Технически седмичник на OKEx: 10 февруари 2020 г.

Печалбата поставя на изпитание скорошното рали BTC

Възходящите настроения в биткойните се разпространиха на по-широкия пазар на криптовалути, тъй като цените на биткойните стоят над психологическите нива от 10000 от уикенда. Въпреки че неотдавнашните ценови действия може да са развеселили много крипто наблюдатели, дейностите за вземане на печалба могат да поставят биковете в относително уязвима позиция в краткосрочен план. Дългосрочният възходящ тренд обаче остава до голяма степен непрекъснат.

Проучване от Sentix показва, че положителните настроения от институционални и индивидуални инвеститори са започнали да омекват, въпреки че цените на биткойните са надминали нивата от 10000. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, каза, че спадът може да означава „готовност за печалба сред инвеститорите. Това трябва да забави текущото възстановяване на цените. ” Той също така добави, че цената на биткойните ще отдъхне за кратко през следващите 2-3 седмици и инвеститорите ще имат време да развият нова перспектива.

В същото време графиката на CME Futures също предлага, че текущото рали биткойн може да се наложи да си вземе почивка. CME Futures създаде светкавичен срив в понеделник и запълни часовата си разлика между 9875 до 10200. Ние вярваме, че цената може да се наложи да се консолидира допълнително в горните 9000 дръжки, преди да се случи друго развитие.

Фигура 1: Стратегическо пристрастие на Sentix Bitcoin – Институции срещу физически лица (Източник: Sentix) Фигура 2: 1-часова диаграма на CME Bitcoin Futures (Източник: Tradingview)

BTC сменя ръцете си на 11000 нива по време на ранната търговия в Азия в понеделник, докато основните имена на altcoin харесват ETH и XRP са леко потънали в червено след ралито през уикенда. Виждали сме смесена чанта другаде, с АЛГО скочи с около 10% и BSV се търгуваха с 6% по-ниско в сесията.

Какво сте пропуснали?

 • Ethereum и DeFi остана в светлината на прожекторите, тъй като общата стойност се заключи DeFi остана на 1 милиард щатски долара, това според DeFi Pulse. Техните данни също показват, че общата ETH заключен в DeFi, поддържан на около ETH 3,2 милиона. Цената на ETH е спечелил около 75% на годишна база, а растежът на заключената стойност е достигнал 46% от началото на годината.
 • Да останеш с ETH, проучване показва, че крипто общността очаква да стартира борси, регулирани от CFTC ETH-базирани фючърси на токени тази година. Констатация от The Block’s 2020 Outlook показва че 68% от техните респонденти вярват, че бъдещето на ETH ще продължи да действа на регулиран обмен през 2020 г..
 • САЩ може би се подгряват за проучване на възможностите с CBDC. По време на реч в Станфордското висше училище по бизнес, Lael Brainard на Fed, заяви, че Fed “провежда изследвания и експерименти, свързани с разпределени книги и техните потенциални случаи на използване за цифрови валути, включително потенциал за CBDC.”
 • Липсата на прозрачност може да бъде една от причините за напускането на някои финансови гиганти от Асоциацията Везни. Главен изпълнителен директор на Mastercard Аджай Банга каза FT, че освен проблема с прозрачността, компанията е била загрижена и за бизнес модела на Везни, тъй като Асоциацията „не е изяснила как ще печели пари“.

Анализ на цените

BTCUSDT

 • BTCUSDTМоже да се наложи ралито да направи почивка на сегашните нива, преди да тества октомврийския връх от 10500.
 • Въпреки че възходящият канал остава непрекъснат, индикаторите на импулса мигат сигнали за свръхкупуване. RSI е ударил горните 70 области, докато крайният осцилатор е над 60, което показва, че биковете изглеждат уморени. Освен това бързата линия се е спуснала под сигналната линия в областта на свръхзакупеност на стохастичния осцилатор. Това засили краткосрочната корекция на цената.
 • CoT на CME показва, че сметките с ливъридж са увеличили късите си позиции, а спадът на общия отворен интерес също предполага, че скоро може да се дължи корекция на цената.
 • Както споменахме по-горе, запълването на празнини на CME може да изпрати BTC цените се връщат на 9875, което също се доближава до 10-дневната пълзяща средна близо до зоната 9600 и това може да е първата отправна точка. Под това 250-MA и долната поддръжка на канала в близост до 9450 изглеждат като прилична поддръжка.
 • Идеалният случай би бил двойката да тества първо долната опора в 9000 до 9500, преди да продължи ралито си към 10500.

Фигура 3: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 4: Ангажимент на търговците на CME Bitcoin Futures (Източник: CME Group)

ETHUSDT

 • Подобен импулсен модел също се наблюдава в ETHUSDT, с ежедневния стохастичен осцилатор генерира мечи кросоувър в зоната на свръхкупност, а други индикатори също сигнализират за свръхкупеност на цената.
 • Заслужава обаче да се отбележи, че ежедневният златен кръст изглежда в процес на създаване, като 20-дневната пълзяща средна е на път да премине над 250-дневната пълзяща средна, което се счита за бичи сигнал.
 • Предвид големия потенциал за краткосрочно взимане на печалба, ние вярваме, че цената може да изпробва по-ниската опора близо до 250-MA в близост до зоната 203 преди ралито да продължи. Ако бъдат компрометирани, минимумите от началото на февруари близо до 184 ще бъдат първото ниво за наблюдение, последвано от 179.
 • Силно рали може да се види, ако двойката пробие над августовския връх от 239.

Фигура 5: Дневна графика на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Искаме да проследим нашите XRPUSDT анализ, който ние направени в нашия януарски преглед. OKEx Techincals подчерта текущото формиране на дневния триъгълник на двойката и може би е време за това XRP обръщам. Двойката започна да прави обрат, след като цената удари горното съпротивление на триъгълника.
 • Ние поддържаме нашето виждане за XRPUSDT, вярвайки, че двойката може да тества по-ниската подкрепа близо до 0,248 до 0,252, преди да произведе пробив.
 • Дългото / късото съотношение OKEx XRP също изглежда подкрепя този аргумент. Въпреки скорошното отстъпление, коефициентът все още е стабилно над 2, което е значително по-високо в сравнение с началото на януари от 1,66 до 1,8. Отчитането може да покаже, че потенциалната печалба на късите позиции е била снежна топка.

Фигура 6: Дневна диаграма на XRPUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 7: Дневна диаграма на XRPUSDT (Източник: OKEx)

NEOUSDT

 • NEO е един от двигателите на altcoin в сесията в понеделник. Той се търгуваше с около 2% по-високо срещу USDT. Ралито обаче изглежда уморено и може да бъде предстояща корекция.
 • С последните ценови действия двойката формира възходящ модел на триъгълник, но ние вярваме, че пробивът тепърва предстои.
 • RSI доведе до мечи различия. Не успя да постигне някои по-високи върхове, докато цената върви нагоре.
 • Първото ниво за гледане ще бъде 20-дневната пълзяща средна близо 11,8. Ако се види, това ще засили случая на тестване на долната опора на триъгълника близо до 9,8, преди да се получи пробив.

Фигура 8: Дневна графика на NEOUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

———-

———-

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Promo
banner
Promo
banner