4 factors a veure enmig del Ral·li BTC

Visió general

La criptomoneda ha tornat a l’atenció mundial, ja que els preus del bitcoin han tornat a superar els nivells clau de 10000 aquesta setmana i s’han vist concentracions fortes a l’espai altcoin. El cripto líder pot haver guanyat aproximadament un 44% en YTD, cosa que el converteix en l’actiu amb millor rendiment entre d’altres. Tot i que els borsos de criptografia han estat animant les recents accions de preus, molts es podrien haver preguntat quins factors podrien afectar el ral·li actual a part del proper esdeveniment de reducció a la meitat de la recompensa? Hem ordenat algunes de les novetats recents en l’espai criptogràfic i és probable que els participants del mercat vulguin vigilar-lo de prop.

Volatilitat gairebé rècord

Volem destacar la caiguda BTCLa volatilitat malgrat les recents accions positives de preus. Els preus de les criptomonedes són generalment més volàtils que altres actius, com ara els índexs de renda variable i els productes bàsics tradicionals com l’energia i els metalls. La volatilitat podria proporcionar una mesura de la incertesa dels preus als mercats. Quan augmenta la volatilitat, els comerciants poden retallar les seves posicions de criptomoneda o endarrerir les decisions d’inversió.

La figura 1 mostra la volatilitat realitzada a 3 mesos de BTCUSD, que recentment va caure més a prop del mínim rècord a mitjans de novembre de 2018. En general, la baixa volatilitat podria animar més HODLers a mantenir les seves participacions en BTC; per tant, es considera un factor positiu pel preu.

Figura 1: Volatilitat realitzada de BTCUSD 3M (font: Skew) Figura 2: Volatilitat implícita BTCUSD 3M (font: Skew)

Tot i això, també ho hem notat BTCUSDLa volatilitat implícita s’ha anat oscil·lant en els mínims recents, tot i que sembla recollida per una petita fracció. Al mercat d’opcions, la volatilitat implícita és la volatilitat esperada d’un actiu subjacent durant la vida de l’opció, en aquest cas, el bitcoin.

L’oferta i la demanda de les opcions podrien influir directament en la volatilitat implícita. Quan augmenten les expectatives del mercat, augmenta la necessitat d’opcions i també augmentarà la volatilitat implícita. Per contra, quan els sentiments es refreden, disminueixen les expectatives, disminueix la demanda d’opcions i també disminueix la volatilitat implícita.

En aquest cas, la baixa volatilitat implicada en el BTCUSD opcions del mercat podria indicar una mica que les expectatives de mitjà termini BTCUSD pot ser que no sigui tan elevat com suggereix el ral·li actual. Els canvis en la volatilitat podrien ser una cosa que els observadors de bitcoins voldrien vigilar.

La recerca de bitcoins a la Xina i a tot el món va augmentar

El social ha estat un dels factors crítics a l’hora d’anàlisi de criptomonedes, i els sentiments socials de les comunitats criptogràfiques a la Xina han considerat durant molt de temps un baròmetre de l’espai criptogràfic més ampli. Les opinions dels criptògrafs xinesos podrien donar una visió significativa a l’hora d’anàlisi de preus.

L’índex de cerca Baidu del terme “bitcoin” en xinès ha augmentat fins a un màxim recent de 40000 abans d’establir-se a prop de 25000. Al mateix temps, les dades de Google Trends també van mostrar un patró similar, amb la cerca del terme “Bitcoin “Va superar els 100, que va arribar en el moment en què Bitcoin va recuperar els nivells de 10000. No obstant això, la pujada pot comportar avantatges i desavantatges i, de vegades, envia un senyal mixt al mercat.

Figura 3: Preu de Bitcoin & Índex de cerca Baidu (font: Longhash) Figura 4: El terme “Bitcoin” a Google Trends (Font: Google Trends)

Un estudi de Sergey Krutolevich, científic investigador de RoninAi, espectacles que les pujades del volum de converses sovint precedeixen les pujades del volum de cerques un dia complet i les noves màximes d’un a tres dies. Indicant més enllà d’una correlació clara entre el sentiment social i els preus del mercat de criptografia, el primer afecta de fet directament el segon ”. Tanmateix, si algú s’ha quedat al mercat prou temps, probablement resultarà familiar que, quan els compradors de FOMO s’afanyaven als mercats, sovint es considera un senyal de venda per a aquells que arribaven abans.

Caiguda del domini del mercat

Un altre fenomen interessant al costat del BTC el ral·li és el declivi del BTC dominació del mercat. La següent figura compara la dominància del mercat entre BTC i ETH en un termini d’un any. El domini del mercat de BTC ha estat en una tendència a la baixa des del 2020, i el descens ha estat encara més fort recentment malgrat els guanys de preu. Comparativament, ETHEl domini del mercat ha anat augmentant en el moment en què BTC va caure.

Creiem que l’assignació de capital podria ser un dels motius d’aquesta divergència. Una part de la capital podria haver deixat Bitcoin i anar a l’espai altcoin a principis d’any, ja que els principals monedes han caigut a prop o a mínims plurianuals el 4T19. Això podria cridar l’atenció d’inversors impulsats pel valor per entrar en operacions amb altcoin.

Figura 5: BTC vs. ETH en el domini del mercat (font: Tradingview) Figura 6: Capitalització total del mercat de criptografia Ex-BTC (Font: Tradingview)

Estem en plena “temporada alta” o si els mercats esperen una entrada? Queden algunes qüestions discutibles. No obstant això, el fet que el límit de mercat total ex-BTC hagi augmentat constantment des del gener. Els observadors d’Altcoin no voldran perdre’s el desenvolupament d’aquesta, ja que sembla tornar a provar els tops de maig a juliol (figura 6).

Virus i expectatives de QE

El brot de COVID-19 va continuar sent l’incertesa més gran de l’economia mundial, el seu efecte es produeix a través dels mercats i actius mundials i la criptomoneda no és una excepció. Els bancs centrals asiàtics han començat a prendre mesures per estimular el creixement que va patir el virus. Just aquesta setmana, el PBoC va anunciar el primer lot de fons especials de préstec per a bancs nacionals i regionals, destinat a ajudar les pimes de la Xina.

Tot i que l’impacte del virus sobre l’economia nord-americana continua sent limitat per ara, la Fed ja s’ha preparat en cas que hi hagi una recessió econòmica, hi ha sobre la taula un programa QE agressiu.

En un testimoni recent davant del comitè bancari del Senat, el president de la Fed, Jerome Powell dit, “La Fed tenia dues eines per combatre la recessió; comprar bons del govern, coneguts com a QE, i comunicar-se clarament amb els mercats sobre la política de tipus d’interès, considerada habitualment com a “orientació a termini”. Powell va afegir que “Farem servir aquestes eines; crec que les farem servir de manera agressiva en cas que sorgeixi la necessitat de fer-ho”.

Tot i que no esperem que la Fed sigui la primera a reiniciar QE a causa de la recessió econòmica impulsada pel virus aviat, és fàcil veure la narrativa que redueix els responsables polítics de tot el món. Si aquesta història d’alleugeriment s’intensifiqués, això podria portar els mercats a tornar a centrar-se en la reserva de valor de Bitcoin i com a eina per contrarestar el creixement estancat, i això es podria traduir en una demanda creixent de criptografia..

Conclusió

El recent BTC i els mítings altcoin han cridat gran part de l’atenció dels mercats. A mesura que ens acostem a l’esdeveniment de la meitat de la recompensa bitcoin, el sentiment alcista s’ha notat més. A més de reduir-se a la meitat, els criptògrafs no voldran descuidar els factors que hem esmentat anteriorment a l’hora d’analitzar les tendències a mitjà termini per obtenir una imatge completa..

Seguiu OKEx a:

Lloc web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner