Els primers inversors de Filecoin van incentivar el curt abast de FIL, però és possible que els miners s’acumulin

OKEx Insights analitza amb més profunditat una interessant divergència en joc en el mercat per a la FIL de Filecoin.

Nota de l’editor: OKEx Insights va discutir anteriorment sobre Filecoin i el seu objectiu de revolucionar la indústria de l’emmagatzematge de dades en la seva edició més recent de DeFi Digest.

L’esperada mainnet Filecoin finalment es va publicar el 15 d’octubre, tres anys després d’haver publicat una història 258 milions de dòlars. Tot i això, el preu de la seva moneda natal, FIL, ha estat molt volàtil des del seu llançament. Els intercanvis perpetus de FIL a OKEx van assolir el màxim històric de 56 dòlars el 16 d’octubre, però en els dies següents van caure a un mínim històric de 20 dòlars el 23 d’octubre. Posteriorment, van entrar els grans volums de compra.. 

Una observació interessant durant el període de temps esmentat és que les taxes reals de finançament de l’intercanvi perpetu de FIL es trobaven en un territori extremadament negatiu si considerem normal el rang de taxes de finançament de vuit hores del -0,03% al 0,03%. 

Fem una ullada més de prop.

Com les taxes de finançament negatives van provocar una petita compressió

Les taxes de finançament són la manera com es mantenen els preus dels permuts perpetus ancorats al preu al comptat de l’actiu subjacent. Si la taxa de finançament és positiva, les posicions llargues pagaran una comissió de finançament. Per contra, si la taxa de finançament és negativa, les posicions curtes pagaran una comissió de finançament. Per aquest camí, "equilibri" es manté.

Entre el 17 i el 26 d’octubre, la taxa mitjana de finançament per cada interval de vuit hores va assolir un impressionant -1,35%. Un comerciant que tingués el permut permanent i mantingués aquesta posició en aquest període hauria pagat un 28% de finançament, sense considerar l’afegitament de palanquejament.

Taxa de finançament real de permutació perpetua FIL / USDT a OKExTaxa de finançament real de permutació perpetua FIL / USDT a OKEx. Font: OKEx

Si fem una ullada al gràfic de preus FIL / USDT, el seu preu de permuta perpetu era generalment inferior al seu preu al comptat. Com més gran sigui aquesta diferència, més elevada serà la comissió de finançament per als pantalons curts, un mecanisme destinat a tornar a alinear el preu. D ‘aquesta manera, la mecànica de la taxa de finançament funciona en contra de la "popular" comerç.

El 23 d’octubre, el preu del FIL va baixar al voltant dels 20 dòlars. Això va provocar que els comerciants tanquessin les seves posicions curtes i es va traduir en un augment significatiu del volum de compres. Posteriorment, això va resultar en una petita compressió – quan aquells que aposten per la disminució del preu es liquiden o es veuen obligats a tancar les seves posicions en un esforç per evitar noves pèrdues – que va empènyer temporalment el preu de permuta perpetu per sobre dels 50 dòlars a OKEx.

Gràfic d’intercanvi perpetu de FIL / USDT d’OKEx 4h - 3/11Gràfic d’intercanvi perpetu de FIL / USDT d’OKEx 4h – 3/11. Font: OKEx, TradingView

Es preveu que continuïn les taxes de finançament negatives de FIL

Tot i que les taxes de finançament de FIL han augmentat bruscament després d’aquest enorme apretament curt, la taxa de finançament prevista actual continua mostrant -0,16%, en el moment de la redacció, que està molt per sota del rang normal. Hi ha diversos motius plausibles d’aquesta situació.

En primer lloc, FIL es distribueix als quatre grans grups participants de la xarxa Filecoin. Aquests participants van rebre fitxes creades segons un calendari, tal com es mostra al gràfic següent. Atès que el preu actual de FIL de mercat és molt superior al cost per a l’inversor, molts inversors inicials tenen un fort incentiu per obrir posicions curtes en un esforç per bloquejar els seus beneficis. A causa de la durada del calendari de contractació, els inversors inicials haurien de mantenir teòricament les seves posicions curtes al mercat de derivats durant un llarg període.

Els primers inversors de Filecoin estan incentivats a curt el mercat de derivats de FIL, a causa dels llargs períodes de compra. Font: MonedaList

A més, els participants del mercat secundari, després de l’última ronda del boom de les finances descentralitzades, no confien en els preus dels projectes amb corbes d’oferta molt pronunciades i llargs períodes de compra de les seves monedes o fitxes. Com a tal, els preocupa que la distribució contínua de fitxes de Filecoin condueixi a una pressió de venda sostinguda.

A més, la capitalització de mercat implícita totalment diluïda de la FIL de Filecoin, que té un preu de 30 dòlars per moneda amb un subministrament total de 2.000 milions, és d’uns 60.000 milions de dòlars. Es tracta aproximadament d’un 20% del valor totalment diluït de BTC, la criptomoneda nativa de la xarxa Bitcoin, i és superior a la capitalització borsària actual de 45.000 milions de dòlars d’Eter (ETH). A més, la mida del mercat d’emmagatzematge en núvol només es va valorar en 46.12 mil milions de dòlars el 2019, tot i que es preveu que arribi als 222.225 milions de dòlars el 2027. 

Tot i el caràcter intrínsecament enganyós de la mètrica de capitalització de mercat totalment diluïda (com ja va comentar anteriorment OKEx Insights), aquesta enorme i aparent sobrevaloració probablement estarà animant a molts comerciants a obtenir un FIL curt.. 

La demanda dels miners de Filecoin pot augmentar els preus

La taxa de creixement dels miners de Filecoin va caure després del llançament del mainnet del projecte, a causa del sistema de Filecoin que requeria garanties inicials en forma de fitxes FIL. Se suposa que aquest mecanisme dissuadeix els actors maliciosos. Tanmateix, també dificulta als miners apostar amb prou monedes FIL per optimitzar les operacions tret que comprin FIL al mercat secundari. Tot i això, això representaria un cost addicional ja car maquinari especialitzat.

Tot i que Filecoin ha activat recentment una proposta de millora, FIP-004 – el que fa que el 25% de cada recompensa per blocs estigui disponible immediatament per als miners, en lloc d’aconseguir-la durant 180 dies – encara és molt difícil per als miners augmentar de forma rendible fins a la màxima capacitat en un curt període de temps. Segons el mecanisme de Filecoin, els miners han de prometre al voltant de 0,2 FIL / 32 gigabytes per participar en la mineria. Utilitzant les dades de KaiYuan Pool, el gràfic següent mostra el nombre de promeses necessàries perquè un miner pugui assolir els 9.000 terabytes de capacitat efectiva durant 90 dies, així com els beneficis i les inversions diàries. 

Una demanda tan enorme d’aposta seria difícil de suplir sota l’actual corba d’oferta de fitxes, motiu pel qual aquests miners només arriben lentament a la plena operació durant un període de temps molt més llarg. A causa d’aquesta dinàmica, la demanda sostinguda dels miners pot dificultar la baixada ràpida dels preus del FIL.

La dinàmica minera de Filecoin ha incentivat els miners a acumular FIL en un esforç per operar a un nivell òptimLa dinàmica minera de Filecoin ha incentivat els miners a acumular FIL en un esforç per operar a un nivell òptim. Font: KaiYuan Pool, OKEx

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner