Криптовалута и блокчейн на Digibyte: DGB анализ на монети

преглед на digibyte

Децентрализираната криптовалута Digibyte е специализирана в базирана на цифрови активи блокчейн технологична сигурност с висока пропускателна способност на транзакциите чрез своя DGB токен $.

Джаред Тейт, създател на блокчейн Digibyte, автор на Blockchain 2035 (първата книга, написана от основател на блокчейн), е лидер на управлявания от общността проект, благоприятен за разработчици, който е разклонение на изходния код на биткойн, а не самата BTC блокчейн, която е специализирана в сигурността на разпределените цифрови активи.

Подобно на пускането на Сатоши от софтуера за биткойн протокол на 3 януари 2009 г. със съобщение от вестника, изобретателят Джаред Тейт също направи същото с Digibyte пет години и една седмица по-късно на 10 януари 2014 г. със съобщение от USA Today’s 1 / 10/2014 четене „Цел: Данни откраднати от до 110 милиона клиенти.“ Също като Биткойн, не е имало стартиране преди мина или ICO и това съобщение е в първия блок на блокчейн $ DBG.

Технологията DigiByte Blockchain има доста вариации, направени от оригиналния изходен код на Bitcoin и бяла книга. Ще ги покрием по-долу като 21-те милиарда монети, издадени за 21 години (1% постепенно месечно намаление спрямо основната 4-годишна), или 40 пъти по-бързи от биткойните с 15-секундно блоково време (срещу 10 минути) и извършване на 560 транзакции в секунда срещу само 7 за BTC.

 • Име: Digibyte
 • Символ: $ DGB
 • Дата на стартиране: 10 януари 2014 г.
 • Официален уебсайт: digibyte.io
 • Максимална цена за всички времена: $ 0.128895 DBG / USD стойност на обменния курс на 6 януари 2018 г.
 • Продукти за приложения: DigiAssets, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed, SegWit, DiguSign, Digi-ID
 • Създател: Джаред Тейт (посланик и член на фондацията на Джосия Спакман)
 • Основен екип: Гари Макки, Ноа Сейдман, GTO90, Йоши Джагер, Плоен, Руди Бауман
 • Бяла книга: Не [„ние искаме да бъдем изпълнители. Не бели хартиени помпи, за да се обещаят и да се прекали с доставката. ”]
 • Характеристики: Първата алткойн криптовалута, приела SegWit, корекция на трудността в реално време
 • Функции: блокчейнът на Digibyte има три слоя; основен протоколен слой, цифров слой на активите и слой с приложения
 • Екстри: Блокирайте Explorer, Форум за BitcoinTalk
 • Събития: DigiByte Global Summit (19 април 2019 г.) https://digibytesummit.io/
 • Профили на социалните медии: Twitter, Телеграма, Reddit, GitHub
 • Книга: Blockchain 2035: Цифровата ДНК на Интернет 3.0
 • PR услуги: Услуги за Касиопея
 • Контакт за поддръжка: форма за контакт с официален уебсайт

Нека да разгледаме технологията за криптовалута Digibyte и технологията за блокчейн, за да видим как работи тази уникална децентрализирана комуникационна система, както и как работи обещаващият слой DigiAssets, за да помогне за въвеждането в експлоатация на цифрови активи, токени, цифрова идентичност, интелигентни договори и други.

Преглед на Digibyte: Как работи DGB Coin

 • Какво е DigiByte?
 • Блокчейнът DigiByte – DigiByte DGB
 • Развитието на DigiByte
 • Останалата част от екипа
 • Технологията на DigiByte
 • 5-те алгоритми за добив
 • История на цените: DigiByte’s Spike’s и Crashes
 • DigiByte’s Future
 • Причини за инвестиране в DigiByte
 • Закупуване и съхранение на DigiByte
 • Закупуване на DigiByte
 • Съхранение на DigiByte
 • Как да получите портфейл DigiByte
 • Обобщение

Криптовалутната индустрия започна с пускането на Биткойн преди повече от десетилетие и Биткойн успя да управлява блокчейна, докато не излязоха нови цифрови активи, наречени „алткойни“. Тези алткойни често следват траекторията на биткойн през годините, но има много активи, които са успели да се закачат в топ активите по пазарна капитализация, тъй като са доказали своята стойност.

Какво е DigiByte?

Какво е DigiByte DGB

Преди да се потопите изцяло във всичко, което може да направи DigiByte, най-важната част от пъзела е да разберете какво точно представлява. DigiByte беше един от първите алткойни в целия свят, създаден през 2014 г. Въпреки това, той беше най-вече сам през тази година, стартирайки първоначална продажба на символи и по това време нямаше голяма публичност.

DigiByte събра много поддръжници през последните няколко години и защитниците на символа заявяват, че той е по-мащабируем и сигурен от другите криптовалути на пазара. Същите тези поддръжници вярват, че той е солиден претендент срещу Bitcoin, Litecoin и други най-добри опции на пазара и вече има около 100 000 възли по целия свят. Въпреки това, подобно на Bitcoin, DigiByte е създаден с максимално предлагане от 21 милиарда DGB. С този лимит никога повече не може да се създаде DGB. Криптовалутата за цифрови активи DGB има съотношение 1000: 1 към BTC и ще бъде добита след 21 години (2014-2035).

Въпреки популярността сред потребителите, приемането на маркера е доста бавно и все още се смята за неясно в сравнение с конкурентите на маркера. С дългогодишното представяне на DigiByte, не би трябвало да е изненадващо, че той също е създал своя собствена блокчейн – DigiByte DGB.

Блокчейнът DigiByte – DigiByte DGB

Блокчейнът DigiByte

Стартирането с крипто актива DigiByte беше блокчейнът, което го направи най-дълго работещата блокчейн в целия свят. Има много функции, които той притежава, което го прави потенциално по-бърз от други, но през тази година дори бяха въведени само няколко други публични блокчейн проекта по това време. Блокчейнът има активна общност, въпреки че може никога да не достигне популярността, която биткойнът направи.

предимства на digibyte-coin

Отзивите за DigiByte твърдят, че блокчейнът всъщност се обработва с много по-бърза скорост от биткойните и тази скорост нараства. Въз основа на прогнозите на компанията, блокчейнът трябва да може да обработва 2000 транзакции в секунда до 2020 г..

Развитието на DigiByte

предимства на digibyte

DigiByte е създаден от човек на име Джаред Тейт през 2013 г., който стартира генезисния блок на криптовалутата през януари 2014 г. След като стартирането стартира, Тейт решава да посвети цялото си време на развитието на проекта, финансирайки проекта с дарения от фондацията DigiByte. Изявленията на CoinCentral.com заявяват, че е възможно екипът, участващ в маркера, да притежава много DGB, поради процесите на добив, необходими за актива.

Руди Бууман е секретар и заместник-председател на фондация DigiByte, въпреки че е назначен на тази позиция едва през ноември 2019 г., според неговия профил в LinkedIn. Преди това той беше CMO и съосновател на екипа за осведоменост DigiByte.

Останалата част от екипа

Въпреки че официалният уебсайт на DigiByte не посочва кой е екипът, но LinkedIn показва няколко разработчици, които заявяват, че участват в проекта. Заедно с Тейт и Бауман, екипът изглежда е съставен от:

digibyte-team-influencers-community

 • Мохамед Рашад, миньор от януари 2017 г.
 • Глен Гридър, основен член в обменната връзка и изследвания от април 2016 г.
 • Нана Еси Хама, икономист и сътрудник на терена от май 2018 г.
 • Мишел Догърти, член на DigiByte Blockchain Awareness от март 2019 г.
 • Suhas Hegde, блокчейн архитект от февруари 2016 г.

Допълнителни служители са изброени в DigiByte за общо по-малко от 30 души, въпреки че имената им в момента не са налични.

Технологията на DigiByte

крипто технология digibyte

Уебсайтът за DigiByte е пълен с много маркетингова информация, но подробностите от техническа страна са малко трудни. Активът се счита за криптовалута, базирана на UTXO, което означава, че всяка нова транзакция включва специфичен идентификатор за всяка монета. Всеки път, когато една монета влезе в портфейла на потребителя, тя се категоризира като „неизразходвана“ и изпращането на тази монета на друго лице я прави „похарчена“, като по същество спира преразходването на цифровата валута и решава други проблеми със сигурността.

Токенът на DigiByte се добива по същия начин, както биткойн – с алгоритъм за копаене Proof-of-Work. Въпреки това, за разлика от Bitcoin, платформата използва пет различни алгоритми за копаене – Qubit, Skein, Groestl, Scrypt и SHA256.

Има три слоя, свързани със софтуерната инфраструктура на криптовалутата DigiByte. Тези три слоя включват:

 • Основни комуникации и глобална мрежа
 • Публична книга и цифрови активи
 • Приложения

5-те алгоритми за добив

Приемайки пет алгоритми за копаене, компанията създава по-добра възможност за децентрализация на копаене от това, което правят другите ASIC криптовалути. Алгоритъмът SHA256 се използва от Bitcoin, докато алгоритъмът Scrypt се използва от Litecoin и Dogecoin. На всеки 15 до 18 секунди се добива нов блок, като се използват различни алгоритми, така че всеки един от петте алгоритма добива блок на всеки 1,5 минути.

DigiByte е отговорен за въвеждането на технологията Segregated Witness, като поддържа блокчейна малък и мащабируем с ограничени размери на транзакциите. Поради тези малки размери и петгодишен опит, блокчейнът в проекта е най-дългият съществуващ, дори надминавайки биткойните.

Всеки DigiByte влиза в обращение с използване на майнинг, макар че майньорите трябва да използват изчислителната си мощ, за да обработват тези транзакции, добавяйки блокове към мрежата. За целта е необходим CPU, CPU или ASIC, който ще се нуждае от специализиран софтуер за копаене и портфейл DigiByte. Потребителите могат да добиват сами или да се присъединят към пул за добив, който се създава, когато множество майнери обединяват ресурсите си, за да споделят своите правомощия за обработка. Членовете на миньорския пул разделят по равно ползите от своите усилия. Много потребители в крайна сметка избират да копаят в пулове, тъй като самостоятелното копаене с ниска скорост на хеширане намалява шанса за решаване на блок.

Различните алгоритми за добив са създадени да работят с различен хардуер за добив. SHA256 и Scrypt се използват предимно от ASIC миньори. Skein и Groestl се използват предимно с графични процесори. Qubit обаче работи върху комбинация от различни видове хардуер. Предвид високата цена на специализиран хардуер за добив, може да бъде по-евтино просто да закупите DigiBytes директно, ако потребителят все още не притежава необходимия компютърен хардуер.

С използването на множество алгоритми, миньорите DigiByte не могат да поемат 51% контрол, което означава, че не може да се постигне централизация и мрежата е защитена срещу атака.

История на цените: Спайкове и катастрофи на DigiByte

история на цените на монети в digibyte (DGB)

Цената на DigiByte е нестабилна в най-новата история, отчитайки относително постоянна активност през 2017 г. с минимален ръст. Въпреки това имаше множество скокове и сривове през 2017 г. и 2018 г..

Скокът през юни 2017 г. съвпадна с евентуално съобщение, което трябваше да бъде публикувано в Twitter. Инвеститорите действаха бързо, за да се включат, закупувайки DigiByte, което повиши цената. Въпреки че компанията намекна за предстоящото съобщение, действителното пускане на съобщението дойде едва няколко дни по-късно, което заяви, че компанията пуска нов портфейл с някои нови функции. Преди излизането на съобщението обаче, цената вече е паднала под цената на DigiByte, преди дори намекът да излезе.

Следващият скок се случи по същото време като скокът на Биткойн, който отнесе Биткойн до близо 20 000 долара. От декември 2017 г. до януари 2018 г. цената се повиши след чуруликане на Джон Макафи, който заяви, че DigiByte е компания, която си струва да се следи. Скокът продължи до началото на 2018 г., но корекцията на пазара на криптовалути в края на януари 2018 г. свали повечето крипто активи, включително DigiByte.

digibyte-dgb-coin-price-history

Диаграма на ценовата история на Digibyte: максимуми и минимуми за DGB монети от месец на месец през последните две години

Освен кратък период през третото тримесечие, няма реални колебания за криптовалутата през 2018 г. Поскъпването по това време беше приблизително по същото време, когато компанията обяви, че портфейлите им ще бъдат достъпни за iOS и Android. По това време Apple App Store също започна да дава възможност за извършване на плащания в DigiByte.

През 2019 г. криптовалутата остава предимно стабилна с няколко скока – март 2019, април 2019 и между края на май и началото на юли. От средата на юни обаче стойността на криптовалутата продължава да спада, падайки от 0,016274 на 0,0065 долара, считано от 24 ноември 2019 г..

DigiByte’s Future

digibyte монета бъдеще

С много малка промяна през последните няколко години в криптовалутата, DigiByte изглежда получава по-голямо внимание в игралната индустрия. В друга платформа, разработена от създателите, наречена DigiByte Gaming, на геймърите се предлага шанс да спечелят DGB като награда за отделеното време за включените игри.

Главният изпълнителен директор на DigiByte – Tate – се е ангажирал да настоява за по-голям фокус върху DigiByte Foundation и обществения контакт. Приемането на DigiByte е едно от най-трудните предизвикателства, пред които е изправен екипът, въпреки че продължаващият напредък на този актив разчита на него. Въпреки че изглежда токенът в исторически план е имал солидни и лоялни последователи, токенът се гмурка тази година.

Бързата скорост на транзакция и мащабируемостта на DigiByte го прави готов за дългосрочен план на пазара на криптовалути. Прогнозите на CoinSwitch миналата година предполагат, че общата стойност на DGB ще достигне $ 9,20 до 2021 година.

Хронология на историята на Digibyte (DGB):

Октомври 2013 г. = Работата по DigiByte започва

10 януари 2014 г. = Официално стартиране на DigiByte

28 февруари 2014 г. = DigiShield Hardfork

1 септември 2014 г. = MultiAlgo Hardfork

10 декември 2014 г. = MultiShield Hardfork

4 декември 2015 г. = DigiSpeed ​​Hardfork

28 април 2017 г. = SegWit активиран

19 септември 2018 г. = Издаден DigiByte Core 6.16.5

Април 2019 г. = Издаден DigiAssets

21 юли 2019 г. = Odocrypt Hardfork

Digibyte Crypto борси за търговия с DGB на:

 • Bittrex
 • Криптопия
 • HitBTC
 • Хуби
 • KuCoin
 • Litebit
 • Livecoin
 • ОК
 • Poloniex
 • Shapeshift
 • Sistemkoin
 • Upbit
 • Yobit

Причини за инвестиране в DigiByte

инвестиция в дигибайт

Има много причини потребителите да инвестират в крипто актив DigiByte, като се започне с факта, че обработката на транзакция отнема само около 15 секунди, за разлика от 10-минутното изчакване на Биткойн. За да добавят към сигурността, предлагана от платформата, създателите на DigiByte са внедрили DigiShield и MultiShield, поддържащи най-дългата блокчейн в света.

Сега DigiByte прави технологията достъпна за глобалните разплащателни системи, като позволява на търговци, потребители и общества по света. С DigiByte Gaming активът може дори да се използва в геймплея, като му дава дългосрочен потенциал и възможност да разшири стойността си. Тъй като обаче Bitcoin и други криптовалути процъфтяват, те могат да създадат конкуренция за DigiByte. В интернет има тези маркетингови снимки на Digibyte (DGB), които ги сравняват с Bitcoin и Litecoin:

digibyte-bitcoin-litecoin-blockchain

и

digibyte-dgb-bitcoin-btc-blockchains

и

digibyte-blockchain-обезщетения

И все пак, въпреки конкуренцията, DigiByte остава една от топ 100 на криптовалутите по пазарна капитализация, поставена директно в средата.

Закупуване и съхранение на DigiByte

как да си купя

В момента DGB се приема на множество криптовалутни пазари, включително Bittrex, Poloniex, Sistemkoin, HitBTC, Kucoin, Upbit и YoBit, където показва високи обеми на търговия. Никога не е имало първоначално предлагане на монети, въпреки че компанията е провела частен кръг за финансиране на проекта по проекта през декември 2014 г. с неразкрит семенен капитал.

Закупуване на DigiByte

За да закупят DigiByte, потребителите трябва да се регистрират на уебсайта на борсата, като Bittrex, Huobi или Poloniex. Binance обаче е друга история. През последните няколко години това се превърна в злощастна битка, въпреки че в докладите в края на 2018 г. се посочва, че DigiByte дори не е необходимо да бъде включен в списъка с Binance. През март 2019 г. Тейт дори заяви, че Binance Coin е „жетон за смучене на кръв“ и „парозит“.

CoinSwitch рекламира, че те имат начин потребителите да получат най-добрата цена за своите покупки. CoinSwitch е платформа за конвертиране на криптовалути. Потребителите могат да го използват и като начин за размяна на други криптовалути за DGB крипто.

Съхранение на DigiByte

DigiByte предлага портфейл, който е съвместим с всички операционни системи, което улеснява използването му от всяко съвместимо устройство. Портфейлът от DigiByte трябва да бъде изтеглен от официалния уебсайт. Съществуват обаче и множество портфейли на трети страни, които вече поддържат DGB, включително Coinomi, Ledger, Trezor, Guarda, Exodus, Satowallet и други.

Как да получите DigiByte (DGB) портфейл за цифрови активи

дигибайт портфейли

За да осигурят портфейл DigiByte, потребителите трябва да го изтеглят от официалния си уебсайт. Потребителите ще трябва да изберат портфейла въз основа на своята операционна система. В момента уебсайтът има опции за:

 • DigiByte Core Windows (32 и 64 бита)
 • DigiByte Core Mac OS X
 • DigiByte Core Linux (32 и 64 бита)
 • DigiByte Android
 • DigiByte iPhone & iOS
 • Портфейл DigiByte Go (разширение за Chrome)

След изтеглянето на портфейла той ще трябва да бъде инсталиран на устройството, където може да бъде отворен. Потребителите се съветват да приемат настройките по подразбиране и че времето, необходимо за синхронизиране на портфейла, може да е малко по-дълго. За най-добра защита архивирайте и портфейла.

Уебсайтът включва и портфейли на трети страни, които потребителите могат да изтеглят, за да съхраняват своите DGB, включително Trezor, Ledger, KeepKey, SafePal, Trezor, SecuX, Coinomi, Exodus, ABRA, Jaxx Liberty, OwnBit, EdgeWallet, Atomic, Trust, Satowallet. и Гуарда. Потребителите, които искат да видят допълнителни портфейли, могат да посетят DigiByteWallets.com.

Кой е Джаред Тейт?

Както споменахме, Джаред, базиран в Тексас компютърен програмист от Arco, Айдахо, е създателят на Digibyte и съавтор на книгата Blockchain 2035.

Джаред се занимава с биткойн от 2012 г., което през есента на 2013 г. той намери подобрения в изходния код на биткойн и не можа да внедри промените си, така че ние излязохме и създадохме DGB през 2014 г., след като неговите подобрения на основните биткойн протоколи бяха отхвърлени и ги приложи в новия дигитален актив, DGB.

Ето няколко видеоклипа с интервюта, които е правил:

и

и

Обобщение

Всяка криптовалута се създава с различна цел, тъй като всеки създател интерпретира текущ проблем с начин за решаване на този проблем. Цифровите валути дават възможност за незабавни транзакции и трансфери, които могат да преминат границите и дори са използваеми за услуги и физически стоки. Те обаче могат да бъдат ограничени до определени общности, като социални мрежи и онлайн игри. В края на деня, когато има хиляди крипто монети, от които можете да избирате, блокчейнът на Digibyte и криптовалутата DGB се фокусират върху скоростта, мащаба и сигурността и предлагат страстна общност, която на днешния пазар изглежда силно подценена и със сигурност ще се възползва от следващата бик бяга повече от повечето си конкуренти. Няма да се изненадаме да видим $ DGB и монетата Digibyte да бъдат топ 10-20 знак, като се имат предвид всички иновации и напредък, които те донесоха в екосистемата.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner