El preu de BTC entra en consolidació i les valoracions de DeFi augmenten a nous màxims

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Si mirem enrere durant la setmana passada, el preu de Bitcoin va experimentar una recuperació gradual després de la caiguda del dilluns. La criptomoneda líder, influïda pels mercats tradicionals, va caure fins a un 20% a principis de la setmana passada. Tot i que Bitcoin es va recuperar després, el preu es va mantenir altament volàtil –segons el preu de l’Índex OKEx BTC– que es negocia entre els nivells de 35.000 i 40.000 dòlars i va tancar la setmana un 3,3% en vermell.

Sembla que Bitcoin ha trobat uns 35.000 dòlars. Font: OKEx 

La volatilitat implícita mostra un sentiment alcista a llarg termini

Els gràfics de volatilitat implícita que es mostren a continuació mostren com la corba de les opcions a curt termini, que caduca el 29 de gener, és inclinada a l’esquerra, cosa que indica projeccions baixistes, mentre que la corba de les opcions a llarg termini, que expira el 31 de desembre, és inclinada a la dreta, que reflecteix el sentiment alcista.

IV d’opcions que caduquen a finals de mes vs. a finals d’any. Font: gvol.io

Els monedes alternatius seleccionats van superar Bitcoin

Altcoins ha vist bons moviments durant la consolidació de Bitcoin. El Índex de temporada Altcoin va passar de 25 a 37 mentre que el domini de Bitcoin va disminuir un 2%, segons les dades de CoinMarketCap

L’índex de temporada Altcoin va augmentar al gener. Font: blockchaincenter.net

En el sector principal de les monedes altes, Polkadot (DOT) gairebé s’ha duplicat la setmana passada, creuant XRP per assolir el quart lloc de la llista de capitalització borsària. Chainlink (LINK) va ser un altre dels millors resultats, amb un rendiment setmanal del 46%. LINK va superar Bitcoin Cash (BCH) per assolir el vuitè lloc en termes de capitalització borsària, i està a només 300 milions de dòlars de capgirar Litecoin (LTC), segons les dades de CoinGecko.

Les monedes lligades històricament al rendiment de Bitcoin no han anat massa bé durant la setmana passada, ja que LTC, Bitcoin SV (BSV) i BCH van obtenir pèrdues del 14% o més. Tot i que Ether (ETH) va superar Bitcoin, només va obtenir un guany marginal del 2%. 

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, de l’1 / 11 al 1/17. Font: TradingView

DeFi continua en auge

El sector DeFi es va recuperar del retrocés extremadament ràpid, amb moltes fitxes que van assolir els màxims recents després de publicar inversions en forma de V. Sembla que el mercat torna a valorar molts tokens DeFi i els proporciona valoracions més altes basades en fonaments sòlids. El valor total bloquejat en els protocols DeFi també va seguir un patró V i va arribar a un màxim històric de 34.000 milions de dòlars el diumenge, segons les dades de DeBank

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

El volum total de negociació d’intercanvis descentralitzats aquest mes ja ha superat el volum mensual més alt anterior, arribant als 33.000 milions de dòlars, segons les dades de Dune Analytics. Uniswap (UNI) ocupa actualment el primer lloc, amb aproximadament el 45% del volum total de gener, mentre que SushiSwap (SUSHI) i Curve (CRV) ocupen el segon i el tercer lloc. 

Volum de negociació de DEX per mes. Font: Dune Analytics

En termes de rendibilitat, CRV va liderar el sector DeFi amb un retorn setmanal del 130%. Mentrestant, 1 polzada i SUSHI també van obtenir guanys al voltant del 70%. A més, després d’haver obtingut un rendiment del 57% la setmana passada, AAVE es troba ara entre els 20 primers en termes de capitalització borsària i és probable que superi EOS, que ocupa el lloc 16è. Synthetic (SNX) i UNI es situen actualment en els llocs 21 i 24, respectivament, i han augmentat un 13% i un 48% de guanys la setmana passada.. 

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 1/1 al 1/17. Font: TradingView

Institucions desconcertades pel retrocés de BTC

Tornant a Bitcoin, CME va actualitzar els seus futurs Bitcoin (a partir del 12 de gener) dades de posició el 16 de gener. Durant aquest període d’informes, Bitcoin va fer un avanç històric fins als 40.000 dòlars, però es va retirar bruscament. L’interès obert va augmentar encara més, passant d’11.296 a 12.039, en l’últim període d’informe, i el retrocés no va obligar les institucions a vendre. 

Durant aquest temps, els fons apalancats van augmentar en ambdues direccions. Les posicions llargues van repuntar fins a 4.107, passant de 3.544 i les posicions curtes van passar de 9.058 a 9.602. Veient les dades històriques, aquest moviment demostra que els fons apalancats perseguien la recuperació dels preus. Mentrestant, els comptes dels gestors patrimonials van augmentar les posicions llargues de 733 a 793, mentre que les posicions curtes estaven tancades.

Altres comptes reportables van mostrar sensibilitat als riscos, reduint les seves posicions llargues de 2.672 a 2.522, i van afegir 112 posicions curtes.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre d’altres llargs reportables vs. Font: Quanl

Mirant cap endavant aquesta setmana

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar que llançarà un nou paquet d’estímul econòmic poc després de la seva investidura el 20 de gener. Podem esperar que el mercat esperi anuncis oficials sobre aquestes noves mesures..

Els participants del mercat també hauran de prestar molta atenció a la direcció de l’índex de dòlars dels Estats Units i de l’índex de pànic (VIX) a curt termini. L’índex del dòlar ha deixat temporalment de caure de la seva àrea baixa de gairebé cinc anys i, si continua rebotant, posarà pressió a la baixa sobre actius de risc, inclòs Bitcoin.

Gràfic de l’índex del dòlar nord-americà 1M: 1/18 Font: TradingView

A més, VIX funciona en triangle des del novembre i divendres es trobava molt a prop de la vora superior del rang. Bitcoin estarà sota pressió per descompondre’s un cop el VIX pugi a l’alça, ja que les dades històriques mostren que Bitcoin sol augmentar més ràpid quan el VIX és baix.

Gràfic 1D de l’índex de pànic: 1/18. Font: TradingView

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner