Технически седмичник на OKEx: 24 март 2020 г.

Ключови продукти за вкъщи

 • Съобщението на Фед „QE Infinity“ продължи да подхранва крипто биковете във вторник в Азия, тъй като пазарите смятат, че глобалните мерки за облекчаване могат допълнително да обезценят фиатните валути.
 • Данните показват, че дългосрочните настроения на BTC изглеждат по-положителни, докато краткосрочните търговци изглеждат по-малко обнадеждени.
 • Техническите предполагат, че нестабилността в пространството на алткойн се увеличава в средносрочен план.

Преглед на пазара

Възходящите настроения на пазара на криптовалути продължават, както изненада Федералният резерв на САЩ съобщение за закупуване на неограничени количества държавни облигации, обезпечени с ипотека ценни книжа, за да се поддържат разходите по заеми на изключително ниски нива. Пазарите изглежда вярват, че координираните действия на глобалните централни банки могат допълнително да ускорят обезценяването на фиатните валути като цяло. Тази среда може да благоприятства биткойн и други криптовалути в средносрочен / дългосрочен план. Особено по времето, когато биткойнът изглежда в дъното в USD4400 до 4800 в средата на март. Дългосрочният възход на BTC се отразява върху цените на фючърсите с по-дълъг тенор. В основата на двумесечните фючърси на OKEx стои над цената в брой, докато по-късите фючърси на тенора остават под. Това може да показва разликата в настроенията между краткосрочните търговци (по-малко бичи) и дългосрочните инвеститори (по-бичи).

Фигура 1: Двуседмични фючърси на базата на OKEx BTC (Източник: OKEx) Фигура 2: Двумесечни фючърси на базата на OKEx BTC (Източник: OKEx)

Междувременно изглежда, че се променя в пространството на altcoin. Общата пазарна капитализация на Ex-BTC формира модел на триъгълник, което предполага, че скоро може да се случи пробив. Ако положителното настроение на цялостния крипто пазар беше непокътнато, това може да увеличи случая на положителен пробив и големите алткойни могат да се възползват от това.

Фигура 3: Обща криптовалутна пазарна капитализация Ex-BTC (Източник: Tradingview)

Анализ на цените

BTCSDT – Изпробвайте долните 6000 нива, преди да се качите?

 • BTCUSDT е направил някои 6-часови по-ниски нива след разпродажбата в средата на месеца и сега изглежда е формирал модел на триъгълник, което предполага, че може да е в процес на пробив.
 • Инерцията изглеждаше малко забавяща се през последните 18 часа с RSI се забавяше, бързата и бавната линия на MACD се приближаваха една до друга, което сигнализираше, че инерцията на ралито се забавя. Тази ситуация укрепи случая с цената за повторно тестване на 6100 до 6200 площ.
 • Ако опората в долния триъгълник остане валидна, това може да увеличи вероятността за продължаване на настоящото рали до зоната 7500.
 • Сегашните нива от 6400 до 6500 обаче бяха някои силни опори през ноември и декември 2019 г. и сега изглежда, че са съпротива. Ще бъде интересно да се види дали това може да се превърне в следващото ниво на поддръжка.

Фигура 4: BTCUSDT 6-часова диаграма (Източник: OKEx)

ETHUSDT – Все още липсва?

 • Видяхме краткосрочни възможности в ETHUSDT тъй като двойката също оформя модел на триъгълник; въпреки това ежедневният MACD първоначално произвежда бичи кросоувър, което може да предполага, че инерцията в посока нагоре се натрупва.
 • Въпреки че RSI и UO в този момент може да не предоставят много информация, обаче, ако RSI е в състояние да постигне по-висок максимум през следващите дни, това може да засили краткосрочен възходящ случай за ETH.
 • Ако се види ново рали, максимумът от 20 март близо до 152 може да бъде първата съпротива; тук се намира и 20-MA.

Фигура 5: Дневна графика на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT – Рали остават без пара?

 • BSVUSDT превъзхожда BTC и други основни алткойни, тъй като двойката вече е търгувала над 20-MA на дневна графика (не е показана тук) и 6-часова диаграма (по-долу).
 • Изглежда обаче, че ралито е свършило. RSI създаде тройна дивергенция на импулса; това се счита за силен сигнал, че тенденцията се изчерпва, докато UO изглежда произвежда подобен сигнал.
 • Освен това изглежда в процес на създаване на мечи кросоувър MACD.
 • Първото ниво за наблюдение може да бъде зоната между 150 и 153, което е нивото на подкрепа в началото на тази седмица. Ако това е включено, цената може да тества отново поддръжката на 130.

Фигура 6: BSVUSDT 6-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview)

HBARUSDT – Странична търговия преди пробив?

 • HBARUSDT се търгува предимно настрани след по-широкия разпродажба на крипто пазара през март и нестабилността на цените ще се увеличи, тъй като двойката формира 6-часов низходящ триъгълник.
 • Въпреки че времето за пробив може да бъде трудно да се определи, обаче 0.029 изглежда прилична подкрепа за двойката, а 6-часовата зона от 100 MA остава значителна съпротива.
 • Търговците могат да се възползват от тези нива в краткосрочен план, стига тези нива да останат валидни.

Фигура 7: 6-часова диаграма на HBARUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner