Consum de participació en economia i PoS

La participació s’ha convertit recentment en una nova paraula de moda a l’espai criptogràfic. Tot i que aquest concepte existeix des de fa temps des de la introducció del consens de prova de joc (PoS), no va entrar en el focus del públic fins que la participació es va convertir recentment en un dels mètodes de major rendiment. En aquest article, analitzarem el concepte d’aposta, la seva correlació amb PoS i els punts a tenir en compte quan els comerciants aprofiten el joc..

Què és Staking

La participació és una nova tendència a la indústria criptogràfica. En el mecanisme de consens PoS, els titulars d’un actiu participen en el govern de l’ecosistema de bloqueig i l’ecologia mitjançant la promesa, la votació, la delegació, l’autorització i el tancament, per tal d’obtenir beneficis en forma de recompenses de blocs, recompenses de vot de governança i comissions comercials , etc. Les activitats econòmiques al voltant de l’aposta es conclouen com a economia d’aposta.

En el joc, els nodes han de bloquejar les fitxes com a “estaca”Per tal de ser nodes validadors. El sistema elegirà els creadors de blocs de cada bloc en funció d’un algorisme específic, i aquests validadors seran recompensats amb una recompensa de bloc fixa. Si els validadors cometen un error, seran castigats i no seran recompensats amb cap bonificació de participació, o fins i tot perdran la seva estaca. Aquest mecanisme de càstig s’anomena “barra”A PoS.

Mida del mercat d’aposta

D’acord amb StakingRewards, a partir de l’1 d’agost de 2019, hi havia 47 projectes de participació amb una capitalització de mercat total de 16.24 milions de dòlars, que representa el 5,9% de la capitalització de mercat total de tots els actius digitals, que és de 274.26 milions de dòlars. El valor total bloquejat en la participació és de 6.170 milions de dòlars, amb una ràtio de participació mitjana del 38% i un rendiment mitjà de la participació del 12,92%.

A partir de les dades anteriors, podem veure que el mercat de participació està en auge. Sota l’estímul de factors econòmics, aquest mercat continuarà creixent a mesura que augmenti el nombre de projectes i actius participatius.

Segons el gràfic 1, el valor total bloquejat en la participació s’havia mantingut al voltant dels 1.800 milions de dòlars americans abans de començar a disminuir el novembre del 2018. Al desembre, el valor va caure fins als 600 milions. Aleshores, es va elevar a prop de 1.220 milions de dòlars a mitjans de gener de 2019 i va rondar aquest rang fins a mitjans de març, seguit d’una tendència alcista gradual.

Els gràfics 2 i 3 mostren el valor bloquejat en la participació per recursos. Els cinc millors projectes són EOS, Algorand, Tezos, Cosmos i Dash.

Gràfic 1. Valor total bloquejat a la participació Gràfic 2. Valor bloquejat a la participació per actiu Gràfic 3 – Valor actual bloquejat en la participació per actiu

Economia en joc

Hi ha dos rols importants en l’economia participativa: el validador i el titular del testimoni.

En circumstàncies normals, hi ha 6 passos bàsics en les operacions de les cadenes de blocs PoS: operador de node > es converteix en validador (miner) > seleccioneu un node de generació de blocs > validar la transacció > transacció de difusió > confirmar per validador. Segons el mecanisme PoS, els miners han de ser responsables tant de la generació de blocs com de la validació de nodes. Abans de convertir-se en un node de generació de blocs, el titular del testimoni ha d’executar un programari per convertir-lo en un node, que és un punt d’entrada de la xarxa distribuïda de blockchain. El node que compleixi els requisits del sistema es convertirà en un validador (també conegut com a miner). El sistema seleccionarà el node de generació de blocs de validadors per a cada bloc amb un algorisme avançat. La participació també es pot entendre com el procés per convertir-se en un validador.

A part de generar nous blocs, els validadors també són responsables de la governança en cadena. La generació de blocs pot assegurar-se que la cadena de blocs estigui activa. Tot i que la governança en cadena decideix la configuració dels paràmetres per a tot el sistema blockchain, aquests paràmetres determinen la direcció de la xarxa.

Per convertir-se en un validador qualificat, l’usuari ha de complir tant els requisits de maquinari com l’import de la promesa de token. Al mateix temps, també se’ls exigeix ​​que garanteixin que estaran en línia les 24 hores del dia per evitar penalitzacions. Per a molts titulars de fitxes, no tenen el temps, l’esforç i els coneixements necessaris per ser un validador. També els resulta molt difícil complir el requisit de retenció de fitxes. Per tant, molts titulars de tokens confien a tercers que executin els nodes per obtenir beneficis.

Tipus d’operadors de nodes

Els titulars de tokens tenen drets de propietat i confiança. Els operadors de nodes de participació es poden diferenciar en operadors centralitzats i descentralitzats. Es decideix si perdran el control de les fitxes durant la confiança de participació.

Operadors descentralitzats

Els operadors descentralitzats garanteixen que els titulars conservin la propietat. No obstant això, els operadors tenen control sobre les fitxes. Participar en un node només és un encàrrec. De fet, les fitxes encara s’emmagatzemen a les adreces dels titulars. L’únic canvi és la transferència d’energia minera PoS. L’operador rep el benefici de participació i el torna a distribuir al titular.

Molts dels operadors descentralitzats ofereixen carteres descentralitzades. Els titulars només han de mantenir segures les seves pròpies claus privades. Les carteres descentralitzades també es poden classificar en cartera de llocs web i cartera de programari. La cartera del lloc web ajudarà a emmagatzemar la clau privada a la memòria cau del navegador web per obtenir signatures, mentre que la cartera del programari emmagatzema la clau privada als dispositius de l’usuari. En comparar els dos, les carteres de programari són més segures, ja que la cartera de llocs web també és vulnerable als atacs de pesca.

Operadors centralitzats

Els operadors centralitzats requereixen que els titulars transfereixin tant la propietat com el control de les fitxes. No ajudaran els titulars a crear una adreça de cartera personal. En canvi, tots els titulars compartiran la mateixa adreça. El benefici obtingut pel node es distribuirà proporcionalment als titulars. Exemples: intercanvis, carteres centralitzades, piscines mineres.

Què heu de saber abans de jugar

Tot i que les monedes d’aposta poden aportar-vos avantatges, hi ha diversos factors que poden afectar el vostre rendiment (recompenses d’aposta). Aquests són els factors clau que heu de tenir en compte abans de començar a apostar:

1. Taxa d’inflació

La majoria dels projectes PoS ofereixen fitxes com a recompenses de participació. A mesura que es creen noves fitxes amb aquest propòsit, pot provocar inflació en el sistema econòmic general.

De manera similar a la d’un banc central que imprimeix bitllets, l’encunyació adequada de fitxes és propici per a la millora i el desenvolupament d’una economia. No obstant això, si es fa excessiu i es fa massa ràpidament, pot provocar la depreciació de la criptomoneda. Posar aquest escenari a l’ecosistema d’un testimoni PoS, de manera similar, pot ser que les recompenses de participació no puguin cobrir la pèrdua d’amortització causada per un subministrament excessiu de tokens.

Tot i això, si l’encunyació de fitxes es queda curta, no aconseguirà l’expectativa dels miners per obtenir recompenses i, per tant, dificultarà animar els miners a participar en la validació de blocs. Com a resultat, el risc potencial d’atacs serà molt més elevat i pot provocar una desacceleració de la xarxa. Podem veure que la primera etapa dels projectes de PoS, com Nxt, Blackcoin i SDW, van fracassar per aquest motiu. Per això, és millor triar un projecte amb un mecanisme econòmic fiable.

2. Període de bloqueig

La majoria dels projectes PoS estableixen un període de bloqueig per a la participació per evitar apostes malicioses i trampes. Quan un apostador vol deixar de jugar i vendre les fitxes, ha d’esperar fins que expiri el període de tancament abans de poder transferir i canviar les fitxes.

Aquest mecanisme de bloqueig ajuda a protegir la cadena de blocs de rebre atacs maliciosos. Tot i això, redueix la circulació global de tokens i, per tant, liquida el mercat.

Cada projecte té el seu propi període de bloqueig, per exemple, 15 dies per a Tezos i 30 dies per a Cosmos. Es recomana als inversors que consultin els detalls específics al llibre blanc d’un projecte.

3. Taxa de rendiment anual estimada

Els usuaris haurien d’avaluar els índexs de participació i rendiment d’un projecte abans de participar i intentar seleccionar els nodes amb una taxa de rendiment relativament estable per invertir-hi. El rendiment dels nodes és un altre indicador important, ja que els nodes de baix rendiment no només afecten les recompenses dels titulars, sinó també també causen pèrdues a les fitxes de participació dels usuaris.

4. Tarifa de servei

Els operadors de nodes rebran recompenses de bloc. Després de cobrar una certa quantitat de comissions de servei, aquestes recompenses es rebaixaran als usuaris interessats proporcionalment. Cada operador de nodes cobra una tarifa de servei diferent segons el seu historial i les propietats del projecte. Es recomana als comerciants que ho tinguin en compte abans de participar.

5. Tipus d’ordre de joc

Com es va esmentar anteriorment, els usuaris no perdran el control de les seves fitxes durant la participació. Tot i que hi ha dos enfocaments bàsics a la mecànica de la participació, a saber, els enfocaments descentralitzats i centralitzats, cadascun té els seus pros i contres. Els usuaris haurien de considerar acuradament quins tipus d’ordres de joc s’adapten millor a les seves necessitats personals.

Conclusió

Estimulats per factors econòmics, els inversors van començar a inundar-se en el joc d’aposta, desencadenant un ràpid creixement del mercat i el desenvolupament tant de tokens PoS com de mecanisme de consens. És previsible que la participació sigui un mercat important que augmenti el valor de les participacions i els projectes de participació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner