Инвестиране в запаси на Virgin Galactic Holdings (SPCE)

Virgin Galactic (NYSE: SPCE) е публично търгувана компания, основана от световноизвестния бизнесмен и мечтател Ричард Брансън. Докато работи в индустрия, която все още е в ранна детска възраст, компанията успява да се утвърди пред конкурентите чрез напредък в научноизследователската и развойната дейност. Virgin Galactic е в добра позиция да се възползва напълно от разрушителния си потенциал и има солиден план за диверсификация на своите операции в различни подсектори на космическите пътувания, ако се появят възможности.

Какво е Virgin Galactic Holdings (SPCE)?

Virgin Galactic е търговска компания за космически полети, основана от Ричард Брансън през 2004 г. Известна с дейността си в редица различни индустрии, Virgin Group на Branson’s успешно управлява над 60 бизнеса в сектори като музика, авиокомпании, мобилни доставчици и хотелски вериги. Общият годишен приход на Virgin Group възлиза на 21 милиарда долара. Virgin Galactic е визията на Брансън за отваряне на пространството за обществеността, като се превръща в първата търговска компания за космически туризъм в света. Компанията оперира първия в света напълно комерсиализиран космодрум в Ню Мексико, откъдето в крайна сметка ще стартират полети в космоса. Virgin Galactic стана публично достояние на Нюйоркската фондова борса под тикера SPCE през октомври 2019 г..

Защо Virgin Galactic Holdings (SPCE) Материя?

Според изчисленията космическите пътувания могат да бъдат пазар от 20 милиарда долара до 2030 г. В сектор, в който липсва конкуренция, Virgin Galactic е в добра позиция да се утвърди като основен играч. Virgin Galactic цени билети за космически космически пътувания на стойност 250 000 долара. С всеки от космическите кораби, който побира до шест пътници, търсенето на места в първия наличен полет вече надхвърля очакванията, с над 8000 лица, които резервират места към март 2020г.

Основният фокус на SPCE ще бъде субиорбиталният туризъм. Използвайки комбинация от традиционни самолети и космически кораби, Virgin Galactic ще използва по-евтин подход за извеждане на хората в космоса, което го отличава от конкурентите. Космически кораб ще бъде прикрепен към самолет, който излита от традиционната писта на летището. След като самолетът достигне достатъчна височина, той ще се отдели от космическия кораб, който след това ще изстреля ракетите си, докато се издига в микрогравитация за няколко минути, преди да се върне обратно на земята. Както космическият, така и самолетът ще кацнат обратно на космодрума в Ню Мексико и всички аспекти на операцията ще имат за цел да увеличат максимално броя на частите, които могат да бъдат използвани повторно.

Двата основни конкурента в това пространство са Blue Origin и SpaceX. И двете компании са частно притежавани и акциите не са налични на никоя фондова борса. Така инвеститорите, които се интересуват от този разрастващ се сектор, имат само един избор. Въпреки че SpaceX е конкурент, те работят в малко по-различно пространство и са по-фокусирани върху орбиталния туризъм, който включва извеждането на хора в космоса за няколко дни или дори седмица. Основаният от Илон Мъск SpaceX вече успешно е провел полети, като най-забележителният е изстрелване на двама астронавти в космоса в партньорство с НАСА през август 2020 г. От друга страна, Blue Origin работи в по-подобно пространство като Virgin Galactic, но все още изостава с няколко години по отношение на научните изследвания и развитието.

Virgin Galactic Holdings (SPCE) Перспективи

Космическите пътувания и проучвания вече не са зависима от правителството индустрия. Инвестициите от частния сектор отвориха възможността да пътуват в космоса в не твърде далечното бъдеще за тези, които имат интерес и пари за това. С приключването на повече изследвания и тестове разходите за експлоатация непрекъснато ще намаляват. На свой ред разходите за билети могат да бъдат намалени, без това да повлияе на маржовете. Това намаление означава, че е вероятно космическите пътувания да бъдат отворени за дори повече хора, отколкото е възможно в момента.

Докато суб-орбиталният туризъм е основният фокус на текущите операции, трифазният подход на Virgin Galactic позволява много растеж и в бъдещето. Фази 1 и 2 включват комерсиализация и след това разширяване на космически полети, както е обобщено по-горе. Фаза 3 обаче планира да разшири дейността на компаниите в нов подсектор: пътуване от точка до точка. Този подход от точка до точка фаза 3 ще се стреми да разработи технологии за летящи цивилни от точка до точка на земята много по-бързо, отколкото е възможно в момента. Това ще стане чрез полет или много по-високо в атмосферата от сегашните самолети, или дори в космоса. Тази технология събра интерес от много заинтересовани страни, включително НАСА, която подписа споразумение с Virgin Galactic през май 2020 г. Споразумението за космическия акт беше голяма стъпка напред за Virgin Galactic и потвърди доверието, което групите от заинтересовани страни имат в компанията. Председателят на Virgin Galactic Chamath Palihapitiya заяви, че вярва, че тази технология е по-близка, отколкото повечето хора си дават сметка, оценявайки, че пътуването от точка до точка със скорости, много по-високи от Concorde, може да бъде само на 5-10 години.

Ако този срок бъде спазен, Virgin Galactic има потенциал да наруши драстично индустрията на въздушните пътувания в не твърде далечното бъдеще. От бизнес пътувания до посетители на почивка, Virgin Galactic ще може да отговори на множество различни нужди при различни ценови точки. Заедно с вече добре установения план за суборбитален туризъм, компанията има редица различни пътища за растеж и предимство, което може да й позволи да доминира на пазара. В допълнение, огромната мрежа от компании на основателя Ричард Брансън може потенциално да се взаимодейства с някои от планираните дейности на Virgin Galactic, като допълнително затвърди много изгодната позиция, в която се намира компанията.

Купете Virgin Galactic Holdings (SPCE) Запаси

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в запаси на Virgin Galactic Holdings (SPCE) Инвестиране в запаси на Virgin Galactic Holdings (SPCE) Инвестиране в запаси на Virgin Galactic Holdings (SPCE)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Интересът и инвестициите в индустрията за космически туризъм започнаха да се появяват едва през последните години. Тъй като първото търговско пътуване с космически туризъм в крайна сметка стартира и се генерира повече интерес, Virgin Galactic ще остане лидер в индустрията и ще бъде изборът на много пътници за първи път поради изградената репутация. С дългогодишен опит в сравнение с конкурентите си и амбициозен план за разширяване и улавяне на пазарен дял, компанията ще продължи да бъде доминиращ играч в космоса в обозримо бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner