Yearn.finance proposa un compromís entre el desenvolupament futur i la ideologia de Bitcoin

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Imatge DeFi Digest

La pressió dels venedors va continuar aquesta setmana i les finances descentralitzades no van ser immunes. El valor total bloquejat en els productes DeFi va caure fins als 21.922 milions de dòlars el 21 de gener, tot i que va recuperar les pèrdues en els darrers tres dies fins arribar als 25.81 milions de dòlars per temps de premsa.

A més, el volum mitjà setmanal de negociació d’intercanvis descentralitzats va caure un 11% i es va situar en els 1.7900 milions de dòlars, en el moment de la redacció d’aquest article. Uniswap va continuar liderant entre DEX amb una quota de mercat del 41%.

El volum total d’endeutament de l’esfera creditícia DeFi també va caure un 4%, ja que Compound va mantenir el domini del mercat en aquest sector amb una quota del 48%. Curve va mantenir el seu lideratge com a grup de liquiditat més gran, amb un augment setmanal del 17%, amb un valor total bloquejat de 1.322 milions de dòlars.

La mitjana setmanal de volums de negociació de DEX va experimentar una notable disminució. Font: DeFi Pulse i DeBank

Compartint la ideologia de subministrament fix de Bitcoin

Ha estat una setmana agitada per a l’agregador de rendiments DeFi Yearn.finance després que la comunitat discutís una proposta de finançament recent sobre l’encunyació de tokens YFI. L’argument presenta una compensació entre la visió original del protocol i el seu desenvolupament futur.

Yearn.finance és un conjunt de productes DeFi que proporciona agregació de préstecs, generació de rendiment i assegurança a la cadena de blocs Ethereum. El protocol té un testimoni de governança, YFI, i en general ha compartit una filosofia de subministrament similar a la de Bitcoin fixant el subministrament total en 30.000 tokens, sense premis, assignació d’equips ni recompenses del fundador. Aquesta escassetat de YFI va provocar un retorn massiu del 35.000% la primera setmana de la seva cotització a Uniswap.

El setembre de 2020, Andre Cronje, fundador de Yearn.finance proposat la prevenció de futures emissions de YFI establint un límit màxim de 30.000 tokens. Tot i això, la proposta no es va promulgar, tot i que sí guanyat més del 90% d’aprovació. Segons el desenvolupador Yearn "Traqueopèterix," Cronje no va fer una proposta oficial de millora de YEarn, ni YIP, per al subministrament de token YFI. Hi havia cap vot vinculant per gravar les claus d’encunyació de YFI. Com a resultat, actualment no hi ha cap límit ferm sobre l’oferta total de YFI.

Mantenir els desenvolupadors de Yearn

La discussió sobre l’oferta total de YFI es va tornar a posar a la taula quan la comunitat Yearn va començar a debatre sobre el desenvolupament futur del protocol. Membre de la comunitat "yfi_lit" es va mostrar preocupat per la conservació de desenvolupadors i proposat encunyant 1.000 fitxes YFI per incentivar el desenvolupament. Tot i això, el 60% dels votants es va mostrar contrari a la proposta.

La comunitat Yearn semblava formar un consens sobre la recompensa dels desenvolupadors mitjançant la proposta YIP-56 – Recompra i Build Yearn. L’anomenat "BABY" La proposta no encunyaria un nou YFI i té dos objectius clau:

  1. Substituïu les recompenses de participació de YFI per les recompenses de YFI
  2. Retira el magatzem de govern de YFI

Les persones darrere de la proposta creuen que el baix percentatge de rendiment anual de YFI la feia poc competitiva per als titulars. Això podria dissuadir els titulars de YFI de participar en la governança. Si es promulga la proposta, les recompenses de YFI beneficiarien tots els titulars de YFI, en lloc de només aquells que apostin per les fitxes de governança. L’apreciació del capital a través de les amortitzacions de YFI es podria gravar menys que els ingressos per dividends mitjançant recompenses de participació. A més, la retirada del magatzem de govern permetria als usuaris participar en la governança, fins i tot si subministressin YFI en grups de liquiditat en altres protocols DeFi.

La proposta va passar amb més del 99% d’aprovació.

Encunyant un nou YFI

El 22 de gener, onze desenvolupadors bàsics i membres de la comunitat van presentar un proposta va trucar "Finançament del futur de Yearn" en un esforç per encunyar 6.666 YFI, un terç dels quals anirien destinats a col·laboradors bàsics, dos terços dels quals serien destinats al tresor gestionat per la comunitat Yearn.

L’equip de Yearn creia que l’última proposta de finançament consolida la visió de la proposta de BABY tot conservant els col·laboradors bàsics. Van reconèixer que els paquets de recompensa per als desenvolupadors no són competitius i que alguns col·laboradors són capturats per equips d’altres projectes. En particular, Yearn.finance tenia una tresoreria operativa de només 500.000 dòlars i zero fitxes assignades a l’equip, cosa que fa gairebé impossible competir amb rivals com Uniswap i Compound.

Protocols Mida del tresor (USD) Fitxes assignades a equips (USD)
Anhelar.finançament 500.000 dòlars 0
Uniswap ~ 2.000 milions de dòlars ~ 4.000 milions
Compost ~ 176 milions ~ 580 milions

Yearn.finance ha lluitat per retenir talent a causa dels recursos de tresoreria limitats i de la manca d’assignació de fitxes als equips. Font: Yearn.finance

Per retenir els desenvolupadors bàsics, l’equip Yearn ha afirmat que l’encunyació és l’única manera raonable de salvar la bretxa entre el protocol i els competidors. Després de recollir els comentaris de la comunitat Yearn, l’equip va decidir que un augment del ~ 20% és l’import mínim viable per proporcionar un pla competitiu per a la retenció de desenvolupadors. Com a tals, van proposar l’esmentada moneda de 6.666 YFI, el 22% de l’oferta total actual.

Es crearia un grup de treball sobre compensació per finalitzar els paquets de compensació i els termes d’adquisició dels desenvolupadors elegibles. El grup de treball també serà responsable de la contractació de nous col·laboradors.

Mentrestant, els fons del tresor es desplegaran en diversos casos d’ús, com ara futurs incentius als col·laboradors, programes de mineria de liquiditat i fusions de protocols. A més, el YFI encunyat també pot suportar les despeses en curs establertes a YIP-54.

Una comunitat Yearn atractiva

Tot i que la comunitat Yearn va estar d’acord amb l’última proposta de finançament en principi, van mantenir opinions diferents sobre la quantitat d’encunyació de YFI i la proporció d’YFI assignada a l’equip principal de desenvolupadors. En el moment de redactar-la, la proposta ha obtingut un 70% d’aprovació i s’espera que es faci una votació formal mitjançant l’eina de governança.

Tot i que les recents propostes sobre l’encunyació de YFI han suscitat debats rancorosos, l’equip bàsic de Yearn ha expressat en gran mesura el plaer pel compromís de la comunitat. Cronje va afirmar en un tweet a principis d’aquesta setmana, que els debats han estat fascinants de veure i que creu que aquest és un exemple sòlid de governança comunitària.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades per professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner