The Rise of Compound: Hype-Driven Bubble o indicador de la força de DeFi?

Imatge de publicitat composta

El fabricant líder de protocols de finançament descentralitzat ha estat superat recentment per un altre protocol DeFi anomenat Compound. Ambdós basats en la xarxa Ethereum, Maker havia ocupat el lloc líder amb diferència en DeFi des del 2018 en termes de valor total en dòlars americans mantingut o “bloquejat” al protocol, mentre que Compound ha augmentat en popularitat des de mitjans de juny.

L’augment recent de Compound va estar, almenys parcialment, relacionat amb el llançament del seu testimoni de governança, COMP, la distribució del qual va començar el 16 de juny. preu de COMP s’ha més que triplicat fins als 223 dòlars, amb valor bloquejat el protocol va arribar a gairebé 640 milions de dòlars a partir del 30 de juny.

La creixent demanda de tokens COMP també ha beneficiat a tot el mercat DeFi, amb actius totals bloquejats en tots els protocols que han passat de 1.000 milions a 1.664 milions de dòlars des de mitjans de juny, segons el rastrejador DeFi DeFi Pulse.

Valor total (USD) bloquejat a DeFi. Font: Pols DeFi

Compost: el nou i popular líder de DeFi

El compost és un protocol descentralitzat del mercat monetari per al préstec i el préstec d’actius criptogràfics. Actualment, el seu mercat admet nou actius:

 1. Testimoni bàsic d’atenció (BAT)
 2. Moneda USD (USDC)
 3. Èter (ETH)
 4. Tether (USDT)
 5. Maker’s stablecoin Dai (DAI)
 6. Bitcoin embolicat (WBTC)
 7. Reputació simbòlica d’Augur (REP)
 8. El testimoni ZRX de 0x
 9. Sai (SAI)

El fundador del compost, Robert Leshner, primer desvetllat el model de governança del protocol amb el seu token ERC-20 COMP el 26 de febrer.

El projecte es va apropar un pas més a la descentralització a l’abril, quan es governava la comunitat reemplaçat l’equip administratiu que governa el protocol compost. Després de dos mesos de proves públiques, la comunitat del projecte va passar proposta de governança 007, que definia com el protocol distribuiria tokens als usuaris el 15 de juny de 2020. Es preveu que la distribució de COMP es completi d’aquí a quatre anys.

Els usuaris poden participar en el procés de governança de Compound mitjançant tokens COMP per votar les propostes de la comunitat.

Hi ha 3 raons per les quals la demanda de COMP augmenta

Compound va substituir Maker com a protocol DeFi líder després de l’anunci sobre la seva distribució de tokens. Els motius més evidents de la creixent demanda de COMP són tres:

 1. Interès de la comunitat en COMP des del seu llançament
 2. Alguns actius de Compound tenen rendiments superiors a la mitjana
 3. Diversos intercanvis de criptomonedes, inclòs OKEx, han llistat COMP

Interès de la comunitat

Esquema de recompenses del compost permet els usuaris guanyin COMP addicional per a qualsevol activitat de préstec i préstec del protocol. Això és similar a un sistema de devolució de diners, en què els usuaris reben un pagament quan presten o presten préstecs.

Quan els usuaris són entusiastes de votar per les propostes de la comunitat Compound, això els serveix d’incentiu per “cultivar” o guanyar COMP prenent o prestant actius a Compound perquè puguin participar més activament en el seu procés de governança.

Rendiments elevats

Les activitats de préstec i préstec d’usuaris compostos també s’incentiven amb els rendiments relativament elevats que s’ofereixen per a alguns dels actius admesos al protocol. BAT, per exemple, té un percentatge de rendiment anual per als prestadors de productes compostos, que actualment es troba en 14%. Aquest APY és notablement més alt que els préstecs BAT en altres protocols DeFi com Nuo Network (5,42% APY) i Aave (4,06% APY).

Cada mercat monetari del compost adopta un tipus d’interès variable el valor del qual fluctua en funció de l’oferta i la demanda del mercat de l’actiu subjacent. El tipus d’interès de l’actiu, en definitiva, augmenta quan l’actiu és escàs i molt buscat pels comerciants.

Intercanvi de llistats

A part de l’interès de la comunitat per COMP i els rendiments d’actius atractius, els anuncis de COMP que figuren a diversos intercanvis d’actius digitals principals també han conduït a la popularitat recent del testimoni i del protocol.

El 23 de juny, Coinbase Pro es va convertir en el primer gran intercanvi que va donar suport a la cotització de COMP abans de desplegar-lo al seu centre d’inversió minorista Plataforma Coinbase.

COMP també va guanyar l’atenció dels comerciants de criptomonedes després dels seus llistats en els principals intercanvis OKEx i Binance la setmana passada.

L’augment del compost és una bombolla?

Tot i que Compound ha generat un gran interès per part de la comunitat, el bombo que envolta el seu testimoni pot ser aclaparador i pot semblar una bombolla del mercat, sobretot en la seva semblança amb l’oferta inicial de monedes, o ICO, que va arribar al màxim el 2017.

Des de la distribució de COMP al juny, els usuaris han començat a cultivar els seus rendiments en un intent de maximitzar els seus rendiments. Això també ha conduït a la comunitat preocupacions d’una potencial bombolla – que val la pena examinar amb més detall.

Els flotants menys reals impliquen una volatilitat dels preus més elevada

Tal com indica Ethereum blockchain explorer Etherscan, la capitalització de mercat total, totalment diluïda, actual del compost és d’uns 2.100 milions de dòlars, és a dir, l’oferta total de COMP multiplicada pel preu per testimoni.

Amb una valoració tan alta, la comunitat criptogràfica, com es va assenyalar, ha expressat la seva preocupació per la vulnerabilitat de la COMP davant la volatilitat dels preus, sobretot per la seva baixa liquiditat. Segons les dades d’Etherscan, el límit de mercat total de l’oferta circulant de tokens de COMP (els disponibles per als participants al mercat) només representa el 25,6% de la capitalització de mercat totalment diluïda de COMP. Tot i això, la majoria de les fitxes són atresorades per molt pocs usuaris, amb les 10 principals adreces posseir 80,42% del subministrament total de fitxes.

A més, l’oferta de circulació real pot ser molt inferior a l’oferta de circulació indicada, la qual cosa permet fluctuacions de preus a curt termini.

El compost podria ser “extremadament sobrevalorat”

El bombo del mercat al voltant del compost (i de les finances descentralitzades, en general) és un indicador potencial d’una bombolla del mercat amb fitxes DeFi que mostren múltiples sobrevalorats (és a dir, ràtios que ajuden a avaluar el rendiment financer).

En un piulada a partir del 21 de juny, Julien Thevenard, de la firma de capital risc blockchain Fabric Ventures, va intentar obtenir el valor intrínsec del compost mitjançant valoracions relatives. Va comparar els intercanvis criptogràfics i els protocols DeFi mitjançant dos múltiples, la relació preu-guanys, o P / E, relació i capitalització total P / E, per comparar el valor de mercat de cada projecte amb els seus guanys..

Valoració relativa en intercanvis de criptografia i protocols DeFi. Font: Julien Thevenard

Les troballes de Thevenard indiquen que els múltiples guanys dels protocols DeFi, com ara Compound i Maker, són molt superiors als dels principals intercanvis de criptografia, com Binance i Bitfinex..

Les dades també mostren que Compound té una ràtio de capitalització de mercat total de P / E de 760x, que és només segona a Maker, amb 4.360x. El compost també té una relació P / E de 200x, que és molt superior a la ràtio mitjana històrica per a S&P 500 accions, entre 13x – 15x.

Segons Thevenard, l’elevada valoració de Compound és una aposta dels inversors sobre la base que poden votar sobre els guanys futurs de les accions mitjançant tokens COMP i l’esperança de l’adopció massiva de Compound, que serviria com a motor a llarg termini del preu de COMP.

Thevenard va compartir exclusivament amb OKEx Insights que, tot i que COMP ha explotat en valor a causa de la distribució limitada de tokens i de la liquiditat a les borses, és massa aviat per qualificar l’augment del protocol de bombolla. Va declarar en comentaris aquesta setmana:

“Pot ser un desafiament valorar un protocol com el compost perquè està en la seva infància i té un marge important per al creixement. De manera similar a l’equitat en fase inicial, gran part de l’anàlisi es basa en una opinió sobre el valor futur creat i, finalment, l’extracció de valor per als titulars de tokens.

El testimoni compost ha explotat en valor gràcies a la seva petita distribució de tokens i, per tant, a la seva poca liquiditat a les borses. Tot i això, cal donar crèdit a Compound per la seva creació de valor. Fa només 10 dies, el protocol generava ingressos anualitzats de 4 milions de dòlars. Avui supera els 100 milions de dòlars “.

Dit això, Thevenard encara recomana un enfocament prudent, dient a OKEx Insights:

“S’ha de tenir precaució aquí, ja que la raó per la qual les tarifes compostes han augmentat 25 vegades durant deu dies és a causa de la forta apetència del mercat per COMP. Això podria aturar-se si ens quedem sense compradors.

Crec que és massa aviat per saber si es tracta d’una bombolla: la valoració en relació amb el valor capturat per la xarxa ja és cada vegada més raonable si es compara amb la de principis d’aquest mes. Al final, pot ser útil crear publicitat i crear nous mercats. Estic ansiós de veure créixer el 2020 i altres protocols DeFi com Balancer i Curve ”.

En un piulada a partir del 29 de juny, responent a les troballes de Thevenard, Ryan Watkins, de la firma d’anàlisi criptogràfica, Messari, va argumentar que la valoració relativa pot no ser l’enfocament correcte per valorar els tokens DeFi en aquest moment, comparant-los amb “arrencades inicials”.

L’investigador va assenyalar que les valoracions relatives dels tokens Defi tenen una aplicabilitat limitada a causa de l’evolució de l’economia (o “tokenomics”) dels protocols DeFi, però que els resultats de la valoració presenten un missatge clau: els protocols compostos i altres DeFi estan “extremadament sobrevalorats”:

“Si es tenen en compte tots aquests problemes combinats amb el fet que tants d’aquests projectes generen ingressos tan reduïts que els múltiples són absurds, és difícil extreure cap tipus de menjar que no sigui que tots aquests projectes estiguin extremadament sobrevalorats”.

En lloc de la valoració relativa, Watkins va suggerir avaluar el valor dels protocols DeFi mirant “una combinació de mesures qualitatives i quantitatives”. Això podria incloure factors com l’equip i la comunitat que hi ha darrere del testimoni, així com els usuaris i altres mètriques de creixement. És notable que un enfocament holístic similar és també el que es va animar als inversors del 2017 a avaluar els tokens ICO.

Lennix Lai, director de mercats financers d’OKEx, també creu que la tokenòmica actual de Compound podria ser insostenible:

“COMP, així com altres fitxes de producció de rendiments, és un altre tipus de mecanisme de distribució de fitxes en contrast amb una IEO [oferta d’intercanvi inicial] o ICO. L’efecte és evident. Com podeu veure, els actius gestionats a DeFi estan assolint màxims rècord, i això és arriscat.

La simbologia està distorsionant la taxa del mercat creditici. Per això, hi ha moltes possibilitats que el model no sigui molt sostenible. Abans hi havia un mecanisme de mineria comercial i no era bonic ”.

A més, Lai va suggerir que els agricultors productors haurien de ser conscients dels possibles problemes desconeguts actualment causats pels sistemes d’incentius dels protocols DeFi:

“Els agricultors de rendiment han de tenir cura de la liquiditat, la volatilitat i la correlació creuada de cada testimoni no estable en el moment en què desconnecten les seves posicions. El sistema d’incentius de les fitxes DeFi dispara els tipus d’interès, la qual cosa implica que els usuaris podrien entrar en una àrea de risc desconeguda ”.

DeFi és sostenible?

Aparentment, les finances descentralitzades van sorgir amb la visió de desbloquejar serveis financers a la població “no bancària” o a aquells que no tinguessin accés al finançament tradicional. Les categories clau de DeFi inclouen préstecs, derivats, borses i participacions.

Vitalik Buterin, cofundador d’Ethereum, ha piulat recentment, el fort augment de la popularitat de Compound ha desvirtuat la visió original de la comunitat sobre la naturalesa del DeFi. En particular, creu que els elevats tipus d’interès disponibles actualment a DeFi ho indiquen "oportunitats d’arbitratge temporal" o altres "riscos no declarats."

En un tuit separat, Buterin va afirmar que ell creu que el desenvolupament de DeFi s’hauria de centrar en “solidificar i millorar alguns blocs bàsics importants”, com ara fitxes sintètiques basades en monedes fiduciàries i estables.

Avançant cap a un ecosistema més robust

A part del creixent interès i preus dels protocols DeFi i els seus tokens, la popularitat de Compound pot indicar al cap i a la fi que s’està construint un ecosistema de finançament descentralitzat més robust..

Estadístiques de Dapp.com demostren que el volum de transaccions diàries a DeFi es va disparar des del llançament de COMP i va arribar a un màxim mensual de 497 milions de dòlars. La capitalització borsària dels tokens DeFi també ha estat testimoni d’un augment dràstic des de mitjans de juny, creixent a la friolera de 6.100 milions de dòlars provinents del 2.000 milions de dòlars a principis de juny.

Volum diari de transaccions de DeFi en USD. Font: Dapp.com

Tot i això, altres mètriques clau de l’ecosistema DeFi, com ara el nombre d’usuaris, no han vist un creixement notable després de l’augment de Compound.

Thevenard va dir a OKEx Insights que la il·lusió de Compound podria conduir al llançament de més projectes DeFi, que al seu torn podrien augmentar la confiança dels usuaris en el futur de DeFi. Va explicar:

“L’emoció al voltant de Compound és un exemple més a DeFi que els bons dissenys de fitxes poden incentivar la creació de valor. Tot i que el bombo potser es veu reforçat per un bon moment pel que fa a les llistes d’intercanvi i el rendiment impressionant de COMP, crec que aquí s’està construint un valor que doni confiança al futur de DeFi.

En distribuir la propietat primerenca a canvi d’un treball valuós, els projectes distribuïts com Compound poden fer créixer comunitats i crear efectes de xarxa molt més ràpidament del que podria fer una empresa de renda variable, cosa que beneficia tothom des de l’equip fins als proveïdors de liquiditat als usuaris. Espero que veurem molts més projectes a DeFi i també en altres àrees distribuirem les seves fitxes als seus usuaris més valuosos “.

Felix Mago, cofundador de múltiples empreses d’adopció de Dash (DASH) amb seu a Àsia, va dir a OKEx Insights que també creia que DeFi té el potencial de desbloquejar noves oportunitats en el sector financer, afirmant:

“Personalment, crec que DeFi és més que una simple paraula cridanera i té el potencial de crear valor real per a les persones i proporcionar noves oportunitats al sector financer. En termes generals, estic content de veure que cada vegada hi ha més empreses que entren a l’espai DeFi i que presenten moltes idees i productes fantàstics “.

Tanmateix, Mago també recomana adoptar un enfocament prudent de DeFi, especialment en aquesta primera etapa del desenvolupament de l’ecosistema, explicant a OKEx Insights:

“Si aquestes noves idees i productes són sostenibles és una altra qüestió. Tothom hauria de considerar que els rendiments elevats i els tipus d’interès solen comportar riscos elevats. Per tant, només puc recomanar a tothom que faci la seva pròpia investigació a fons."

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner