Els futurs de BTC reflecteixen el debilitament del sentiment alcista a mesura que el preu es mou cap als costats

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

El preu de Bitcoin ha oscil·lat en una àmplia gamma aquesta setmana després de superar amb èxit per sobre dels 23.000 dòlars el 17 de desembre. La moneda digital líder va arribar dilluns a un màxim històric de 24.302 dòlars abans de retirar-se al seu preu setmanal més baix de 21.918 dòlars el mateix dia. Tot i que el preu va aconseguir pujar per sobre dels 23.000 dòlars des d’aleshores, continua consolidant-se en aquest rang, segons el preu de l’índex OKEx BTC.

Les notícies sobre Ripple investigades per la SEC van desencadenar la volatilitat del mercat a mitjan setmana, amb els principals altcoins que van baixar significativament. Bitcoin, però, va mantenir els seus nivells de preus i va augmentar el domini del mercat.

El divendres de Futures de la setmana passada, vam assenyalar com l’elevat apalancament augmenta el risc a curt termini. Les taxes de finançament dels contractes perpetus van ser superiors al 0,05% durant un període de temps prolongat durant el cap de setmana passat i poc després es va produir un retrocés. Aquesta setmana hem vist caure ràpidament la ràtio llarga / curta a causa del retrocés dels preus dilluns i els operadors del mercat de futurs van ser més prudents quant a l’obertura de llargues. L’interès obert de BTC tampoc va aconseguir augmentar, amb 1.600 milions de dòlars en un màxim a curt termini. El mercat pot continuar experimentant una disminució dels volums a causa de les vacances.

L’últim contracte trimestral de l’any BTCUSD1225 i les opcions trimestrals caducaran avui i els operadors han de ser conscients dels riscos del mercat. Hem de prestar molta atenció a la direcció del sentiment del mercat després de l’entrega actual del contracte trimestral.

Des del punt de vista a mig termini, el mercat segueix en un estat d’ànim optimista amb el contracte trimestral BTCUSD0326 – que expira a finals de març – que cotitza actualment a una prima de 1.150 dòlars o un 4,9% sobre el preu de l’índex..

BTC / USDOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), a les 6:00 am UTC del 25 de desembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

Durant la setmana passada, a mesura que els preus van entrar en una fase de consolidació després de dilluns, la ràtio llarg / curt va registrar una tendència a la baixa gradual, que va caure d’1,18 el divendres passat a un mínim de 0,88 abans de recuperar el seu nivell actual al voltant de l’1,0. Això indica una desacceleració del sentiment fortament alcista del mercat i que els comerciants no se senten còmodes fent apostes perquè Bitcoin continuï augmentant a curt termini.

Relació BTC llarga / curtaHora de recollida de dades: 18/12 4:00 am UTC a 25/12 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima dels contractes trimestrals s’havia ampliat a 1.400 dòlars o el 5,8% dilluns. Tanmateix, va baixar ràpidament fins als 900 o 4% en el posterior retrocés i després va començar a recuperar els nivells actuals d’uns 1.200 dòlars. El nivell premium encara demostra plenament la confiança del mercat en les expectatives de preus a mitjà termini.

Base de futurs BTCHora de recollida de dades: 18/12 4:00 am UTC a 25/12 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va augmentar fins a 1.600 milions de dòlars dues vegades a mitjan setmana, seguit de ràpides caigudes en ambdós casos. L’interès obert actual torna a situar-se al voltant dels 1.500 milions de dòlars. Si el preu continua mantenint aquesta tendència oscil·lant, els interessos oberts que arribin als 1.600 milions de dòlars es podrien convertir en un indicador rellevant.

Els futurs BTC obren interèsHora de recollida de dades: 18/12 4:00 am UTC a 25/12 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

Els comerciants del mercat apalancat van reduir el palanquejament després del ràpid retrocés de dilluns, amb una ràtio de préstecs de marge que va baixar ràpidament d’uns 20 a prop de 16. mercat continua demanant préstecs a Bitcoin a l’espera que pugi el preu.

Relació de préstecs de marge BTCHora de recollida de dades: 18/12 4:00 am UTC a 25/12 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

La tendència oscil·lant de Bitcoin aquesta setmana ha temperat les fortes expectatives alcistes del mercat. Mentrestant, els principals altcoins encara es recuperen després de ser impactats per la situació de XRP. Ara, amb les vacances aquí, és possible que vegem una caiguda del volum i una disminució de la cartera de comandes, que augmenta encara més la incertesa del mercat.

En termes de resistència, els 24.000 dòlars del preu de l’índex o els 25.200 dòlars del preu del contracte trimestral continuen sent un sostre clar. Hi ha la possibilitat d’una falsa ruptura en aquesta àrea en absència de volum, i amb Bitcoin oscil·lant al voltant de 23.000 dòlars durant diversos dies, un altre moviment cap amunt o cap avall després de la liquidació trimestral de futurs pot determinar la propera tendència a curt termini.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner