Anàlisi de Bitcoin | 6-Comprendre les tendències del mercat per operar amb prudència

Hi ha una tendència a l’alça i a la baixa, llegint el llenguatge dels preus;

Hi ha un senyal per comprar i vendre i acomiadar-se de sentir el tracte.

Hola! A l’episodi d’avui parlarem sobre les tendències del mercat i els seus patrons.

Per tant, quina és la tendència del mercat?

En paraules més senzilles, la tendència és cap a on el mercat es dirigeix: puja, baixa o es mou cap als costats.

La tendència del mercat és com el flux d’aigua. A causa de la gravetat, l’aigua flueix naturalment cap avall; De la mateixa manera, en un mercat de capitals, a causa de la diferència entre el preu i el valor de les inversions, el preu tendeix a tornar al valor sota la influència del mercat. Diferents paisatges afecten el flux d’aigua, creant cascades o rius; De la mateixa manera, en un mercat de capitals, les diferents decisions dels comerciants afecten la tendència del mercat.

El llegendari comerciant Jesse Livermore va dir una vegada: “Els preus, com tota la resta, es mouen en la línia de la menor resistència”. Si la resistència a l’alça és inferior a la resistència a la caiguda, el preu pujarà i viceversa. Trobar la tendència significa trobar el camí de menys resistència.

El camí de menys resistència no sempre és recte, igual que els rius sempre flueixen al voltant d’una muntanya i no pas a través d’ella. Les tendències també tenen patrons diversos.

Els patrons de tendència es mouen com les onades; el preu de mercat no avança directament cap a una direcció, sinó que sempre es mou en forma de ziga-zaga com les ones, amb pics i abeuradors clars..

Els pics i abeuradors són com els codis binaris 0 i 1 en un ordinador: són els elements bàsics de les diferents tendències.

La diferent posició dels pics i abeuradors determina si la tendència del mercat augmenta, baixa o està congestionada.

Vegem un gràfic real de moviments de preus per comprendre la diferència entre aquests patrons de tendència.

Això mostra una tendència ascendent, on els cims i abeuradors es mouen gradualment cap amunt.

Això mostra una tendència a la baixa, on els pics i abeuradors es mouen gradualment cap avall.

Això mostra una congestió comuna. Els pics no augmenten constantment, ni tampoc els abeuradors baixen constantment. Per tant, la característica principal d’una congestió és que els pics i els abeuradors no mostren cap tendència ascendent o descendent clara; en canvi, es mantenen al mateix nivell (ho tractarem més endavant).

Mitjançant l’anàlisi de les posicions dels pics i els abeuradors en un gràfic, podem distingir entre tendència alcista, tendència baixista i congestió. Per visualitzar la tendència, podem fer ús de les “línies de tendència”..

Com dibuixar una línia de tendència? Només cal que enllaceu els màxims de pivot o els mínims de pivot del gràfic.

Connecteu els mínims pivots d’A i B tal com es mostra al gràfic per obtenir una línia ascendent (una línia ascendent). Tot i això, només connectar 2 abeuradors no és una prova eficaç d’una tendència alcista. Necessitem un tercer abeurador (C) per demostrar-ho.

Per dibuixar una línia descendent, connecteu el punt A i el punt B tal com es mostra al gràfic, el punt C caurà sobre la línia recta, cosa que significa que la línia de tendència a la baixa és efectiva. però també pot proporcionar una visió equivocada. El punt C apareix després de traçar la línia i el punt D i el punt E poden aparèixer o no, el suport i la resistència de la línia de tendència es trencaran al final.

Com es pot saber si la tendència és forta, feble o contínua? Fem una ullada al “pendent”.

Això mostra una línia de tendència ascendent de 45 graus. També conegut com a línia objectiva, mostra la força de la tendència en què els preus i el temps estan en perfecte equilibri. Per tant, s’espera que es mantingui la tendència dels 45 graus.

Quan el pendent de tendència canvia de 45 a 65 graus, la tendència ascendent és més forta, però connecta menys canelobres que la línia de tendència de 45 graus, cosa que significa que els preus avancen a un ritme inesperat i que són més difícils de sostenir. Bull to Bear, la tendència a la baixa serà igualment forta i ràpida, per tant, no és prudent perseguir els guanyadors.

Això mostra una línia de tendència ascendent de 30 graus. En comparació amb les línies de tendència de 45 i 65 graus, la línia de tendència de 30 graus és més feble en l’avanç dels preus i és menys fluctuant.

Per últim, coneixem un tipus especial de línia de tendència: el canal de negociació.En determinades circumstàncies, la tendència dels preus és límit dins de dues línies de tendència paral·leles: la línia de tendència bàsica i la línia del canal.

La línia negra és la línia de tendència inferior, mentre que la línia blava és la línia del canal superior. A l’esquerra hi ha un gràfic de canals ascendents simplificat, el de la dreta és un gràfic de canals descendents.

Vegem un gràfic real. Quan els canelobres creuen per sobre de la línia del canal, significa que la tendència avança i es fa més forta; quan els canelobres cauen per sota de la línia del canal, significa que la tendència es debilita i que el mercat pot girar.

Tot això per a les tendències del mercat. La setmana que ve, parlarem de “tendència i els seus cicles temporals”, estigueu atents!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner