El comerç minorista es va impulsar a la concentració de la setmana passada de BTC, mentre que les institucions semblen haver-se perdut

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

La setmana passada va ser històrica per a Bitcoin, ja que el seu preu va superar amb èxit la marca de 20.000 dòlars en tots els intercanvis, establint un nou màxim històric. Diumenge, Bitcoin va registrar el seu preu més alt fins ara, a 24.302 dòlars, la qual cosa va donar a la moneda digital líder un retorn setmanal del 24%, segons el preu de l’índex OKEx BTC.

El mercat entra en el període de negociació més actiu de l’any

Juntament amb que Bitcoin aconsegueixi màxims històrics, el volum augmenta ràpidament. El volum setmanal agregat de futurs BTC va assolir els 270.000 milions de dòlars en les borses de derivats, mostrant l’estat extremadament actiu dels mercats.

Futurs BTC: volums diaris agregats. Font: esbiaixar

Al mateix temps, l’interès obert va assolir el màxim històric de 8.900 milions de dòlars dissabte, amb OKEx al capdavant de tots els intercanvis amb 1.600 milions de dòlars en OI. L’OI actual de 8.800 milions de dòlars també augmenta un 22% en comparació amb la setmana passada.

Futurs BTC: interès obert agregat. Font: esbiaixada

Amb la pujada paral·lela dels preus de Bitcoin i la febre comercial, el preu de mercat dels swaps perpetus BTC va superar el preu de l’índex i les taxes de finançament van assolir un altre màxim després de la darrera setmana de novembre. Les taxes de finançament excessives indiquen un augment del palanquejament al mercat.

Taxes de finançament d’intercanvis perpetus de BTC. Font: esbiaixada

A més, atès que la data de liquidació trimestral de futurs i opcions arriba aquest divendres, esperem que Bitcoin pugui veure més volatilitat en els propers dies. Un gran nombre d’opcions que caduquen poden fer que el preu s’acosti "Max Pain," que és el preu de vaga amb les convocatòries i convocatòries més obertes i que causaria pèrdues financeres per al major nombre de titulars d’opcions en caducar. Ara mateix, el preu de Max Pain se situa al voltant dels 23.750 dòlars, segons les dades de CoinOptionsTrack.

Dolor màxim per als contractes d’opcions que caduquen el 25 de desembre. Font: CoinOptionsTrack

Els inversors institucionals van perdre el gran moviment

CME va llançar els últims futurs de Bitcoin (a partir del 15 de desembre) dades de posició el 19 de desembre. Aquest període d’informació va finalitzar just abans que Bitcoin completés el seu històric desglossament de la marca de 20.000 dòlars, presentant així les posicions de diversos comptes en resposta a l’accelerada ruptura del mercat..

L’interès obert va disminuir constantment durant els darrers tres períodes informatius, passant d’11.750 a 11.370. Això continua demostrant que els inversors institucionals obtenien beneficis i que van perdre en gran mesura l’últim ral·li.

Les posicions llargues dels gestors d’actius van caure de 544 a 492, mentre que les posicions curtes van augmentar d’11 a 26, cosa que indica el seu mal judici de la ruptura alcista del mercat. Les posicions llargues dels fons apalancats van disminuir de 4.365 a 3.946, mentre que les posicions curtes van disminuir simultàniament de 9.354 a 8.702. Les reduccions de posició en ambdues direccions indiquen que tampoc van preveure l’augment dels preus.

Els comptes no reportables també van experimentar un augment de les posicions curtes durant el període d’informes, però tot i així van mantenir una ràtio llarg-curt extremadament alta. Les posicions llargues van caure de 3.403 a 3.134, mentre que les posicions curtes van augmentar de 506 a 606.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de reportables, llargs i curts. Font: Quanl

Les monedes PoW van superar el mercat

Si mirem els principals rendiments de les monedes altcoins la setmana passada, les monedes amb proves de treball generalment van superar les altres criptomonedes, cosa que es va beneficiar del fort augment de Bitcoin. Entre ells, Litecoin va registrar un retorn setmanal del 44,23%, juntament amb un 33,79% de Bitcoin Cash (BCH).

Tot i que Ether (ETH) va guanyar un 9,99% aquesta setmana, el seu preu contra BTC va continuar disminuint. Cal destacar que la central de derivats, CME Group, és llançat Ether futurs el 8 de febrer de l’any vinent. A mesura que Bitcoin continua mantenint-se en el punt de mira, una temporada alta pot trigar a estar en marxa.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes, del 12 al 14 al 12 de febrer. Font: TradingView

El valor total bloquejat a DeFi va superar els 20.000 milions de dòlars

Al sector DeFi, el valor total bloquejat va assolir els 20.000 milions de dòlars per primera vegada el dissabte passat, cosa que indica que l’auge de DeFi continuarà fins al 2021.

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Pel que fa a les rendibilitats, Synthetix (SNX) va augmentar el 31,37% la setmana passada a causa de la llista de Coinbase. I els tokens natius d’intercanvis descentralitzats van superar els altres sectors, amb SushiSwap (SUSHI) i Uniswap (UNI) saltant un 19,47% i un 17,44%, respectivament. D’altra banda, yearn.finance (YFI) no va tenir un bon rendiment en comparació amb el mercat en general, amb només un 1,85% durant la setmana.

Un altre aspecte destacat de DeFi la setmana passada va ser The Graph (GRT). El projecte és un protocol descentralitzat d’indexació de dades que consulta i emmagatzema dades a la xarxa blockchain. El preu de GRT es va elevar a 0,78 dòlars, un augment de 25 vegades respecte al seu preu de venda pública fa un mes.

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 12 al 14 al 12 de febrer. Font: TradingView

Mirant cap endavant aquesta setmana

Els líders demòcrates i republicans van arribar a un acord sobre un nou acord d’alleujament del coronavirus per valor d’uns 900.000 milions de dòlars avui. Aquest podria ser un dels motius de l’anomenat "Ral·li de Pare Noel" per als actius de risc.

És probable que la situació econòmica millori gradualment a mesura que es comença a distribuir oficialment la vacuna. Però, fortament afectat per la pandèmia, el PIB nord-americà es reduirà dràsticament un 5% el 2020. Aquest any, l’economia es deteriorarà encara més del que va fer durant la crisi financera del 2009..

Segons una enquesta FactSet, el mercat ara espera el S&L’índex P 500 arribarà als 4.000 a finals de l’any vinent. Els principals bancs d’inversió també han publicat les seves prediccions, amb JPMorgan Chase que ha donat l’objectiu més optimista de 4.400. Goldman Sachs va aconseguir un nivell objectiu de 4.300. Tanmateix, segons les estadístiques dels darrers 15 anys, sembla que els analistes de mercat solen ser optimistes.

Finalment, els actius totals del balanç de la Reserva Federal han superat els 30 bilions de dòlars. L’augment general dels preus dels actius de risc aquest any s’ha basat en gran mesura en les compres d’actius de la Reserva Federal i en els tipus d’interès extremadament baixos. La manera com es pren una sortida segura el 2021 serà el focus de l’atenció posterior del mercat i qualsevol canvi en la política monetària pot exercir pressió sobre el mercat..

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner