La proporció de préstecs de marge puja fins al punt més alt des del xoc de mitjans de març: divendres de futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Durant els darrers set dies, el preu de Bitcoin (BTC) s’ha dividit en dos rangs de negociació diferents. El 6 d’abril va trencar el seu nivell de resistència anterior de 7.100 dòlars per preu dels futurs trimestrals BTC d’OKEx, després d’un fort repunt de les accions nord-americanes..

Bitcoin ha estat funcionant a l’estreta zona de consolidació de l’interval de 7.100 a 7.500 $ durant els darrers quatre dies, però el descens dels volums de negociació continua sent una preocupació per als bous.

Si analitzem les dades comercials d’OKEx, podem trobar més senyals de mercat. El sentiment de vendes a curt ha caigut des del 6 d’abril, ja que els futurs trimestrals continuen mostrant primes positives.

A més, la ràtio de crèdit del marge ha pujat a 0,76, la xifra més alta des de la caiguda de mitjans de març, que mostra clarament el cansament de la passió per la venda a curt termini a curt termini.

Gràfic horari de futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La proporció BTC Long / Short s’ha mantingut en el rang de 0,8 a 1,07. Es va situar breument per sobre de 1,0 el cap de setmana passat, un fet rar després de la caiguda del 12 de març, que indica una recuperació de la confiança del mercat. Ara, la ràtio està al voltant del 0,9, un nombre normal quan el comerç de BTC es troba en un rang de consolidació.

Hora de recollida de dades: 4/3 de 12:00 a 4/10 de 12:00 (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes durant un període de temps. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

BTC Basis va pujar ràpidament fins a uns 60 dòlars després que el preu de Bitcoin va trencar la resistència de 7.100 dòlars el 6 d’abril. La prima positiva ha estat vigent durant quatre dies, cosa que reflecteix un enfortiment de la confiança del mercat. Actualment, els futurs trimestrals mostren una prima de 45 dòlars.

Hora de recollida de dades: 4/3 de 12:00 a 4/10 de 12:00 (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de l’actiu subjacent, en aquest cas Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és optimista. Quan la base és negativa, indica que el mercat general és pessimista. La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per arbitrar.

Interès obert i volum de negociació

L’Open Interest (OI) ha anat pujant lentament, passant dels 4.02 milions de contractes de divendres passat als 4.698 milions actuals (1 contracte = 10 dòlars). Els períodes de gran intercanvi foren el dilluns 6 d’abril i el dijous 9 d’abril, acompanyats d’una acumulació d’OI.

Tot i que l’OI actual és encara molt inferior al màxim de 12.300 milions de contractes de febrer, OKEx va superar Bitmex a BTC OI a mitjan setmana, segons el proveïdor de dades Esbiaixar. OKEx va registrar 0,62 milions de dòlars en OI, enfront dels 0,60 milions de dòlars de Bitmex.

Hora de recollida de dades: 4/3 de 12:00 a 4/10 de 12:00 (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents. El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

Durant els darrers set dies, la ràtio de préstec del marge BTC ha pujat del mínim del 3 d’abril de 0,4 al nivell actual de 0,76. Val a dir que el 0,76 és la xifra més alta des de l’accident de mitjans de març, que mostra clarament la fatiga de la venda a curt termini.

Hora de recollida de dades: 4/3 de 12:00 a 4/10 de 12:00 (UTC)

La ràtio de crèdit del marge és una informació de negociació del mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb els préstecs BTC en valor USDT durant un període determinat. Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC i els BTC tenen com a objectiu reduir la moneda subjacent.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan la ràtio de préstecs de marge és baixa, indica que el mercat és baixista. Històricament, nombres extrems han indicat un temps d’inversió.

Estadístiques dels comerciants

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El sentiment del mercat s’escalfa, però hem de desconfiar de l’optimisme dels inversors minoristes, que sovint es troben en la direcció contrària del mercat. No vaig veure moltes millores des d’una perspectiva fonamental. I la manca d’una concentració de volum sovint acaba amb un notable retrocés de preus.

Una caiguda per sota de 7.050 dòlars pot empènyer encara més el preu a la preciosa zona de suport prop de 6.700 dòlars. Si el preu es pot mantenir per sobre dels 7.100 dòlars, és possible que vegem un altre impuls fins als 8.000 dòlars.

Xuanhaimmoer, Autor TradingView

El mercat és prudent quan intenta superar el llindar de 7.300 a 7.400 dòlars. Els toros intenten creuar la resistència, però comencen a formar-se signes de debilitat. Els óssos apareixeran en qualsevol moment quan hi hagi una forta venda a 7.000 dòlars. Si es trenca aquesta zona, els toros hauran de replantejar-se la força, els óssos s’aclapararan.

El preu de Bitcoin serà testimoni d’una gran caiguda si no pot mantenir-se per sobre del preu psicològic de 7.000 dòlars. I el preu objectiu si es produeix una venda serà de 6.500 dòlars. Si els bous defensen amb èxit l’objectiu a 7.000 dòlars, el preu probablement arribarà als 7.600 als 7.900 dòlars.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

Promo
banner
Promo
banner