Bitmain урежда правния спор, пуска се нов майнер на Ethereum ASIC

Седмичен преглед на блокчейн и криптовалутни новини от Китай и Хонконг

Изображение на китайски пазар

Добивът на криптовалута зае централно място тази седмица в Китай и Хонг Конг. Продължителните правни спорове между съоснователите на Bitmain Джихан Ву и Микрей Джан постигнаха споразумение, свързано с покупката на 600 милиона долара на дяловия пакет на Wu в Bitmain.

В други новини, свързани с копаенето, Крис Джу от INBTC сподели трите си прогнози за криптовалутната индустрия за следващите пет години. Междувременно конкуренцията за добив на Ethereum се засилва тази седмица, тъй като Linzhi Inc. започва да пуска най-новия си модел за добив, Phoenix.

Ето всичко, което може да сте пропуснали по отношение на тези истории и още много, в изданието на OKEx Insights от Китайския пазарен часовник от тази седмица.

Съдебната битка за Bitmain достига до 600 милиона щатски долара

Това беше съобщава че съоснователите на Bitmain Джихан Ву и Микри Джан са постигнали споразумение от 600 милиона долара след продължителни правни спорове за контрола на известната компания за копаене на криптовалути. Като част от споразумението, Ву ще се оттегли от управлението на Bitmain. Той ще поеме пула за копаене на BTC.com и задграничните центрове за копаене на Bitmain. Жан, от друга страна, ще поеме миньорския пул на Antpool и майнинг фермите на Bitmain в Китай.

Структурната промяна изисква закупуването на дяла на Wu в Bitmain за 600 милиона долара, който Жан временно ще ипотекира, за да завърши акциите си. Според Sequoia Capital, медия в спора, настоящите условия на споразумението се очаква да бъдат ратифицирани на предстоящото събрание на акционерите на Bitmain на 28 декември. Като част от споразумението, Zhan възнамерява да завърши първоначално публично предлагане за Bitmain в САЩ преди края на 2022г.

Ключови продукти за внос

  • Може да се наложи Bitmain да пусне нови модели за добив, за да финансира сетълмента.
  • Успешното IPO би облекчило опасенията за ликвидност от инвеститорите на Bitmain.

Основателят на INBTC очертава три тенденции за крипто копаене

Крис Жу, основателят на базиран в Китай майнинг пул INBTC, споделени неговите прогнози за минната индустрия през следващите пет години. Той очерта три основни тенденции:

  1. Крипто копаещата индустрия ще бъде доминирана от институции, което означава, че копачите на дребно са по-малко склонни да оцелеят.
  2. Крипто майнинг индустрията ще бъде регулирана – по отношение на данъчно облагане, одити и удостоверяване.
  3. Доставчиците на енергия ще доминират в търсенето и търсенето на крипто копаенето, докато Китай ще остане "оптимално" място за крипто миньори, за да продължат бизнеса си.

Ключово за внос

  • Около 70% от компаниите за крипто добив в Китай са регулиран. Майнинг фермите в Китай трябва да се съобразяват с разпоредбите на Националната комисия за развитие и реформи.

Linzhi Inc. пусна нов майнер на Ethereum ASIC

Linzhi Inc., базирана в Китай компания за копаене на крипто, има започна пуска нов миньор на Ethereum ASIC, наречен Феникс. Според a демонстрация пуснат от пула F2, Phoenix изпревари съперника си A10 Pro ETH майнер на Innosilicon по отношение на процесорна мощност и енергийна ефективност.

Ключово за внос

  • Докато Ethereum претърпява прехода си от доказателство за работа към доказателство за залог, Phoenix ще се нуждае от увеличаване на размера на паметта или компонентите за резервни части. В противен случай добивната машина ще остарее след фаза 1.5 на Ethereum 2.0.

Световната банка предупреждава Китай да не оттегля бързо стимула

Седмицата беше в застой за фондовите пазари в Хонконг и Китай. Към момента на пресата, Shanghai SE Composite и CSI 300 в момента се търгуват на 3 385 и 5 014 – със седмични печалби съответно от 0,54% и 1,21%. В Хонг Конг индексът Hang Seng спадна с 0.84% ​​тази седмица и в момента възлиза на 26 238.

Седмицата беше в застой за основните индекси на акции в Китай и Хонг Конг. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

В последната икономическа актуализация за Китай, Световната банка казах че Китай трябва да поддържа парична политика за приспособяване и да избягва всякаква "значително свиване" във фискалната политика през 2021 г., за да запази икономическото си възстановяване по пътя.

Ключови продукти за внос

  • Най-големият риск за икономическото възстановяване на Китай ще бъде възраждането на коронавируса през следващата година.
  • Нарастващите инвестиции от частния сектор и по-силните разходи на домакинствата може да са основните двигатели на икономическия растеж на Китай през следващата година.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner