La fabricació de la Xina es reprèn després del mínim rècord, Bitcoin reacciona a les retallades de la Fed: Market Watch Weekly

A nivell mundial, els inversors estan cada vegada més preocupats pels efectes del coronavirus (o COVID-19) sobre l’economia mundial. Va veure la setmana passada més de 100.000 casos confirmats del virus a tot el món. La gran majoria dels casos confirmats (80.699) es troben a la Xina continental, d’on es va originar el virus.

Els mercats tradicionals veuen volatilitat

En resposta al creixent caos entre governs relacionat amb el virus, els preus dels actius financers han estat volàtils la setmana passada. Als mercats energètics, el preu del cru WTI va caure més del 10 per cent el divendres 6 de març a 41,28 dòlars. El preu és el tancament més baix des del 28 de novembre de 2014.

El preu de l’or rosa el divendres 6 de març, aproximant-se al seu major guany setmanal des del gener del 2009. Els rendiments del Tresor dels Estats Units van continuar caure, amb rendibilitats a deu anys a mínims rècord.

L’índex compost de Xangai té es mostra forta resistència, divergent de les borses nord-americanes i augment del 5,35 per cent la setmana. El S&Índex P 500 rosa Un 0,61 per cent durant els darrers cinc dies comercials i encara es troba en una zona de correcció, baixant més d’un 10 per cent respecte al seu màxim recent del 19 de febrer..

Abans de la caiguda de les accions nord-americanes a finals de febrer, algunes de les classes d’actius més sensibles i arriscades ja havien reaccionat i cotitzat en la recessió econòmica. El cru, per exemple, va caure de 63 dòlars el barril a principis de gener i ara cau gairebé un 35 per cent des de llavors.

La Fed redueix la taxa d’emergència

En un esforç per mitigar els riscos de l’efecte del coronavirus sobre l’economia nord-americana, la Reserva Federal dels Estats Units va anunciar una reducció del 0,5 per cent del seu tipus d’interès de referència a un rang d’entre l’1 i l’1,25 per cent.

La mesura, que es va produir inesperadament el dimarts 3 de març, abans de la propera reunió programada de la Fed, és la primera reducció de tipus d’emergència que ha fet el banc central des de la crisi financera del 2008.

La borsa nord-americana va tancar la baixa dimarts després de l’anunci. Les accions van augmentar a mitjans de setmana abans de caure cap a finals de setmana, a mesura que el sentiment del mercat va trontollar.

El preu de Bitcoin perd els guanys recents

Bitcoin (BTC) ha seguit un camí similar a les accions dels Estats Units durant la setmana passada: primer va augmentar lleugerament i després va caure. A principis d’aquesta setmana, BTC va arribar a un màxim de poc més de 9.000 dòlars per moneda, recuperant part del valor que va perdre al març, després d’haver assolit la màxima de més de 10.000 dòlars a mitjans de febrer. Però el preu de la criptomoneda líder va caure un 9 per cent durant el cap de setmana, esborrant els guanys de març i continuant caient el dilluns 9 de març. A la premsa, Bitcoin cotitza just per sota dels 8.000 dòlars.

Preu de l’índex OKEX Bitcoin del 2 de març de 2020 al 9 de març de 2020. Font: Okex.com

La indústria manufacturera de la Xina va experimentar una forta caiguda, les accions eren resistents

Centrant – nos en el mercat xinès, el Índex compost de Xangai va acabar una sessió sòlida aquesta setmana, augmentant els primers quatre dies de negociació i retrocedint divendres. Però diversos indicadors de fabricació publicats aquesta setmana mostren l’impacte de les aturades comercials a la Xina.

PMI de fabricació de caixina de la Xina índex – que té com a objectiu proporcionar una instantània completa de l’activitat de la fàbrica i indicar el rendiment global de l’economia local – va caure a 40,3 el mes passat (a partir del 2 de març), el valor més baix registrat. Un PMI inferior a 50 indica contracció de l’economia manufacturera, mentre que més de 50 indica expansió.

A més, el fitxer Índex global de fabricació PMI de JP Morgan va caure fins als 47,2 al febrer, la més baixa des del maig del 2009.

Índex PMI de la fabricació de Caixin de la Xina. Font: Investing.com

La mineria de Bitcoin supera els retards del coronavirus

Com que l’epidèmia es controla gradualment a la Xina, esperem que tots els sectors tornin a la normalitat i que la fabricació reprengui els nivells regulars, sentiment que el govern xinès té encoratjador a partir de la setmana passada.

Segons els informes, els fabricants de màquines mineres de Bitcoin ja ho han fet reprès producció. Aquest moviment suposadament permetrà que les màquines de mineria de nova generació es lliurin amb més rapidesa, cosa que significa que la potència de càlcul de xarxa i els nivells de dificultat de mineria tornaran a augmentar.

Com el Bitcoin a la meitat enfocaments al maig, els miners ho són en moviment màquines de 16 nm més antigues i menys potents des de la Xina fins a països on l’electricitat és més barata, com ara els Estats Units, el Canadà i l’Àsia central.

En comparació amb l’electricitat mitjana de la Xina preu de més de 0,4 iuans (0,06 dòlars), el preu de l’electricitat de Kazakhstan inferior a 0,2 iuans (0,03 dòlars) podria resultar molt atractiu per als miners.

Propietari d’una piscina minera revelat que la màquina de 16 nm que funcioni on el preu de l’electricitat sigui de 0,4 iuans (0,06 dòlars) per quilowatt hora pot generar un benefici brut de 3,17 iuans (0,46 dòlars) diaris. Si el preu de l’electricitat es redueix a 0,2 iuans per quilowatt hora, els beneficis bruts diaris de la màquina minera serien de 12 iuans (1,73 dòlars), augmentant els beneficis bruts un 288 per cent.

Tot i així, sembla que moltes màquines antigues de mineria hauran d’anar directament a la brossa després de la reducció a la meitat.

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Seguiu OKEx a:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner