Resum de l’informe de microestructures del mercat OKEx per al juny de 2020

Al juny, la capitalització borsària de tot el mercat criptogràfic va caure de 267.000 milions a 262.000 milions de dòlars. Després d’haver assolit el màxim mensual a principis de mes, Bitcoin ha cotitzat des de llavors en un rang en declivi i, tot i que la volatilitat s’ha reduït significativament, la correlació de BTC amb les accions s’ha mantingut forta..

Si observem el percentatge de volums de negociació entre diferents productes a OKEx, podem veure que el volum de negociació de swap va augmentar un 5% al ​​juny, cosa que indica la seva popularitat creixent, mentre que els futurs es van mantenir dominants tot i caure un -6% a partir de maig.

Volum total d’operacions OKEx, juny de 2020

En general, els diferencials de les ofertes a OKEx van experimentar millores durant el darrer mes, ja que les mitjanes i les desviacions van suposar reduccions, donant lloc a diferències més ajustades, millor liquiditat i menys lliscament per als usuaris..

En aquest resum, farem un cop d’ull als volums i tendències de negociació de spot, futurs i swaps a OKEx durant el juny de 2020. El conjunt de dades complet utilitzat en aquest informe es pot descarregat aquí.

Volum comercial negatiu

Al juny, el comerç spot va veure 377 parells al mercat, un augment de 10 parells respecte al maig. El volum total de negociació al comptat va acabar en 33.312.034.876 dòlars, caient un 18% respecte al maig a causa del sentiment relativament més tranquil del mercat al juny..

Les deu criptomonedes principals segons el volum de negociació puntual van ser Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Kyber Network (KNC), OKB, EOS, DEAPcoin (DEP), Bitcoin SV (BSV), Bitcoin (LTC) i Ethereum Classic (ETC).

El volum de negociació spot BTC i ETH va caure -28,6% i -15,7%, respectivament, mentre que el seu volum mitjà diari, o ADV, va caure a 636.273.010 dòlars i 90.073.350 dòlars, respectivament.

D’altra banda, vam veure que les criptomonedes relacionades amb DeFi guanyaven força al juny. En primer lloc, Kyber Network va experimentar un gran augment del volum de negociació i va acabar en el quart lloc, just darrere de BTC, ETH i BCH. Amb rendibilitats superiors al 75%, KNC va veure als operadors perseguir el repunt dels preus, cosa que va provocar un augment dels volums.

DEAPcoin va ser un dels participants inesperats en el top 10 després de veure augmentar el 42% el seu preu al juny i augmentar el seu ADV a 14.221.380 dòlars.

Mentrestant, BSV va passar de la cinquena a la vuitena posició, ETC va caure de la sisena a la 10a i Tezos (XTZ) es va perdre entre els deu primers d’aquest mes..

Top 10 parells de monedes USDT en termes de volum diari mitjà

Per tal d’examinar la liquiditat, analitzem el diferencial d’oferta / sol·licitud per operar 100.000 dòlars en el spot OKEx BTC. El diferencial demanat mitjà de juny es va registrar en el 0,0279%, una caiguda del -21,6% respecte a la mitjana de maig i es va veure reduïda la desviació en un -39,6%, cosa que significa diferències més estretes i millora de la liquiditat del mercat.  

De la mateixa manera, el diferencial de l’oferta es va situar en un -0,0301% de mitjana, millorant un 16% respecte al maig i observant una desviació del -37,7%. En general, totes les xifres van experimentar millores al juny, cosa que generalment es tradueix en una millor experiència comercial per als participants del mercat.

Spot BTC_USDT | Diferència de preus per nivells | 100.000 $ de profunditat

Les dades també indiquen que les monedes amb volums comercials més elevats solen tenir diferències més estretes. Per exemple, comparem el tercer classificat BCH amb el sisè classificat EOS a la imatge següent. Es pot observar que la diferència mitjana de preguntes dels primers és un 12% més petita que la segona, mentre que la desviació és un 21% millor, cosa que reflecteix una liquiditat millor i un lliscament reduït.

Diferència de preus per nivells | 50.000 $ de profunditat

Volum de negociació de futurs

Tot i que la participació total del volum de futurs va disminuir al juny, continua sent el producte més cotitzat a la borsa OKEx i, dins dels futurs, els contractes amb marge de moneda van registrar volums més elevats en comparació amb els contractes amb marge d’USD, especialment per als monedes alt.

Podem veure els futurs EOS com a exemple. El volum total de tots els futurs amb marge EOS (EOS_USD) va ser de 92.897.190 dòlars al juny, mentre que els contractes amb marge USDT (EOS_USDT) van registrar només 22.330.160 dòlars.

Proporcionalment, aquesta diferència és menor per a BTC. El volum total de futurs BTC_USD va ser de 1.697.541.400 dòlars, mentre que els futurs BTC_USDT sumen 896.899.481 dòlars. La diferència entre ambdues és inferior a dues vegades.

Top 10 futurs amb marge de moneda per volum diari mitjà

Els productes de futurs més negociats són els futurs trimestrals amb marge BTC. Els últims futurs trimestrals es van publicar el 12 de juny, passant de BTC_USD_0626 a BTC_USD_0925.

BTC_USD_0925 va finalitzar el juny amb un volum total mensual de 492.732.457 dòlars, o el 19% del total de negociació de futurs BTC. BTC_USD_0626, que va caducar el 26 de juny, va registrar un volum mensual total de 413.293.680 $, o un 16% del total de negociació de futurs BTC. A més, el futur amb marge de USDT més negociat va ser BTC_USDT_0925, amb un volum mensual total de 222.290.817 dòlars, o el 8,6% del total de futurs BTC. 

Al mercat de futurs, com més a prop de la seva caducitat es negocien, més gran serà el seu volum i, posteriorment, millor serà la liquiditat. Com que OKEx canvia els futurs trimestrals en futurs quinzenals dues setmanes abans del dia de venciment, podem fer una observació interessant, en què els contractes que vencien el 26 de juny van produir grans volums l’11 de juny, el dia abans del canvi..

Un exemple perfecte del gràfic anterior és ETH_USD_0626. L’11 de juny, aquest producte va acabar amb un enorme volum de 288.460.330 dòlars, el més alt de tots els productes de futurs ETH en un dia determinat de juny, tot i que l’11 de juny no va ser el dia de negociació més volàtil del mes. Pics de volum similars també es poden veure en altres parells de negociació.

En general, el mercat de futurs està més fragmentat a causa de les diferents dates de caducitat. Per exemple, OKEx proporciona vuit futurs BTC amb dates de caducitat diferents i, tot i que aquests contractes diferents tenen diferents usos per als operadors, com ara la cobertura, també fan que certs futurs siguin menys líquids i / o donin lloc a diferències més àmplies.

Pel que fa als diferencials, BTC_USD_200626, com un dels futurs més líquids, té el diferencial més ajustat. Aquest és un dels motius pels quals als comerciants els agrada canviar aquest producte. En canvi, BTC_USDT_200703 és un dels més baixos en termes de volum, cosa que li proporciona una diferència molt més àmplia.

Diferència de preus per nivells | 100.000 $ de profunditat BTC_USD_200626 | Diferència de preus per nivells | 100.000 $ de profunditat

Permuta el volum de negociació

La proporció del comerç de swap en el volum total de negociació va créixer notablement (va passar del 24% al maig al 29% al juny) i, dins dels swaps, els contractes amb marge USDT són més populars que els contractes amb marge de moneda..

Els 10 millors swaps amb marge USDT van registrar un total de 27.880.731.563 $ en volum de negociació mensual, que és un 70% superior al volum total dels 10 millors swaps amb marge de moneda.

OKEx Insights va discutir recentment per què els contractes de derivats amb marge USDT són tan populars actualment. I si bé l’ADV del swap amb marge BTC (BTC_USD_SWAP) va ser lleugerament superior al swap amb marge USDT (BTC_USDT_SWAP) al juny (381.858.513 dòlars vs. 362.282.122 dòlars), els altres 10 swap amb marge USDT van registrar tots els ADV més alts que la moneda corresponent. permutes de marge.

Entre els deu millors swaps, BSV té el tercer volum de negociació total més alt, però l’ADV de la seva variant amb marge en USDT va ser 17 vegades superior al swap amb marge de moneda, cosa que indica la manca de voluntat dels comerciants de mantenir BSV tot i voler beneficiar-se del seu preu. volatilitat. En comparació, l’ADV de l’intercanvi amb marge USDT de TRX només era un 65% superior al permut amb marge de moneda.

Els 10 millors swaps amb marge USDT per volum diari mitjà Els deu millors swaps amb marge de moneda per volum diari mitjà

Pel que fa als diferencials, l’intercanvi BTC amb marge USDT, tot i que es queda per darrere de l’intercanvi amb marge de moneda, ha millorat significativament a partir del maig. La diferència de preguntes de BTC_USDT_SWAP ha millorat fins al 0,0505% respecte al 0,0793% de maig, amb una desviació de 0,0346. La profunditat de distribució de l’oferta de BTC_USDT_SWAP va saltar al -0,0515% des del -0,0777% del maig, amb una desviació de 0,0346. En comparació, BTC_USD_SWAP encara té una diferència mitjana més ajustada del 0,0409% en preguntes, amb una desviació inferior del 0,0246%. 

En general, la diferència de diferència entre els swaps BTC i els futurs més negociats ha estat similar i podem veure que els swaps amb marge USDT augmenten la seva quota de mercat en els propers mesos.

Diferència de preus per nivells | 300.000 $ de profunditat BTC_USDT_SWAP | Diferència de preus per nivells | 300.000 $ de profunditat

Pot ser el conjunt de dades utilitzat en aquest informe descarregat aquí per als lectors interessats en més detalls i dades del mercat d’OkEx de juny de 2020.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia. Seguiu OKEx Insights a i .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner