Els retrocessos de preus de BTC deixen als participants del mercat massa estès amb pèrdues importants

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Després de quatre setmanes consecutives de ràpids guanys i desafiament al nivell psicològic de 40.000 dòlars, Bitcoin finalment va patir una forta venda el diumenge al vespre i el descens es va continuar ampliant cap al dilluns. En les darreres 24 hores, el preu de Bitcoin va caure més del 20%, des dels nivells de 41.000 dòlars fins als 32.250 dòlars, segons el preu de l’índex OKEx BTC, i va acabar amb els guanys de la setmana anterior. L’últim retrocés s’ha liquidat 2.688 milions de dòlars valor de les posicions de les borses de derivats. 

Abans d’això, tot i que Bitcoin havia trencat 40.000 dòlars, els llargs temps s’havien saturat i es podien veure divergències baixistes a l’indicador RSI en períodes de temps més baixos. Mentrestant, la contracció del volum de negociació no va poder impulsar els preus a nous màxims.

La darrera vegada que vam veure un retrocés del 20% va ser el primer cap de setmana de gener, quan la compra forta va fer retrocedir ràpidament els preus fins als 30.000 dòlars. No obstant això, durant les darreres 24 hores, el preu ha continuat baixant mínims i el poder adquisitiu no ha estat tan fort com l’última vegada. Tanmateix, tenint en compte el recent sentiment del mercat, es podria demostrar que seria una altra correcció temporal abans que el preu arribi de nou a 40.000 dòlars.

Bitcoin va experimentar dos retrocessos del 20% + en una setmana. Font: TradingView

Algunes institucions van captar el risc que s’acostava

També vam assenyalar que l’enfonsament de Bitcoin mostra una certa correlació amb els mercats tradicionals. En certa mesura, la naturalesa comercial de Bitcoin les 24 hores el converteix en un indicador líder, que respon abans dels mercats típics. El preu dels futurs d’or i S&Els futurs P 500 van caure un 1,5% i un 0,8%, respectivament, després d’obrir-se el diumenge al vespre UTC. El motiu d’aquesta situació podria ser l’expectativa del mercat de tipus d’interès més alts, que es va reflectir en el salt dels futurs de l’índex del dòlar després de la campana d’obertura a primera hora d’aquest matí. L’augment dels tipus d’interès en general afectarà els preus dels actius de risc, així com dels actius que no porten interessos, com l’or.

Alguns inversors institucionals poden haver aprofitat aquest factor de risc macro. CME va actualitzar els seus futurs Bitcoin (a partir del 5 de gener) dades de posició el 9 de gener. Aquest període d’informes cobreix la ruptura històrica de Bitcoin per sobre dels 30.000 dòlars, però també va incloure el profund retrocés d’uns 7.000 dòlars el 4 de gener..

Durant aquest temps, els fons apalancats van augmentar les seves posicions curtes de 8.466 a 9.058 i van reduir les seves posicions llargues de 3.679 a 3.544. Això significa que els fons apalancats van expressar una clara actitud baixista cap al curt termini.

Per contra, altres comptes reportables van continuar allargant-se, amb posicions llargues que van passar de 2.123 a 2.672, i les posicions curtes només van augmentar de 235 a 261. Els comptes no reportables van fer el mateix moviment, amb posicions llargues que van passar de 3.165 a 3.343 mentre eren curtes les posicions només van sumar 54.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de fons apalancats, llargs i curts. Font: Quanl

Els forts guanys entre setmanes van compensar les pèrdues del cap de setmana

A causa de l’enfonsament de preus dilluns, hem calculat els rendiments principals d’altcoins des de la mitjanit del dilluns passat fins a les 6:00 am UTC d’aquest dilluns. Tot i la caiguda important, encara hi ha molts monedes altcoins que han obtingut rendiments positius a causa del ràpid augment de la primera meitat de la setmana passada.

Stellar’s ​​Lumen (XLM) va augmentar un 180% els tres primers dies comercials de la setmana passada i després va començar un retrocés dramàtic, però encara manté un guany del 66,77%. Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin SV (BSV) també van registrar rendiments positius de l’11,40% i el 5,47%, respectivament. Al mateix temps, Ether (ETH) va caure a 1.000 dòlars abans de recuperar-se lleugerament en les últimes dues hores, amb un moderat 5,23% a la setmana. 

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, de 1/4 a 6:00 UTC 1/11. Font: TradingView

Els proveïdors de liquiditat van retirar grans fons de les agrupacions

Maker (MKR) va ser, sens dubte, el testimoni DeFi més impressionant de la setmana passada, ja que la seva pujada va elevar el preu a 1.900 dòlars el dissabte abans de tornar als nivells de 1.300 dòlars després del mercat més ampli, però encara està aconseguint mantenir-se un 88%. A més, Synthetic (SNX) i Loopring (LRC) van ser més resistents durant la gran correcció, obtenint un retorn setmanal del 20,51% i del 14,45%, respectivament.. 

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, de 1/4 a 6:00 UTC 1/11. Font: TradingView

Dissabte, el valor total bloquejat en els protocols DeFi havia augmentat fins a un màxim històric de 32.800 milions de dòlars, però el consegüent desplaçament a la baixa dels preus dels tokens l’ha portat a uns 28.500 milions de dòlars, segons les dades de DeBank. La ràpida retirada dels proveïdors de liquiditat de les piscines també va fer augmentar la comissió de gas a Ethereum.

Els tres noms actuals actuals en termes de TVL són el token WBTC vinculat a BTC, el fabricant de protocols de préstec i el bescanvi descentralitzat Uniswap (UNI). I els cinc primers protocols DeFi han vist caure TVL de més d’un 10% en les darreres 24 hores.

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Mirant cap endavant aquesta setmana

Amb el Partit Demòcrata als Estats Units amb èxit en controlar la Cambra i el Senat, s’espera que la segona ronda del paquet d’estímuls de bilions de dòlars avanci. Els participants del mercat encara han de veure l’impacte d’una possible reversió de l’índex del dòlar a la borsa i a Bitcoin.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner