Indicadors tècnics per a Crypto

L’anàlisi tècnica és una part fonamental a l’hora de negociar, independentment de si sou un comerciant de valors o un operador de criptografia, l’estudi de moviments històrics de preus, patrons i altres dades relacionades amb el comerç podrien ajudar a identificar oportunitats de negociació i predir la direcció de preus. L’anàlisi tècnica s’ha utilitzat àmpliament en accions, futurs, matèries primeres, divises i altres classes d’actius. A l’era de la cadena de blocs, els comerciants de criptomonedes han estat adoptant mètodes del vell món a l’espai criptogràfic, mentre intentaven desenvolupar algun nou tipus d’eines d’anàlisi adaptades a aquesta classe d’actius emergents..

Bandes Bollinger

Aquest és un dels indicadors més utilitzats en el comerç, porta el nom de John Bollinger, un gestor d’actius nord-americà i analista tècnic. Les bandes de Bollinger definides per un conjunt de línies representen dues desviacions estàndard (positiva i negativa) d’una mitjana mòbil simple (generalment 20-SMA) del preu del valor. Com que la desviació estàndard és una mesura de la volatilitat, quan els mercats es tornen més volàtils les bandes s’eixamplen, per tant, més gran és la possibilitat de sortir d’un comerç; durant períodes menys volàtils, les bandes es contrauen, cosa que podria ser un signe potencial de la volatilitat creixent i podria ser un punt d’entrada d’un comerç.

D’altra banda, molts comerciants creuen que quan els preus s’aproximen a la banda superior, es podria comprar excessivament al mercat. Per contra, quan els preus s’acosten a la banda inferior, indica una sobrevenda al mercat.

A continuació es mostra un gràfic diari BTC / USDT amb Bollinger Bands, és un exemple de com les bandes van predir les indicacions de preus i van indicar possibles punts d’entrada i sortida..

Font: OKEx (www.tradingview.com)

En el moment de l’escriptura, la parella cotitzava només per sota de 12.000 i ja ha arribat a la banda superior, mentrestant, l’impuls era relativament baix, suggereix que la recent concentració de la BTC es podria estar acabant..

Tot i això, les bandes Bollinger són només un dels molts indicadors que ajuden els comerciants a prendre decisions sobre la volatilitat del mercat i no és un sistema independent. Els comerciants normalment l’utilitzen juntament amb altres indicadors tècnics per obtenir una imatge i una anàlisi més clares.

Retrocés de Fibonacci

Aquest és un indicador tècnic que permet als analistes identificar possibles àrees de suport o resistència mitjançant un conjunt de relacions especials, basades en la proporció d’or, un nombre especial amb propietats úniques en matemàtiques i geometria, i que s’ha vist àmpliament a la natura, l’art, i arquitectura.

Els nivells primaris de retrocés de Fibonacci són del 23,6%, 38,2%, 61,8% i 78,6%. El 50% també és àmpliament utilitzat pels comerciants, però no és una proporció oficial de Fibonacci. Llavors, per què són importants aquests percentatges? Perquè mostren la quantitat de moviment anterior que el preu ha recuperat o corregit.

Mireu el gràfic diari ETH / USDT amb nivells de retrocés de Fibonacci. Els tres quadres blancs són exemples de trobar nivells de referència. El parell ha cotitzat des de mitjans de juliol i el suport al voltant de 200 sembla fort, que és el 23,6% del retrocés de Fibonacci pel que fa a l’alt i el baix. No obstant això, la parella ha fet dos intents per trencar el nivell del 38,2%, però no ha tingut èxit, que ha considerat una resistència significativa.

Font: OKEx (www.tradingview.com)

Igual que altres indicadors, els comerciants no haurien de confiar únicament en el retrocés de Fibonacci per establir el seu stop loss o determinar un punt d’entrada. Molts més utilitzen els estudis de Fibonacci juntament amb altres formes d’anàlisi tècnica.

RSI

L’índex de força relativa o RSI és un indicador d’impuls que mesura la velocitat i el canvi dels moviments de preus. Ajuda els comerciants a avaluar si l’actiu està sobrecomprat o s’ha sobrevendut. La lectura RSI és de 0 a 100. Quan el valor RSI arriba a 70 o més, es considera que l’actiu s’ha comprat excessivament. Quan el valor RSI caigui a 30 o inferior, això indica que es podria vendre en excés.

Més important encara, les divergències del RSI i el preu de l’actiu podrien indicar el desenvolupament d’una possible nova tendència. Per exemple, el gràfic diari BCH / USDT aquí. A l’abril, vam veure que el parell es cotitzava entre 250 i 325, però el RSI va produir una lectura sobrecompra i va produir una divergència baixista, seguida d’una correcció de preus durant unes 2 setmanes. El mateix va tornar a passar el mateix al maig, es va produir una altra divergència baixista, seguida d’una correcció de preus al juny.

Font: www.tradingview.com

Conclusió

Hi ha molt per explorar en el camp de l’anàlisi tècnica; centenars de senyals, patrons i indicadors han estat utilitzats per operadors i analistes del món financer. Els estudis tècnics permeten als comerciants prendre decisions més encertades i predir millor els moviments futurs de preus basats en dades i estadístiques històriques. D’altra banda, l’anàlisi fonamental és igualment important durant el procés de presa de decisions comercials. En el món de les finances tradicionals, si l’anàlisi fonamental és un estudi del valor intrínsec d’una empresa, a l’espai criptogràfic, aquest serà un procés per esbrinar si una moneda està sobrevalorada o infravalorada. Els inversors podran obtenir una visió més àmplia i completa quan es dediquin a la seva pròpia diligència fonamental i tècnica abans d’invertir o entrar en un negoci.

Promo
banner
Promo
banner