Què són els tipus de canvi?

Si esteu involucrats en el comerç de divises, els tipus de canvi són una cosa que pensareu de manera molt regular al llarg de cada dia de negociació. Tot i que si sou un comerciant nou o algú que mira des de fora, us podeu preguntar exactament quins són els tipus de canvi i per què fins i tot importen.

Aquests són tots dos punts que tractarem per oferir-vos una imatge més clara sobre la funció dels tipus de canvi i per què són tan importants.

Conceptes bàsics d’un tipus de canvi

Des d’una perspectiva molt senzilla, un tipus de canvi us indica el valor d’una moneda enfront d’una altra. Per tant, el tipus de canvi és el que utilitzarà si voleu saber quant costarà 1 euro en dòlars nord-americans, per exemple. Prenent aquest exemple al ritme d’avui, 1 euro valdria 1,12 dòlars, de manera que si voleu comprar 1 euro, us costarà 1,12 dòlars..

Aquest valor del tipus de canvi sempre fluctua en funció del mercat i del comerç dins d’aquest mercat, que fixa efectivament el preu de cada moneda. Hi ha una varietat de motors pel que fa als tipus de canvi de determinades monedes. Aquests inclouen no només les perspectives econòmiques del país, sinó també altres factors, com ara entorns socials, nacionals i geopolítics. Tots aquests factors es reflecteixen en el comerç de divises al mercat de divises que està obert les 24 hores del dia, 5 dies a la setmana. Es tracta del mercat financer més gran que es negocia actualment al món, amb valors superiors als 5 bilions de dòlars negociats diàriament.

Quina importància té el tipus de canvi?

El tipus de canvi té una importància clau per diversos motius. En primer lloc, podeu pensar que el tipus de canvi no us afectarà si no esteu dedicat al comerç de divises. No és el cas. Un exemple molt comú de com els tipus de canvi poden afectar les vostres finances personals és, si esteu prenent vacances o viatges als Estats Units des d’Europa o viceversa. Si veniu d’Europa i el dòlar és fort, el vostre euro us comprarà més dòlars nord-americans. Això suposarà un viatge més econòmic en general. El mateix passa amb la direcció oposada.

A un nivell més ampli, la força d’una moneda i dels tipus de canvi pot tenir un gran impacte en el cost de les importacions i exportacions. Això fa que les nacions donin prioritat a l’estabilitat de la seva moneda, especialment contra el dòlar americà, que pot millorar el seu potencial de negociació. L’estabilitat dels tipus de canvi entre els principals socis comercials, com els Estats Units i la UE, és vital per a tota l’economia.

Pel que fa als corredors i operadors forex del mercat, els tipus de canvi adquireixen una importància diferent ja que el mercat entra en una gran varietat d’oficis on les fluctuacions dels tipus de canvi poden provocar beneficis i pèrdues per als operadors..

Diferents tipus de tipus de canvi

Si observeu un tipus de canvi, podeu suposar que només hi ha un tipus de tipus. De fet, tampoc no és així. Hi ha diversos tipus de tipus de canvi que es poden dividir principalment en dues categories, una taxa flexible i una taxa fixa.

Tipus de canvi flexibles

La gran majoria dels tipus de canvi del món són flexibles. Sens dubte, això s’aplica a qualsevol de les principals monedes que trobareu en el comerç de divises. Un tipus de canvi flexible significa que la taxa es mou lliurement en funció de les potències del mercat de divises i de la negociació que es produeixi.

Amb un tipus flexible, no hi ha cap intervenció directa d’un govern per fixar el valor de la moneda de la nació. Per descomptat, hi ha una sèrie d’influències sobre els tipus de canvi flexibles i la política fiscal del govern hi juga un paper. Dit això, la política generalment influeix en un tipus de canvi durant un període de temps més llarg i de manera indirecta.

Tipus de canvi fixos

Un tipus de canvi fix és rarament el que es mou. Això podria ser per diverses raons, tot i que el més habitual és que aquests tipus de canvi siguin establerts i regulats pel govern dels seus països. La moneda d’aquests països sol estar vinculada al dòlar nord-americà dins d’un determinat rang.

Per tal de mantenir aquest rang respecte al dòlar, els bancs centrals d’aquests països solen mantenir prou dòlars nord-americans en reserva que poden canviar per la moneda local per reduir la circulació i mantenir un valor determinat. També controlaran estrictament el moviment de la moneda dins i fora del país en la majoria dels casos. El dòlar de Hong Kong és un exemple de moneda vinculada al dòlar americà, mentre que el yuan xinès també es controla de manera estricta i no es mou tan sovint com una moneda de canvi flexible.

Factors que poden afectar un tipus de canvi

Hi ha molts factors clau que poden afectar el tipus de canvi d’una moneda concreta. Normalment, la situació econòmica general d’un país és un dels factors més importants a l’hora de determinar el tipus de canvi. Quan una nació té un període fort i positiu de creixement econòmic, generalment es troba amb una major quantitat d’inversions i més participacions d’aquesta moneda. En termes generals, una moneda forta és indicativa de bones condicions econòmiques en aquest país (hi ha algunes monedes de refugi segur com el USD i el JPY que poden demostrar l’excepció aquí).

El tipus d’interès d’un país també influeix molt en la fortalesa de la moneda i del tipus de canvi. Si un país té un tipus d’interès elevat, aquesta moneda es considera generalment més valuosa i serà comprada pels inversors amb la intenció d’augmentar els rendiments a través del tipus d’interès més alt..

Un altre factor important pel que fa als tipus de canvi és l’oferta d’una moneda. Això s’ha de controlar acuradament, ja que un excés de subministrament de moneda pot minar-lo i fer caure les taxes i augmentar la inflació a mesura que una moneda es fa menys valuosa com més es posa a disposició de la demanda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner