръководител на бизнес развитието на Cumberland – издънка на DRW, която предоставя на отделни инвеститори, както и на установени институции, рационализиран достъп до множество уникални възможности в пространството на крипто активите. Според уебсайта на компанията, Cumberland използва ефективен процес за включване на контрагента, който използва редица различни физически, електронни и процедурни предпазни мерки, за да запази данните на клиентите в безопасност и сигурност.

Матю Росзак

Мат е председател и съосновател на Bloq – компания, базирана на блокчейн, която се стреми да помогне в цифровизацията на реални активи по сигурен и сигурен начин. Освен това Roszak е пряко свързан с редица други успешни проекти, включително:

 • Tally Capital
 • Чикагски блокчейн
 • Цифрова камера
 • BitGive

Тайлър Ву

Ву е глобален управляващ директор на BlueHelix (BHEX) – една от най-добрите световни Defi услуги и технологични фирми. За онези наши читатели, които може да не са наясно, компанията на Tyler предоставя на потребителите множество уникални предложения, включително:

 • Блухеликс борса
 • Облак Bluehelix
 • Синя верига

Роджър Лим

Роджър е един от основателите на NGC Ventures, професионална инвестиционна платформа, създадена от редица хора, свързани със Съвета на NEO, както и от други ветерани на пазара. В момента нещата се считат за един от най-добре представящите се крипто фондове в това пространство днес.

Лари Чермак

През последната година или нещо повече, името на Cermak стана изключително популярно в крипто кръговете по целия свят. В момента той е директор за изследвания и анализи на The Block – една от водещите световни медийни публикации.

Джъстин Ву

Ву е основател на CoinState – маркетинг за растеж & PR агенция, която се занимава изключително с редица различни fintech и blockchain фирми по целия свят. Освен това Джъстин също е бил тясно свързан с над 15 токена и Dapps през последните 4-5 години.

Джеймс Уо

Джеймс е плодотворен предприемач, който вероятно е най-известен с това, че е основател и главен изпълнителен директор на Digital Finance Group – фирма, която се занимава изключително с цифрови активи, блокчейн технологии и множество други крипто-свързани инвестиционни възможности. Освен това Wo също е тясно свързан с редица други грандиозни начинания като:

 • ETC Labs (основател)
 • ETC Core (Основател)

Матю Тан

Тан е главен изпълнителен директор и основател на Etherscan, цифрова платформа, която предоставя на своите потребители равен достъп до множество данни от блокчейн, свързани с проекта Ethereum.

Санг Лий

Sang е главен изпълнителен директор на Konstellation, награждаван доставчик на блокчейн решения, от който са се възползвали редица фирми от глобалния финансов сектор. Той е и ръководител на DarcMatter, инвестиционна платформа, насочена към хора, които искат да използват алтернативни инвестиционни инструменти.

Алекс Машински

Алекс е плодотворен разработчик, който е помогнал да се открият редица проекти, включително мрежата на Целзий – платформа, която позволява на потребителите да печелят и заемат, & плащайте пари с помощта на прозрачна блокчейн мрежа, без да са необходими финансови посредници. Някои от другите проекти, които Машински е разработил, включват Transit Wireless и Arbinet. Ако това не е било достатъчно, той е и изобретателят на VOIP – метод, който обикновено се използва за гласова комуникация през мрежи за интернет протокол,

Ансън Зеал

Zeall е човекът зад CoinPip, предприятие, което позволява на потребителите безпроблемно да изпращат средства на доставчици, доставчици и партньори, използващи блокчейн технология.

Ема Куи

Ема е главен изпълнителен директор на LongHash Ventures – първият в света глобален блоккуин инкубатор, който се подкрепя активно от правителството на Сингапур. Освен това Cui също така е дълбоко ангажиран в крипто инвестиционното пространство.

Еди Травия

Travia е плодотворен инвеститор в блокчейн и главен изпълнителен директор на Coinsilium – ускорител на рискови строители, който е помогнал за развитието на много блокчейн компании в ранен етап. Освен това Еди е служил и като начален инвеститор за редица други утвърдени крипто проекти, включително:

 • RSK
 • Факт
 • Blox.io
 • Разклатете

Шон Джи

Шон е съосновател и главен оперативен директор на Digix, както и регионален партньор в Kenetic Capital. В най-основния си смисъл Digix може да се разглежда като платформа, която помага при дигитализацията на златните кюлчета, така че те да могат да се делят и прехвърлят върху блокчейна.

Ерик Бенц

Benz е главен изпълнителен директор на Changelly, платформа за обмен на криптовалути, която предоставя на потребителите бърз и сигурен начин да купуват / продават повече от 150 цифрови валути (включително Bitcoin, Ethereum и т.н.) незабавно.

Май Фуджимото

Също известна на своите последователи като „Мис Биткойн“, Фуджимото е главен изпълнителен директор на Gracone, както и основател на уебсайта за дарения на биткойни „Kizuna“.

Дмитрий Будорин

Будорин е добре известен по целия свят със своите образователни прозрения по отношение на различни борси за криптовалути. Той е и съосновател и главен изпълнителен директор на два утвърдени проекта, включително:

Хакен: Проектът е насочен към общността усилие, което се стреми да засили редица проблеми с киберсигурността, които в момента засягат глобалната блокчейн екосистема.

CER (Криптообменни класации): Платформата предоставя на потребителите балансиран рейтинг на най-добрите 50 крипто борси в света.

Слънчев Лу

Съни е основателят и главен изпълнителен директор на VeChain – публичен блокчейн проект, който извлича икономическа стойност от различните дейности, подпомагани от неговите членове (повечето от които са насочени към решаване на реални икономически проблеми)

Дарил Хок

Hok, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на CertiKOrg, фирма, която помага на блокчейн проектите да станат по-сигурни чрез използването на официална проверка. Освен това си струва да се отбележи, че Дарил е завършил Йейлския университет (специалност икономика и психология.

Алекс Мелихов

Алекс е главен изпълнителен директор и съосновател на Equilibrium, многоверижна рамка, която може да се използва от голям брой стабилни монети и продукти на DeFi, обезпечени с активи..

Георги Заря

Джордж е главен изпълнителен директор на Bequant, базирана в Малта борса за криптовалута, която предлага на своите клиенти висока степен на безопасност, ликвидност и свързаност. В допълнение към това, Заря е и редовен лектор на редица свързани с блокчейн конференции по целия свят.

Питър Тод

Питър Тод, разработчик, който е може би най-известен с работата си по проекта Bitcoin Core. В това отношение се споменава, че той е редовен сътрудник на изходния код на валутата и през годините е станал много уважаван член на глобалната крипто общност. Освен това Тод е и консултант по приложна криптография и технически лектор, който редовно е поканен да споделя своите идеи на различни конференции по целия свят.

Джаред Тейт

Джаред Тейт е добре познато име, що се отнася до крипто и блокчейн технологията. Понастоящем той е президент на DigiPay LLC и е основател на Digibyte – децентрализирана мрежа за разплащания с отворен код, която е проектирана да направи обемните, трансгранични парични транзакции по-рационализирани и безпроблемни за общите човече. По въпроса трябва да се отбележи, че дизайнът на Digibyte е доста подобен на този на Bitcoin (т.е. неговата рамка е публична и напълно децентрализирана).

Фред Ерсам

Фред е бивш служител на Goldmann Sachs, който напусна доходната си позиция във фирмата, за да създаде Coinbase, една от най-популярните платформи за крипто търговия. Освен това той също е завършил компютърни науки от университета Дюк, който в миналото е бил свързан с редица успешни проекти, свързани с блокчейн, като Paradigm – частна група, която се занимава изключително с пазарни проучвания и анализ на инвестиционни тенденции, свързани с крипто пазар.

Крис Диксън

Крис е най-известен с това, че е генерален партньор в Andreessen Horowitz. Като част от задълженията си, той е работил като начален инвеститор за редица крипто стартиращи компании, които продължават да правят марки за себе си в световен мащаб. Не само това, но Крис е служил и като съосновател / главен изпълнителен директор на две основни начинаещи начинания – а именно SiteAdvisor и Hunch – които получиха много внимание от глобалния финансов сектор през последните няколко години.

Neeraj K Agarwal

Neeraj е крипто ентусиаст, който от доста време се занимава с домейна на цифровата валута. Както стоят нещата, той се занимава с бизнес и комуникационната (biz-com) страна на нещата за Coincenter – популярен мозъчен тръст за крипто политика.

Марко Сантори

Понастоящем Марко работи като президент и главен юридически директор (CLO) за Blockchain – универсална криптофирма, която се стреми да свързва бизнеса по целия свят помежду си чрез множество уникални предложения като портфейла на родната цифрова валута на компанията, BTC explorer и др. В последно време юридическата сила на Сантори му спечели титлата „Декан на юристите в областта на цифровите валути“. Преди това той беше свързан с адвокатска кантора, наречена Cooley LLP, където се фокусира главно върху въпроси, свързани с пазара на цифрови валути.

Бен Дейвънпорт

Бен е може би най-известен с това, че е основател и технически директор на Beluga – цифрова платформа, която беше продадена на гиганта на социалните медии FB още през 2011 г. и в крайна сметка бе трансформирана в това, което сега познаваме като Facebook Messenger В допълнение към това, Davenport също е работил преди това за редица мултинационални компании (включително Google и Microsoft) като бекенд инженер.

И накрая, в момента Бен работи като рисков партньор за Blockchain Capital, фирма, чрез която е успял да инвестира в редица успешни проекти, свързани с крипто, като Xapo, BitPay, Kraken, LedgerX, Zcash, Lightning Labs и др..

Кайл Торпи

Кайл обича да се описва като щатен журналист на свободна практика, чиято основна област на интерес включва биткойн и блокчейн технологии. След като работи като самостоятелно списание от 2014 г., статиите на Кайл са публикувани в широк спектър от уважавани медии като Forbes, BitcoinMAgazine, NASDAQ, Business Insider (B.I.) и др..

Аарон ван Вирдум

Аарон е технологичен ентусиаст, който участва в крипто сцената от началото на десетилетието. В момента той работи като главен технически редактор на списание Bitcoin, уважавана медия, която се занимава предимно с новини, свързани с цифровата валута и домейна на алт-активите.

Питър Ван Валкенбург

Питър работи като директор на научните изследвания в Coin Center – добре познат мозъчен тръст за крипто политика, който съществува от доста време. Той е и стипендиант на Google за 2013 г., който редовно пише за „правна теория“, която се стреми да обучи хората по различни теми, свързани със саморегулирането, самоуправлението и как мрежовите технологии могат да бъдат използвани за повишаване на цялостната ефективност на конвенционалните правни платформи.

Ник Картър

Nic е ​​добре известен анализатор на крипто пазара, чиято репутация непрекъснато нараства през последните няколко години. Той също така е партньор в Castle Island Ventures, компания, която е инвестирала в редица популярни крипто стартиращи компании.

Матю Грийн

Матю е може би най-известен с работата си по отношение на технологиите за сигурност / криптографията и в момента работи като доцент по компютърни науки в университета Джон Хопкинс. Богатото богатство от знания и цялостен опит на Грийн му позволи да работи в редица процъфтяващи домейни, включително системи за съхранение на информация с повишена поверителност, криптосистеми с елиптична крива и анонимни цифрови активи.

Андрю Милър

Андрю е уважаван изследовател, чиято работа се занимава предимно с децентрализирани механизми за консенсус, както и с нови блокчейн платформи. В момента е доцент в Университета на Илинойс, където преподава популярни курсове, свързани с компютърната техника и науката. Не само това, но той е и асоцииран директор в Cornell Uni и UC Berkeley за различните им инициативи, свързани с криптовалути и интелигентни договори. И накрая, Miller е свързан с редица популярни проекти за цифрови валути като Zcash, Tezos и ChainLink.

Джери Брито

Джери е популярна личност в света на крипто и блокчейн. Той обаче е може би най-известен с това, че е изпълнителен директор на Coincenter – популярна платформа за дигитални услуги, която се стреми да защити отворените блокчейн мрежи и правата на иноваторите да ги използват.

Уенс Касарес

Casares е аржентински технически специалист, чиято основна област на интерес е биткойн и крипто технология. Той също така е основен привърженик на цифровите валути (главно Биткойн) и вярва, че водещият дигитален актив един ден ще може да служи като унифициран универсален носител за всички базирани в интернет парични транзакции. Понастоящем Cesares е главен изпълнителен директор на XAPO – цифрова технологична фирма, чието основно предложение е BTC портфейл, който се предлага с предварително изградена дебитна карта, базирана на биткойн.

Брам Коен

Коен е световноизвестен дигитален програмист, който е най-известен с това, че е създател и автор на родния протокол за равнопоставеност (P2P) на BitTorrent. Не само това, но той е и съосновател на CodeCon – конвенция за хакери P2P, която се провежда в района на залива на Сан Франциско – както и съавтор на Codeville – разпределена система за контрол на ревизиите, която вече не е в операция.

Алекс Моркос

Алекс е широко смятан за един от най-ранните пионери в сектора на автоматизираната търговия – отчасти благодарение на работата му с Hudson River Trading, предприятие, което се стреми да направи пазарната търговия по-ефективна и рационализирана за средния инвеститор. От началото на десетилетието той се занимава предимно с биткойн и свързаните с него крипто предложения. През 2014 г. Morcos е съосновател на Chaincode – платформа, която е създадена предимно за инженери, за да им помогне да разработят своите котлети за програмиране на Bitcoin.

Неха Нарула

В момента г-жа Нарула е директор на инициативата за цифрови валути на MIT, която се занимава изключително с криптовалути и други свързани с блокчейн технологии. Освен това се споменава, че Нарула има докторска степен. и в миналото е работил широко с мащабируеми разпределени системи и бази данни.

Гавин Ууд

Гавин Ууд е английски компютърен специалист, който е съосновател и бивш главен технически директор на Ethereum. Още през 2014 г. той изложи основната идея на Solidity – изключително добре познат език за програмиране, който днес се използва от програмистите за създаване на нови интелигентни договори. Освен това Wood е основател, председател и технически директор на Parity Technologies, както и автор на рамката Polkadot.

Ли Куен

Лий е уважаван писател на технологии, който в момента работи за Coindesk, една от водещите световни издателски къщи за крипто медии. Освен това нейната работа е публикувана и в редица други известни търговски обекти като Newsweek Japan, International Business Times и Racked.

Райън Ший

Райън е високо уважаван крипто експерт, чиято област на експертиза включва множество различни области като компютърни науки, машиностроене и блокчейн технологии. Той е и съосновател на Blockstack – децентрализирана изчислителна мрежа и екосистема dapp, която има за цел да помогне на потребителите да получат пълен контрол над личните си данни (като документи за самоличност).

Брайън Хофман

Брайън Хофман е най-известен с това, че е главен изпълнителен директор и съосновател на OB1, фирма, която се занимава предимно със изграждането на софтуерни решения на OpenBazaar – децентрализиран P2P пазар, който позволява на потребителите да улесняват паричните обмени, използвайки Bitcoin. В миналото Брайън е работил за редица компании от Fortune 500, както и за държавни агенции като Министерството на отбраната на САЩ.

Кристофър Алън

Алън е добре известен предприемач и технолог, чиято област на специализация включва цифрова сигурност, поверителност и доверие. Той е широко признат като един от пионерите на интернет криптографията и е съавтор на TLS Security Standard.

Никола Кари

Кари обича да се описва като сериен предприемач, крипто ентусиаст и общ технолог. Притежава редица степени в различни ниши, свързани със света на бизнеса и лидерството, а също така е член-основател на Съвета на комисарите за BCSD (Blockchain Commission for Sustainable Development).

Серджо Демиан Лернер

Серджо е аржентински крипто експерт, който има над шестнадесет хиляди последователи в Twitter. В момента работи като консултант по сигурността на криптовалута на свободна практика и е добре известен със своите прозрения по отношение на различни технологии, свързани с блокчейн.

Патрик Мърк

Патрик е предимно адвокат, който се занимава със случаи, свързани с криптовалути и блокчейн технология. В миналото той е бил свързан с редица проекти, базирани на цифрова валута. Например, той е съосновател на фондацията Bitcoin – където е служил като главен съветник и изпълнителен директор на организацията. Не само това, Мърк е и член на управителния съвет на фондацията BitGive, предприятие с нестопанска цел, което се стреми да улесни благотворителните дарения по целия свят чрез използването на биткойн.

Олег Андреев

Олег е широко известен разработчик на крипто, който в миналото е бил свързан с редица популярни проекти. Например, той е автор на ZkVM – блокчейн виртуална машина с прикрити активи и ZK интелигентни договори – Gitbox, CoreBitcoin и BTCRuby. Ако това не беше достатъчно, той също е човекът зад Dalek Bulletproofs.

Алън Силбърт

Алън е едно от най-популярните имена в света на крипто технологиите. В момента той участва в създаването на различни нови регулирани платформи за криптовалута и маркери за сигурност за компания, наречена INXLimited. Освен това той е и основен евангелизатор на биткойни, който в миналото е работил за различни банкови корпорации. Не на последно място, той е и съосновател и разработчик на BitPremier – платформа, която се стреми да научи случайни крипто ентусиасти как да купуват, копаят и съхраняват различни цифрови валути.

Джонас Шнели

Jonas е високо уважаван разработчик на крипто, който отдавна участва в проекта Bitcoin Core. Освен това той е съосновател на Digital Bitbox и е активен в разработването на биткойн библиотека, наречена „libbtc“ – която е достъпна за потребители на операционни системи като Linux, iOS, Mac OS X и т.н..

Пол Шторц

Пол е независим изследовател, който е най-известен с работата си по отношение на биткойните. Той обаче е и директор на научните изследвания в Tierion, както и една от основните сили зад Drivechain – цифров протокол, който се стреми да позволи на множество blockchains да станат съвместими с една криптосистема.

Насим Николас Талеб

Насим е ливанско-американски технологичен предприемач, статистик, бивш търговец и анализатор на риска. Неговата работа, макар и да не се ограничава единствено до света на крипто, е добре уважавана в това пространство, тъй като се занимава с цял набор от въпроси, свързани със случайността, вероятността и несигурността.

Лука Дашджр

Люк е по-известен в глобалния крипто пейзаж като „Лука-младши“. Той е разработчик на BTC Core, както и основател на майнинг пула Eligius. Не само това, но също така се споменава, че до момента Dasjr е внедрил над 200 приноса в централната рамка на Bitcoin Core и дори има свой собствен BIP (Bitcoin Improvement Proposals) раздел на GitHub.

Натаниел Попър

Попър е базиран в Сан Франциско журналист, чиято основна област на интерес се крие във финансите, финтех и цифровите технологии. В миналото той е работил за редица утвърдени медии като New York Times и дори е автор на най-продаваната книга, наречена „Digital Gold: Bitcoin and the inside story of the Misfits and Millionaires“.

Най-известни актуализации на списъка с крипто влиятели

биткойн инфлуенсъри

Има още много какво да се каже и да се последва по отношение на всички тези топ влиятели на криптовалутата. На същия дъх си струва да се спомене, че крипто пазарът също е бил свидетел на продължителни периоди на мечи инерция, когато миналата година случаят е цената на BTC да спадне от най-високата си стойност от почти 20 000 долара до ниската стойност от 3000 долара (това в рамките на само една година ). Това е, когато много от тези блокчейн лидери изплуват на повърхността, когато става трудно, те стават по-големи (и по-силни). Но само приятелско напомняне, тези популярни влияещи биткойнъри не са богове. И шансът някой да има кристална топка с големи шансове е малък, доколкото използва ключови решения за инвестиции относно инвестиционни съвети или влияние върху мненията.

Всички тези важни влиятели на биткойн правят иновативна работа в криптоверсията и са се превърнали в истински пионери, инженери и ще бъдат запомнени като гледачи сред своите връстници. Може да се каже много повече за всеки един от хората, включени по-горе. Възползвайте се обаче от възможността да се поучите от тези индивиди, но също така да знаете, че те също са хора и кажете това, което казват, туитвайте това, което чуруликате, правилно или не. Бъдете интелигентни в крипто Twitter, започнете с добре познатите крипто влиятели и разклонете мрежата си от там. Без значение каква е вашата монета, проект или харесване, ние ще продължим да добавяме към списъка, тъй като новите ‘знаменитости’ и популярните хора ще бъдат разпознавани и чувани по целия свят. Един ден този списък с влиятелни на блокчейн ще нарасне от топ 236 на топ 1000, тъй като светът продължава да приема биткойни и крипто.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner