AMA Recap: CoinGecko & Defi Повторно посещение на бъдещето на финансите – Defi със съоснователи на CoinGecko

На 21 април 2020 г. бяхме много развълнувани да имаме сесия Ask-Me-Anything със съоснователи на CoinGecko: Боби Онг и TM Lee, за да обсъдим възгледите им за Дефи и книгата, озаглавена „Как да Дефи“, написана от CoinGecko.

CoinGecko е сайт за класиране и оценка на криптовалути, който има количествени и качествени данни, разбити за редица различни показатели. Прилаганите показатели включват последователи в Twitter, абонати на Reddit, общност на монети, цена на атака 51, брой разработчици, работещи върху монетата и много други, за да се предложи общ резултат на монетата и рейтинг за всяка категория.

Този AMA е разделен на две части, където CoinGecko беше помолен да сподели мнението си за Defi, последвано от нагрято Q на живо&А в нашата група.

Секция 1

Въпрос 1: DeFi е една от най-горещите теми в блокчейн пространството в момента. Може ли CoinGecko да сподели вашите мнения за DeFi с нас? Смятате ли, че DeFi ще наруши съществуващата финансова система? Какво представлява подходът CoinGecko към сектора DeFi?

А1: Да, смятаме, че DeFi има наистина голям потенциал в криптопространството и има шанса да промени начина, по който хората се възползват от финансови услуги в бъдеще.

В момента всичко изисква централен посредник. DeFi има потенциала да премахне този посредник. Премахването на посредниците може да доведе до по-евтино и по-бързо предоставяне на финансови услуги.

В момента пространството DeFi ни накара наистина да се интересуваме и ние го наблюдаваме отблизо, за да видим как можем да участваме активно.

Принуждаваме се да има много данни, специфични за DeFi, които биха представлявали интерес за крипто общността. И обмисляме скоро да добавим раздел DeFi към CoinGecko.

За тези от вас, които се интересуват от DeFi и търсят къде да започнат, ние вече започнахме, като публикувахме първата книга на DeFi, публикувана някога, наречена "Как да DeFi".

За ограничено време можете да го получите безплатно https://landing.coingecko.com/how-to-defi/ (https://landing.coingecko.com/how-to-defi/) и да научите всичко за DeFi all на едно място!

Въпрос 2: CoinGecko, в неспециализиран мандат, "Как мога да спечеля пасивен доход с $ DeFi?"

А2: С лихвените проценти, които в световен мащаб падат до нула (или отрицателни в някои страни), банковите фиксирани депозити сега плащат много малко. Приложенията DeFi вече предоставят на потребителите по-висок лихвен процент, което ви позволява да печелите пасивни доходи. Например, на Compound можете да печелите до 8% от вашите DAI депозити в момента.

Въпрос 3: Доверието и сигурността са най-важното нещо в крипто. Наскоро пуснатият протокол Defi dForce. Какъв съвет бихте дали за избягване на тези ситуации в бъдеще?

A3: Нашето предложение към потребителите би било да използват само приложения DeFi, които са били одитирани и да се опитват да направят възможно най-много изследвания върху акцента върху сигурността на тези услуги.

Другият подход е да се намерят и използват популярни услуги DeFi, които съществуват от по-дълъг период от време. Въпреки че рискът е налице, популярните приложения DeFi са много тествани от потребители и членове на общността, вместо от нови приложения DeFi.

По пътя вероятно ще видим и по-масово приемане на децентрализирана застраховка като Nexus Mutual и Opyn, предоставящи застрахователни опции за потребителите на DeFi.

Това намалява потенциала ви за печалба, но поне сте донякъде защитени.

Поради зараждащия се етап на DeFi или дори на цялата блокчейн индустрия, винаги ще има рискове.

Като потребители трябва да сме наясно с това и да се постараем да ги смекчим. Поради това само слагайте пари, които можете да загубите, не слагайте всичките си яйца в една кошница.

Въпрос 4: Ще премине ли CoinGecko към DEFI? От услугата за проследяване на монети, влизаща в Дефи. Как е възможно това?

A4: Имаме големи планове за крипто индустрията. Бяхме първият агрегатор на данни, който проследява крипто деривати – ние проследяваме вечните суапове и фючърси от различни борси от миналата година – https://www.coingecko.com/en/derivatives

Също така бяхме първият агрегатор на данни, който излезе с решение за отстраняване на проблема с фалшивия обем, разпространен сред много борси. Видяхме, че на обемите на много борси вече не може да се вярва и въведохме този показател, наречен Trust Score, където сортираме борсите, изброени в CoinGecko, като използваме комбинация от показатели като уеб трафик, дълбочина на поръчката, разпространение на оферти / запитвания, качество на API и много други. Можете да прочетете повече тук: https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

Блокчейн пространството продължава да обновява всеки ден и ние правим всичко възможно, за да сме в крак с времето и да проследяваме каквито и да е развития, които се случват в това пространство!

CoinGecko (https://www.coingecko.com/en/derivatives)

В5: Планирали ли сте да търсите партньорства? Или смятате, че това, че „бъдете себе си“ прави CoinGecko по-надеждна платформа?

A5: Определено, ние винаги търсим добрите партньори да работят заедно, което може да бъде от полза за по-широката крипто общност, а също и взаимно помежду си.

В миналото сме работили с различни партии като Kyber Network, Chainlink, AMLT Network, Axie Infinity, Decentraland и много други.

В резултат на това една по-широка общност вече е наясно с незаменими жетони, оракули, обмен на надлежна проверка, наред с други, които са относително нови концепции в пространството.

По отношение на партньорството, ние поддържаме принципите си да бъдем независим агрегатор на данни, като същевременно поддържаме децентрализирания дух на блокчейн индустрията, докато работим с партньори.

В6: Чел съм някъде за "Как да Дефи" написано от вас, но не съм го чел. И така, можете ли да обобщите съдържанието му? Ще го прочета подробно след AMA сесията.

A6: Определено! „Как да DeFi“ е първата публикувана книга, обхващаща екосистемата DeFi. Ако сте чували за DeFi, но не знаете откъде да започнете, това е идеалната книга за вас!

Тази книга е пълна с кратки и изчерпателни ръководства стъпка по стъпка за започване на работа с различните приложения на DeFi. Това е кулминацията на часове изследвания, както и безброй безумни сесии за писане от екипа на CoinGecko. Книгата разглежда различните секции на DeFi, като децентрализирани стабилни монети, децентрализирани платформи за кредитиране, децентрализирани борси, децентрализирани деривати, децентрализирани лотарии и др. Влиза в подробности и разглежда проекти като Maker, Dai, Compound, Synthetix, dydx и много други.

Тази книга е на цена 14,99 долара, но ние наистина искаме да благодарим на всички наши прекрасни поддръжници (да, вие!) За оказаната ни подкрепа. По този начин ще направим тази книга достъпна за безплатно цифрово изтегляне до 30 април 2020 г. Вземете я сега – https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

Въпрос 7: Мисълта за DEFI като бъдещето на Blockchain всъщност беше, а не ИСТИНА. Какво искам да кажа е: Как бихте могли да очаквате доверие във финансирането, когато Millions HACK наскоро? Надявам се, че можете да направите математиката, загубата срещу печалбите?

A7: Действително DeFi претърпя няколко експлоата през последните няколко месеца, да не говорим за неотдавнашния хак на Dforce за $ 25 милиона миналия уикенд, който беше най-големият.

Изглежда, че има проекти на DeFi, които са настрани от важността на сигурността или по-скоро поради новостта на това пространство, някои сценарии не се очакват. Един пример може да бъде експлоатацията на флаш заеми.

Днес проектите на DeFi, които виждаме, че много от тях държат милиони долари средства на потребителите, трябва да имат висока степен на отговорност и екипът трябва да извърши одит на интелигентни договори, за да намали този риск, за да може това пространство да продължи напред.

Като ранни възприематели на DeFi, рисковете трябва да се очакват и да се намалят, доколкото е възможно.

Днес DeFi е все още много опасен и рисков. Въпреки че има добра перспектива да формира бъдещето, човек трябва да вложи само пари, които те могат да си позволят да загубят.

Когато видите услуга, обещаваща висока възвръщаемост, тя крие огромни рискове.

Видяхме как DeFi въведе някои нови идеи като децентрализирана стабилна монета, кредитиране, заемане и т.н. И се надяваме с времето нещата да се подобрят, за да бъдат готови за по-големия пазар на бъдещето.

Следващата естествена еволюция най-вероятно ще бъде застраховка като Nexus и Opyn, която може да помогне на потребителите да намалят рисковете си и да помогне на проектите да разгледат сигурността в по-сериозен тон.

В8: Какво мислите за бъдещето на DEFI и STABLECOIN?

A8: Мисля, че stablecoin ще види много интересна роля в бъдещето на DeFi. Видяхме как централните банки по цял свят се карат да пуснат скоро своите цифрови валути на Централната банка (CBDC). Китай изглежда изпреварва състезанието с макети на техните DCEP, които се разпространяват онлайн. Има много слухове за централните банки, които искат да забранят стабилните монети, тъй като те разглеждат това като заплаха за собствената си CBDC.

Наистина децентрализираната стабилна валута може да бъде решението, което ще ни е необходимо, за да се противопоставим на тази заплаха и правителствата трудно ще спрат подобно развитие, ако е наистина децентрализирано. Вярвам, че в бъдеще ще видим по-децентрализирани проекти за стейбкойн, които да оспорят господството на Дай.

Въпрос 9: Сега, когато cmc е купен от борса, вие изглежда сте лидерът във вашия район, поздравления.

A9: Благодаря! Да, CoinGecko сега е най-големият независим агрегатор на данни в света. Ние работим от началото на 2014 г. и възнамеряваме да останем неутрални и да продължим да разрастваме CoinGecko, като проследяваме прозрачно различните източници на крипто данни.

Поддържането на целостта на данните е нещо, в което вярваме силно. Ние бяхме първите, които въведохме Trust Score миналата година, за да измерим по-добре реалната ликвидност на борсите, за да разрешим масовите проблеми с търговията с пране, преобладаващи в това пространство.

Тази година ще видите как проследяваме повече показатели за данни, за да подобрим още повече прозрачността на данните в индустрията.

Както виждате, тази индустрия е доста нова, все още има много предизвикателства и много нерешени проблеми.

Нови иновативни идеи се въвеждат всеки ден и нашата задача е да ги индексираме, така че по-широката крипто общност да може лесно да ги разбере!

Трябва да се направи много.

Въпрос 10: Как CoinGecko може да допринесе за развитието на DeFi? Какъв проект смятате, че може да ни изненада тази 2020 година?

A10: CoinGecko има за цел да помогне на хората да разберат потенциала за DeFi. Ето защо написахме книга за начинаещи за DeFi със заглавие "Как да DeFi". Това е книга от 200 страници, съдържаща над 26 000 думи и дава добър преглед на екосистемата DeFi. Книгата предоставя и ръководство стъпка по стъпка за използването на някои от най-популярните приложения DeFi, за да можете бързо да започнете. Това беше книга, която искахме да съществува, когато за първи път разгледахме DeFi. Тъй като няма такъв, поехме инициативата да го напишем. Изтеглете го сега безплатно до 30 април (след това $ 14,99) от https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

Сесия 2 – Въпроси на AMA на живо:

Q1: Какво означава „COINGECKO“?

А1: Монета = това го знаете

Гекон = &# 129422;

Въпрос 2: Предоставя ли Coingecko API услуги за показване на данни на уебсайтове? Ако е така, можете ли да използвате тези API данни в търговската мрежа?

A2: Да, нашият API е безплатен и може да се използва за търговски цели

Въпрос 3: Масовото приемане е проблем за блокчейн проектите. И така, как #CoinGecko ще реши този проблем, за да постигне осиновяване в действителност?

A3: В CoinGecko се опитваме да помогнем на хора, които не следят отблизо индустрията на блокчейн, чрез обучение по съдържание.

Едно от най-последователните ни усилия би бил нашият тримесечен отчет, който можете да намерите на https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

И сега наскоро издадохме книга за DeFi, която можете да получите безплатно на https://landing.coingecko.com/how-to-defi

Очаквайте повече образователни материали и книги да идват от нас и ние се надяваме, че това ще помогне на основните потребители да разберат крипто и блокчейн – за по-широко приемане.

Освен този нашият API (coingecko.com/api), който е един от най-добрите API, които можете да намерите на пазара, е свободно достъпен, който помогна за задвижването на много блокчейн приложения в екосистемата. Това за нас помага на общността да расте като цяло.

В4: Какви са постиженията, които coingecko е постигнал по време на научноизследователска и развойна дейност? @bobbyong @tmLeeLtm

A4: Отдавна публикуваме тримесечните си отчети. За пръв път се вгледахме в това през 2017 г. Вижте най-новия ни отчет за първото тримесечие на 2020 г. тук – https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

В5: Какви такси coingecko начислява, за да изброи монети? В2. Как API на coingecko са по-добри в сравнение с CMC, крипторанкове кои видове допълнителни функции ще получим от coingecko?

A5: не се начислява такса за изброяване на монети в CoinGecko.

API на CoinGecko има най-изчерпателната база данни за монети – можете да получите всякакви малки токени, включително DeFi токени като cDAI. Също така се използва от много страни като Etherscan, Myetherwallet, Mycrypto, Trezor и много други. И да не говорим, нашият API е безплатен! Научете повече тук: coingecko.com/api

В6: Какво представлява рейтингът на доверието на Coingecko? От какво зависи той?

A6: CoinGecko Trust Score е смесена формула, която комбинира борсова ликвидност, уеб трафик, API оценка, за да се установи дали борсата е надеждна и ликвидна за използване. Той е предназначен да помогне на нашите потребители да намерят най-добрата и най-ликвидната борса за търгуване при търсене на монети на coingecko. Имаме много подробности за това на https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

В7: Какъв е вашият опит и как стигнахте до идеята да създадете своя проект?

A7: Моят опит е в компютърните науки, докато Боби има опит в икономиката. И двамата наистина се интересуваме от биткойн и блокчейн и видяхме празнина за агрегатор на данни, който трябва да бъде попълнен. Вместо да чакаме някой да го направи, решихме, че трябва да опитаме!

В8: Какъв е вашият план за 2020 г.?

A8: Планирахме много за 2020 г. Не можем да разкрием всичко сега, но вече направихме много досега. Стартирахме нашия CoinGecko Store, CoinGecko Podcast, CoinGecko Virtual Meetup, CoinGecko Q1 Report, CoinGecko Earn, How to DeFi book. Всичко това само за 3,5 месеца в годината. Ще пуснем още неща през останалите месеци на годината, така че следете!

Въпрос 9: Имате ли планове да подчертаете някои крипто като „препоръчани от Gecko монети“? Както знаете, повечето хора са нови за крипто и ако можете да предоставите допълнителна информация за това кои монети с оглед се очаква да бъдат горещи през следващите месец / години, това ще бъде ценно за потребителите.

A9: Това е интересна идея, но нещо, което трябва внимателно да измислим. В момента нямаме такива планове, тъй като вярваме, че потребителите трябва да се обучават и да научат какви са предимствата от закупуването на всяка монета. Ние предоставяме учебния материал и потребителите се учат и избират сами.

Въпрос 10: Какви проблеми виждате да се случват в индустрията на блокчейн в днешно време и как цели вашият проект да реши тези проблеми?

A10: Някои от проблемите, с които се сблъскваме ежедневно, биха били целостта на данните. Има много точки с данни като завишен обем, декларация за надута доставка и т.н. и нашият екип работи много усилено, за да създаде рамка и да изгради функции за справяне с тези проблеми.

Можете да видите някои от тях в действие с Trust Score, както и падащо меню откъде получаваме доставката за прозрачност.

Освен това, като цяло пространството винаги се развива с нови продукти. Един пример са деривати като безсрочни и фючърсни договори. Никога не очакваме да индексираме тази информация и сега го правим.

След това има DeFi, заем и т.н. .. винаги се въвеждат нови иди и ние трябва да намерим начин да научим общността за това и да ги индексираме

В11: Каква е връзката между coingecko и OKEx?

A11: Ние си сътрудничим по куп неща като този AMA тук, а също така OKEx е рекламодател в CoinGecko

Q12: Дали CoinGecko е добро място за новите в крипто света да научат за това & осигурете им по-голямо удобство с технологията & екосистема? Ако е така, какво предлага CoinGecko крипто новодошлите? Ако не толкова, планирате ли да направите платформата си по-добро обслужване на едно гише за включване на нови потребители?

A12: Работим за подобряване на това. Нашата книга „Как да дефинираме“ е първата стъпка, която се надяваме да направи блокчейн технологията по-достъпна за начинаещи. Следете, докато разработваме повече планове през следващите месеци &# 128522;

В13: Можете ли да ни кажете как CoinGecko ще определи правилната информация за ликвидността на борсата & Обем на монетите? Особено как системата за измиване на търговия / фалшив обем се изключва от системата Coingecko?

A13: Нашият подход към решаването на този проблем е въвеждането на Trust Score. Например, вместо да подреждаме борсите по обем за даден знак, ние го правим въз основа на нашата смесена формула https://www.coingecko.com/en/coins/0x#markets

Ако се интересувате от по-задълбочени данни, можете също да видите дълбочината и разпределението на книгата с поръчки, които са два ключови атрибута за ликвидността на борсата. Това е, което използваме за изчисляване на оценката на доверието, наред с други.

Правим всичко възможно, за да помогнем на нашите потребители да се ориентират към борсите, които според нас имат най-добра ликвидност въз основа на различни показатели

В14: API в Ckingecko наличен ли е само за разработчици на портфейли? Или мога да го използвам?

A14: Всеки може да използва нашия API на coingecko.com/api

Въпрос 15: По време на Covid-19 колко проекта на CoinGecko бяха засегнати и какви бяха мерките за преодоляване?

A15: Докато светът се задържа, ние сме щастливи да продължим да работим както обикновено, тъй като членовете на нашия екип са свикнали да работят от вкъщи. Пръстите, скръстени в краткосрочен план, би трябвало да можем да продължим съответно с разработката на нашите продукти и да продължим да подкрепяме нашите клиенти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner