Инвестиране в TRON (TRX) – Всичко, което трябва да знаете

Откакто TRON (TRX) навлезе на крипто пазара през 2017 г., той имаше едно от най-гласовитите последователи в сектора. Тази монета използва тази подкрепа на общността и нейните уникални технически аспекти, за да се превърне в една от 10-те най-големи криптовалути в света по отношение на пазарната капитализация. По-впечатляващ е фактът, че на TRON са били необходими само две години, за да изпълни тази задача.

Какво е TRON (TRX)?

TRON е децентрализирана виртуална машина, създадена да помогне за въвеждането на децентрализирания интернет. Подобно на Ethereum, TRON дава възможност на разработчиците на Dapp да създават и използват сложни протоколи чрез интелигентни договори, които живеят в родния блокчейн. Днес платформата е най-известна със своите скорости на транзакции и оживения си изпълнителен директор.

По-конкретно, платформата е способна на 2000 транзакции в секунда. Тази производителност поставя TRX наравно с основните платежни процесори като PayPal. Най-хубавото е, че TRON има нулеви такси за транзакции. Можете да изпратите милион долара в TRX до всяка точка на света за секунди и никога да не се налага да плащате такса.

За да се разбере монументалната задача, която разработчиците на TRON се опитват да поемат, е от решаващо значение да разберете малко за децентрализирания интернет. Децентрализираният интернет се различава от интернет, с който сте свикнали по някои ключови начини. Преди всичко няма хостинг компании. Вместо това целият интернет се управлява от лични потребители.

Доскоро концепцията за децентрализирана мрежа изглеждаше невъзможна. Все още изчислителната мощ на света не беше на ниво. Прозрачният характер на блокчейн мрежите обаче ги прави идеални за точно такава задача. Точно тази роля се стреми да получи TRON.

История на TRON (TRX)

Историята на TRON започва в началото на 2017 г. По това време изпълнителният директор на фирмата Джъстин Сън официално стартира базираната в Сингапур организация с нестопанска цел, известна днес като TRON Foundation. Мисията на тази организация беше да изгради инфраструктурата за децентрализиран интернет и да осигури демократична система за управление на новата мрежа.

Забележително е, че Sun не е непознат за сектора FinTech. От една страна, той е протеже на основателя на Alibaba, Джак Ма. Удивително е, че той завършва университета на Ma’s Hupan и след месеци влиза в списъците на Forbes „Китай 30 под 30“ и „Азия 30 под 30“. Кийнли, преди въвеждането на TRON, Sun вече беше направил име в блокчейн сектора.

Например Слънцето беше ПулсацииГлавен представител в по-голямата част на Китай. Тази позиция го постави в контакт с мрежата от хора, които един ден ще му трябват, за да превърне концепцията TRON в реалност. Той също така основава изключително популярно приложение за стрийминг на живо, наречено Peiwo. В момента приложението има над 10 милиона потребители в цял Китай.

Още по-впечатляващ е фактът, че Sun интегрира TRON в Peiwo само месеци след придобиването. Тази интеграция спомогна за засилване на позицията на TRON в региона. Освен това стратегията значително разшири активната потребителска база на TRON.

TRON (TRX) ICO Raise

Пускането на TRON беше голяма работа. ICO на фондация TRON за 2017 г. повдигнати 70 милиона долара за по-нататъшно развитие на екосистемата TRON. По време на събитието инвеститорите получиха TRX токени в замяна на своите BTC или ETH. По време на продажбата токените TRX имаха пазарна стойност от едва $ 0,0019.

TRX токените са помощните токени, издадени от TRON Foundation като средна валута за всички TRC-базирани токени. Тези токени се намират в MainNet и улесняват лесни транзакции в блокчейна.

До 2018 г. Sun изтласка TRON в първите десет криптовалути по пазарна капитализация. Този успех даде на разработчиците на платформата ресурси, опит и мотивация за стартиране на собствена блокчейн. Това решение позволи на TRON да мигрират платформата от токени ERC-20, които се намират в мрежата на Ethereum, до токени TRX, които използват родния протокол на TRON.

Делегирано доказателство за участие (DPoS)

Мрежата TRON разчита на делегирано доказателство за залог (DPoS) консенсусен механизъм за осигуряване на блокчейна. DPoS е подобен на механизма за консенсус за доказателство за участие, тъй като позволява на потребителите да печелят пасивни приходи, когато залагат своите притежания в мрежов портфейл.

Начална страница на TRON

Начална страница на TRON

Залагане TRON (TRX)

Залагането служи на няколко решаващи цели. От една страна, това позволява на потребителите да печелят пасивни доходи. Основно поддържа мрежата в безопасност. В екосистемата TRX потребителите залагат TRX в съотношение 1: 1. Колкото повече залагат, толкова повече TRON Power печелят. TRON Power е жизненоважен в мрежата TRON. Първо, това е, което общността използва, за да гласува за Супер представители. Забележително е, че след три дни потребителят може да избере да преобразува своята TRON Power в TRX.

DPoS срещу PoS

За разлика от PoS системата, в DPoS системата само избраните възли могат да одобряват блокове от транзакции. В екосистемата TRON общността избира 27 супер представители на всеки шест часа за тази жизненоважна задача. Тези представители се избират от общността на потребителите, които залагат своите TRX. За отбелязване е, че целият процес се управлява от DAO.

Децентрализирана автономна организация (DAO)

DAO продължават да бъдат популярна форма на децентрализирано управление в сектора. Помислете за DAO като поредица от интелигентни договори, по които възлите могат да гласуват, за да определят следващия начин на действие за организацията. DAO осигуряват на общността децентрализиран и демократичен начин за разработване на платформи, базирани на насоки на общността.

Bittorrent

През юли 2018 г. фондация TRON отново направи заглавия. Този път новината беше, че TRON закупени най-голямата мрежа за споделяне на файлове между партньори в света – Bittorrent. Платформите за споделяне на файлове като Bittorrent бяха първите съществуващи форми на децентрализирани мрежи. По същество тези платформи поставиха основите на блокчейн технологията години напред.

Фондация TRON

The Фондация TRON е организация с нестопанска цел, която се фокусира върху разширяване на сценариите за използване на TRX и протокола TRON. Днес TRX работи в една от най-големите децентрализирани мрежи в света. Освен това целият протокол TRON е с отворен код. Платформите с отворен код са по-сигурни, защото позволяват на общността да тества кодовете, носени с всички.

Къде да купя TRON (TRX)

Въпреки че все още не можете просто да отидете до местната бензиностанция и да вземете TRX, все още е лесно да постигнете този футуристичен знак. За щастие TRON е достъпен на някои от най-големите борси в света. Един от най-лесните начини да получите TRX токени е чрез Обмен на Binance.

Binance е най-голямата борса за криптовалути в света по отношение на пазарната капитализация. Понастоящем платформата предлага разнообразие от TRX двойки за търговия, включително BTC / TRX. Както при повечето алткойни, първо ще трябва да конвертирате фиатната си валута в BTC или ETH. След като изпълните тази задача, е необходимо само щракване с мишката, за да конвертирате BTC в TRX.

Можете също да го закупите с кредитната си карта от една от тези борси.

Инвестиране в TRON (TRX) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в TRON (TRX) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в TRON (TRX) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

$ 1,00

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Tron

Има два основни начина за съхраняване на вашите TRX токени. Всеки от тях има своите предимства и рискове, които трябва да се вземат предвид. Ако сте нов в крипто пространството и планирате да закупите само малко количество TRX, мобилен портфейл ще ви подхожда добре. Портфейлът TRON Dapp се предлага безплатно на iOS и Android устройства.

Мобилни портфейли

Преимуществото на мобилния портфейл е, че е лесен за използване и ви осигурява незабавен достъп до вашата криптовалута. Недостатъкът е, че е по-податлив на хакове и измамници. Не забравяйте, че мобилният ви портфейл е винаги онлайн, следователно винаги е в риск.

Хардуерен портфейл

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в TRX или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Tron (TRX).

TRON Противоречие

Както всеки голям проект за криптовалута, TRON има своя справедлив дял от противоречия. Една от основните области на безпокойство, която измъчва проекта, е фактът, че голяма част от неговите протоколи изглежда идват от други платформи.

Например TRON използва множество протоколи от IPFS и Filecoin (Bitswap, PoRep, PoSt,), но не успява да ги изброи като препратки в своята бяла книга. Тази липса на справка накара някои от общността да се обявят против проекта.

В отговор на твърденията за фалшифициране, Сън заяви че объркването е възникнало от лоши преводи. Той обясни, че преводачите са оставили важни подробности, които са намерени в оригиналната китайска версия на документа. Въпреки твърдението му, други в общността посочи към издания и в китайската версия.

Обобщение

TRON продължава да намира своя път в крипто заглавията редовно. От неговия изпълнителен директор хранене обяд с Уорън Бъфет за пускането на нов DeFi платформа, този проект продължава да завладява въображението и сърцата на потребителите на крипто по целия свят. Засега е вълнуващо да видим какво следва този творчески екип от разработчици.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner