IRISnet и OKExChain си сътрудничат за разработване на DeFi приложение, както и на Interchain Ecosystem

Децентрализираното финансиране (DeFi) се оформя като един от най-обещаващите случаи на използване на блокчейн и IRISnet участва активно в напредъка в развитието на цялата екосистема. От миналата година IRISnet и OKExChain си сътрудничат за разработването на блокчейна на приложението DeFi, както и междуверижната екосистема.

„Космос“ е без съмнение един от най-иновативните кръстосани проекти. Той донесе три жизненоважни приноса в индустрията на блокчейн: Tendermint, Cosmos SDK и IBC (Inter Blockchain Communication). В момента IBC се тества в Game of Zones (GoZ). Cosmos SDK поддържа изграждането на високоефективни специфични за приложения блокчейн, използвайки Tendermint като механизъм за консенсус. Тогава IBC поддържа тези блокчейн приложения, за да си взаимодействат и да формират интернет на блокчейн.

От 2017 г. основният екип за разработка на IRISnet, Bianjie, започна да участва в разработката на Cosmos SDK с отворен код. Приносът на екипа за екосистемата Космос е бил уважавани от различни сътрудници. IRISnet (mainnet IRIS Hub) е първият външен блокчейн за приложения, разработен с помощта на Cosmos SDK, и първият mainnet, стартиран в екосистемата Cosmos. IRISnet е междуверижен център за услуги, предоставящ основата за разпределени приложения от следващо поколение. Инфраструктурата за услуги (iService) не само поддържа трансфер на символи между кръгове, но също така данни и сложни изчисления, които могат да бъдат извикани в хетерогенни системи. Освен това той също така поддържа оперативната съвместимост на публичните вериги, консорциумните вериги и дори традиционните системи.

DeFi е един от най-очакваните случаи на използване на блокчейн технологията. Като междуверижен център за услуги, поддържащ сложни разпределени приложения, IRIS Hub представи много основни функции, които могат да дадат възможност на DeFi миналата година. Съвсем наскоро тази функционалност включва и тестова версия на Coinswap (on-chain flash exchange), която може да работи с IBC. Продължавайки напред с развитието на екосистемата DeFi, IRISnet и OKExChain също се ангажираха да се ангажират в по-задълбочено сътрудничество, за да подкрепят допълнително развитието на приложенията DeFi в екосистемата Cosmos.

Като допринасящи разработчици на Cosmos SDK и IRISnet, ние сме много доволни да видим как Cosmos SDK разработи OKExChain успешно навлезе в тестовата фаза и вярваме, че OpenDEX на OKExChain ще предостави нова стойност на екосистемата с различни вериги. За нас е чест да бъдем поканени да станем OKExChain’s първи екосистемен партньор и очакваме с нетърпение още по-взаимосвързано бъдеще, станало възможно чрез протокола IBC. В момента IRISnet и OKExChain вече са работили по следните области:

1. Екипът на IRISnet беше поканен да предостави техническа поддръжка за развитието на OKExChain:

OKExChain също е разработен с помощта на Cosmos SDK и използва механизма за византийски консенсус Tendermint. През 2019 г. основният екип на IRISnet беше поканен да осигури техническо обучение на Cosmos за екипа на OKExChain – включително разработване на блокчейн, стрес тестове, работа на възли и поддръжка и др. Екипът на OKExChain също покани основния екип на IRISnet да предостави технически съвети при решаването на технически предизвикателства по време на процеса на развитие.

2. OKExChain и екипът на IRISnet си сътрудничат за Играта на зоните

Предизвикателството на Game of Zones има за цел да провери широкомащабния протокол на IBC на Cosmos преди старта. Играта вече е на трети етап и екипът на IRISnet и екипът на OKExChain работят заедно. Към момента екипът на IRISnet е допринесъл за стимулиращия дизайн на Relayer за състезанието, помогнал е да се открият множество грешки и стартира Браузър за състоянието на мрежата GoZ и портфейл с кръстосана верига Rainbow-GoZ портфейл.

Браузър за състоянието на мрежата GoZ[Браузър за състоянието на мрежата GoZ]

Портфейлът Rainbow-GoZ интегрира функция за кръстосано прехвърляне с Coinswap (обмен на флаш вериги) и завършва докинг с OKExChain. Портфейлът Rainbow-GoZ е достъпен за изтегляне сега и потребителите могат да изпитат кръстосания трансфер на IRIS Hub и OKExChain в средата на GoZ testnet. Чрез верижния флаш обмен токените на OKExChain могат да се обменят с родния токен на IRIShub, IRIS Token, както и токени на други зони, свързани към IRIShub. Очаква се, че когато официално стартира IBC, тези транзакции ще бъдат отразени в основната мрежова среда.

Очакваме с нетърпение повече междуверижно сътрудничество между екосистемите

1. iService може да осигури междуверижни изчисления и услуги за данни за приложения DeFi на OKExChain

IRIS Hub е проектиран да бъде основата за следващото поколение разпределени приложения и неговият iService може удобно да поддържа интеграцията на извънверижни или междуверижни ресурси, включително изчисления и данни. iService може да поддържа централизирана система и хетерогенна блокчейн (дори включително блок вериги, които не са базирани на Tendermint) за осъществяване на оперативна съвместимост.

Наскоро екипът на IRISnet установи партньорство с Chainlink и с отворен код за интеграция на IRIS iService и Chainlink на Github. Чрез тази интеграция приложенията в други блокчейн / наследени системи могат удобно да консумират услуги за данни на oracle. В бъдеще е възможно приложенията на OKExChain да използват данните и изчислителните услуги, предоставени от IRIS Hub, другите примери включват услуги за изчисляване на поверителност, предоставяни от блокчейн, като PlatON в екосистемата IRISnet, услуги за извличане на данни, работещи извън веригата на изчисляване на определени пазарни рискови фактори и др.

2. Когато Rainbow Digital Wallet се интегрира с OKExChain

Дигитален портфейл Rainbow (www.rainbow.one) е разработен от основния екип на IRISnet и също така подпомага делегирането и залагането чрез избор на надеждни мрежови валидатори, базирани на управление на секретни ключове и токени на традиционния криптиран дигитален портфейл, поддържане на стабилността на мрежата и възнаграждаване на токени за предоставяне на блокове. Потребителите могат също да гласуват по веригата чрез Rainbow, което води до по-децентрализиран процес на развитие на мрежата и за различните нужди на различните потребители. Цифровият портфейл Rainbow също така поддържа функционалност за подаряване на „червен плик“, базирана на блокчейн. Има и подобрена сигурност на защитата на ключовете чрез студен портфейл / портфейл за часовник. Rainbow ID, базиран на портфейла HD, улеснява потребителите да управляват многоверижни адреси наведнъж.

В допълнение към основния портфейл, тестовият портфейл на Rainbow също често представя нови и иновативни функции. Rainbow-IBC през 2019 г. и Rainbow-GoZ през 2020 г. са първите, които осигуряват трансфер на IBC и верижен обмен на светкавици в глобалната екосистема на Cosmos под формата на портфейл с различни вериги..

Понастоящем цифровият портфейл Rainbow поддържа както IRIS Hub, така и Cosmos Hub. В бъдеще, когато OKExChain бъде интегриран в Rainbow, потребителите ще могат лесно да извършват горните операции на OKExChain.

3. Когато браузърът IRISplorer интегрира OKExChain

Браузърът IRISplorer (irisplorer.io) е разработен от основния екип на IRISnet Bianjie и понастоящем поддържа заявки за състоянието на блокчейн на IRISnet, управление на веригата и друга информация. Визуализиран по ясен и подробен начин, IRISplorer дава възможност за промяна на данните в реално време по веригата да бъде визуално съобщена на потребителите.

В бъдеще, когато OKExChain бъде интегриран в браузъра IRISplorer, потребителите могат: да преглеждат състоянието на блокчейн на OKExChain в реално време, да преглеждат техните данни за блокове, данни за транзакции, информация за възела на верификатора, да проверяват височината на блока на OKExChain, хеша на транзакциите, информацията за адреса, извършете свързани търсения, вижте съответните страници за класиране на активи и списък с топ 100 адреса, използвайки OKExChain.

Потребителите също така ще могат да правят заявки за предложения за управление на OKExChain, процеси на управление с гласуване и други параметри на управление.

[Визуализация на информация за управление по веригата] [Визуализация на информация за управление по веригата (нова версия скоро)]

Източник: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner