Добре е да сме различни – Crypto в Мексико

Пазарът на криптовалута и технологията на блокчейн в Латинска Америка се увеличават. Statista – един от водещите портали за статистика в света, разкри, че Латинска Америка е регионът с най-много потребители на крипто в света. Според проучването, десетте най-ангажирани държави са Бразилия, Колумбия, Аржентина, Мексико и Чили.

Радваме се да поканим г-н Coin (@mrcoinmx в Twitter) да сподели с нас повече за крипто в Мексико!

1. Можете ли да ни кажете за крипто културата във вашата страна?

В Мексико иновациите и предприемачеството са състояние на духа, с което се раждаме. За съжаление в областта на крипто все още не е детониран, както се очаква.

Правителството и университетите получават по-голям интерес по теми, които са свързани с Fintech и развитието всеки ден, а поради създаването на нови данъчни закони мексиканците търсят нови възможности, като например закупуване на биткойн, за да защитят инвестициите срещу идващата криза.

Ето пример, в началото на годината националната валута имаше цена от 18 песос за долар, днес тя е почти 24 песос за долар; мексиканско песо претърпя девалвация от 6 песос за 6 месеца, това означава, че е загубило 1/3 част от стойността си по отношение на долара.

Като основател на Blockchain общност вярвам, че тази криза (икономика, правителствени закони и Covid) ще ни доведе до BUIDL силна екосистема, възприемаща нови технологии, като DeFi най-интересните теми, които членовете на общността Mr.Coin търсят и искат.

2. Можете ли да споделите с нас някои успешни крипто приложения във вашата страна?

Един от членовете на общността Mr.Coin изгради успешен бизнес, базиран на Blockchain, наречен Binde.io, което е стартъп, който предлага B2B услуги за автоматизация на договори и управление на доказателства. Те разработват решения за подхранване на доверието между бизнес партньори, от автоматизация на договори до управление на доказателства, които позволяват на партньорите да проверяват съответните събития в своите транзакции с помощта на BitcoinSV Blockchain.

3. Какво правят хората с техните крипто, HODL ли са, или търгуват?

Повечето от хората търгуват с него, но с възхода на DeFi започват да използват платформи за подреждане и кредитиране, за да имат повече доходи.

4. Колко популярна е крипто във вашата страна?

Биткойн, етер и токените, които намирате в местните борси, са най-популярни. Понякога това се превръща в мейнстрийм, например когато Bitcoin Moons 20% или когато спадне с повече от 15%.

5. Какъв е възгледът на вашата държава относно крипто регулирането?

За съжаление хората, отговарящи за регулациите, не го разбират на 100%, знаят, че тази CryptoBlockchainRevolution ще промени много аспекти на глобалния живот, затова имаме първия закон за fintech в света, но проблемът е, че това не помага на екосистемата до BUIDL.

6. Попитайте приятеля или семейството си, ако те изберат да приемат 50 USD или 1 BTC в момента, който предлагате, какъв ще бъде отговорът им?

Всеки знае, че биткойнът има голяма стойност, така че мога да кажа, че всеки ще избере 1 BTC, особено ако пита моите приятели и семейството.

7. Има ли банкомати за биткойн във вашата страна?

Да, има един, близо до мястото, където живея.

8. На скала от 1 до 10 (10 е най-лесният), как бихте оценили удобството и достъпността на хората да купуват биткойн с фиат?

Зависи много от това колко информация се интересувате от предоставянето (KYC) или от нивото на знания, с които трябва да промените фиата за биткойни с помощта на P2P, банкомат, борси, извънборсови платформи и т.н. Ето защо се фокусираме върху ежемесечна среща за научете на все повече хора опции за достъп до този криптосвят. Във всеки ъглов магазин като OXXO можете да депозирате пари в портфейла си за обмен, за да купите биткойн. Така че отговорът ми ще бъде 10.

9. Кои са обменните борси за инвеститори / търговци в Мексико? и защо?

В Мексико имаме поне пет крипто борси, но повечето потребители използват само един от тях.

Смешно е, защото таксите, които често плащаме на тази борса, не са конкурентни. Доверието, което е спечелено с маркетинговите кампании, е достатъчно за потребителите да продължат да ги използват, но когато потребителите разберат, че могат да получат по-добри услуги и продукти с борси като OKEx, където могат да генерират полезност, като спестяват Cryptos в очакване на сделка , плащайки по-малко такси и адекватни инструменти за търговия за тези, които търсят по-добър опит, те преминават да използват по-често този обмен.

11. Има ли някакъв план за действие с университети, правителство или общности за ускоряване на приемането на блокчейн?

Да, стигнахме до някои местни университети и Blockchain проекти от Азия, за да работим рамо до рамо, носейки знания на студентите, след като covid свърши.

И накрая, можете ли да предоставите един цитат или обобщение за нашите читатели, как мислите, че бъдещето на крипто ще бъде като във вашата страна?

"Blockchain е в ранните стъпки, точно като големия взрив, който виждаме само началото на едно прекрасно бъдеще"

последвам Господин Монета в Twitter, за да получите повече информация за крипто в Мексико!

Следвайте OKEx Academy в Twitter, ако имате въпроси към нас:

Регистрирайте се и депозирайте или търгувайте минимум 10 USDT, за да спечелите 3 USDT награда за нов потребител!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner