Els futurs de Bitcoin reflecteixen l’aversió al risc, però el mercat spot és alcista a llarg termini

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin (BTC) va començar aquesta setmana amb un impuls alcista, que va passar dels nivells de 13.000 a 13.800 dòlars, segons el preu de l’índex OKEx BTC. Després que el preu de la BTC hagi assolit un nou màxim aquest any (a primera hora del dimecres al matí), el poder de compra disminuïa clarament i vam veure una divergència baixista en l’indicador RSI del gràfic de quatre hores, tal com vam assenyalar al Crypto Market Daily de dimecres. Després d’això, Bitcoin es va lliscar juntament amb el mercat de valors dels Estats Units i va arribar a 12.870 dòlars abans d’entrar en una fase de consolidació. Ara mateix, els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD1225) cotitzen a una prima de 240 dòlars sobre el preu de l’índex.

A l’article de Futures Friday de la setmana passada, vam assenyalar com les dades comercials d’OkEx mostraven que els participants del mercat venien constantment a nivells de resistència importants per tal d’assegurar beneficis. La tendència d’aquesta setmana va ser en gran mesura la mateixa, ja que la ràtio llarga / curta generalment anava contrària al moviment dels preus. No obstant això, l’augment de la ràtio de préstecs de marge aquesta setmana és més indicatiu de la confiança dels participants del mercat en els preus a mitjà i llarg termini.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 6:00 am UTC del 30 d’octubre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La volatilitat de la ràtio llarg / curt s’ha reduït respecte a la setmana passada, oscil·lant entre el 0,74 i el 0,92. Això podria ser un signe d’optimisme del mercat després que el preu es superés al nivell de resistència de 13.000 dòlars. Especialment el dijous, quan el preu es va retirar bruscament, els inversors minoristes van obrir temps i van impulsar la ràtio llarg / curt al seu nivell més alt de la setmana. Al mateix temps, també vam observar com després d’acostar-se als 14.000 dòlars sobre el preu de futurs trimestral d’OkEx, la ràtio llarg / curt va caure més ràpidament. Això indica que els inversors minoristes no esperen que el preu passi de 14.000 dòlars aviat.

A mesura que s’acosta el dia de les eleccions dels Estats Units, el mercat té una aversió als riscos, cosa que ha accelerat les accions de lucre dels comerciants. És possible que continuem veient que els preus es mouen en un patró de consolidació la setmana vinent, mentre que no es pot descartar l’impacte dramàtic dels grans esdeveniments.

Hora de recollida de dades: 23/10 a les 6:00 UTC a 30/10 a les 6:00 UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La base entre futurs trimestrals i spot ha baixat dels 350 dòlars del diumenge, o 2,7%, als 140 dòlars actuals, o 1,8%. Això demostra que el mercat no és tan optimista com ho era just després que el preu passés dels 13.000 dòlars, segons el preu de l’índex OKEx BTC.

La base actual de 140 BTC continua sent sana i sostenible, però també demostra que el sentiment del mercat s’ha tornat més prudent.

Hora de recollida de dades: 23/10 a les 6:00 UTC a 30/10 a les 6:00 UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va estar al voltant del nivell de 1.000 milions de dòlars durant tota la setmana i va arribar al màxim a 1.08 milions de dòlars el dimecres. Vam veure un volum de vendes amplificat durant la forta caiguda de dimecres, però BTC continua cotitzant per sobre del llindar a mig termini de 12.650 dòlars.

Hora de recollida de dades: 23/10 a les 6:00 am UTC a 30/10 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

A diferència de la ràtio llarg / curt, la ràtio de préstecs de marge BTC ha mostrat una tendència alcista lenta de 8,5 a 11,5, sense cap correcció important. Això indica que els operadors del mercat de palanquejament local són més optimistes sobre els moviments de preus a mitjà termini.

Hora de recollida de dades: 23/10 a les 6:00 UTC a 30/10 a les 6:00 UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu de la BTC es manté molt per sobre del llindar a mig termini de 13.000 dòlars segons el preu trimestral d’OOKEx. Tot i que la tendència alcista sembla estar intacta, també hem confirmat per ara 14.000 dòlars com a resistència superior. És probable que el mercat passi a una fase de consolidació entre aquests dos nivells crítics durant la setmana electoral.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner