El canvi està en marxa: un nou líder de l’OCC, una regulació justa del mercat i factures legislatives

Els recursos digitals són aquí per quedar-se. Els reguladors i els bancs tradicionals finalment accepten aquest fet i ajusten les operacions per adaptar-se a la seva integració.

Canvi de líder

Fa només uns dies discutíem el paper vacant del president de la SEC i de Gary Gensler, l’esperat successor de Jay Clayton. Avui, s’han donat notícies que s’està configurant un altre rol de gran perfil. Es creu que l’Oficina del Contralor de la Moneda (OCC) ha trobat el seu nou líder a Michael Barr.

Cadascuna d’aquestes funcions esmentades són ocupades per candidatures de l’administració presidencial que presideix. Com a tal, els antecedents i la història professional d’aquests nomenats poden aportar una mica de llum sobre els motius i els objectius de l’administració durant els propers anys..

Afortunadament per als valors digitals, cadascun dels que s’espera que siguin nomenats tenen una bona experiència en blockchain i les seves múltiples implementacions. Tot i que Gensler és conegut pel seu ensenyament de blockchain a M.I.T, Barr té experiència com a assessor de Ripple Labs que es remunta al 2015.

Oficina del Contralor de la Moneda

L’OCC té una gran quantitat de poder als Estats Units. És responsable de la supervisió de més de 1.200 bancs i de la creació de normes que han de complir.

En els darrers mesos, els OCC han estat vistos de manera particularment positiva pels implicats en actius digitals a causa de múltiples desenvolupaments. Més enllà del nomenament esperat de Michael Barr, un expert en blockchain, a continuació es detallen alguns exemples d’aquests canvis implementats per l’OCC que beneficiaran la maduració dels actius digitals..

Accés just

El 14 de gener de 2021, l’OCC va llançar la iteració final del seu ‘Accés just’Regla. En poques paraules, aquest desenvolupament impedeix als bancs dels Estats Units imposar prohibicions generals a empreses i particulars associats a determinades indústries.

“Com han explicat clarament els interventors i el personal de les administracions anteriors en discursos, orientacions i testimonis, els bancs no haurien de donar per acabats els serveis a categories senceres de clients sense realitzar avaluacions de riscos individuals. És incompatible amb els principis bàsics d’una gestió prudent del risc prendre decisions basades únicament en afirmacions concloents o categòriques del risc sense una anàlisi real ”.

Malauradament, en els darrers anys hi ha hagut molts casos en què les empreses han rebutjat serveis al sector bancari tradicional, simplement a causa d’una afiliació a criptomonedes. Tot i que aquesta negativa al servei encara es pot produir, l’OCC assegura ara que els bancs han de ser justificats per fer-ho.

“Quan un gran banc decideix tallar l’accés a organitzacions benèfiques o fins i tot a ambaixades que donen servei a parts perilloses del món o a empreses que realitzen negocis legals als Estats Units que donen suport a l’ocupació local i a l’economia nacional, han de mostrar el seu treball i els motius legítims del negoci. per fer-ho “

Per a una indústria que s’acaba de posar en peu, la restricció als serveis bancaris tradicionals ha estat certament un impediment persistent. Amb aquest nou canvi de regla, que entrarà en vigor l’abril del 2021, el terreny de joc serà més just i transparent per a tothom.

Permisos concedits

Dies abans de la finalització del seu dictamen sobre “Accés just”, l’OCC va publicar la carta interpretativa 1174. Aquest va ser un altre canvi positiu, ja que permet als bancs utilitzar i emetre les seves pròpies estables.

“Els bancs nacionals i les associacions federals d’estalvi (denominades col·lectivament” bancs “) poden utilitzar les noves tecnologies, incloses les inversions inverses i les monedes establertes relacionades, per dur a terme funcions bancàries permeses, com ara activitats de pagament”.

A més de que l’OCC va obrir la possibilitat d’utilitzar stablecoin entre els bancs, avui s’ha presentat el projecte de llei 648, que pertany als bancs de l’estat de Nebraska. Aquest projecte de llei vol proporcionar als bancs la possibilitat de custodiar criptomonedes per a la clientela. Aquest projecte de llei, presentat pel senador Mike Flood, és un primer pas cap al seu objectiu de convertir Nebraska en un centre per a FinTech.

En general, entre les recents resolucions de l’OCC i la presentació de Bills, no és un fet suposar que, en un futur proper, els bancs tradicionals es submergiran cap endavant en actius digitals. Amb molts involucrats en actius digitals que creuen fermament que l’adopció per part dels bancs tradicionals no és necessària per tenir èxit, el benefici d’aquests desenvolupaments encara està per determinar. Una vegada que la cosa és certa, però, el canvi està en marxa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner