Què és Tether? Tot el que heu de saber

Què és Tether?

Tether (USDT) és l’establecoin més popular del món. Com a tal, serveix múltiples propòsits al mercat, cosa que la converteix en una criptomoneda bàsica en moltes estratègies d’inversors. Tot i que pot ser impossible preveure un mercat de criptografia sense Tether, no sempre ha estat així. El projecte Tether va superar moltes controvèrsies per arribar al primer lloc.

Avui en dia, Tether ajuda a proporcionar liquiditat i protegir-se de la volatilitat del mercat. És capaç d’aconseguir aquesta tasca perquè és el que es coneix com a Stablecoin.

Què són les Stablecoins??

Les Stablecoins són instruments blockchain que tenen el seu valor vinculat a productes bàsics externs.

Els avantatges que aporten aquestes monedes al mercat són innegables. Per una banda, la seva estabilitat ajuda a reduir la volatilitat de les criptomonedes en el seu conjunt. Els inversors depenen de les monedes estables com una manera d’escapar dels mercats baixistes sense convertir els fons en monedes fiduciàries.

En la majoria dels escenaris de moneda estable, el testimoni tindrà el seu valor vinculat a una moneda fiduciària. En el cas de Tether, USDT comparteix el seu valor amb el dòlar nord-americà. En essència, 1 USDT val 1 $. A més, tothom pot triar bescanviar 1 $ de moneda fiduciària mitjançant Tether Unlimited en qualsevol moment.

Tether Supply Graph - Notícies de Bitcoin

Tether Supply Graph – Notícies de Bitcoin

Curiosament, Tether va ajudar a generar una nova classe d’establecoins. Avui en dia, hi ha diverses monedes fiat estables. A més, hi ha monedes estables vinculades a gairebé tots els productes bàsics importants. Hi ha monedes vinculades al valor de l’or, els diamants i fins i tot el petroli.

Història de Tether

La història de Tether comença amb el projecte Realcoin. Realcoin va entrar al mercat a través del seu paper blanc el juliol de 2014. El llibre blanc va causar un gran enrenou a la comunitat per diversos motius. A part dels seus revolucionaris aspectes tècnics, els editors del periòdic són alguns dels noms més reputats del mercat. En concret, el llibre blanc de Tethers llista els cofundadors Brock Pierce, Reeve Collins, i Craig Sellars.

Curiosament, el nom de Realcoin no va durar molt de temps. El novembre de 2014, la startup amb seu a Santa Mònica decidit era hora d’aparèixer un nou títol: Tether. En particular, Tether va entrar al mercat amb un enfocament de tres eixos.

La plataforma va introduir tres monedes estables com a part de la seva estratègia d’entrada. La primera moneda va ser USTether. Aquest testimoni presentava una clavilla 1: 1 amb el dòlar nord-americà. La segona moneda va fixar el seu valor en euros i la darrera va centrar-se en el ien japonès, aquest últim conegut com a YenTether.

Bitfinex Connexió

Bitfinex es va convertir en el primer intercanvi que va introduir Tether a la seva plataforma el gener del 2015. A l’instant, les stablecoins es van convertir en un èxit. L’intercanvi va registrar una gran activitat dels usuaris en relació amb aquest testimoni. En conseqüència, Bitfinex es va convertir en l’intercanvi líder pel que fa al comerç de Tether.

No van passar molt temps fins que els investigadors van començar a qüestionar la solvència de Tether. Va ser la primera moneda estable al mercat i el seu ascens a l’èxit sense precedents no va estar exempt de preocupació. Aquestes preocupacions van portar els investigadors a aprofundir en la connexió Tether Bitfinex.

El 2017, un grup d’investigadors independents del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació va publicar el document Papers del paradís. Aquest document va confirmar algunes de les pitjors pors dels que hi havia al mercat en aquell moment. Els documents van mostrar que tant Tether com Bitfinex compartien la mateixa estructura corporativa i de gestió.

Els investigadors van descobrir que ambdues entitats enumeraven el mateix director executiu, director financer, director d’estratègia i conseller general a la documentació corporativa. El fundador de Tether, graduat a la Universitat de Yale, Philip Potter, també va gestionar les principals operacions de Bitfinex.

L’informe va detallar com les dues empreses eren realment més semblants a un conglomerat. Els documents van demostrar com la majoria dels comptes Tether van entrar al mercat a la plataforma Bitfinex. A més, aquests investigadors van arribar a etiquetar Tether com a motor que va impulsar l’any de criptografia de 2017.

Carrera de bous

Aquells que van acreditar l’entrada de USDT al mercat com un dels factors claus de la cursa al 2017 van començar a fer sentir la seva veu. Un altre treball de recerca publicat l’any següent titulat ‘Bitcoin està realment deslligat?’Fa una mirada en profunditat sobre els efectes de Tether dins del sector criptogràfic.

Els investigadors darrere d’aquest document, John M. Griffin i Amin Shams, són acadèmics molt coneguts de la Universitat de Texas. La seva investigació va concloure que Bitfinex i Tether van treballar junts per xocar artificialment amb els preus de Bitcoin. Els dos al·legen que Bitfinex va subministrar al mercat Tether per intentar crear una afluència de liquiditat.

Aquests USDT fluirien llavors en una infinitat de criptomonedes. No obstant això, quan el valor d’aquestes monedes més petites disminuiria, la majoria dels inversors van tornar a comprar Bitcoin. Són aquestes accions que els investigadors afirmen que van alimentar l’èpica carrera de 20.000 dòlars de Bitcoin.

Gràfic d'emissió de Tether - Tetherreport

Gràfic d’emissió de Tether – Tetherreport

Per si fos poc, els investigadors no estaven sols en les seves suposicions. El creador de Litecoin, Charlie Lee va fer una publicació a Twitter el 30 de novembre quan va fer una crida al mercat per tenir precaució. Concretament, Lee va publicar:

“Hi ha por que la recent pujada de preus es vegi afavorida per la impressió de USDT (Tether) que no està recolzat per USD en un compte bancari”.

Sorgeixen preguntes

Quan la premsa negativa va començar a augmentar per Tether, van començar a cridar l’atenció dels reguladors. El 6 de desembre del mateix any, la Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies dels Estats Units va enviar diverses citacions a Bitfinex i Tether. A la citacions, el fiscal general de Nova York va al·legar que Tether va assignar il·legalment fons per cobrir fins a 850 milions de dòlars en pèrdues.

Entitats bancàries

Aquesta premsa negativa va acabar provocant la sortida de les associacions bancàries de la firma. A la darrera part del 2017, les plataformes van perdre el banc dels Estats Units i Wells Fargo com a socis bancaris. Tot i que aquell moment va suposar un cop important per a les operacions, no va passar molt de temps abans que Tether trobés relacions bancàries més amigables en països pro-criptogràfics com Taiwan.

Com funciona Tether?

Sembla fàcil relacionar una criptomoneda amb el preu d’un actiu del món real. No obstant això, la tasca és notòriament difícil per molts motius. Per dur a terme aquesta tasca, Tether Limited, amb seu a Hong Kong, va afirmar originalment que per cada ASDT emesa, l’empresa tenia una quantitat equivalent de dòlars reservats.

A mesura que l’emissió del USDT va arribar als milers de milions, aquestes reclamacions van ser sotmeses a un intens control. El març de 2019, la companyia va canviar el suport de USDT per incloure préstecs a empreses afiliades. Malgrat el canvi, Tether continua sent la moneda estable més important del món.

Omni

USDT és únic perquè funciona al Omni protocol blockchain. Omni és una plataforma versàtil coneguda per les seves capacitats d’ancoratge de Bitcoin. Actualment, Omni proporciona aquest servei a diverses empreses.

En els seus primers dies, cada transacció Omni presentava una estratègia de doble enregistrament que col·locaria l’entrada al sistema OMNI i la registraria en una transacció Bitcoin que compartís el mateix hash de transacció..

Omni Today

Avui en dia, els actius Omni inclouen vincles en diverses cadenes de blocs. Cal destacar que hi ha una capa Omni de Litecoin. Més recentment, els desenvolupadors van introduir variants ERC-20 addicionals dels tokens. Totes aquestes variacions ajuden a assegurar encara més Tether i demostren la seva adaptabilitat al mercat.

Per què Tether és important

Tether és una de les criptomonedes més dominants del mercat. Ofereix als inversors una flexibilitat addicional, ja que serveix per substituir el dòlar en moltes borses populars. Aquests són alguns dels motius pels quals Tether continua adoptant-se:

Estratègia de sortida

La volatilitat del mercat és una de les principals preocupacions del sector criptogràfic. Quan els óssos comencen a fer-se càrrec del mercat, els inversors només tenen algunes opcions a considerar. Poden vendre la seva participació i convertir-los de nou en fiat. Aquest procés requereix molt de temps i comporta la major quantitat de tarifes possibles. O poden sortir del mercat baixista i endur-se les pèrdues. Tether afegeix una tercera opció a l’equació. Converteix a Tether i evita les taxes i la volatilitat.

Reduir la fricció

Com que Tether és un altre actiu de la cadena de blocs, convertir Bitcoin o qualsevol criptomoneda en Tether és tan fàcil com canviar Bitcoin per Ethereum. Aquesta conversió va introduir una manera sense friccions perquè els inversors poguessin evitar la volatilitat i romandre al criptomercat

Remesa

Com passa amb la majoria de criptomonedes, Tether té la capacitat de revolucionar els sistemes de transaccions internacionals. El USDT es pot enviar a qualsevol lloc del món sense la necessitat de convertir fons ni pagar comissions de transferència addicionals. La qüestió és que Tether és tan fàcil d’enviar com Bitcoin a nivell mundial.

Comptabilitat

Un altre avantatge important d’utilitzar Tether com a mitjà de pagament és la rendició de comptes. Des del seu inici de Bitcoin, hi ha hagut confusions al voltant del seu ús com a pagament en termes de comptabilitat. Les empreses que paguen per béns o serveis amb criptografia sovint es deixen estimar el valor del seu pagament respecte al dòlar nord-americà. Les Stablecoins eliminen aquesta preocupació perquè sempre són iguals als seus homòlegs fiduciaris.

Criptomoneda de trànsit

És important destacar que Tether facilita la transferència d’efectiu real a efectiu digital. Aquesta és una tasca important en algunes regions del món. Recordeu que en algunes ubicacions és una tasca difícil convertir la criptografia en moneda fiduciària. En alguns països la pràctica és il·legal. Per a totes aquestes regions, Tether és una alternativa intel·ligent.

Acceptació

En la mateixa línia de pensament, Tether proporciona intercanvis amb una major liquiditat. Aquest testimoni permet als intercanvis renunciar a tractar directament amb moneda fiduciària. D’aquesta manera, els intercanvis poden reduir la quantitat de regulacions KYC i AML que ha de complir la seva plataforma.

Després de tants anys d’èxit al mercat, ningú no pot discutir el paper important que té Tether. Actualment, no hi ha escassetat d’establecoins al sector. Tot i això, Tether va ser la moneda estable que va iniciar aquesta revolució. Per això, Tether mereix un gest d’agraïment.

On comprar Tether (USDT)

Què és Tether? Tot el que heu de saber Què és Tether? Tot el que heu de saber Què és Tether? Tot el que heu de saber
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Revisió de Kriptomat

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Usuaris avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Comerciants europeus

Compte mínim

Cap

Compte mínim

1,00 USD

Compte mínim

35 €

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner