Файлове за вярност за Bitcoin ETF-подобен фонд и Libra Nabs DC ветеран

Най-големите истории от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Криптовалутният свят не спира да се движи и тази седмица не беше изключение. Видяхме как се регистрира нов продукт, фокусиран върху инвестициите, Bitcoin (BTC), нов гигант влезе в крипто копаещото пространство, Асоциацията на Везните пореше друг държавен служител и още. 

Проследете какво сте пропуснали в тази седмица в изданието на OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Fidelity подаване на нов фонд, фокусиран върху BTC, за институционални инвеститори

Fidelity Investments Inc., голяма американска мултинационална корпорация за финансови услуги, подаде документи документи с Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати за стартиране на нов фонд, фокусиран върху BTC, наречен Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Минималният размер на инвестицията е, както е отбелязано в заявката, 100 000 щатски долара – насочвайки я твърдо към институционални инвеститори, които напоследък са изложени на излагане на цифрови валути в сила.

Ключови продукти за внос

  • Привържениците на биткойн отдавна са насочили вниманието си към борсово търгуван фонд, обикновено наричан ETF. Въпреки че заявленията за такъв продукт многократно са били отхвърляни от SEC, новият фонд, фокусиран върху BTC, може да действа като друга жизнеспособна алтернатива за институционалната тълпа.
  • Някои в пространството 401 (k) са достатъчно оптимистични да го направят отбележете техните очаквания че фондът на Fidelity може да достигне 1 милиард долара активи под управление.

Digital Currency Group навлиза в крипто копаещото пространство с Foundry

Digital Currency Group, известна фирма за крипто рисков капитал, която най-вече оперира Grayscale Investments, Genesis и CoinDesk, се присъединява към индустрията за копаене на криптовалути чрез ново дъщерно дружество. Наречена леярна, базираната в Рочестър, Ню Йорк компания ще се занимава с добив, залагане, финансиране на хардуер, снабдяване с оборудване и консултации.

Digital Currency Group планира инвестирайки повече от 100 милиона долара в дъщерното си дружество до края на следващата година.

Ключово за внос

  • Индустрията за добив на биткойни е доминирана до голяма степен от операции в Китай, които притежават претенции за 65% от общия хешрейт на първата и най-важната криптовалута. Леярницата може да помогне на северноамериканските миньори да претендират за по-голям пазарен дял от сегашното приблизително 8%.

Китай доминира в индустрията за добив на биткойни. Източник: Център за алтернативни финанси в Кеймбридж

Асоциация Везни наема бивш юридически ръководител на Националната сигурност

Асоциацията Везни – групата зад свързаната с Facebook цифрова валута, Везни нает бивш главен юрисконсулт на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Стив Бънел като негов главен юридически директор.

Ключови продукти за внос

  • Наемането на Bunnell илюстрира непрекъснатия натиск на Асоциацията на Везните да спечели благоволението на американските законодатели чрез наемане на бивши държавни служители. Той ще замени бившия директор на мрежата за борба с финансовите престъпления.
  • Бунъл има предишен опит с поверителността и сигурността на данните в адвокатската кантора O’Melveny & Майерс, който действаше като съветник по създаването на Съвета за крипто рейтинг. Като такъв, той може да донесе необходимия опит на Везните след множество проблеми с поверителността на данните от Facebook през последните години.

ShapeShift съди за щети след вътрешна работа

ShapeShift съди бившия старши инженер Азамат Мухиддинов за вреди, причинени от очевидната кражба на 900 000 долара в BTC чрез злонамерен софтуер. Съобщава се, че обвиняемият вече е изплатил обмена на цифрови активи чрез банкови преводи, BTC транзакции и торби, пълни с пари.

Гражданският иск е бил подадена във Федералния окръжен съд на Колорадо.

Ключово за внос

  • ShapeShift преди това изпитваше не-различно "вътрешна работа" през 2016 г., което показва, че борсата може да се наложи да засили вътрешната си сигурност.

Американските дела завеждат дело срещу предполагаеми криминални сметки в Северна Корея

Американските прокурори имат заведе дело за отнемане срещу 280 сметки за криптовалута с предполагаеми връзки със спонсорираните от Северна Корея криптовалутни хакове и пране на пари.

Въпросните хакове включват кражба на 272 000 щатски долара от неназована борса и кражба на 2,5 милиона долара от борса в САЩ. Откраднатите средства се твърдят, че са измити от китайски търговци на борсата с история на пране на пари, свързано с крипто.

Ключово за внос

  • Сред изданията за новини, фокусирани върху криптовалутата, отдавна се разпространява, че финансираната от държавата мрежа за хакерство на криптовалути в Северна Корея е обширна. Това ново оплакване може да освети по-ярка светлина върху вътрешните механизми на мрежата с очевидни престъпления.

 

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner