Els comerciants minoristes recelen sobre la recuperació de preus de Bitcoin després de la forta caiguda del dimarts: divendres a futur

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

BitcoinEl preu (BTC) ha estat en una muntanya russa durant els darrers set dies, començant per una pujada ràpida al començament de la setmana, amb un màxim de 10.548 dòlars el Dilluns nit. Tanmateix, després de menys d’un dia de cotització per sobre dels 10.000 dòlars, BTC va tornar a retrobar-se el dimarts a la tarda, baixant fins als 9.195 dòlars. El preu s’ha tornat a apreciar des de llavors i actualment ronda els 9.850 dòlars, segons l’OkEx Quarterly Future (BTCUSD0626) mercat.

Mirant a Dades de negociació OKEx, podem veure que tant la proporció llarga / curta BTC com la proporció de préstecs de marge van donar a entendre als comerciants minoristes que persegueixen el repunt de preus a principis d’aquesta setmana. L’Open Interest (OI), però, indica que les balenes grans van obrir posicions curtes a la part superior del rang de negociació de dilluns quan un gran nombre d’ordres de liquidació van augmentar el preu.

Actualment, la base positiva de BTC i l’interès obert que es recupera lentament suggereixen que el sentiment del mercat continua sent optimista, però els comerciants minoristes són prudents amb posicions llargues.

Preu OKEx BTC USDGràfic 1D de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visita Pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

Des de la nit de dilluns fins al dimarts, vam poder veure la proporció BTC llarg / curt movent-se cap amunt i cap avall junt amb el preu de Bitcoin. La ràtio va augmentar a 1,76 des de 1,19 en menys de sis hores, la qual cosa indica la persecució de ral·lis per part dels comerciants minoristes. Després que els comerciants i els inversors minoristes van començar a incorporar-se al FOMO, el mercat va canviar de direcció, però, i la ràtio es va reduir a 1,1 després de la correcció del dimarts.

Actualment, la ràtio es manté al voltant del mateix nivell (1,1), tot i que el preu s’ha recuperat de 700 dòlars, cosa que indica indecisió i precaució entre els comerciants minoristes..

OKEx BTC llarg / curtHora de recollida de dades: 29/05 de 6:00 a.m. a 6/5 6:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima de OKEx BTC Quarterly Future va pujar a 160 dòlars després de la concentració de dilluns. Però l’alta taxa de finançament i l’alta taxa van atreure a molts comerciants d’arbitratge que van entrar en posicions curtes per aprofitar la diferència de preus. La forta correcció del preu de dimarts va fer que la prima baixés de menys de 30 dòlars. No obstant això, es va recuperar de nou durant els pròxims dies, ja que Bitcoin semblava disposat a provar de nou 10.000 dòlars.

Base BTCHora de recollida de dades: 29/05 de 6:00 a.m. a 6/5 6:00 a.m. (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) revela possibles estadístiques sobre el comportament de les criple balenes. Dilluns a la nit, el preu de Bitcoin va augmentar d’uns 9.600 dòlars a més de 10.300 dòlars i l’OI va passar de 640 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars) a 810 milions. Vam veure que la pujada de preus provocava liquidacions de posició curta, però l’OI no va caure al costat.

Aquest comportament indica que algunes balenes van obrir posicions curtes a la part superior del rang quan les ordres de liquidació van augmentar el preu. La forta correcció de preus del dimarts també dóna suport a aquesta visió.

L’OI ha anat creixent lentament durant els darrers dies i es pot esperar que continuï augmentant a mesura que Bitcoin aprecia el seu preu.

Interès obert de BTCHora de recollida de dades: 29/05 de 6:00 a.m. a 6/5 6:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

El canvi en la ràtio de préstecs de marge va ser similar a la ràtio llarga / curta comentada anteriorment, però amb un petit retard. La ràtio va augmentar de 3,3 i va superar prop de 7,1 el dimarts a la tarda, just abans que el preu s’enfonsés. Des de llavors, aquesta proporció no ha millorat i ronda els 2,5.

Ràtio de préstec del marge BTCHora de recollida de dades: 29/05 de 6:00 a.m. a 6/5 6:00 a.m. (UTC)

La proporció de préstecs de marge es tracta de dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Trader Insight

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Va ser una setmana molt volàtil amb una bomba i un bolcat intradia del 10%, un moviment típic de Bitcoin. No obstant això, és possible que la volatilitat disminueixi en els pròxims dos dies, ja que l’Operació Oberta s’està recuperant molt lentament.

Mentrestant, el volum continu de compra al mercat spot pot augmentar el preu durant el cap de setmana. El llindar de 9.450 dòlars és un nivell crucial a mig termini i, si el preu es pot mantenir per sobre d’aquest, és probable que es faci una altra prova de 10.000 o 10.200 dòlars..

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner