Diverses criptomonedes van superar a Bitcoin després de la caiguda del mercat de dilluns

La caiguda de preus de Bitcoin va ser seguida per una recuperació, però algunes criptomonedes, moltes d’elles fitxes DeFi, van superar els rendiments de Bitcoin – Actualització del mercat

El mercat de criptomonedes va experimentar una volatilitat significativa la setmana passada. En primer lloc, Bitcoin va passar d’uns 36.000 a 42.000 dòlars entre dijous i divendres, del 7 al 8 de gener. Però, després, la criptomoneda líder es va enfonsar i va continuar caient durant quatre dies seguits, arribant a un mínim proper als 30.298 dòlars, una caiguda de gairebé el 28%, segons el preu de l’índex OKEx.

Mentrestant, la capitalització de mercat total de les criptomonedes es va reduir en gran mesura, passant d’1,1 bilions de dòlars a 850 mil milions de dòlars. No obstant això, amb un fort rebot el dimecres 13 de gener, principalment impulsat per la notícia que Grayscale va tornar a obrir la seva confiança en inversions, Bitcoin ha recuperat gairebé el 70% de les seves pèrdues.

En el mateix període de temps, vam observar que les criptomonedes de diversos sectors van superar el Bitcoin i van publicar una inversió ràpida en forma de V després de la venda a tot el mercat per assolir nous màxims setmanals. En aquest comentari del mercat, examinem els motius que expliquen aquests forts resultats.

Les criptomonedes de tres sectors van superar el rendiment de Bitcoin després de l’últim retrocés. Font: QKL123

Polkadot veu una inversió en forma de V a causa de la propera subhasta de slots

El rebot més ràpid després del retrocés recent es va veure a l’ecosistema de Polkadot (DOT), on DOT i Kusama (KSM) representen el 87% i el 6% de l’índex, respectivament. L’11 de gener, Polkadot va assolir una fita crucial en el seu desenvolupament, quan va obrir registres de paracaigudes per al testnet Rococo V1.

Les ranures de paracaigudes són crucials per a la xarxa Polkadot i es subhastaran pel seu nombre limitat. Tots els projectes de l’ecosistema de Polkadot poden licitar una ranura apostant per DOT i els guanyadors reben la possibilitat de connectar-se a Polkadot mitjançant un pont, així com altres avantatges. Mentrestant, OKEx també va anunciar ahir el suport a la subhasta de ranures de paracaigudes de Polkadot.

Aquests esdeveniments van augmentar clarament la demanda de DOT a curt termini, cosa que va provocar una ràpida inversió del seu preu en forma de V. A partir de les 8:00 hores UTC d’avui, DOT ha passat dels nivells de 7,20 dòlars aproximadament un 70% en els darrers dos dies i ha mantingut un impuls alcista cap als seus esdeveniments de subhastes de ranures..

Polkadot és testimoni d’un ecosistema creixent amb 109 projectes basats en substrats en desenvolupament. Font: PolkaProject

El suport en escala de grisos va mantenir flotant algunes monedes de privadesa

El 10 de gener, Barry Silbert, fundador i exdirector general de Grayscale, promocionat dues monedes privades – Zcash (ZEC) i Horizen (ZEN) – al seu Twitter. El moment va coincidir amb l’última retrocés de Bitcoin, que va fer que el sector de la moneda de la privadesa caigués molt menys en aquesta correcció. Ambdues fitxes han augmentat aproximadament un 80% durant els darrers set dies comercials, a les 8:00 am UTC del 14 de gener, superant significativament la resta del mercat. 

Atès que aquestes dues monedes privades pertanyen als productes d’un actiu únic de Grayscale, poden continuar captant capital institucional. Altres monedes amb funcions de privadesa inclouen Monero (XMR) i DASH.

L’augment de les participacions en escala de grisos el 2021 ha provocat un augment accelerat dels preus de ZEC i ZEN. Font: bybt

El sector DeFi persisteix malgrat les correccions

Les dades de DeFi Pulse mostren que el valor total bloquejat en els protocols DeFi va augmentar per primera vegada de 21.100 milions de dòlars a 23.100 milions de dòlars la setmana passada. Això va anar acompanyat d’un augment dels preus de Bitcoin dels nivells de 36.000 dòlars a un màxim històric, juntament amb un augment del preu de l’èter (ETH) de 1.200 a 1.350 dòlars. Tanmateix, en la caiguda posterior, els proveïdors de liquiditat van sortir de les piscines mineres i van provocar que TVL caigués fins a 20.500 milions de dòlars el 13 de gener abans de recuperar el seu nivell actual de 22.400 milions de dòlars..

TVL es va veure afectat per la caiguda del mercat, però es va recuperar ràpidament. Font: Pols DeFi

El sector DeFi, en conjunt, va recuperar el seu impuls alcista amb força rapidesa, però, especialment el préstec de token de protocol AAVE i el protocol d’actius sintètics Synthetix (SNX). Part del motiu d’aquesta recuperació va ser que es va publicar l’Oficina del controlador de la moneda dels Estats Units un article discutir "bancs autònoms" basat en protocols DeFi.

En el darrer parell d’hores, el preu d’AAVE i SNX van assolir nous màxims. AAVE és un canvi de nom del testimoni de governabilitat LEND. A principis del 2020, LEND tenia un preu d’uns 0,01 dòlars. El 3 d’octubre, LEND es va convertir a AAVE amb una proporció de 100: 1. AAVE té ara un preu de 143 dòlars, cosa que li proporciona un retorn de la inversió superior a 140 vegades en poc més d’un any. De la mateixa manera, SNX tenia un preu de 1,20 dòlars a principis de 2020 i ha registrat un guany de 13 vegades al seu preu actual de 16 dòlars..

Pols DeFi les dades mostren que Aave i Synthetix es situen actualment en el segon i cinquè lloc en termes de TVL, i tots dos tenen més de 2.702 milions de dòlars tancats. A més, tenint en compte el canvi de 30 dies en els ingressos, tots dos protocols creixen molt ràpidament i amb sòlids fonaments.

Aave i Synthetix creixen molt ràpidament en termes d’ingressos i TVL. Font: Terminal de token

Observant els rendiments generals dels darrers set dies, a les 8:00 am UTC del 14 de gener, SushiSwap (SUSHI) i yearn.finance (YFI) van superar el sector DeFi amb rendiments al voltant del 40%, superant també significativament els 10 de Bitcoin % de guany en el mateix període de temps. La fusió d’aquests dos protocols sembla estar afavorint-los. Tot i això, cal tenir en compte que durant l’accident, mentre els LP intentaven sortir corrents de la porta, les taxes de gas Ethereum van passar pel sostre..

Les altes tarifes de gas d’Ethereum en temps de volatilitat dramàtica del mercat fan que les solucions de capa 2 siguin atractives. Font: Glassnode

Tot i que Bitcoin és el líder del mercat, hem vist una i altra vegada que les monedes altes amb fonaments raonablement sòlids tendeixen a superar el BTC durant diverses etapes d’un mercat alcista, sobretot perquè BTC s’estanca o s’enfronta a correccions temporals. Dit això, la majoria dels altcoins, tal com es veu al "Crypto Winter" del 2018, també presenten riscos negatius significativament més alts en comparació amb Bitcoin quan la marea es torna baixista.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner