Els futurs de Bitcoin indiquen que els comerciants minoristes no estan segurs de la direcció del mercat malgrat el nou ATH

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx. 

El divendres passat es va produir una inversió per a Bitcoin (BTC) després de la seva correcció d’acció de gràcies, ja que la moneda digital líder va augmentar durant tres dies consecutius i va assolir un nou màxim històric de 19.912 dòlars dimarts, segons el preu de l’índex OKEx BTC. No obstant això, es va produir una forta retirada de 1.800 dòlars poc després, després de la qual BTC va començar a consolidar-se.

Tot i que l’índex BTC se situa actualment en els 19.500 dòlars, els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD1225) cotitzen al voltant dels nivells de 19.700 dòlars i amb una prima de 220 dòlars, o aproximadament un 1,14%, sobre el preu de l’índex.. 

A l’article de Futures Friday de la setmana passada, vam assenyalar que els inversors minoristes i institucionals apostaven per l’audiència de Bitcoin; això es va reflectir en com el preu va assolir un nou màxim aquesta setmana. No obstant això, els nivells de 19.900 dòlars van resultar ser un repte i el preu no va poder provar la resistència crítica de 20.000 dòlars des de llavors..

Aquesta setmana, tant la ràtio llarga / curta BTC com la ràtio de préstecs al marge mostren que els comerciants minoristes van quedar atrapats per les grans fluctuacions de preus, ja que es trobaven en curt abans del repunt dels preus i perseguien el ral·li abans d’un gran retrocés. No obstant això, a la segona meitat de la setmana, diverses ràtios van tornar als nivells intermedis, cosa que indica que els comerciants minoristes no tenen una actitud clara cap a la tendència dels preus.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 6:00 am UTC del 4 de desembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarg / curt va caure durant la concentració de preus des de finals del cap de setmana passat fins dilluns, baixant d’uns 1,08 a un mínim de 0,78. Això suggereix que els inversors minoristes no es van veure preparats per al rebot i van quedar atrapats com a venedors curts.

La ràtio es va incrementar quan el preu de l’índex BTC va superar els 19.000 dòlars, passant de 0,78 a més d’1,0 en només sis hores, cosa que indica que els inversors minoristes perseguien la recuperació del preu en aquell moment. No obstant això, el posterior retrocés de 1.800 dòlars també pot haver provocat que aquests comerciants quedin fora de posició.

A mesura que el preu de Bitcoin continua provocant la marca psicològica de 20.000 dòlars, la tremenda volatilitat afegeix un nou repte per als comerciants. Des de dimecres, la ràtio llarg / curt ha tornat a caure i actualment ronda el 0,9. Aquesta xifra es troba a la zona mitjana del gràfic següent i mostra que els participants del mercat no estan gaire segurs sobre la direcció futura del mercat.

Hora de recollida de dades: 27/11 a les 6:00 UTC a 12/4 de 6:00 UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

Durant el repunt de preus de finals de la setmana passada, la base BTC entre els futurs trimestrals i l’índex no va seguir. Combinat amb el fet que durant el temps es van produir taxes de finançament negatives a l’intercanvi perpetu de BTC, es pot concloure que els inversors minoristes no es van beneficiar de la concentració.

Després que el preu de l’índex va entrar en nivells de 19.000 dòlars, es va produir un repunt sobtat de la base BTC i de les taxes de finançament: la base BTC va passar dels nivells de 200 a 300 dòlars, mentre que les taxes de finançament van augmentar per sobre del 0,2%. Això indica que els inversors minoristes perseguien l’augment de preus amb un elevat apalancament, cosa que explica la posterior caiguda de 1.800 dòlars. La majoria de les vegades, el mercat destrueix els comerciants amb un elevat apalancament. 

Ara mateix, la taxa de finançament i la base de BTC tornen als seus nivells normals de 200 dòlars i per sota del 0,3%. Els moviments de preus corresponents a les fluctuacions d’aquests dos indicadors la setmana passada poden ser molt útils per a la negociació posterior.

Hora de recollida de dades: 27/11 a les 6:00 UTC a 12/4 de 6:00 UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va ser de 1.100 milions de dòlars divendres passat i va augmentar fins a un màxim setmanal de 1.370 milions de dòlars abans que el preu de Bitcoin arribés al màxim històric el dimarts. Després de la subsegüent volatilitat dels preus, l’interès obert actual es manté en els 1.262 milions de dòlars, cosa que indica que el mercat segueix sent altament actiu.

A més, els 1.262 milions de dòlars en OI també van situar-se el primer entre tots els intercanvis de derivats segons el dades esbiaixades. A OKEx el segueix CME, amb una participació oberta de 1.140 milions de dòlars. 

Hora de recollida de dades: 27/11 a les 6:00 UTC a 12/4 de 6:00 UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC s’ha mantingut coherent amb la ràtio llarg / curt durant els darrers set dies. La ràtio ara torna a situar-se al voltant de les 11,0, que és similar al nivell de divendres passat. Aquest nivell intermedi no ens proporciona molta informació per jutjar l’evolució dels preus a curt termini, però els nivells 11,0 també es troben en el rang superior si mirem enrere en els darrers tres mesos, cosa que suggereix que el mercat d’apalancament puntual segueix confiant en el futur.

Hora de recollida de dades: 27/11 a les 6:00 UTC a 12/4 de 6:00 UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Atès que el preu segueix elevant-se per sobre dels 19.000 dòlars, les balenes poden aprofitar una elevada liquiditat per abocar al mercat aquest rang de preus. El rang de 19.500 a 20.000 dòlars, segons el preu de l’índex, també s’ha convertit en un nivell difícil de trencar a curt termini. En última instància, és probable que assistim a una batalla entre les balenes i els comerciants minoristes mentre Bitcoin intenta provar el nivell psicològic clau de 20.000 dòlars..

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner