CrossTower Exchange получава лиценз на Бермудските парични власти (BMA)

CrossTower, нов борсов оператор, основан от ветерани на капиталовите пазари с мисия за интегриране на инвестирането и търговията с цифрови активи, обяви днес, че Бермудският валутен орган (BMA) му е предоставил лиценз съгласно Закона за бизнеса с цифрови активи (DABA). CrossTower е снабден с лиценз „Клас М“, което го прави една от първите големи борси за криптовалута, получила такова разрешение от органа.

През последните години Бермудските острови се прочуха като процъфтяваща екосистема за fintech, crypto и blockchain компании. DAB лицензът на Bermuda позволява на CrossTower да работи сега в Бермудските острови като доставчик на услуги за обмен на цифрови активи и попечителски портфейли. Лицензирането на CrossTower засилва позицията на Бермудските острови като иновативна граница на световната цифрова икономика.

„След успеха, който видяхме в Съединените щати от стартирането ни по-рано тази година, почувствахме, че е време да ускорим глобалната си експанзия и Бермудските острови са идеалното място да го направим, предвид значението му за индустрията на цифровите активи“, каза Капил Рати, главен изпълнителен директор на CrossTower. „С този нов лиценз вече имаме възможността да разширим обхвата си в този бързо нарастващ пазарен сегмент и сме благодарни на Бермудския валутен орган, че ни предостави инструментите и подкрепата за това.“

CrossTower наскоро наети служители

CrossTower наскоро направи поредица от назначения за висши ръководни кадри, включително Кристоф Мичот, директор продажби; Джон Таварес, ръководител на операцията; и Ванеса Уилямс, главен изпълнителен директор (CCO). Статутът на най-новите членове на екипа на CrossTower подчертава растежа и способността на фирмата да привлича топ таланти.

Мичот, бивш мениджър на акаунти в Кракен, се присъедини към CrossTower през юни като директор продажби. В тази роля Michot отговаря за разширяването на стратегическите взаимоотношения и ликвидността на платформата на CrossTower, които непрекъснато нарастват от официалното му стартиране през май.

Защо Бермудските острови

През последните години Бермудските острови се прочуха като процъфтяваща екосистема за fintech, crypto и blockchain компании. В края на миналата година правителството обяви, че ще приема плащания в цифрова валута в цифрови валути, обезпечени с щатски долари, емитирани и пазени от компании, лицензирани от BMA.

По-рано тази година правителството стартира пилотна програма за стимулиране на бермудски долари с друга лицензирана компания DABA, подчертавайки готовността на правителството да работи с компании, които получават лиценз за стимулиране на осиновяването и експериментиране с тази нова технология.

DAB лицензът на Bermuda позволява на CrossTower да работи сега в Бермудските острови като доставчик на услуги за обмен на цифрови активи и попечителски портфейли. Лицензирането на CrossTower засилва позицията на Бермудските острови като иновативна граница на световната цифрова икономика.

The Hon. Дейвид Бърт, JP, министър-председател на Бермудските острови и най-младият национален лидер в историята на страната, се гордее със статута на страната като процъфтяваща юрисдикция за цифрови активи. „За нас е удоволствие да приветстваме CrossTower в растящата ни конюшня на лицензирани бизнеси за цифрови активи. Тяхното родословие в традиционните финанси е отличителен белег за нарастващия интерес към бъдещето на технологиите за цифрови активи от страна на традиционните играчи. “

Премиерът Бърт добави: „Бермудските острови осигуряват регулаторен режим на яснота, който беше привлекателно сдвояване с подхода на CrossTower за осигуряване на стабилни предпазни мерки и инфраструктура в подкрепа на институционалните играчи. Изборът им на Бермуди за техния международен фокус е свидетелство за нашата привлекателност като юрисдикция и за нашия регулаторен режим. “

„Бордовата консиерж услуга на правителството на Бермудските острови, регулиращият крипто режим и премиерният премиер ускориха разширяването на глобалния ни отпечатък“, каза съоснователят и президентът на CrossTower Кристин Богиано. „Благодарни сме за възможността да продължим да се развиваме и да правим иновации със скорост, която отговаря на нарастващия световен апетит за дигитална търговия с активи и инвестиции.“

Тази новина проследява неотдавнашното съобщение на CrossTower за партньорството си с Камарата за цифрова търговия, както и три нови стратегически наети от крипто и финансови тежести Kraken, Galaxy и Legg Mason. Днес CrossTower поддържа търговия с най-търгуваните дигитални активи, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin, USDC, Bitcoin Cash, XRP, Stellar и ZCash.

В допълнение към търговията на своята платформа, CrossTower в момента предлага маржове и лихвени продукти,

кредитиране на продукти и структурирани продукти на квалифицирани инвеститори. Желаещите могат да научат повече за услугите на CrossTower, трябва да посетят Уебсайт на CrossTower.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner