Els futurs de BTC reflecteixen un optimisme renovat que probablement continuarà durant el cap de setmana

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Tot i que Bitcoin va retornar gairebé tots els "Ral·li d’Elon" els guanys del darrer cap de setmana i van tornar a provar el suport a 32.000 USDT, el primer dilluns de febrer, van veure com el líder del mercat entrava en una tendència alcista. El preu de Bitcoin ha augmentat des de 33.000 USDT fins a gairebé 39.000 USDT en quatre dies, segons el preu spot OKEx BTC. Tot i que el preu encara es manté per sota dels 40.000 dòlars, la tendència alcista de Bitcoin ha fet que els preus de les monedes altes, especialment el sector DeFi, es disparessin. 

El divendres de futurs de la setmana passada, vam observar que la prima dels futurs trimestrals de BTC es va reduir un 3% i que el sentiment alcista del mercat es debilitava. Les dades de futurs OKEx d’aquesta setmana mostren que la prima torna al voltant del 5%, juntament amb l’interès obert que puja per sobre dels 2.000 milions de dòlars, cosa que indica una ràpida recuperació de la confiança del mercat. Combinat amb una proporció llarga / curta que ronda els 1,2 i taxes de finançament d’intercanvis perpetus que encara no s’escalfen, tenim raons per ser optimistes que Bitcoin continuï la forta tendència d’aquesta setmana durant el cap de setmana.

En el moment d’escriure aquest document, el contracte trimestral BTCUSD0326 – que caduca a finals de març – cotitza a nivells de 39.500 USDT amb una prima de 1.800 dòlars, o un 4,9%, sobre el preu de l’índex.. 

Futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0326), a partir de les 8:00 UTC del 5 de febrer. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarg / curt va tenir pocs alts i baixos durant la setmana, situant-se en un rang d’1,07 a 1,53 i, tot i que els preus van continuar augmentant, la ràtio no va tornar a la màxima d’1,80 del divendres passat..

També suggereix que el retrocés del cap de setmana passat va disminuir la motivació dels inversors minoristes per durar molt temps i que no estan molt apalancats per perseguir la concentració d’aquesta setmana. La ràtio llarga / curta actualment propera a 1,20 es troba en un nivell baix recent, cosa que podria afavorir nous guanys en els preus de Bitcoin.

Hora de recollida de dades: 1/29 de 8:00 am UTC a 2/5 8:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima trimestral de futurs va arribar a un mínim recent de l’1,84%, o 600 dòlars, l’últim dia de gener, i va començar a augmentar juntament amb el preu. Actualment, la prima torna al 4,8%, o 1.800 dòlars, cosa que indica que el mercat recupera la confiança molt ràpidament.

A més, la taxa de finançament per a permutes perpetues, que segueixen la mateixa tendència que la prima trimestral de futurs, va continuar augmentant durant la setmana. Va assolir un pic del 0,19% el dijous al matí abans que el preu retrocedís per una correcció a curt termini. La taxa de finançament actual ronda el 0,06%, que està dins del rang normal i deixa espai perquè Bitcoin continuï el seu moviment ascendent. 

Hora de recollida de dades: 1/29 de 8:00 am UTC a 2/5 8:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès inicial va mostrar una inversió en forma de V en els darrers set dies. En primer lloc, l’OI va baixar amb la caiguda dels preus, i després va saltar ràpidament el dimarts al matí per recuperar el nivell de 2.100 milions de dòlars. Aquesta xifra també indica que el mercat torna a estar en una fase de negociació activa i que els preus poden experimentar una major volatilitat.

Curiosament, l’OI, la ràtio llarga / curta i les taxes de finançament van saltar al voltant de les 8:00 del matí UTC del 2 de febrer, cosa que va coincidir amb que el preu va sortir d’un patró de doble fons de 34.500 USDT al moment o 35.600 en els futurs trimestrals. . Aquest nivell de preus serà un suport important en el futur.

Hora de recollida de dades: 1/29 de 8:00 am UTC a 2/5 8:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

El moviment de la ràtio de préstecs de marge BTC és exactament el contrari dels indicadors anteriors, que van continuar augmentant de 15 a 22 durant la fase de caiguda del preu i van començar a caure bruscament durant el rebot aquesta setmana. Indica que els comerciants de palanquejament puntual han estat comprant a la baixa i tancant les seves posicions al ral·li. En les darreres 24 hores, la proporció va ser plana i va rondar les 15.

Hora de recollida de dades: 1/29 de 8:00 am UTC a 2/5 8:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El sentiment del mercat es recupera ràpidament a causa del repunt de 6.000 USDT d’aquesta setmana. Es formarà un patró alcista si el tancament diari pot superar el màxim de divendres passat. Si això passa, és probable que Bitcoin pugui desafiar la marca de 40.000 USDT i el màxim històric prop de 42.000 USDT.

Actualment, els nivells d’assistència se situen en 34.500 USDT i 32.000 USDT. Tot i això, tots els indicadors semblen saludables i no hi ha signes aparents d’un retrocés important a curt termini.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner