Bitcoin estableix un nou ATH a 28.000 dòlars, ja que el mercat mostra signes de sobreescalfament

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Quan s’acaba l’any, Bitcoin va augmentar després de la liquidació trimestral d’opcions i futurs de divendres i va arribar el seu preu més alt de la història, 28.365 dòlars, el diumenge, segons el preu de l’índex OKEx BTC. La investigació de Ripple de la Comissió de Valors i Borses dels Estats Units no sembla tenir cap impacte important en la moneda digital líder, ja que la setmana passada va continuar establint nous rècords..

No obstant això, l’augment de Bitcoin no va augmentar les altcoins i el domini de la capitalització de mercat de BTC va arribar al 71,57% el diumenge, tornant a superar el 70% per primera vegada des del març del 2017. La darrera vegada que el domini de Bitcoin va ser proper al 70% va ser el 9 de setembre. , 2019, quan va arribar al 69,90%.

Cal destacar que l’interès obert agregat dels futurs BTC no va caure després de la data de liquidació trimestral del 25 de desembre, sinó que, liderat per OKEx, va assolir un altre rècord de 8.900 milions de dòlars, segons el dades esbiaixades. Aquest creixent interès obert juntament amb els elevats volums del mercat de futurs reflecteixen l’optimisme del mercat.

Els futurs BTC van agregar interessos oberts. Font: esbiaixar

Aquest optimisme també va impulsar la base anualitzada de tres mesos de futurs de BTC al seu nivell més alt des de mitjans de febrer, ja que la xifra va augmentar per sobre del 20% en la majoria de les borses. L’actual prima de futurs elevada presenta oportunitats d’arbitratge, on els comerciants poden comprar BTC al mercat al comptat amb una posició de venda curta al mercat de futurs. Val a dir que les dues ocasions anteriors en què aquest indicador va assolir aquests màxims van ser el 23 de juny de 2019 i el 14 de febrer de 2020, després dels quals Bitcoin va experimentar importants retrocessos en una setmana.

Els futurs de BTC es van estabilitzar durant tres mesos. Font: esbiaixar

No hi ha signes d’una temporada altcoin

Els principals monedes no van poder superar Bitcoin la setmana passada, amb Litecoin (LTC), el millor rendiment, un 12% més, i Ether (ETH) va obtenir un guany del 10% durant una concentració de recuperació el diumenge. Tot i que XRP va caure un 50% a causa de les notícies de la SEC, el mercat encara espera veure com es desenvolupa això.

Tot i que Bitcoin ha publicat nous màxims, sembla que és possible que els altcoins necessitin més temps per començar a augmentar, sobretot perquè els inversors institucionals se centren principalment en Bitcoin. Normalment, els altcoins comencen a moure’s quan els comerciants comencen a treure beneficis de Bitcoin i a inserir-los al mercat alt.

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, 12 / 21-12 / 27. Font: TradingView

El valor total bloquejat a DeFi va superar els 20.000 milions de dòlars

A l’espai DeFi, que ha tingut força any, les dades de DeBank mostren que el valor total bloquejat en els protocols va superar els 22.000 milions de dòlars per primera vegada. Els tres protocols principals actuals en termes de TVL són WBTC (3.100 milions de dòlars), Maker (2.800 milions de dòlars) i Uniswap (2.100 milions de dòlars).

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Pel que fa als rendiments, Synthetix (SNX) va encapçalar la llista de fitxes DeFi més importants per segona setmana consecutiva, guanyant un 37% la setmana passada. En canvi, yearn.finance (YFI) va caure un 10% mentre que SushiSwap (SUSHI) i Uniswap (UNI) van tenir canvis insignificants durant la setmana. 

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 21 al 12 al 27 de febrer. Font: TradingView

Mirant cap endavant aquesta setmana

Els tres principals índexs borsaris dels Estats Units van augmentar per segon dia consecutiu abans de les vacances de Nadal. Mentrestant, els futurs sobre índex borsari han vist guanys avui després que el president Trump hagi signat un nou paquet d’estímuls de 900.000 milions de dòlars i podem esperar que part d’aquest sentiment també impulsi Bitcoin.

Si mirem enrere el 2020, l’epidèmia de COVID va provocar que l’economia experimentés la seva pitjor contracció des de la Gran Depressió. Tanmateix, després que el mercat de valors va caure molt ràpidament al març, va fer una inversió en forma de V i els inversors que van aprofitar el moment van poder obtenir grans rendiments tant de les accions com de Bitcoin.

Tal com està ara, la política monetària extremadament fluixa i els rendiments molt baixos dels bons del Tresor han obligat els diners a convertir-se en actius de risc, cosa que ha fet que els preus siguin més alts. A partir del 2021, els inversors hauran de prestar més atenció al calendari de contracció del balanç de la Fed i a un possible retrocés del mercat provocat per un augment dels tipus d’interès..

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Exempció de responsabilitat:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner