Начертаване на индийската блокчейн екосистема – доклад Coinpaprika & OKEX

Настоящият доклад е написан в съавторство от Coinpaprika & ОК Целта му е да сподели прозрения от глобална гледна точка за различни нови пазари, които бързо се разрастват в световен мащаб по отношение на обема на търговията. Този доклад е част от поредица, фокусирана върху крипто пазара на Индия.

Ние отдаваме движещата сила на развитието на индийския пазар на криптовалута на три основни фактора, а именно имигранти, финанси и държавни политики. Индия е един от най-бързо развиващите се крипто пазари, постепенно догонвайки развитието на криптовалутите. Очаква се глобалният пазарен дял на крипто транзакциите на индийския пазар да се увеличи значително през 2020-2022. Също така си струва да се отбележи, че конкуренцията между местните и световните големи крипто борси на индийския пазар ще става все по-ожесточена. Очаква се борсите да насочат фокуса си към повишаване на стабилността на техните деривативни продукти и предлагане на по-разнообразни канали за депозиране за потребителите.

За да обобщим, този доклад има за цел да анализира основните страни, участващи в развитието на индийския крипто пазар, както и краткосрочните и дългосрочните проблеми, които могат да срещнат. Надяваме се, че този доклад може да ви помогне да разберете по-добре причините за бързото развитие на индийския крипто пазар.

Индийското голямо търсене на парични преводи насърчава използването на криптовалута.

Криптовалутата има две основни изисквания за приложение в Индия. Първият се използва като трансграничен носител на парични преводи; втората е като средство за конвертиране в по-стабилна фиатна валута. Индия е най-голямата държава в света с изтичане на население, с над 17 милиона имигранти през 2019 г., последвани от Мексико и Китай.

Индия е страна със силни семейни връзки и голям брой имигранти генерират силно търсене на парични преводи към Индия. Размерът на паричните преводи от страна на индийските имигранти е най-високият в света през годините.

Глобалните такси за парични преводи са неравномерни. Високите такси за преводи в много африкански страни повишиха средната глобална стойност, което доведе до средна такса за парични преводи от 7,4 USD. Докато Индия е около 6,82 USD, малко под средното, поради огромното търсене на парични преводи в Индия, таксите за парични преводи в Индия през 2019 г. достигнаха 5,67 млрд. USD.

Индийското голямо търсене на парични преводи насърчава използването на биткойн.

Използвайки биткойн или други криптовалути, като XRP, като трансгранично платежно средство, индийският може действително да спести голям брой такси за парични преводи. Понастоящем Мексико е втората по големина държава за парични преводи след Индия, много значителен обем трансгранични парични преводи между мексиканското песо и американския долар се извършва чрез транзакции с криптовалута. Според

за блокчейн медии The Block, от 1-во тримесечие на 2020 г., обменът на криптовалути Bitso е завладял повече от 2% от пазара на парични преводи от САЩ до Мексико, дори испанският банков гигант Santander сега представя своето решение за плащане с Ripple в Мексико тази година, за да улови тенденцията.

Вярваме, че с отварянето на политиките Индия ще бъде следващото Мексико, а криптовалутата като трансгранично платежно средство ще направи голяма разлика на индийския пазар. Поради голямото търсене на парични преводи, това ще стимулира просперитета на растежа на цифровата валута в Индия за дълго време.

Криптовалутата като средство за конвертиране на индийска рупия в други по-стабилни фиатни валути.

Стойността на индийската рупия не е стабилна, особено по време на епидемията от COVID-19. Обменният курс между рупии и щатски долари продължи да се повишава, което води до постоянна амортизация.

Индия обаче има голямо търсене на щатски долари, като онлайн пазаруване на Amazon, абонаменти за Netflix и др. Независимо дали това се дължи на запазването на рупията или потребителското търсене, с постоянното обезценяване на рупията, индийците имат силна нужда да конвертират тяхната рупия в по-стабилна фиат валута.

Въпреки това, поради строгите валутни разпоредби е много трудно да конвертирате рупия директно в щатски долари. Следователно повечето индийци ще изберат да конвертират рупия в биткойн и след това в щатски долари чрез платформи за търговия C2C като LocalBitcoins и Paxful.

Както се вижда на графиката по-долу, обемът на търговията на C2C в Индия продължи да нараства, особено на Paxful. По време на епидемията обемът на търговия с рупии достигна нов връх. В допълнение към търговията с C2TC, голям брой рупии се обменят с биткойн чрез групи за чат, като WhatsApp, Telegram и Facebook, които след това се конвертират в щатски долари. За да се запази стойността на активите им, криптовалутата се използва като средство за конвертиране на рупия в по-стабилна фиатна валута в Индия.

Имайте предвид, че политическите фактори оказват силно влияние върху това действие. Когато икономиката започне да се движи към по-свободните и справедливи пазари, където индийците имат право да обменят щатски долари свободно, биткойнът ще стане ненужен за тях. Освен това, независимо дали криптовалутата се използва за трансгранично плащане или конвертиране в по-стабилна легална валута, индийският използва само криптовалута като среда. Той наистина генерира колосален обем на търговия, но не означава, че те ще държат Bitcoin или други криптовалути за дълго време.

Разхлабената политика насърчава развитието на криптовалута в Индия

В допълнение към горните две искания, разхлабването на правителствените политики също помага да се насърчи развитието на индийския пазар на криптовалути. От 4 март 2020 г. Върховният съд на Индия отмени банковата забрана на Резервната банка на Индия (RBI) срещу криптовалута, общият пазар на криптовалути в Индия отново стана проспериращ, особено отразено в обема на търговията на борсите.

От гледна точка на местните борси в Индия, като вземем за пример CoinDCX и WazirX, можем да видим, че от 4 март 2020 г. обемът на търговията нараства.

След разхлабването на политиката нарастването на обема на търговия не се отразява само на местните борси, но и на големите световни борси.

Според данни на Similarweb, през първото тримесечие на 2020 г. трафикът на уебсайта на основните борси от Индия се е увеличил. Сред тях посещенията на OKEx от Индия отбелязаха най-голям ръст, достигайки 545,56%. И според OKEx новорегистрираните потребители от Индия са се увеличили с 4100% през същия период. OKEX също разкри, че скоро ще пуснат платформа за търговия P2P в Индия, а индийските потребители ще могат да купуват Bitcoin 、 USDT и други криптовалути с индийска рупия чрез множество канали за плащане. В допълнение, класираният на второ място международен обмен Kraken също обяви, че ще се разшири до индийския пазар през 2020 г. Предвидимо е пазарната конкуренция в Индия да става все по-ожесточена.

Картографиране на индийската блокчейн екосистема

Понастоящем индийската криптовалутна екосистема все още се разработва и постепенно се подобрява по отношение на обмен, медии и основа.

През април 2018 г. Централната банка на Индия издаде циркулярна забрана за регулиране на финансовите институции да предоставят услуги на крипто бизнеса. Впоследствие банките закриха сметките на борсите за крипто активи, причинявайки значителни щети на крипто индустрията. Няколко борси са затворени поради банковото ограничение, като Koinex, Coindelta, Coinome и Zebpay. Останалите борси се справиха със забраната, като пуснаха платформи за търговия C2C, като WazirX, Buyucoin и Giottus.

От март 2020 г. Върховният съд на Индия премахна банковата забрана на RBI срещу криптовалута. Много борси са свързали отново банкови депозити, някои затворени борси се рестартират и някои нови борси ще отворят. По-долу са представени съществуващите борси в Индия.

WazirX

WazirX е основана през февруари 2014 г. и придобита от Binance през ноември 2019 г. WazirX е и една от най-големите местни борси за криптовалути в Индия. Той осигурява спот търговия, включително C2C и спот пазари.

В допълнение, WazirX също така помага на потребителите да конвертират фиатните валути в USDT, но има ограничения за сумата на конвертиране. В зависимост от размера на портфолиото на потребителите, те могат да закупят до 3000 USDT в една поръчка за покупка.

По отношение на депозита, потребителите могат да депозират INR чрез UPI / IMPS / NEFT / RTGS.

Средният обем на търговията на Wazirx достигна 2,8 милиона щатски долара през април 2020 г., от които 16% идват от BTC / INR; 14% идват от USDT / INR. Към днешна дата WazirX е най-голямата местна борса в Индия.

Bitbns

Bitbns е основана през декември 2017 г. Тя осигурява спот търговия, включително C2C и спот пазари. Предлага и маржин търговия с 1x ливъридж. Що се отнася до депозита, Bitbns поддържа множество опции за депозит, включително UPI, BHIM, Tez, Paytm, Phonepe, NEFT / IMPS / RTGS. През април 2020 г. средният обем на търговия на Bitbns беше близо 600 000 USD. Сред тях 51% идват от BTC / INR, а 39% идват от USDT / INR.

Coindcx

Coindcx е основана през април 2018 г. и е една от най-големите местни борси за криптовалута в Индия. Той осигурява спот търговия, фючърси и маржин търговия. Сред тях, фючърсите – известни като DCXfutures – се захранват от стратегическото си партньорство OKEx и в замяна на това, че осигуряват на OKEx опора на индийския пазар. Използвайки DCXfutures, индийците ще могат да търгуват с крипто деривати. По отношение на депозита, потребителите могат да депозират INR чрез IMPS или UPI. Ако потребителите не са завършили проверките на KYC, те могат да депозират / теглят само до 10 000 INR; Потребителите, проверени от KYC, могат да депозират до 1,00 000 INR & теглете до 2,00 000 INR.

Обемът на търговията на Coindcx се увеличи в края на април 2020 г., като средният обем на търговията за 24 часа се поддържа на 200 000 щ.д. Сред тях 85% от обема на търговията се допринася от BTC / INR.

ZebPay

ZebPay е основана през октомври 2014 г., а през септември 2018 г. обяви закриване на операциите, обвинявайки това в правилата на индийското правителство за криптовалутите. През март 2020 г. ZebPay отвори отново в Индия. Осигурява спот търговия, включително пазар C2C (INR & AUD) и спот пазар. По отношение на депозита, потребителите могат да депозират INR чрез NEFT, RTGS или IMPS. След възобновяването нарастването на обема на търговията на ZebPay е силно и средният му обем на търговия достига 1,2 милиона щатски долара през април 2020 г., от които 73% идват от BTC / INR.

Други

Освен това има много други борси за криптовалути в Индия:

Обобщение

Множество движещи сили насърчиха бързото развитие на индийския пазар на криптовалути, включително

  • Голямото търсене на парични преводи в Индия насърчава използването на криптовалута;
  • Криптовалутата като средство за конвертиране на рупия в по-стабилни фиатни валути;
  • Разхлабване на правителствената политика помага за насърчаване на развитието на пазара на криптовалути в Индия.

Въз основа на горепосочените фактори, обемът на търговия на местните индийски борси, като WazirX, CoinDCX, Zebpay и др., Скочи рязко заедно с големите световни борси като OKEx, Kraken, Bitstamp и др. Трафикът от Индия също нарасна в първото тримесечие на 2020 г. Предвидимо е пазарната конкуренция в страната да стане все по-ожесточена през 2020 г..

Но можем да видим и някои краткосрочни и дългосрочни проблеми на индийския пазар. В краткосрочен план, поради настоящата липса на регулаторна яснота, някои банки продължават да отказват услуги на крипто борси. Пазарът на криптовалути се нуждае от по-благоприятни регулаторни политики, включително данъчни задължения. В дългосрочен план, независимо дали криптовалутата се използва за трансгранично плащане или за конвертиране в по-стабилна легална валута, биткойнът се използва там не като съхранение на крайна точка на стойност, а по-скоро като канал, така че няма да бъде държан за дълго време. И това също е силно повлияно от политически фактори. Това означава, че когато икономиката се насочи към по-свободен и справедлив пазар, биткойнът вече не е необходим за индийците. Но дори и като полезен знак, търсенето на биткойн драстично се е увеличило в страни, където фиатната валута е обезценена значително. Ще продължим да наблюдаваме.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner